Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Ειδήσεις και φήμες από την gaming βιομηχανία

05 Jul 2022 23:30 #265416 by Nikos Georgopoulos
Πτώση αναμένεται στα έσοδα της βιομηχανίας των video games μέσα στο 2022
Πληθωρισμός και ελλείψεις σε hardware οι αιτίες, σύμφωνα με μελέτη.

Μία νέα μελέτη δείχνει την πορεία της βιομηχανίας των video games στην διάρκεια του 2022 και προβλέπει σταδιακή μείωση της κάθε χρόνο, μετά από μία περίοδο ανάπτυξης.

Οι πωλήσεις games, κονσόλων και συνδρομητικών υπηρεσιών είχαν συνολική αξία 187 εκατομμύρια ευρώ το 2021, οι οποίες θα γνωρίσουν μία μικρή πτώση στα 183 εκατομμύρια φέτος, σύμφωνα με την Ampere Analysis . Αυτό μας έρχεται μετά από μία σημαντική αύξηση από τις αρχές της πανδημίας, με ένα μεγάλο άλμα να παρατηρείται ιδιαίτερα από την αρχή του 2020 και έπειτα.

Η αιτία για αυτή την πτώση αλλάζει σε κάθε πλατφόρμα, με ελλείψεις στα αποθέματα να συμβάλλουν στην περιορισμένη διαθεσιμότητα κονσόλων και PC hardware. Η Ampere εντοπίζει μεγάλο πλήγμα στο PC gaming σε ασιατικές αγορές κλειδιά, μετά το κλείσιμο των Internet Cafe, με τον ερχομό του Covid-19, αλλαγές στην πολιτική απορρήτου των κινητών να επηρεάζει τον ερχομό νέων χρηστών και την παύση της υποστήριξης της Ρωσικής αγοράς από τις Δυτικές χώρες μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Η έρευνα σημειώνει πως τα video games δεν ξεφεύγουν από τις ευρύτερες επιπτώσεις του παγκοσμίου πληθωρισμού και το υψηλό κόστος ζωής , όπως κάποιοι επισημαίνουν. Ωστόσο, φαίνεται πως η βιομηχανία θα ανακάμψει το 2023, καθώς οι ελλείψεις σε πρώτες ύλες θα αντιμετωπιστούν, τα video games που έχουν καθυστερήσει, θα κυκλοφορήσουν και νέες αγορές θα συνεχίσουν να ενσωματώνουν το gaming. “Μετά από δύο χρόνια τεράστιας ανόδου, η βιομηχανία των video games θα χάσει μέρος αυτής της προόδου φέτος καθώς ο συνδυασμός πολλών παραγόντων την υποβαθμίζει.”, είπε ο Piers Harding Rolls, υπεύθυνος της έρευνας και επί πολλά χρόνια αναλυτής της βιομηχανίας των video games και πρόσθεσε: “Ακόμα κι έτσι τα νούμερα στο τέλος της χρονιάς θα είναι μπροστά από εκείνα της περιόδου πριν την πανδημία, και οι προβλέψεις για τον τομέα στο σύνολο του παραμένουν θετικές, με την ανάπτυξη να αναμένεται να επιστρέψει μέσα στο 2023.”

Please Log in or Create an account to join the conversation.

12 Jul 2022 17:31 #265493 by Nikos Georgopoulos
Η Αρχή Διαφημίσεων Αμερικής λογόκρινε τις διαφημίσεις του Scrabble Go για σεξουαλική παρενόχληση
Ένας άνδρας έγδυνε γυναίκα και την χαστούκιζε στα οπίσθια.

Οι διαφημίσεις του Mobile game Scrabble Go, Naughty Quiz και Naughty Puzzle  λογοκρίθηκαν από την ASA (Αρχή Διαφήμισης της Αμερικής) μετά από παράπονα χρηστών.

Οι διαφημίσεις αυτές είχαν το στυλ όπου θα πρέπει να επιλέξετε μία από τις δύο επιλογές. Ορισμένοι χρήστες έκαναν παράπονα επειδή στη μία διαφήμιση ένας άνδρας θα έπρεπε να διαλέξει ανάμεσα στο να σώσει μία γυναίκα με κοντό σορτσάκι ή να την χαστουκίσει στα οπίσθια και στην άλλη διαφήμιση ένας άνδρας θα έπρεπε να κάνει είτε χειρονομίες (που περιελάμβαναν ακόμα και το μεσαίο δάχτυλο), είτε να γδύσει μια γυναίκα.

Η ASA ζήτησε από την εταιρεία ανάπτυξης OneSoft Studio να κατεβάσει τις διαφημίσεις των mobile games Scrabble Go, Naughty Quiz και Naughty Puzzle. Η OneSoft επιβεβαίωσε ότι τις κατέβασε. Τέλος, η ASA επεσήμανε ότι η OneSoft θα πρέπει να διασφαλίσει ότι οι διαφημίσεις τις θα είναι κοινωνικά υπεύθυνες και ότι δεν θα διασπείρουν τυχόν επιθέσεις σεξουαλικής βίας κατά των γυναικών. Επίσης, η ASA προώθησε το ζήτημα προς την Committee of Advertising Practice (CAP).

Το Scrabble Go κυκλοφόρησε το 2020.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 Aug 2022 00:40 #266198 by Nikos Georgopoulos
Η Valve έριξε ban σε Steam developer στο Forum του παιχνιδιού του
Λόγω ακραίων απόψεων και επειδή έβριζε χρήστες.

Ο Dolphin Barn, developer του Domina, έγινε γνωστός όταν δέχθηκε review bombing από χρήστες στο Steam, επειδή στα patch notes του παιχνιδιού του τάχθηκε κατά της χρήσης μάσκας για την περίοδο του κορωνοϊού. Πλέον, αφού έβρισε αρκετούς χρήστες του Steam, η Valve του έριξε ban από το Forum του Domina, κάτι που είναι εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο.

Ο Dolphin Barn ανέβασε screenshot στο Twitter, με το μήνυμα της Valve που αναφέρει: "Είναι η δεύτερη φορά που μια από τις αναρτήσεις σας παραβιάζει τους κανόνες συζητήσεων, ιδίως όσον αφορά στις προσβολές κατά χρηστών. Παρατηρούμε επίσης μια τάση με υβριστικά μηνύματα που αποστέλλονται όταν ρίχνετε bans σε χρήστες από το Forum σας.. Όταν δημοσιεύετε οποιοδήποτε περιεχόμενο στην Κοινότητα ή όταν επικοινωνείτε με τους παίκτες σας, βεβαιωθείτε ότι συμμορφώνεστε με τις οδηγίες."


Losers. Cowards.

Can't read text without banning others from writing. pic.twitter.com/9DsP2Av3uA

— Nicholas John Leonhard Gorissen (1522) (@tehbignic) August 12, 2022

Ο developer απαντάει με ύβρεις και ειρωνείες στα αρνητικά user reviews του Steam, ενώ σε ορισμένα σχόλια, σύμφωνα με το PC Gamer "αναφέρεται αρνητικά προς τραvς άτομα, ενώ τάσσεται υπέρ της τοξικής αρρενωπότητας".

Η Valve δήλωσε προς τον Dolphin Barn: «Θέλουμε επίσης να καταστήσουμε σαφές ότι δεν πρέπει να αντιστρέψετε τις αποφάσεις του Steam moderator ή να έχετε παραβιάσεις κανόνων στο hub σας. Η μελλοντική παραβίαση των κανόνων και των οδηγιών μας θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την επιχειρηματική μας σχέση».Πέρα απ' το ότι τάχθηκε κατά της χρήσης μάσκας τον Μάρτιο, τον Μάιο του περασμένου έτους, στα patch notes της μάχης, ο Dolphin Barn είχε γράψει με αστερίσκο ότι "οι αδύναμοι άνδρες στερούνται χαρακτήρα" και ότι "η ισχυρή ηθική κερδίζεται με σκληρή δουλειά και θυσίες και δεν μπορεί να γίνει με σκληρή δουλειά και θυσίες και δεν μπορεί να γίνει μέσω onlyfans ή pornhub". Οι λογαριασμοί του έκτοτε έχουν αποκλειστεί οριστικά από το Twitter και το Bandcamp.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Sep 2022 01:16 - 16 Oct 2022 17:44 #266446 by Nikos Georgopoulos
Η Valve αφαίρεσε το Domina από το Steam για ρατσιστικά σχόλια και πωλείται 100 ευρώ στο grey market
Ο developer είχε λάβει προειδοποιήσεις.

Ο developer του Domina είχε τοποθετηθεί κατά των μασκών του κορωνοϊού στις αρχές του 2022, ενώ πρόσφατα η Valve του είχε αφαιρέσει την πρόσβαση από moderator στο subforum του παιχνιδιού του στο Steam, επειδή έκανε δηλώσεις υπέρ της τοξικής αρρενωπότητας.

Πλέον, ο developer σε ένα νέο του μήνυμα στα patch notes, κορόιδεψε έμμεσα τα τα τρανς άτομα και την streamer Keffals. Η Valve πήρε την απόφαση να αφαιρέσει το παιχνίδι του από το Steam.

Η φράση του developer ήταν: "Δεν έχουμε ιδέες, είμαστε πνευματικά ασταθείς, εντελώς εκφυλισμένοι και απεγνωσμένοι για επιρροή. Ας προσποιηθούμε ότι είμαστε ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι για να ανακτήσουμε τη συνάφεια!" Τα patch notes είναι στην ουσία ένα σχετικά με την μη ονομασία: η τρανσφοβική πράξη της αναφοράς σε ένα τρανς άτομο που άλλαξε το όνομά του.

Σε μια ανάρτηση στο Gab, ο δημιουργός του Domina δημοσίευσε ένα screenshot που φαίνεται να δείχνει ένα μήνυμα από τη Valve που τερματίζει την συνεργασία της μαζί του. Το μήνυμα της Valve έγραφε: "Μια πρόσφατη ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο Community Center του Domina περιλαμβάνει προσβολές που στοχεύουν ένα άλλο άτομο", αναφερόμενος. Έχοντας αυτό κατά νου, η Valve κατέληξε στο συμπέρασμα ότι θα «τερμάτιζε την επιχειρηματική της σχέση με την «Dolphin Barn Incorporated» και θα αφαιρούσε όλα τα σχετικά προϊόντα από την πώληση».Στην ανάρτηση που συνόδευε το screenshot , ο δημιουργός του Domina κατήγγειλε τη διαγραφή του παιχνιδιού και κατηγόρησε τη Valve ότι τον φτωχοποιεί, λέγοντας ότι το Domina έφερε στον ιδρυτή της Valve, Gabe Newell, «εκατομμύρια έσοδα». Ο developer δεν έχει πει εάν έχει περαιτέρω σχέδια για το παιχνίδι. Οι μεταγενέστερες αναρτήσεις στο Gab του είναι αφιερωμένες στην επίθεση στη Valve και στον non-binary δημοσιογράφο και streamer James Stephanie Sterling, ο οποίος πρόσφατα έκανε ένα βίντεο για όλη αυτή την κατάσταση.

Steam keys πωλούνται για 100 ευρώ
Από την στιγμή που το παιχνίδι αποσύρθηκε στο Steam, στο Gamivo και την Kinguin, πωλείται έναντι 100 ευρώ , καθώς πλέον είναι αδύνατο να το βρει κάποιος!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

08 Sep 2022 11:26 #266511 by Nikos Georgopoulos
Η Kim Kardashian θέλει να παίξει σε ταινία της Marvel

[img][/img]


«Θα ήταν πολύ διασκεδαστικό να το κάνω».

Η Kim Kardashian ενδιαφέρεται να παίξει σε ταινία της Marvel και γενικά να ασχοληθεί με την υποκριτική, αν της έρθει πρόταση για τον σωστό ρόλο. Μιλώντας στο Interview Magazine , είπε ότι θα ήταν ιδιαίτερα ανοιχτή να εμφανιστεί σε ταινία της Marvel.

Συγκεκριμένα δήλωσε: "Θα το έκανα αν προέκυπτε κάτι διασκεδαστικό. Ίσως μια ταινία της Marvel, θα ήταν αρκετά διασκεδαστική. Δεν το ψάχνω πολύ, αλλά νομίζω ότι τα πράγματα έρχονται όταν πρέπει."

Εάν προέκυπτε ένας τέτοιος ρόλος, δεν θα απαιτούσε απαραίτητα από την Kardashian να αναλάβει έναν ρόλο υπερήρωα. Το Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel είχε ήδη πολλές περιπτώσεις διασημοτήτων που έπαιζαν τον εαυτό τους, από τον Elon Musk στο Iron Man 2 του 2010 μέχρι το επεισόδιο της περασμένης εβδομάδας του She-Hulk: Attorney At Law, στο οποίο συμμετείχε η Megal Stallion.

Η Kardashian έχει καταγραφεί ως fan της Marvel για αρκετό καιρό. Tον Δεκέμβριο, ένιωσε την οργή των fans της Marvel αφού δημοσίευσε τα πρώτα spoilers του Spider-Man: No Way Home. Στη συνέχεια διέγραψε τις ιστορίες της στο Instagram αλλά ήταν ήδη πολύ αργά.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

20 Sep 2022 00:22 #266715 by Nikos Georgopoulos
Stroke The Dog: Χαϊδέψτε τον σκύλο 2.000 φορές για Platinum και 71 PSN trophies
Scam game των 4 ευρώ, μόνο για τα trophies.

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε διάφορα scam games στο Steam, τα οποία σας δίνουν achievements.

Πλέον, αυτό συμβαίνει και στο PlayStation, καθώς η εταιρεία ανάπτυξης Game Achievements Ltd (όνομα και πράμα) κυκλοφόρησε το παιχνίδι Stroke the Dog, στο οποίο έχετε μπροστά σας μία φωτογραφία σκύλου και απλά τον...χαϊδεύετε για να πάρετε 71 Trophies, εκ των οποίων το ένα είναι Platinum!Το Stroke the Dog διαρκεί λίγα λεπτά και κοστίζει 4 ευρώ. Ο σκύλος δεν έχει καν animations ! Ειλικρινά δεν ξέρουμε αν στο τμήμα εγκρίσεων των games της Sony περνάνε τα games με την μέθοδο του ανεμιστήρα. Σκεφτείτε ότι έχουν εγκριθεί games όπως αυτό ή όπως το Dream Dad Daddy: A Dad Dating Simulator, αλλά κατά τα άλλα το Super Seducer 3 απορρίφθηκε "γιατί ήταν σεξιστικό".

Ενώ για τα κορόιδα που θα δώσουν 4 ευρώ για να πατήσουν 2.000 φορές το κουμπί του DualSense για να πάρουν trophies, δεν τρέχει τίποτα.

Αν μετά από όλα αυτά θέλετε να αποκτήσετε το Stroke the Dog τότε κάντε κλικ εδώ .

Please Log in or Create an account to join the conversation.

01 Oct 2022 00:46 #266905 by Nikos Georgopoulos
T-Pain προς gamers που παρενοχλούν game developers: "Χαλαρώστε ρε γαμώτο"
"Είναι απλά ένα γαμημένο παιχνίδι".

Ο ράπερ T-Pain τάχθηκε υπέρ των game developers που δέχονται παρενοχλήσεις από gamers αν κάνουν λάθη.

Αυτό ήρθε ως απάντηση σε δήλωση της Respawn Entertainment, εταιρείας ανάπτυξης του Apex Legends και θυγατρικής της EA. Για όσους δεν το ξέρουν, εκτός από βραβευμένος με Grammy ράπερ, ο T-Pain είναι και streamer του Apex Legends.

Ο T-Pain δήλωσε: "Bro, θα πρέπει να χαλαρώσετε όλοι. Είναι ένα γαμημένο παιχνίδι φίλε μου. Παίξε κάτι άλλο αν το μισείς τόσο πολύ αδερφέ. Φύγε από το PC ή την κονσόλα σου αν σε έχει απορροφήσει τόσο πολύ ένα παιχνίδι που νιώθεις την ανάγκη να απειλήσεις τους ανθρώπους που εργάζονται σκληρά για να το φτιάξουν. Ηρέμησε αδερφέ."


Bro y’all have to fucking chill out. It’s a fucking game my dude. Play something else if you hate it so much bro. Walk away from your pc/console if you’ve become so consumed by a game that you feel the need to threaten the ppl that work hard to make it. Chill bro pic.twitter.com/8W8uTlPT1E

— T-Pain (@TPAIN) September 24, 2022

Κατά τα άλλα, ο streamer Ninja είχε πει το 2020 παλιότερα ότι: «Η φράση είναι απλώς ένα παιχνίδι είναι τόσο αδύναμη νοοτροπία. Υπάρχει πάντα κάτι να μάθεις, και πάντα περιθώρια βελτίωσης, ποτέ δεν συμβιβάζεσαι».

Please Log in or Create an account to join the conversation.

04 Nov 2022 10:55 #267440 by Nikos Georgopoulos
Retro gaming κατάστημα στην Αμερική θύμα ληστείας δύο φορές σε 4 μήνες για 16.000 δολάρια
Η πρώτη ήταν στα 14.000 δολάρια.

Το Pink Gorilla Games, το παλαιότερο κατάστημα για video games στο Seattle, έπεσε θύμα ληστείας δύο φορές μέσα σε 4 μήνες .

Τον Ιούλιο, ένας κλέφτης άρπαξε μετρητά και πράγματα αξίας περίπου 14.000 δολαρίων, ένα τεράστιο πλήγμα για το κατάστημα. Αυτές τις μέρες, ήρθε ένας ακόμη ληστής, ο οποίος είχε πάρει κάρτες Pokemon και όταν πέρασε από το ταμείο, έδειξε ένα όπλο που είχε διακριτικά και ανάγκασε τον υπάλληλο να του δώσει μετρητά. Την ληστεία ανέφερε σε τοπική τηλεόραση ο ταμίας του καταστήματος Jordan Carson, ο οποίος μάλιστα ομολόγησε στη συνέντευξή του: "Τον είχα καταλάβει ότι είχε όπλο γιατί είχε τα χέρια του διαρκώς στις τσέπες".

Το περιστατικό κατεγράφη από κάμερα ασφαλείας του καταστήματος. Ο ληστής είπε ότι έκανε την ληστεία επειδή ο αδερφός του ήταν στο νοσοκομείο και είπε στους υπαλλήλους να αδειάσουν την βιτρίνα με τις κάρτες Pokémon και Yu-gi-oh. Απαίτησε όλα τα μετρητά από το ταμείο και κατάφερε να φύγει μαζί με μια κονσόλα.

Ο ιδιοκτήτης των Pink Gorilla Games, Cody Spencer, λέει ότι είχε δει στο παρελθόν τον κλέφτη στο κατάστημα. Ο Spencer είχε κάνει livestream στο μαγαζί κατά τη διάρκεια μιας νύχτας και ο άνδρας είχε χτυπήσει την πόρτα.

Ο Carson εξακολουθεί να ανησυχεί ότι ο άνδρας θα επιστρέψει, καθώς η αστυνομία δεν τον έχει συλλάβει. «Με εκνευρίζει να με εκμεταλλεύονται», είπε ο Carson στο Fox News. «Αυτό είναι το κόστος του να έχεις κάτι που θέλει ο κόσμος και να έχεις μια καλή τιμή. Δυστυχώς είσαι ανοιχτός μπροστά σε κλέφτες και ανθρώπους που θα επωφεληθούν».

Πως να συλλάβουν τους κλέφτες οι αστυνομικοί όταν αντί να πηγαίνουν σε ληστείες παίζουν Pokemon Go;

Please Log in or Create an account to join the conversation.

08 Nov 2022 22:01 #267480 by Nikos Georgopoulos
Τα McDonald's κληρώνουν την gaming καρέκλα...McCrispy
Έχει θήκη για πατάτες και burger!

Τα McDonald's προσφέρουν την gaming καρέκλα McCrispy, η οποία έχει θήκη για πατάτες και burger!

Πρόσφατα τα McDonald's συνεργάστηκαν με την Activision Blizzard, για να χαρίσουν το Lightning Tracer Skin του Overwatch 2 μαζί με γεύματα. Πλέον, τους άνοιξε η...όρεξη και κληρώνουν gaming καρέκλες! Η McCrispy Ultimate Gaming Chair διαθέτει θήκη για πατάτες και ντιπ, θήκη για ποτά, ζεστό κουτί για να κρατά ζεστό το burger σας ενώ παίζετε, ενσωματωμένη θήκη χαρτοπετσέτας με επαναχρησιμοποιούμενες χαρτοπετσέτες, αδιάβροχο δέρμα και modular υποβραχίονες.

Υπάρχουν μόνο τέσσερις τέτοιες καρέκλες στον κόσμο και αν θέλετε να μπείτε στην κλήρωση τότε θα πρέπει να μένετε στη Μ. Βρετανία και να δηλώσετε συμμετοχή μέσω της Facebook page των McDonald's UK .

Αν θέλετε καλές gaming καρέκλες τότε οι Razer Iskur είναι ότι καλύτερο υπάρχει στην αγορά.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

13 Dec 2022 11:02 #268058 by Nikos Georgopoulos
Ευρωπαϊκή Ένωση: "Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2024 πρέπει όλες οι φορητές συσκευές να πωλούνται με φορτιστή USB Type-C
Η Apple έχει υποχρέωση να...αλλάξει μυαλά.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι μέχρι τον Δεκέμβριο του 2024, όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές που θέλουν φορτιστή, θα πρέπει να έχουν υποχρεωτικά USB Type-C και όχι παλιότερο.

Σύμφωνα με το άρθρο 2 της δημοσιευμένης Οδηγίας, τα κράτη μέλη της ΕΕ υποχρεούνται να υιοθετήσουν και να δημοσιεύσουν νομοθεσία που συμμορφώνεται με την οδηγία 2022/2380 έως τις 28 Δεκεμβρίου 2023. Οι νόμοι θα τεθούν σε ισχύ ένα χρόνο αργότερα, στις 28 Δεκεμβρίου 2024, όταν η Apple θα πρέπει (δυστυχώς) να αφήσει το Lightning cable και να υιοθετήσει το USB-C.


?The Directive (EU) 2022/2380 related to the #CommonCharger for mobile devices is published in the #OfficialJournal
It will enter into force on 27/12/2022

? t.co/BeZS5J2tYc
#ThisIsTheEU #Sustainability #IMCO #SingleMarket pic.twitter.com/3IuTarhkVs

— EUR-Lex (@EURLex) December 8, 2022

Η νομοθεσία ισχύει μόνο για φορητές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των Nintendo Switch και Steam Deck. Οι φορητοί υπολογιστές θα πρέπει να ακολουθήσουν το αντίστοιχο παράδειγμά από τις 28 Απριλίου 2026.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification