Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

PS5: Γενική συζήτηση

19 Sep 2020 21:35 #239117 by Giorgos Tsolaridis
Amazon: "Όσοι παραγγείλετε PS5 μπορεί να μην λάβετε την κονσόλα στο λανσάρισμα"
Το online κατάστημα έστειλε email στους πελάτες του.


Το Amazon δήλωσε ότι όσοι προπαραγγείλετε το PS5 μπορεί να μην λάβετε την κονσόλα στο λανσάρισμα.

Η δήλωση αυτή έγινε σε email που έλαβαν πελάτες του Amazon: "Επικοινωνούμε μαζί σας για την παραγγελία σας για το PlayStation 5 και θέλουμε να γνωρίζετε προκαταβολικά ότι μπορεί να μην λάβετε το αντικείμενο την ημερομηνία κυκλοφορίας λόγω υψηλής ζήτησης. Θα κάνουμε κάθε προσπάθεια να σας στείλουμε την κονσόλα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα όταν θα κυκλοφορήσει".

Θυμίζουμε ότι το PS5 θα κυκλοφορήσει στην Αμερική μία εβδομάδα νωρίτερα από την Ευρώπη, στις 12 Ιουνίου, άρα τότε τα αποθέματα θα είναι ακόμη λιγότερα. Σε ορισμένους ξένους retailers οι κονσόλες έχουν ξεπουλήσει, ενώ στην ελληνική αγορά δεν γνωρίζουμε ακόμη τι αποθέματα θα υπάρχουν. Η Sony πάντως έχει νοικιάσει 60 αεροπλάνα τύπου Delta για να διανείμει την κονσόλα της πιο γρήγορα, ενώ δήλωσε ότι θα υπάρχουν μεγαλύτερα αποθέματα από το λανσάρισμα του PS4.

Το PS5 θα κυκλοφορήσει στις 19 Νοεμβρίου και θα κοστίζει 500 ευρώ. Το PS5 Digital χωρίς blu-ray drive θα κοστίζει 400 ευρώ.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

21 Sep 2020 11:14 #239152 by Φίλιππος Κανελλόπουλος
Συγκριτικό σχέδιο δείχνει την διαφορά μεγέθους των PS5, Xbox Series X και Switch
To PS5 είναι το μεγαλύτερο όλων.


Ένας illustrator, ο @keisawada, σχεδίασε βάσει των πραγματικών διαστάσεών τους τα PS5, Xbox Series X, Switch, PS4 και μιας τηλεόρασης 30’’ ιντσών για να κάνει μια εκτίμηση της διαφοράς των μεγεθών τους.

Μετά και την αποκάλυψη των διαστάσεων της επερχόμενης κονσόλας της Sony, γνωρίζαμε ότι το PS5 θα είναι η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής κονσόλα συγκριτικά με τις υπόλοιπες. O @keisawada ανέβασε τα σχέδιά του στο Twitter και η διαφορά είναι εμφανής.

Ο βασικός λόγος που η κονσόλα της Sony έχει αυτό το μέγεθος είναι λόγω του συστήματος ψύξης. Ο Matt MacLaurin, αντιπρόεδρος του UX Design της εταιρείας εξήγησε νωρίτερα ότι το PS5 υπερθερμαίνεται αρκετά και ως εκ τούτου χρειάζεται περισσότερο χώρο για το σύστημα ψύξης.

Πάντως ενώ δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, το PS5 έχει δημιουργήσει διφορούμενες απόψεις - όπως και το Xbox Series X άλλωστε – για το design και τον όγκο του.
Οι διαστάσεις του PS5 είναι 39 cm ύψος, 26 cm βάθος και 10.4 cm φάρδος, ενώ η Digital έκδοση είναι 9.2 cm φάρδος.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

21 Sep 2020 21:09 #239168 by Γιάννης Παπαργυρίου
Φήμη: Θα υπάρξουν πολύ λιγότερες κονσόλες Digital Edition κατά το λανσάρισμα του PS5
Φαίνεται ότι η φθηνότερη εκδοχή του PS5 θα είναι αρκετά δυσεύρετη.


Σύμφωνα με τις ελάχιστες μέχρι στιγμής πληροφορίες, φαίνεται ότι κατά το λανσάρισμα του PS5 θα υπάρξουν πολύ λίγες διαθέσιμες κονσόλες Digital Edition.

Η διαδικασία προ-παραγγελίας του PS5 φαίνεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχει πάει καλά. Σε αντίθεση με όσα κάνει η Microsoft για το λανσάρισμα του Xbox Series X/S, η Sony δεν έχει ορίσει επίσημα ημερομηνία κατά την οποία θα ξεκινήσουν οι προ-παραγγελίες για το PS5. Το αποτέλεσμα αυτού ήταν ότι οι πωλητές λιανικής επιδόθηκαν σε έναν δικό τους ανεξέλεγκτο αγώνα προ-παραγγελιών μετά την ολοκλήρωση του PS5 Showcase event. Χωρίς κανένα συγκεκριμένο σχέδιο να έχει ανακοινωθεί, φαίνεται ότι οι έμποροι λιανικής απλώς αντιδρούσαν στις κινήσεις των ανταγωνιστών τους, με αποτέλεσμα μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τους καταναλωτές.

Η Sony παραδέχθηκε ότι όλο αυτό θα μπορούσε να είχε πάει πολύ καλύτερα κι υποσχέθηκε να ανανεώσει το στοκ της κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Αυτό όμως που παρέλειψε να αναφέρει η Sony ήταν η διαφορά στην κατανομή μονάδων ανάμεσα στο βασικό PS5 και την κατά 100 περίπου ευρώ φτηνότερη Digital έκδοση χωρίς blu-ray drive. Σύμφωνα με πολλαπλές αναφορές, το PS5 Digital είναι πολύ πιο δυσεύρετο καθώς η Sony δεν κατασκεύασε αρκετές κονσόλες.

Ενδεικτικά, στις Ηνωμένες Πολιτείες, η αναλογία εκτιμάται περίπου στο 24% για την έκδοση Digital με το υπόλοιπο απόθεμα να αφορά την έκδοση που θα διαθέτει blu-ray drive. Η συχνότερη αναλογία που προέκυψε κατά τη διάρκεια ερευνών κι ερωτήσεων ήταν το 20%. Ανά περιπτώσεις ωστόσο, αυτή έφτανε από 33% έως και 13%.

Ο Jim Ryan, επικεφαλής του PlayStation, ρωτήθηκε επί τούτου αλλά δεν έδωσε πολλές πληροφορίες. “Η αναλογία ανάμεσα στην Digital έκδοση και το μοντέλο με blu-ray drive είναι κάτι που προς το παρόν δε μπορούμε να αποκαλύψουμε. Δε μπορούμε να δώσουμε συγκεκριμένες πληροφορίες με αριθμούς, αλλά μπορούμε να πούμε ότι σκοπεύουμε να παράξουμε τον απαραίτητο αριθμό μονάδων ώστε να ανταποκριθούμε στην ζήτηση για τον κάθε τύπο μοντέλου. Ωστόσο, δεν έχουμε κατασκευάσει ποτέ ξανά δύο διαφορετικά μοντέλα κονσόλας ταυτόχρονα οπότε είναι πολύ δύσκολο να ξέρουμε τη σωστή ποσότητα και τη σωστή αναλογία. Κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να προβλέψουμε τη ζήτηση.”

Οι ειδικοί αναμένουν ότι τα καταστήματα λιανικής πιθανότατα θα παραγγείλουν περισσότερες κονσόλες με blu-ray drive, καθώς αυτό θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν να πουλούν games σε υλική μορφή στους πελάτες τους. Αντιθέτως, μια ψηφιακή κονσόλα θα τους παρέκαμπτε, επιτρέποντας στους gamers να αγοράσουν κατευθείαν από την Sony. Ωστόσο φαίνεται ότι και η ίδια η Sony μπορεί να μην ενδιαφέρεται να διαθέσει το PS5 Digital μαζικά στην παρούσα φάση καθώς μάλλον εκτιμά ότι η αρχική της παραγωγή κατά το λανσάρισμα θα αγοραστεί ούτως ή άλλως από τους σκληροπυρηνικούς του είδους, επομένως δεν την συμφέρει να δεχτεί το οικονομικό χτύπημα των πωλήσεων της φθηνότερης Digital έκδοσης σε πρώτη φάση. Βεβαίως, η στρατηγική της αυτή μπορεί και να αποδειχθεί ολέθρια εάν η Microsoft την εκμεταλλευτεί ώστε να πουλήσει περισσότερα αντίτυπα του οικονομικότερου Xbox Series S της.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

21 Sep 2020 21:10 #239169 by Γιάννης Παπαργυρίου
Phil Spencer: “Τo Deathloop και το Ghostwire: Tokyo θα κυκλοφορήσουν μόνο για PS5”
Ο επικεφαλής του Xbox θα σεβαστεί την υπάρχουσα συμφωνία αποκλειστικότητας παρά την εξαγορά της Bethesda από την Microsoft.


Ο Phil Spencer επιβεβαίωσε ότι το Xbox πρόκειται να σεβαστεί την ρήτρα αποκλειστικότητας του Deathloop και του Ghostwire: Tokyo για PS5.

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg, o Spencer επιβεβαίωσε ότι η συμφωνία αποκλειστικότητας για το PS5 που είχε κλείσει η Bethesda με την Sony για το Deathloop και το Ghostwire: Tokyo ισχύει ακόμα, παρά την εξαγορά της πρώτης από την Microsoft. Και τα δύο games θα κυκλοφορήσουν στην επερχόμενη κονσόλα νέας γενιάς της Sony κι έχουν επιβεβαιωθεί ως αποκλειστικά για το PS5, τουλάχιστον για ένα αρχικό χρονικό διάστημα. Ο Spencer ανέφερε ότι “τα μελλοντικά games της Bethesda θα είναι διαθέσιμα για Xbox, PC και άλλες κονσόλες κατά περίπτωση.” Αυτό σημαίνει ότι τα επερχόμενα games της Tango Gameworks και της Arkane Lyon θα κυκλοφορήσουν αρχικά στο PS5. Η αποκλειστικότητα στις κονσόλες συνήθως διαρκεί 12 μήνες, αλλά οι ακριβείς όροι της συμφωνίας μεταξύ Sony και Bethesda όσον αφορά τα games νέας γενιάς δεν είναι ακόμη γνωστοί.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

21 Sep 2020 21:13 #239170 by Blood Prince
Σίγουρα ο Phil Spencer δεν πρόκειται να αφήσει την εξαγορά της Bethesda ανεκμετάλλευτη.

File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Please Log in or Create an account to join the conversation.

22 Sep 2020 18:57 #239220 by Giorgos Tsolaridis
Ο χώρος που θα καταλαμβάνουν τα games στο σκληρό δίσκο του PS5
Από 50 έως 105GB οι μέχρι τώρα ανακοινώσεις.


Η Sony ανακοίνωσε τον χώρο που θα καταλαμβάνουν τα games του PS5 στο σκληρό δίσκο της κονσόλας.

Spider-Man: Miles Morales: 50GB
Spider-Man: Miles Morales - Ultimate Edition, η οποία έχει και το Spider-Man: Remastered: 105GB
Demon's Souls remake: 66GB

Μέσω των patches που θα κυκλοφορήσουν, τα παραπάνω μεγέθη ενδέχεται να αυξηθούν.

Ο σκληρός δίσκος του PS5 θα έχει χωρητικότητα 825GB.

Το PS5 θα κυκλοφορήσει στις 19 Νοεμβρίου και θα κοστίζει 500 ευρώ. Το PS5 Digital χωρίς blu-ray drive θα κοστίζει 400 ευρώ.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

22 Sep 2020 19:02 #239225 by Giorgos Tsolaridis
Sony: "Θα υποστηρίξουμε το PS4 για άλλα 3-4 χρόνια"
Προφανώς λόγω μεγάλης βάσης χρηστών.


Ο Jim Ryan, πρόεδρος της Sony Interactive Entertainment, δήλωσε στη Washington Post ότι η Ιαπωνική εταιρεία θα συνεχίζει να υποστηρίζει το PS4 για άλλα 3-4 χρόνια.

Όταν ερωτήθηκε για το αν οι gamers θα πρέπει να είναι δυσαρεστημένοι επειδή η Sony θα κυκλοφορήσει τ α Spider-Man: Miles Morales, Horizon: Forbidden West και στο PS4, ο Ryan τόνισε ότι "κανένας gamer δεν πρέπει να είναι δυσαρεστημένος. Οι εκδόσεις των games αυτών για PS5 έχουν αναπτυχθεί από το μηδέν για PS5, ώστε να λάβουν τα πλεονεκτήματα της κονσόλας, ενώ υπάρχει και το δωρεάν upgrade για αυτά τα games από PS4 σε PS5 ώστε οι χρήστες να έχουν επιλογή".

Όσο για τον βαθμό υποστήριξης, ο Ryan τόνισε ότι το PS4 θα συνεχίσει να αποτελεί σημαντικό προϊόν για την τρία για άλλα 3-4 χρόνια. "Πολλοί θα μεταφερθούν στο PS5 -το ελπίζουμε δηλαδή αν κάνουμε τη δουλειά μας σωστά- αλλά δεκάδες εκατομμύρια θα μείνουν ακόμη με το PS4.

Το PS4 έχει σήμερα 110 εκατομμύρια gamers, οπότε το να τους άφηνε ξαφνικά η Sony θα ήταν κάτι που θα τους δυσαρεστούσε.

Ο σκληρός δίσκος του PS5 θα έχει χωρητικότητα 825GB.

Το PS5 θα κυκλοφορήσει στις 19 Νοεμβρίου και θα κοστίζει 500 ευρώ. Το PS5 Digital χωρίς blu-ray drive θα κοστίζει 400 ευρώ.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

25 Sep 2020 01:01 #239343 by Blood Prince
Για 3-4 χρόνια δεν ξέρω αλλά το 2021 θα το στηρίξει σίγουρα.

Το καλό με το backwards compatibility του PS5 είναι πως αν μου χαλάσει η κονσόλα PS4 κάποια στιγμή για να μπορώ να παίζω τα παιχνίδια που έχω ήδη αγοράσει,δεν θα χρειαστώ να αγοράσω άλλο PS4 αλλά με αγορά PS5 θα μπορώ να τα παίξω.

File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Please Log in or Create an account to join the conversation.

27 Sep 2020 21:53 #239499 by Giorgos Tsolaridis
Amazon: "Όσοι παραγγείλετε PS5 και Xbox Series X μπορεί να μην λάβετε την κονσόλα στο λανσάρισμα"
Δηλώσεις και για το Xbox Series X.


Το Amazon έκανε την ίδια δήλωση σχετικά με τα αποθέματα κονσολών και για το Xbox Series X.

Όσοι προπαραγγείλετε κονσόλες από το συγκεκριμένο κατάστημα, μπορεί να μην τις λάβετε έγκαιρα αλλά να χρειαστεί να περιμένετε κάποιες ημέρες. Τα αποθέματα και στις δύο κονσόλες ίσως να μην επαρκούν ή τουλάχιστον αυτό ισχύει μόνο για το Amazon και όχι για τα περισσότερα καταστήματα. Στην Αγγλία πάντως τα sites ορισμένων καταστημάτων έπεσαν όταν ξεκίνησαν οι προπαραγγελίες.

Το PS5 θα κυκλοφορήσει στις 19 Νοεμβρίου και θα κοστίζει 500 ευρώ. Το PS5 Digital χωρίς blu-ray drive θα κοστίζει 400 ευρώ.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

27 Sep 2020 22:50 - 27 Sep 2020 23:03 #239503 by Blood Prince
PS5 θα παραγγείλουν κυρίως day one όσοι δεν έχουν αγοράσει κονσόλα ποτέ ή όσοι έχουν στην κατοχή τους PS3,PS2,PS1 ή αγόρασαν PS4 στην αρχή της κυκλοφορίας.

Ολοι οι υπόλοιποι που αγοράσαμε PS4 πρόσφατα πχ 2018,2019,2020 από την στιγμή που συνεχίζει να υποστηρίζεται και που έχουμε παιχνίδια να παίξουμε είναι σπατάλη να αγοράσουμε PS5.

Εγώ προσωπικά εαν δεν είχα αγοράσει πρίν δύο χρόνια το PS4 θα αγόραζα τώρα κονσόλα νέας γενιάς αλλά από την στιγμή που έχω το PS4 και έχω παιχνίδια να παίξω και να αγοράσω δεν έχω λόγο να αγοράσω άλλη κονσόλα.

Καλά να είμαστε και θα αγοράσω μάλλον κάποια στιγμή.Για αυτά που προσφέρει στον χώρο του gaming δεν είναι ακριβή αλλά ακριβά είναι τα παιχνίδια που θα κυκλοφορούν στην αρχή αρκετά από τα οποία θα είναι cross gen.

Για την ώρα έχω σημαντικότερα έξοδα όπως τα δίδακτρα στο μεταπτυχιακό που τελείωσα ή και φροντιστήριο ξένων γλωσσών.

Τα 500 € για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι αρκετά χαμηλή τιμή.Στην Ελλάδα μπορεί να αντιστοιχεί σε κατώτατο μηνιαίο μισθό αλλά στο εξωτερικό σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης όπου το κατά κεφαλήν εισόδημα είναι αυξημένο,και τα πάντα ακριβότερα, μια τιμή 500€ αντιστοιχεί
γι'αυτούς σε έναν φτηνό τρόπο διασκέδασης.

Ομως η παγκόσμια αγορά δεν αποτελείται μόνο από την Ελλάδα και τις χώρες της Ε.Ε αλλά και την Λατινική Αμερική,Κίνα κλπ

Για πολλούς πολίτες σε αυτές τις χώρες το κόστος των κονσολών νέας γενιάς είναι ιδιαίτερα υψηλό και θα επιλέξουν το PS4 ως φτηνή λύση γι'αυτό και θα συνεχίσει να υποστηρίζεται.

File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification