Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

World of Warcraft Shadowlands

20 Feb 2021 17:30 - 20 Feb 2021 17:31 #246610 by Γιάννης Παπαργυρίου
Φήμη: Wrath of the Lich King Classic
Θεωρείται πιθανό μετά την ανακοίνωση του Burning Crusade Classic.


Στα πλαίσια της BlizzCon 2021, ανακοινώθηκε ότι το Burning Crusade, το πρώτο expansion του World of Warcraft, θα κυκλοφορήσει και αυτό σε Classic έκδοση, γεγονός που δημιούργησε την απορία εάν κάτι τέτοιο θα συμβεί μελλοντικά και με το expansion που το ακολούθησε, το Wrath of the Lich King.

Όταν ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το World of Warcraft Classic, ο πρόεδρος της Blizzard, J. Allen Brack, είχε καταστήσει σαφές ότι επρόκειτο για μεγάλο ρίσκο. Το να καταφέρει η εταιρεία να κάνει το ηλικίας 15 ετών MMORPG να τρέξει σε μοντέρνα PC ήταν ήδη δύσκολο, με τον Brack να αναφέρει τότε ότι το WoW του 2004 μπορεί να αποδειχτεί πολύ λιγότερο διασκεδαστικό απ’ ότι το θυμούνται οι παίκτες του. Όταν ωστόσο κυκλοφόρησε το WoW Classic το 2019 και οι συνδρομές διπλασιάστηκαν μερικούς μήνες αργότερα, ήταν ξεκάθαρο ότι οι gamers αγαπάνε το παλιό World of Warcraft.

Η Blizzard λοιπόν ανακοίνωσε ότι το WoW Classic δεν τελείωσε με την κυκλοφορία του αρχικού παιχνιδιού, καθώς στην φετινή BlizzCon αποκαλύφθηκε ότι της ίδιας αντιμετώπισης θα τύχει και το Burning Crusade. Σύντομα οι παίκτες θα μπορούν να επισκεφθούν τα Outlands πέρα από το Dark Portal, να φτάσουν μέχρι το level 70 και να αντιμετωπίσουν μερικά από τα πιο δύσκολα raids και dungeons του WoW όπως αυτά υπήρχαν το 2007.

Η ανακοίνωση προκάλεσε ερωτήματα εάν κάτι τέτοιο θα συνεχιστεί με το Wrath of the Lich King. Πριν από την BlizzCon, δημοσιογράφοι του PC Gamer Μίλησαν με τον production director Patrick Dawson και την lead producer Holly Longdale για να μάθουν την προσέγγισή τους στο Burning Crusade Classic, πώς αυτό μπορεί να διαφέρει από το Burning Crusade που μπορεί να θυμάστε και το πώς οι παίκτες θα μπορούν να ξεκινήσουν να το παίζουν ακόμη κι αν δεν έχουν ήδη κάποιον max level χαρακτήρα, ενώ έγινε και ερώτηση για το τι θα ακολουθήσει το Burning Crusade.

“Προς το παρόν εστιάζουμε στο Burning Crusade. Αυτό είπε η κοινότητα ότι ήθελε και αυτό θέλαμε να τους δώσουμε. Ακούγεται σαν να ψηφίζεις για μελλοντικά πράγματα επίσης και σίγουρα θα ακούσουμε κι εσένα και άλλους καθώς προχωράμε εδώ” ανέφερε ο Dawson σε μια μάλλον προβλέψιμη απάντηση, με δεδομένο μάλιστα ότι το Burning Crusade Classic δεν έχει καν κυκλοφορήσει ακόμα και πιθανά θα απασχολήσει τους gamers για τα επόμενα δύο ή και περισσότερα χρόνια. Το ερώτημα όμως παραμένει εάν η απρόσμενη επιτυχία του WoW Classic, η οποία άλλωστε οδήγησε την Blizzard στο να αναπτύξει το Burning Crusade Classic, είχε ως αποτέλεσμα και τον πιο μακροπρόθεσμο σχεδιασμό εκ μέρους της ομάδας. Ο Dawson υπονόησε ότι η απάντηση είναι θετική, αλλά ανέφερε ότι υπάρχουν ακόμα “πολλά προβλήματα να επιλυθούν” μεταξύ των οποίων και το μεγαλύτερο, το πώς δηλαδή μπορεί κανείς να τρέξει πολλαπλές εκδοχές του ίδιου ΜΜΟRPG ταυτόχρονα.

Αυτό διότι όταν κυκλοφορήσει το Burning Crusade Classic μέσα στη χρονιά, δεν θα αποτελεί expansion του WoW Classic με την γνωστή έννοια αλλά ένα νέο, διακριτό κι αυτοτελές παιχνίδι. Η Longdale εξήγησε ότι οι τωρινοί παίκτες που έχουν φτάσει χαρακτήρες στο level 60 του Classic θα μπορούν να επιλέξουν εάν θα μεταφέρουν τους χαρακτήρες τους στο Burning Crusade ή αν θα παραμείνουν στην σκέτη έκδοση του WoW Classic. Όσοι επιλέξουν το Burning Crusade θα παραμείνουν στους ίδιους servers που βρίσκονται, αλλά οι παίκτες που θα διαλέξουν να παραμείνουν στο “vanilla” WoW Classic θα τύχουν αντιγραφής του χαρακτήρα τους σε διαφορετικό server που θα χρειάζεται και διαφορετικό WoW client για πρόσβαση. Αυτό συνεπώς σημαίνει ότι το WoW Classic, το WoW: Burning Crusade Classic και η σύγχρονη έκδοση του WoW: Shadowlands θα λειτουργούν όλα ταυτόχρονα. Εάν επομένως η Blizzard επιλέξει να φτιάξει και άλλα expansions ως Classic, είναι εύκολο να δει κανείς πόσο περίπλοκο μπορεί να γίνει το όλο σύστημα. “Υπάρχουν πολλά προβλήματα προς επίλυση, ακόμη και μόνο με το Burning Crusade, το Classic και το μοντέρνο να τρέχουν όλα ως τρία μεγάλα ΜΜΟ το ένα δίπλα στο άλλο. Κι είμαστε αφοσιωμένοι στο να το πετύχουμε σωστά. Όταν το πετύχουμε αυτό, ναι κάτι τέτοιο ανοίγει πιθανό δρόμο για άλλα πράγματα στο μέλλον για εμάς. Αλλά χρειαζόμαστε επίσης να χτίσουμε αυτόν τον μυ λιγάκι και να βεβαιωθούμε ότι εστιάζουμε στα πράγματα με σημαντική προτεραιότητα για το σήμερα, δηλαδή στο να υπηρετήσουμε την κοινότητα του Classic και την κοινότητα του Burning Crusade” είπε ο Dawson.

Παρά τις δυσκολίες του εκσυγχρονισμού ενός 15ετούς MMORPG ώστε να τρέχει καλά στα σύγχρονα PC και με την σύγχρονη δομή των servers, δύσκολα κανείς θα φανταζόταν ότι η Blizzard θα κρατήσει το WoW Classic χωρίς το πιο αγαπημένο από τα expansions του. Το Wrath of the Lich King θεωρείται ευρέως ως η κορυφαία στιγμή της μακράς ιστορίας του WoW και βοήθησε να μεταμορφωθεί σε ένα mainstream φαινόμενο, με το υψηλότερο ρεκόρ στην ιστορία του, 12 εκατομμύρια συνδρομητές.

Στην αρχή της συνέντευξης, ο Dawson εξήγησε ότι η ανάπτυξη του Burning Crusade Classic ξεκίνησε λίγο μετά το λανσάρισμα του WoW Classic το 2019. Είπε ότι σχεδόν άμεσα, οι παίκτες ξεκίνησαν να ζητούν από την Blizzard να συμπεριλάβει και το Burning Crusade. “Είναι αυτό που θέλει ο κόσμος. Ακούγαμε την κοινότητα κι η κοινότητα έκανε πολύ σαφές ότι ενδιαφερόταν για το Burning Crusade, οπότε είπαμε ας πάμε να το κάνουμε” ανέφερε ο Dawson.

H ιδέα της παροχής στους παίκτες αυτού που θέλουν θεωρείται ο πυρήνας της όλης ιδέας του WoW Classic. Κι ενώ ο Dawson λέει ότι προς το παρόν σκέφτεται μόνο το Burning Crusade, είναι πιθανό ότι η ανάπτυξη ενός Wrath of the Lich King Classic θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από τους παίκτες.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

23 Feb 2021 16:50 - 23 Feb 2021 16:53 #246724 by Giorgos Tsolaridis
World of Warcraft: Burning Crusade Classic Επιβεβαιώθηκε και επίσημα.
Η Blizzard ανακοίνωσε και επίσημα το World of Warcraft: Burning Crusade Classic. Θα έχει servers που θα σας επιτρέψουν να εξερευνήσετε πέρα από το Dark Portal, στα Outlands, σχεδόν όπως ήταν το 2007. Οι παίκτες του WoW Classic θα έχετε ως level cap το level 70, καθώς θα εξερευνάτε γνώριμες ζώνες, όπως τα Hellfire Peninsula και Zangarmarsh. Θα υπάρχουν επίσης χαρακτηριστικά, όπως τα flying mounts, jewelcrafting, Draenei και Blood Elf races, αλλά και η δυνατότητα να παίξετε ως shaman ή paladin, ανεξάρτητα από την φατρία σας.

Ανά διαστήματα θα κυκλοφορούν νέα raids, αλλά και dungeons, όπως και στην εποχή του Burning Crusade. Θα έχετε πρόσβαση σε αυτό με την κανονική συνδρομή σας στο World of Warcraft, ενώ θα έχετε πρόσβαση και στους Classic χαρακτήρες σας. Επίσης  θα μπορείτε να αγοράσετε level boost , αλλά μόνο για χαρακτήρα του Classic, που δεν θα είναι Elf ή Draenei (τα νέα races που προστέθηκαν τότε).

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

27 Feb 2021 15:06 - 27 Feb 2021 15:08 #246951 by Giorgos Tsolaridis
Ρατσιστικά σχόλια από κορυφαίες raiding guilds του World of Warcraft πλήττουν την κοινότητα
Διέρρευσαν εικόνες από chat logs από τις καλύτερες guilds της Β. Αμερικής στα οποία υπάρχουν ρατσιστικές εκφράσεις.Δύο από τα κορυφαία guilds της Βόρειας Αμερικής κατηγορούνται για ρατσιστικές συμπεριφορές και γίνονται αφορμή για εκτενείς συζητήσεις περί ρατσισμού και τοξικότητας στην competitive σκηνή του World of Warcraft.
Στις αρχές τις εβδομάδας διέρρευσε μια  gallery  γεμάτη screenshots από chats των Clout Gang και Instant Dollars. Οι εικόνες αυτές που πάρθηκαν από το Discord και από το chat του παιχνιδιού δείχνουν μέλη αυτών των guilds να χρησιμοποιούν τακτικά το n-word και να κάνουν αστεία που αφορούν έγχρωμους και ομοφυλόφιλους. Αν και δεν είναι τα μεγαλύτερα guilds στο wow, είναι κορυφαία στην competitive raiding σκηνή.

Στο παρακάτω screenshot μπορείτε να δείτε μια μικρή δόση από τα σχόλια των raiders.
File Attachment:
Στην αρχή, οι moderators του subreddit του WoW διέγραψαν τις αναρτήσεις που αφορούσαν αυτά τα screenshots αφού πάνε ενάντια στον κανόνα που απαγορεύει την αναφορά παικτών με τα ονόματά τους. Αργότερα όμως, χάρη στην αναταραχή που δημιούργησαν στην κοινότητα, οι moderators έφτιαξαν μια δική τους  ανάρτηση  στην οποία έχουν συγκεντρώσει όλες τις εικόνες και όλες τις κατηγορίες."Το περιστατικό αυτό μας κάνει να σκεφτόμαστε το τι πρέπει να θεωρείται φυσιολογικό σαν συμπεριφορά καθώς και τη γενική κουλτούρα που επικρατεία στις κορυφαίες raiding guilds.", είπε ο moderator του subreddit του WoW, Ex_iledd.

Οι CloutGang και Instant Dollars δεν είναι επαγγελματικοί esports οργανισμοί όπως οι method αλλά έχουν αρκετά υψηλές θέσεις στα rankings, 38η και 16η αντίστοιχα, ενώ κανείς παίκτης τους δεν βγάζει τα προς το ζην παίζοντας World of Warcraft. Όσο η ιστορία συνεχίζεται όμως, εμφανίζονται πολλά screenshots που εμφανίζουν παρόμοιες συμπεριφορές και από άλλα guilds από όλο τον κόσμο.Σε ένα βίντεο, ένα μέλος των Ethical, guild με ranking 16o στον κόσμο, χρησιμοποιεί μια ομοφοβική έκφραση την ώρα του raid. Συγκεκριμένα, λέει "Σπάστε τον στο ξύλο τον π***τη."Δείτε το βίντεο, ενώ αν θέλετε να ακούσετε τον ομοφοβικό χαρακτηρισμό πηγαίντε στο 10:05:


Σε ένα άλλο screenshot, ένα άλλος μέλος των Ethical, ο Gapezilla, είπε «οι υπάλληλοι της Blizzard είναι όλοι ν**ροι που πρέπει να βια****ν μέχρι θανάτου.»
Κάποιοι από τους κατηγορούμενους έχουν προσπαθήσει να τοποθετηθούν πάνω στην κατάστηαση. Ο guild master των Instant Dollars εξήγησε ότι τα screenshots αυτά τραβήχτηκαν πριν μπούν οι συγκεκριμένοι παίκτες στη guild. "Όλοι δήλωσαν μετανιωμένοι για τις πράξεις τους εκτός από τον Decenaryk ο οποίος έχει αποχωρήσει πλέον από τη guild.", είπε ο guild master.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 Apr 2021 21:35 #250030 by Ερμής Δερβίσης

Στο World of Warcraft τα μηνύματα λογοκρίνονται
Αν περιέχουν ακατάλληλες λέξεις δεν στέλνονται καθόλου.


Σύμφωνα με το Wowhead, τα μηνύματα μεταξύ παιχτών εντός του World of Warcraft, δεν μπορούν να σταλθούν αν περιέχουν ακατάλληλες λέξεις.

Για χρόνια λογοκρίνονταν τα μηνύματα, όμως μπορούσαν να σταλθούν, μέχρι τώρα όπου εμφανίζεται ειδοποίηση ότι δεν γίνεται να στείλετε το συγκεκριμένο μήνυμα αν περιέχει συγκεκριμένες λέξεις. Το Wowhead τονίζει ότι αυτό ισχύει προς το παρόν μόνο για τα μηνύματα εντός του World of Warcraft και μεταξύ του παιχνιδιού και του Bnet messenger του Battle.net δεν υπάρχει κάποιου είδους λογοκρισία.

Κάποιοι αναγνώστες του Wowhead πιστεύουν η λογοκρισία έχει σχέση με ένα accessibility update το οποίο δοκιμάζεται. Αυτό το χαρακτηριστικό θα δίνει την επιλογή στους παίκτες να μιλούν φωναχτά. Αυτό έχει ως σκοπό να μειωθούν τα αρνητικά σχόλια που ανταλλάζονται μεταξύ των παικτών. Η Blizzard δεν έχει κάνει ακόμα κάποια επίσημη ανακοίνωση.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 May 2021 19:19 #251452 by Ερμής Δερβίσης

Η Chromie του World of Warcraft αποκαλύφθηκε επίσημα ως trans
Σύμφωνα με το βιβλίο Folk and Fairy Tales of Azeroth.


Η Chromie, η θηλυκή έκδοση του δράκου Chronomu στο World of Warcraft, αποκαλύφθηκε ότι είναι trans στο νέο βιβλίο Folk and Fairy Tales of Azeroth.

Στο βιβλίο, ο αφηγητής την αναφέρει ως άντρα στην αρχή, όμως αφού ολοκληρώσει την Visage Ceremony, τότε ο χαρακτήρας αναφέρεται ως γυναίκα σε όλες τις μορφές του. Ο narrative designer του World of Warcraft, Steve Danuser απάντησε στο Twitter τις ερωτήσεις των fans πάνω σε αυτό το θέμα.

Οι fans της σειράς υπέθεταν καιρό για την ταυτότητα της Chromie, όμως αυτή είναι και η τελική επιβεβαίωση της Blizzard. Η Chromie εμφανίστηκε στο αρχικό World of Warcraft ως NPC στο Western Plaguelands, όπου έδινε quests στους παίκτες. Από τότε βρίσκεται σε κάθε ιστορία του World of Warcraft, που αφορά ταξίδια στο χρόνο, ενώ πρόσφατα δίνει στους παίκτες την δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε παλιότερα expansions της σειράς. Επιπλέον είναι playable στο MOBA Heroes of the Storm.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Jun 2021 13:11 #251902 by Γιώργος Σκένδρος

To Dark Portal προς το Outland μπορεί μόλις να άνοιξε, αλλά ορισμένοι παίκτες του World of Warcraft: Burning Crusade Classic έχουν ήδη φτάσει στο επίπεδο 70.

Σύμφωνα με το site  Wowhead , μια πενταμελής ομάδα αποτελούμενη από μέλη του guild Progress διεκδίκησε τον τίτλο του πρώτου level 70 στο Burning Crusade Classic παγκοσμίως, με τον Hacez να φτάνει πρώτος στο ορόσημο και άλλα μέλη της ομάδας να ακολουθούν λίγο αργότερα. Ο συνολικός χρόνος για να φτάσουν στο πρόσφατο level cap του παιχνιδιού ήταν περίπου 13 ώρες.Οι παγκόσμιες πρωτιές δεν είναι προφανώς κάτι καινούργιο για το συγκεκριμένο guild, το οποίο πέτυχε αρκετούς παγκόσμιους τίτλους στο WoW Classic, συμπεριλαμβανομένης της ολοκλήρωσης του τελευταίου και πιο απαιτητικού raid του παιχνιδιού, του Naxxramas, σε χρόνο ρεκόρ.

Το Burning Crusade Classic φέρνει μεγάλες αλλαγές στο κλασικό MMORPG της Blizzard, συμπεριλαμβανομένου ενός εντελώς νέου κόσμου για εξερεύνηση, την προσθήκη ιπτάμενων mounts και την εισαγωγή του δημοφιλούς Arena PvP mode. Ορισμένοι από τους developers πίσω από το παιχνίδι προβληματίστηκαν πρόσφατα σχετικά με τον αντίκτυπο τoυ εμβληματικού expansion, λέγοντας ότι η απόφαση της ομάδας να κάνει ένα "πραγματικά μεγάλο και τολμηρό" βήμα με την εισαγωγή ενός εντελώς νέου κόσμου για να εξερευνήσουν οι παίκτες καθόρισε το ρυθμό για την κυκλοφορία όλων τα expansions του World of Warcraft στο μέλλον.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

07 Jun 2021 09:37 #252008 by Giorgos Tsolaridis
Επίθεση DDoS έγινε στους servers του World of Warcraft: Burning Crusade Classic Λίγα λεπτά μετά από την κυκλοφορία του.

 Μερικά λεπτά μετά του άνοιγμα του Dark Portal στο World of Warcraft: Burning Crusade Classic, η Blizzard ανακοίνωσε ότι δέχεται DDoS επιθέσεις οι οποίες προκαλούν καθυστερήσεις και αποσυνδέσεις στους παίκτες.

 Η DDoS επίθεση (distributed, denial-of-service) συμβαίνει όταν κάποιο σύστημα ή server είναι υπερφορτωμένο με κόσμο και είναι αρκετά συχνό φαινόμενο στα Online games. Στην  σελίδα του τίτλου στο Reddit , οι παίκτες ανέφεραν ότι ο server Faerlina, ο οποίος έχει τον περισσότερο κόσμο, δέχεται μεγαλύτερο ποσοστό της επίθεσης.

Η DDoS επίθεση έγινε αμέσως μετά το λανσάρισμα του World of Warcraft: Burning Crusade Classic, όταν η σταθερότητα του server αποτελούσε πρόβλημα επειδή ένας πολύ μεγάλος αριθμός παικτών βρισκόταν ταυτόχρονα σε συγκεκριμένες περιοχές του παιχνιδιού. Η Blizzard, για να λύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα, χώρισε του παίκτες σε διάφορες στρώσεις του ιδίου server.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

11 Aug 2021 17:18 #254447 by Stathis Moose Stathopoulos
Το tabletop είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία

Το επιτραπέζιο θα κοστίζει 60 δολάρια στη λιανική και θα αποσταλεί το αργότερο στις 30 Νοεμβρίου 2021.
Η Z-man Games έδωσε τώρα περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς ακριβώς θα παίζει το επιτραπέζιο. Οι παίκτες θα πρέπει να συνεργαστούν για να νικήσουν τον απέθαντο στρατό του Lich King, με κάθε παίκτη να αναλαμβάνει το ρόλο διαφόρων ηρώων του Azeroth, όπως ο Varian Wrynn, ο Thrall και η Sylvanas. Κάθε ήρωας είναι εξοπλισμένος με μοναδικα abilities και οι παίκτες θα περάσουν το παιχνίδι συλλέγοντας κάρτες ηρώων, οι οποίες δίνουν στους παίκτες νέο εξοπλισμό, mounts και αντικείμενα όπως potions που θα τους βοηθήσουν να αντιστρέψουν την πορεία της μάχης ενάντια στον Arthas και τα minions του. Το παιχνίδι θα διαδραματίζεται σε έναν λεπτομερή χάρτη του Northrend με διάφορα οχυρά, πεδία μάχης, ναούς και άλλες τοποθεσίες από το εμβληματικό MMO της Blizzard.





Το παιχνίδι θα χρησιμοποιεί πολλούς καθιερωμένους κανόνες και mechanics τύπου Pandemic, ένα ολοκαίνουργιο mechanic είναι η εισαγωγή των quests. Tα ζάρια και οι κάρτες ηρώων θα επιτρέπουν στους παίκτες να ταξιδέψουν στην παγωμένη ερημιά του Northrend ολοκληρώνοντας quests με τη μορφή μάχης με τέρατα ή καταστροφής αρχαίων artifacts, ενώ παράλληλα θα πλησιάζουν όλο και πιο κοντά στο Icecrown Citadel και στην αναμέτρηση με τον ίδιο τον Arthas.

Οι fans μπορούν να προπαραγγείλουν το παιχνίδι μέσω του Blizzard Gear Store, της Z-man Games και της Target.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

02 Oct 2021 00:39 #255933 by Stathis Moose Stathopoulos
Blizzard: "Οι αλλαγές που κάνουμε στο World of Warcraft είναι για να φτιάξουμε έναν inclusive και φιλόξενο κόσμο"



Ξηλώνονται πίνακες, ονόματα NPCs , πινακίδες, quests κ.α.

Η Blizzard έχει προχωρήσει σε πολυάριθμες αλλαγές στο World of Warcraft, με στόχο να αφαιρέσει οτιδήποτε θεωρεί απρεπές, έχοντας εισάγει ένα political correctness στους servers του δημοφιλούς MMORPG.

Σε μία ανακοίνωση στο blog της με τίτλο "Η εξέλιξη του δημιουργικού περιεχομένου στο World of Warcraft", η Blizzard δήλωσε ότι οι αλλαγές αυτές είναι μέρος του στόχου "για το χτίσιμο ενός inclusive και φιλόξενου κόσμου. Σε ένα παιχνίδι που έχει χιλιάδες γραφικά και μία λέξη μετράει σε εκατομμύρια παίκτες, κατανοούμε ότι αυτά τα updates θα αφορούν λίγες αλλαγές συνολικά. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι αυτές οι αλλαγές αξίζουν. Το World of Warcraft εξελίσσεται όσο περνάει ο καιρός και κάθε μέρα και νέοι παίκτες από κάθε γωνία του κόσμου βιώνουν το περιεχόμενο για πρώτη φορά. Ως ομάδα, θέλουμε ο κόσμος που θα δουν να είναι μία έκφραση του ταλέντου και των αρχών μας".

Πάντως η Blizzard δήλωσε ότι δεν έχει αφαιρέσει το αστείο περιεχόμενο του WoW λέγοντας: "Τα ανόητα αστεία και τα περιστασιακά ώριμα υπονοούμενα είναι μέρος του WoW και πιθανόν θα είναι για πάντα. . "Παρόλα αυτά, θέλουμε να παραμείνουμε ενήμεροι για το αν ορισμένα στοιχεία αυτού του κόσμου είναι ευπρόσδεκτα σε όλους τους παίκτες. Εν ολίγοις, θέλουμε οι πλάκες που θα κάνουμε να είναι inclusive και να μην ξεπερνούν τα όρια".

Δείτε το σημερινό περιεχόμενο που αφαιρέθηκε με τα emotes, τις αλλαγές στους πίνακες που θεωρήθηκαν σεξουαλικοί και ποιες λέξεις λογοκρίθηκαν.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

13 Oct 2021 01:57 #256278 by Stathis Moose Stathopoulos
Αφαιρούνται αστεία και φράσεις των NPC

Η Blizzard συνεχίζει να αφαιρεί προσβλητικό περιεχόμενο από το World of Warcraft.
Η ομάδα του World of Warcraft συνεχίζει και αφαιρεί συγκεκριμένα αστεία και φράσεις από το δημοφιλές MMORPG. Φράσεις όπως “When enraged and in heat a female troll can mate over 80 times in one night. Be you prepared?” και “Mmm. I wanna tap that leyline,” αφαιρούνται από το World of Warcraft. Bosses όπως τα Twin Consorts στο Throne of Thunder έχουν μετονομαστεί σε Twin Empyrean και το mount Big Love Rocket πλέον ονομάζεται X-45 Heartbreaker. Οι παλλακίδες στα raids των Karazhan και Black Temple δεν είναι πλέον μόνο γυναίκες. In-game πίνακες ζωγραφικής έχουν αλλάξει και σε μια συγκεκριμένη περίπτωση μια ξαπλωμένη γυναίκα αντικαταστάθηκε από ένα μπολ με φρούτα .

Η περιοχή Mac’ Aree στην end-game περιοχή Argus του Legion έχει μετονομαστεί σε Eredath. Ο εργαζόμενος από τον οποίο πήρε το όνομά της η Mac’ Aree, o Jesse McCree, έχει δώσει επίσης το όνομά του στον γνωστό ήρωα του Overwatch McCree. Ο Jesse McCree είναι πρώην game designer της Blizzard και αποχώρησε από την Blizzard μετά την μήνυση που δέχθηκε η Blizzard περί διαχώρισης φύλων και σεξουαλικής παρενόχλησης.

Η publisher Activision-Blizzard του World of Warcraft συνεχίζει να δέχεται αρκετές κατηγορίες σχετικά με το τοξικό εργατικό περιβάλλον της και τις διακρίσεις που δέχονται οι γυναίκες υπάλληλοι στην εταιρεία. Το Department of Fair Employment and Housing (DFEH) της Καλιφόρνια ερευνούσε την Blizzard για δύο χρόνια πριν προβεί σε μήνυση εναντίων της και βρήκε ότι οι γυναίκες πληρωνόντουσαν λιγότερο, ενώ παράλληλα ήταν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης.

Δείτε το σημερινό περιεχόμενο που αφαιρέθηκε με τα emotes, τις αλλαγές στους πίνακες που θεωρήθηκαν σεξουαλικοί και ποιες λέξεις λογοκρίθηκαν.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification