Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

PS5: Γενική συζήτηση

26 Jun 2019 17:08 #225606 by Άκης Ζαχαριάδης
H Sony κατοχύρωσε πατέντα για τα loading screens



Θα εκμηδενίζονται τα loading times.

H Sony κατοχύρωσε τεχνολογία, η οποία υπόσχεται ότι μπορεί να εξαφανίσει εντελώς τα loading times.

Έχει τίτλο ''System and method for dynamically loading game software for smooth gameplay'' και με βάση την τοποθεσία σας στο παιχνίδι θα καταλαβαίνει πότε να φορτώσει την επόμενη περιοχή. Όλη αυτή η διαδικασία θα γίνεται στο background, οπότε θεωρητικά τουλάχιστον, δε θα χρειάζεται ποτέ να περιμένετε σε loading screen. Σύμφωνα με την περιγραφή της πατέντας, θα υπάρχουν όρια σε κάθε game environment. Αν ένας παίκτης ετοιμάζεται να μετακινηθεί σε ένα άλλο game environment τότε δίνονται εντολές αυτό να φορτωθεί στη μνήμη και όταν τελικά γίνει η μετάβαση δεν θα υπάρχει χρόνος αναμονής. Πριν από λίγο καιρό η Sony δημοσίευσε ένα demo με το Marvel’s Spiderman στο PS5 να έχει loading screens διάρκειας μικρότερης του ενός δευτερολέπτου κάνοντας τους developers της Microsoft να μιλήσουν και αυτοί για τους μειωμένους χρόνους φόρτωσης που σκοπεύουν να επιτύχουν με το Project Scarlett.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

12 Sep 2019 13:06 #226750 by Giorgos Tsolaridis
Replied by Giorgos Tsolaridis on topic PlayStation 5
Φήμη: Διέρρευσε το PS5 development kit
Κυκλοφόρησαν 3D απεικονίσεις της πατέντας.

Η σελίδα LetsGoDigital δημιούργησε 3D απεικονίσεις από την φημολογούμενη διαρροή του PS5 Development Kit.

Ο σχεδιασμός της κονσόλας, που σύμφωνα με ανθρώπους του χώρου φαίνεται να είναι το πραγματικό PS5 Development Kit, φαίνεται αρκετά περίεργος συγκριτικά με τον σχεδιασμό των προηγούμενων κονσολών της Sony, καθώς και αρκετά πειραματικός. Δείτε τις 3D απεικονίσεις του PS5 Development Kit παρακάτω.











I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

15 Sep 2019 21:14 #226939 by Giorgos Tsolaridis
Replied by Giorgos Tsolaridis on topic PlayStation 5
Sony: "Το κουμπί Χ στα gamepad λέγεται σταυρός"
"Πιπέρι στο στόμα" σε όσους λένε το αντίθετο!


Η Sony έγραψε ένα tweet το Σαββατοκύριακο στο οποίο..."πέταξε σπόντες" προς όσους δεν λένε το κουμπί Χ "σταυρό" αλλά "χι".

Συγκεκριμένα το Tweet ανέφερε τα εξής: "Αν ο σταυρός (cross) λέγεται Χ (που δεν ονομαζεται ετσι) τοτε πως αποκαλείτε τον κύκλο;"
Διαβάστε την σχετική ανάρτηση της Sony στο Twitter.
Παράλληλα, η Sony πρόσθεσε ότι "Το Χ θα πρέπει να λέγεται σταυρός και είναι χειρότερο από το να αποκαλείτε το "gif" , "jif". Φυσικά η είδηση αυτή έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου, αφού οι περισσότεροι gamers μέχρι σήμερα ονομάζαμε το κουμπί "Χι" ή "Εξ" (αναλόγως, στα ελληνικά ή τα αγγλικά). Όσο για τον κύκλο και το τρίγωνο...αυτά έπαιζαν κατά περίσταση. Το τετράγωνο ήταν το μόνο στάνταρ.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

27 Sep 2019 23:16 #227234 by Giorgos Tsolaridis
Replied by Giorgos Tsolaridis on topic PlayStation 5
Το PS5 θα είναι ενεργειακά πιο αποδοτικό από το PS4
Θα καίει 0.5W.


O Jim Ryan, διευθυντής της Sony Interactive Entertainment, ανακοίνωσε πως το PS5 θα είναι ενεργειακά πιο αποδοτικό και κατά συνέπεια οικονομικό από ότι το PS4. Μέσα από το PlayStation Blog, ο Ryan δήλωσε πως η λειτουργία "Suspend Gameplay" του PS5 θα κάνει ακόμα περισσότερη οικονομία στο ρεύμα από ότι αυτή του PS4. Το "Suspend Gameplay" του PS5 θα καιει 0.5W, πράγμα που σημαίνει πως αν 1.000.000 χρήστες του PS5 χρησιμοποιήσουν αυτή την λειτουργία, θα εξοικονομήσουν τόσο ρεύμα όσο ξοδεύουν κατά μέσο όρο 1.000 σπίτια στην Αμερική.

Ο λόγος που γίνονται αυτές οι προσπάθειες εξοικονόμησης είναι η προστασία του περιβάλλοντος. Μάλιστα ο Ryan θα βρεθεί στο UN Climate Summit με την ομάδα Playing for the Planet η οποία θέλει να δώσει το καλό παράδειγμα αλλά και να αφήσει το στίγμα της στην μάχη για την προστασία του περιβάλλοντος. Επίσης η Sony ψάχνει τρόπους για να εντάξει applications στο PSVR τα οποία θα ενημερώνουν για την κλιματική αλλαγή.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

02 Oct 2019 22:12 #227411 by Giorgos Tsolaridis
Replied by Giorgos Tsolaridis on topic PlayStation 5
Φήμη: PS5 και Project Scarlett θα φέρουν ενσωματωμένη κάμερα
Και οι δυο εταιρίες θέλουν να επενδύσουν στο livestreaming.



Σύμφωνα με διαρροές από σημαντικό στέλεχος της ομάδας που έχει αναλάβει τα development kits τόσο για το PS5 όσο και Project Scarllet και οι δυο εταιρίες θέλουν να επενδύσουν πολλα στο live streaming.

Οι πληροφορίες που έχουν προκύψει δεν μπόρεσαν να επιβεβαιωθούν από το site του Gizmodo, στο οποίο και είχαν πρωτοεμφανιστεί. Ωστόσο εικόνες από τα πρωτότυπα development kits είχαν σταλθεί από έναν ανώνυμο developer. To κωδικό όνομα του PS5 φαίνεται ότι θα είναι "Prospero", ενώ φαίνεται ότι τα πρωτότυπα σχέδια θα σταλθούν στα studios αυτό το καλοκαίρι. Επιπλέον φαίνεται ότι και οι δυο εταιρίες θα επικεντρωθούν στην live streaming βιομηχανία, ενσωματώνοντας στις κονσόλες τους κάμερες με απόδοση έως και 4Κ ανάλυση και επιλογή έως δυο ταχυτήτων των frames. Ο developer επισήμανε ότι η κάμερα του Project Scarllet θα χρησιμοποιεί τεχνολογία παρόμοιε με του Snapchat, καθώς θα έχετε την δυνατότητα να κάνετε πολλές αναπροσαρμογές τόσο στον εαυτό σας όσο και στην φωτεινότητα του παιχνιδιού κατά την ώρα της μεταδώσεις. Αντίθετα η κάμερα του PS5 ίσως να στηριχτεί σε μια παλιότερη τεχνολογία.

Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι πολλα από τα features των πρωτότυπων σχεδίων, δεν καταλήγουν στις τελικές εκδόσεις που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά. Ο πληροφοριοδότης επισήμανε ότι η διαφορά δυναμικής που θα αποδίδουν οι δυο κονσόλες σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα της κάθε εταιρίας θα έχει την μεγαλύτερη που έχει υπάρξει.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

08 Oct 2019 16:34 #227498 by Giorgos Tsolaridis
Replied by Giorgos Tsolaridis on topic PlayStation 5
PS5: Επίσημες πληροφορίες
Ανακοινώθηκε η επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας.


Η Sony ανακοίνωσε πως το PlayStation5 θα κυκλοφορήσει τα Χριστούγεννα του 2020. Μέσα από το επίσημο blog, έγινε η ενημέρωση πως η αναμονή φτάνει στο τέλος της.

Πέρα από την κυκλοφορία, η Sony μας ενημέρωσε για τα νέα χαρακτηριστικά του PS5 controller. Για αρχή, θα αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο θα επικοινωνούμε με τον κάθε τίτλο και το περιβάλλον του, θα είναι εντελώς διαφορετική η αίσθηση στο χειριστήριο ανάλογα με το τι κάνουμε. Πλέον, το να τρακάρουμε σε έναν τοίχο, δεν θα προσφέρει την ίδια δόνηση με το να κάνουμε ένα τάκλιν. Επίσης θα υπάρξουν αλλαγές και στο πως αντιλαμβανόμαστε το περιβάλλον καθώς θα καταλαβαίνουμε πλέον και τις αλλαγές στα textures του εδάφους, θα είναι εντελώς διαφορετικό το να περπατάμε σε γρασίδι και το να πατάμε σε λάσπη.

Η δεύτερη βελτίωση έρχεται στα adaptive triggers τα οποία θα μπορούν να προγραμματίσουν οι developers για να προσφέρουν το ανάλογο εφέ κάθε φορά. Ένα απλό παράδειγμα είναι η χρήση του τόξου όπου για να τραβήξετε το βέλος και να το αφήσετε, θα πρέπει να πατήσετε τα triggers για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και με την απαραίτητη πίεση ενώ νιώθετε ταυχρονα πως είναι να μην έχετε το 100% του ελέγχου καθώς βρίσκεστε πάνω σε ένα όχημα 4χ4 το οποίο περνάει από βραχώδεις εκτάσεις με ταχύτητα.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

08 Oct 2019 21:47 #227542 by Μάνος Γρυπάρης
Το χειριστήριο του PS5



Μετά την ανακοίνωση για την ημερομηνία κυκλοφορίας του PS5, αποκαλύφθηκαν και οι πρώτες πληροφορίες για το χειριστήριό του.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan, δήλωσε ότι υπάρχουν δύο βασικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας στο gamepad της νέας κονσόλας της Sony. Το ένα είναι η απτική ανατροφοδότηση που χρησιμοποιείται αντί της δόνησης και η οποία δίνει μια καλύτερη αίσθηση καθώς θα αισθάνεστε καλύτερα όσα γίνονται γύρω σας σε ένα παιχνίδι, όπως για παράδειγμα από ένα τάκλιν σε αθλητικό παιχνίδι, μέχρι και το τρέξιμο σε μια πεδιάδα.

Ένα δεύτερο βασικό σημείο που κάνει την διαφορά είναι τα triggers L2 και R2, τα οποία οι developers θα μπορούν να ρυθμίσουν ως προς την αντίσταση που θα χρειάζεται να πατήσει ο παίκτης. Η λειτουργία αυτή δεν έχει σχέση με το trigger lock του Xbox Elite Controller, απλά θα θα καθορίζει πόσο δύσκολη θα είναι η χρήση του trigger button. Θα μπορείτε για παράδειγμα να νιώσετε την αντίσταση που θα έχει ένα τόξο όταν τραβάτε το σκοινί για να ρίξετε το βέλος.

Η απτική ανατροφοδότηση και τα ρυθμιζόμενα triggers "μπορούν να δημιουργήσουν μια πολύ δυνατή εμπειρία που εξομοιώνει διάφορες ενέργειες" δηλώνει ο Jim Ryan.

Μέχρι στιγμής βέβαια δεν γνωρίζουμε το όνομα του χειριστηρίου του PS5, επομένως αναμένουμε και την επίσημη ανακοίνωση.

Το PS5 θα κυκλοφορήσει τα Χριστούγεννα του 2020.


Σχόλιο: Πολύ καλές οι πρώτες ανακοινώσεις από την Sony, αν και θα θέλαμε να δούμε την ίδια την κονσόλα και το χειριστήριο, ενδεχομένως σε κάποια παρουσίαση σε E3 ή Gamescom. Πάντως τα νέα του χειριστηρίου...ακούγονται καλά. Η Sony δεν θα άφηνε την Microsoft να πάρει κεφάλι στον ανταγωνισμό και έτσι οι δυο τους θα ξεκινήσουν από την ίδια αφετηρία για 2η συνεχόμενη γενιά.

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

08 Oct 2019 21:57 #227543 by Astro
Replied by Astro on topic PlayStation 5
Κτήνος για κονσόλα, περιμένω να δω τιμή και την απάντηση της Microsoft.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Oct 2019 22:00 #227574 by Giorgos Tsolaridis
Replied by Giorgos Tsolaridis on topic PlayStation 5
PS5: Ημερομηνία κυκλοφορίας
Ανακοινώθηκε και επίσημα.

Η Sony ανακοίνωσε και επίσημα ότι το PlayStation 5 θα κυκλοφορήσει τα Χριστούγεννα του 2020.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει έντονος ανταγωνισμός στην ένατη γενιά κονσολών, καθώς η κονσόλα της Sony θα λανσαριστεί παρέα με το νέο Xbox (Project Scarlett).

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Oct 2019 22:01 #227575 by Giorgos Tsolaridis
Replied by Giorgos Tsolaridis on topic PlayStation 5
PS5: Επίσημες πληροφορίες
Ανακοινώθηκε η επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας.

Η Sony ανακοίνωσε πως το PlayStation 5 θα κυκλοφορήσει τα Χριστούγεννα του 2020. Μέσα από το επίσημο blog, έγινε η ενημέρωση πως η αναμονή φτάνει στο τέλος της.

Πέρα από την κυκλοφορία, η Sony μας ενημέρωσε για τα νέα χαρακτηριστικά του PS5 controller. Για αρχή, θα αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο θα επικοινωνούμε με τον κάθε τίτλο και το περιβάλλον του, θα είναι εντελώς διαφορετική η αίσθηση στο χειριστήριο ανάλογα με το τι κάνουμε. Πλέον, το να τρακάρουμε σε έναν τοίχο, δεν θα προσφέρει την ίδια δόνηση με το να κάνουμε ένα τάκλιν. Επίσης θα υπάρξουν αλλαγές και στο πως αντιλαμβανόμαστε το περιβάλλον καθώς θα καταλαβαίνουμε πλέον και τις αλλαγές στα textures του εδάφους, θα είναι εντελώς διαφορετικό το να περπατάμε σε γρασίδι και το να πατάμε σε λάσπη.

Η δεύτερη βελτίωση έρχεται στα adaptive triggers τα οποία θα μπορούν να προγραμματίσουν οι developers για να προσφέρουν το ανάλογο εφέ κάθε φορά. Ένα απλό παράδειγμα είναι η χρήση του τόξου όπου για να τραβήξετε το βέλος και να το αφήσετε, θα πρέπει να πατήσετε τα triggers για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και με την απαραίτητη πίεση ενώ νιώθετε ταυχρονα πως είναι να μην έχετε το 100% του ελέγχου καθώς βρίσκεστε πάνω σε ένα όχημα 4χ4 το οποίο περνάει από βραχώδεις εκτάσεις με ταχύτητα.

SSD με ταχύτερο loading
Επιπλέον, η Sony ανακοίνωσε ότι ο σκληρός δίσκος του PS5 θα είναι SSD με ταχύτερο loading και θα υποστηρίζει ray-tracing. Επίσης θα υποστηρίζεται και αναπαραγωγή 4K blu-ray drives.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification