Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Activision Blizzard: Γενική συζήτηση

21 Jul 2023 09:32 #272173 by Nikos Georgopoulos
Η Activision Blizzard απέλυσε 50 εργαζομένους από τον τομέα των eSports της
Παρά τα μεγάλα έσοδα του Diablo IV.

Η Activision Blizzard απέλυσε 50 εργαζομένους από τον τομέα των eSports της, παρότι πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι το Diablo IV είχε έσοδα 2.46 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με δήλωση ενός εκ των εργαζομένων στο The Verge, οι απολύσεις ήταν ένα ξαφνικό σοκ: Σε κανέναν από εμάς που απολυθήκαμε δεν δόθηκε η ευκαιρία να αλλάξουμε πόστα ή ομάδες. Ο συγκεκριμένος ήταν μέλος της ομάδας των eSports της Blizzard και πίστευε ότι το πράγματα πήγαιναν καλά για τον συγκεκριμένο τομέα.Ο εργαζόμενος υποθέτει ότι το τομέας των eSports της Activision Blizzard θα κλείσει, καθώς πριν την απόλυση δούλευε πάνω σε ένα tool το οποίο θα τρέχει τουρνουά. Παρόλα αυτά η διαδικασία δεν είχε ολοκληρωθεί, και σύμφωνα με τον ίδιο ακόμα δεν ήταν σε θέσεις να τρέξει οτιδήποτε έχει σχέση με eSports.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

21 Jul 2023 09:34 #272180 by Nikos Georgopoulos
Παραμονή μετά την εξαγορά της MicrosoftΟ Bobby Kotick, διευθύνων σύμβουλος της Activision Blizzard, θα παραμείνει στη θέση του μετά την εξαγορά από την Microsoft.
Ο Kotick έχει συμβόλαιο μέχρι τον Απρίλιο του 2024. Από εκεί και πέρα μένει να δούμε αν η Microsoft θα ανανεώσει το συμβόλαιο αυτό.

Τον Ιανουάριο του 2022 υπήρχαν αναφορές ότι ο Kotick θα αποχωρήσει. Πάντως η Activision Blizzard δήλωσε ότι "δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η τοξικότητα αγνοείται από την διοίκηση". Όταν ο Kotick ερωτήθηκε για το αν έχει πρόθεση να φύγει δήλωσε: "Δουλεύω για τους μετόχους μας. Ψήφισαν κατά 98% για αυτή την εξαγορά. Η υπευθυνότητά μου είναι να διασφαλίσω ότι οι μέτοχοι θα έχουν την καλύτερη απόσβεση της επένδυσής τους και αυτό έχω κάνει για 32 χρόνια. Σκεπτόμενος επίσης την gaming βιομηχανία και πόσο ανταγωνιστική είναι, αλλά και πόσο δύσκολο είναι να προσεγγίσει μια εταιρεία νέα ταλέντα στο AI και machine learning, βλέπουμε ότι η εξαγορά είναι σημαντική για τους μετόχους και την εταιρεία μας".Ο Bobby Kotick δεν θα ήθελε το Call of Duty να μπει στο Game Pass από το λανσάρισμα, αλλά αν η εξαγορά ολοκληρωθεί μέχρι τον Νοέμβριο τότε...θα αναγκαστεί να το κάνει!

Η Μ. Βρετανία περιμένει την πρόταση της Microsoft
Εν τω μεταξύ η Sarah Cardell, επικεφαλής της Αρχής Ανταγωνισμού της Μεγάλης Βρετανίας δήλωσε στο Sky News ότι περιμένει ακόμα την βελτιωμένη πρόταση της Microsoft, ώστε να την αξιολογήσει και να δει αν θα κλείσει η συμφωνία.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

29 Jul 2023 10:59 #272340 by Nikos Georgopoulos
Η Activision έκανε μήνυση στον TikToker NeedleTok για να αποτρέψει να την μηνύσει
Κι όμως.

Οι μηνύσεις στην gaming βιομηχανία γίνονται στη συντριπτική τους πλειοψηφία από την Nintendo, ωστόσο εδώ η Activision πήρε πρωτοβουλία και μήνυσε τον TikToker NeedleTok (Anthony Fantano) για να τον...αποτρέψει να την μηνύσει!

Η αγωγή της Activision αφορά ένα βίντεο 19 δευτερολέπτων του...2021, στο οποίο ο NeedleTok (Anthony Fantano) δείχνει ορισμένα κομμάτια πίτσα τα οποία κάποιος κόβει διαρκώς σε ολοένα και μικρότερα κομμάτια.

Ο Fantano ζήτησε χρήματα για το βίντεό του
Η Activision χρησιμοποίησε το ηχητικό απόσπασμα για να διαφημίσει...αθλητικά παπούτσια Crash Bandicoot! Το βίντεο του Fantano ήταν διαθέσιμο για εμπορική χρήση. Ο Fantano όμως μίλησε με την Activision και της ζήτησε να σβήσει το βίντεο ή να του πληρώσει αποζημίωση. Η Activision αρνήθηκε και του είπε ότι δεν έχει κάνει τίποτα λάθος και το αιτιολόγησε μάλιστα ότι το ηχητικό είχε χρησιμοποιηθεί κι από άλλους content creators και ο Fantano το είχε δεχτεί αυτό. "Χιλιάδες βίντεο στο TikTok με το Slices Audio κυκλοφορούν εδώ και χρόνια χωρίς να υπάρχει παράπονο από τον Fantano, που ξαφνικά αποφάσισε ότι το βίντεο της Activision παραβίασε τα δικαιώματά του και κατασκεύασε μία ψευδή έγκριση που θα ήθελε να δώσει" λέει η αγωγή.

Ανεξάρτητα από αυτό, η εταιρεία συμφώνησε να αφαιρέσει το βίντεο "για να αποφευχθούν δικαστικές διαφορές και χωρίς καμία αποδοχή ευθύνης".

Ο Fantano είπε ότι είναι "έτοιμος να προσφύγει σε μήνυση στη Νέα Υόρκη" παρόλο που ούτε ο κατηγορούμενος ούτε η Activision είναι κάτοικοι Νέας Υόρκης. Στην απειλή για μήνυση, η Activision μίλησε με τον δικηγόρο του Fantano, ο οποίος τους είπε ότι ο πελάτης του ζητάει 6ψήφια αποζημίωση από την Activision για να διευθετηθεί η περίπτωση. Ο δικηγόρος του έιπε ότι άλλες εταιρείες έχουν φτάσει σε αντίστοιχους εξωδικαστικούς συμβιβασμούς για να αποφύγουν τα έξοδα αντιδικίας.

Οπότε η Activision άσκησε πρώτη μήνυση κατά του Fantano , για να τον...αποτρέψει να την μηνύσει! Έχει ζητήσει από το δικαστήριο να εκδώσει μια «δηλωτική απόφαση υπέρ της», η οποία θα επιδικάσει στην εταιρεία «τα τέλη και τα έξοδα για την άσκηση της αγωγής».

Please Log in or Create an account to join the conversation.

22 Sep 2023 03:12 #272961 by Nikos Georgopoulos
Ημερομηνίες για τις τελικές αποφάσειςΗ Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε ότι την άλλη εβδομάδα θα λάβει μία προκαταρκτική απόφαση για την εξαγορά ή όχι της Activision Blizzard από την Microsoft.
Η τελική απόφαση θα παρθεί στις 18 Οκτωβρίου. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, επειδή η εξαγορά έχει εγκριθεί σχεδόν σε όλες της χώρες του κόσμου, το πιθανότερο είναι ότι θα γίνει δεκτή και από την Μ. Βρετανία.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

23 Sep 2023 11:39 #272977 by Nikos Georgopoulos
Ημερομηνίες για τις τελικές αποφάσειςΗ Μεγάλη Βρετανία έκανε θετική ανακοίνωση για την εξαγορά της Activision Blizzard. Δήλωσε ότι: «Η πώληση των δικαιωμάτων cloud gaming της Activision στην Ubisoft αντιμετωπίζει ουσιαστικά τις προηγούμενες ανησυχίες και ανοίγει την πόρτα για την ολοκλήρωση της συμφωνίας». Οι ανοιχτές συζητήσεις θα διεξαχθούν μέχρι και τις 6 Οκτωβρίου και η τελική απόφαση θα ανακοινωθεί στις 18 Οκτωβρίου.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

25 Sep 2023 10:08 #272994 by Nikos Georgopoulos
Microsoft: "Οι publishers αρμέγουν τις σειρές τους και δεν φτιάχνουν νέες"
Email-βόμβα του Phil Spencer!

Σε συνέχεια των εγγράφων της Microsoft που έρχονται διαρκώς στη δημοσιότητα, ένα email του Phil Spencer  που χρονολογείται από το 2020, βάζει..."βόμβα" στα θεμέλια της gaming βιομηχανίας, αφού ουσιαστικά δείχνει γιατί οι AAA game publishers δεν φτιάχνουν νέες σειρές!

Ο επικεφαλής του Xbox, είναι απίστευτα ειλικρινής, αφού δηλώνει ότι οι μεγάλοι publishers νοιάζονται μόνο για την σχέση κέρδους-απωλειών και δεν μπαίνουν στο ρίσκο δημιουργίας μιας νέας σειράς που μπορεί να μην πετύχει, αλλά βασίζονται σε σειρές που υπάρχουν εδώ και 10+ χρόνια.

Ο Phil Spencer γράφει στο email του: "Τα τελευταία 5-7 χρόνια, οι ΑΑΑ publishers προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν την κλίμακα παραγωγής ανεπιτυχώς. Πολύ λίγες εταιρείες μπορούν να αντέξουν οικονομικά να ξοδέψουν τα 200 εκατομμύρια δολάρια μιας Activision ή μιας Take-Two για να βάλουν στο ράφι έναν τίτλο όπως το Call of Duty ή το Red Dead Redemption. Αυτοί οι ΑΑΑ publishers έχουν, ως επί το πλείστον, χρησιμοποιήσει αυτήν την κλίμακα παραγωγής για να διατηρήσουν τις κορυφαίες σειρές τους και έτσι να κάνουν τα games με τις μεγαλύτερες πωλήσεις κάθε χρόνο (σ.σ. εδώ εκτός από το Call of Duty της Activision, ο Phil Spencer πιθανόν να εννοεί και το FIFA της Electronic Arts, παρακάτω βέβαια φωτογραφίζει ξανά και την Take-Two).

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αυτοί οι publishers είναι ότι η ίδια προσέγγιση κλίμακας/κόστους παραγωγής που βλάπτει την ικανότητά τους να δημιουργούν νέες σειρές. Τα εμπόδια δημιουργίας νέων σειρών σε αυτά τα υψηλά επίπεδα παραγωγής έχει οδηγήσει σε αποστροφή κινδύνου από μεγάλους publishers για νέες σειρές. Έχετε δει μια αύξηση των AAA publishers που χρησιμοποιούν ενοικιαζόμενες σειρές για να προσπαθήσουν να αντισταθμίσουν τον κίνδυνο (Star Wars με την EA, Spider-Man με την Sony, Avatar με την Ubisoft κτλ). Αυτή η ίδια δυναμική εμφανίστηκε προφανώς και στο Χόλιγουντ με το Netflix να δημιουργεί περισσότερες σειρές από οποιοδήποτε από τα κινηματογραφικά στούντιο.

Συγκεκριμένα, οι ΑΑΑ publishers, ξεκινώντας από μια θέση ισχύος που οδηγείται από το λιανεμπόριο, δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν καμία επίδραση για τους εαυτούς τους. Συνεχίζουν ουσιαστικά να ενδιαφέρονται μόνο για τον ισολογισμό "Κέρδος-Απώλειεας", ελπίζοντας να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη σε κάθε νέα έκδοση κάθε υπάρχουσας σειράς τους.

Στον νέο κόσμο όπου ένας AAA publisher δεν έχει πραγματική μόχλευση διανομής με τους καταναλωτές, δεν έχει αποδοτικότητα παραγωγής και το νέο ποσοστό επιτυχίας μιας σειράς δεν είναι δυσανάλογα υψηλότερο από τον μέσο όρο του κλάδου, βλέπουμε ότι οι κορυφαίες σειρές σήμερα ως επί το πλείστον δεν δημιουργήθηκαν από τους AAA game publishers.

Games όπως τα Fortnite, Roblox, Minecraft, Candy Crush, Clash Royale, DOTA2 κ.λπ. δημιουργήθηκαν όλα από ανεξάρτητα στούντιο με πλήρη πρόσβαση στη διανομή. Συνολικά αυτό είναι καλό για τη βιομηχανία, αλλά βάζει τους ΑΑΑ publishers σε μια επισφαλή θέση να προχωρήσουν στη δημιουργία νέας σειράς. Οι ΑΑΑ publishers "αρμέγουν" τις καλύτερες σειρές τους, αλλά αγωνίζονται να ξαναγεμίσουν το χαρτοφυλάκιό τους με επιτυχημένες σειρές. Οι περισσότεροι ΑΑΑ publishers ακολουθούν την επιτυχία των σειρών που δημιουργήθηκαν πριν από 10+ χρόνια.

Είναι μια βάναυση εκτίμηση αλλά δίκαιη. Τα sequels, τα remakes και τα spin-offs κυριαρχούν στους μεγάλους publishers. Εταιρείες από την Sony έως την Ubisoft περικόπτουν περισσότερα απίθανα έργα και ομάδες ανάπτυξης για να επικεντρωθούν σχεδόν αποκλειστικά σε games που έχουν πιθανότητες να πουλήσουν πάνω από 10 εκατομμύρια αντίτυπα. Εν τω μεταξύ, τα χρονοδιαγράμματα ανάπτυξης μεγαλώνουν και οι προϋπολογισμοί μεγαλώνουν, καθιστώντας όλο και πιο δύσκολο για τους μεγαλύτερους publishers να απορροφήσουν ακόμη και μια απογοητευτική κυκλοφορία, πόσο μάλλον μια καταστροφική. Εάν τίποτα από αυτά δεν ακούγεται βιώσιμο, είναι επειδή δεν είναι.

Η απάντηση της Microsoft σε αυτό είναι το Game Pass, όχι από την "καλοσύνη" της καρδιάς της, αλλά επειδή βλέπει μια νέα πλατφόρμα που μπορεί να ανέβει για να τροφοδοτήσει την οικονομική ανάπτυξη που ζητούν οι επενδυτές. «Στόχος μας είναι να βρούμε έναν τρόπο να αυξήσουμε τη συνδρομή μας (η οποία είναι η νέα μας πλατφόρμα) και να βοηθήσουμε τους AAA publishers να οικοδομήσουν προς ένα επιτυχημένο μέλλον», γράφει ο Spencer. «Για εκδότες με franchise κλίμακας 2-3, αυτή είναι μια δύσκολη μετάβαση. Και πάλι, παίρνοντας μια ιδέα από το Χόλιγουντ, δεν είναι σαφές πώς αναπτύσσεται ένας αυτόνομος publisher χωρίς προσαρμογή σε νέα πρότυπα ή εξαγορά, αλλά πιστεύουμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε την Take-Two αυξάνοντας τη δυνατότητα δημιουργίας εσόδων [σε όλη την αγορά] σε περισσότερα τελικά σημεία εντός του μιας παγκόσμιας πλατφόρμας όπως το Xbox Game Pass (συμπεριλαμβανομένου του xCloud)."

Το email του Spencer γράφτηκε πριν από τρία χρόνια. Έκτοτε, η Take-Two, η Ubisoft και η Electronic Arts αποφάσισαν να συνεργαστούν με το Game Pass και η EA Play είναι πλέον μέρος της υπηρεσίας. Η Microsoft, εν τω μεταξύ, αγόρασε την ZeniMax και πρόσφατα την Activision Blizzard. Άραγε θέλει να κάνει το ίδιο και με την Take-Two;

Εν τω μεταξύ η Microsoft κάνει συχνά τα λάθη που αναφέρει ο Phil Spencer. Απόδειξη είναι οι εκδόσεις των Halo, Gears και πιο συχνά του Forza Motorsport. Τουλάχιστον η Microsoft έχει και κάποιες εξαιρέσεις, όπως το Starfield (της εξαγορασμένης πλέον Bethesda), αλλά δεν ανακοίνωσε ποτέ ότι θα σταματήσει να βγάζει π.χ. το Call of Duty, το DOOM, το Crash Bandicoot και τόσες άλλες σειρές των εταιρειών που εξαγόρασε. Αντιθέτως, θα εκμεταλλεύεται και αυτή σειρές δεκαετιών.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

28 Sep 2023 10:02 #273040 by Nikos Georgopoulos
Νέες απολύσεις, αυτή τη φορά στο HearthstoneΗ Activision Blizzard απέλυσε 10 εργαζόμενους από το Hearthstone. Ένας από αυτούς ήταν 20 χρόνια στην εταιρεία. Ανέμεσα στις απολύσεις ήταν και αυτές του software engineer Hunter C και του senior producer Joe Belousek.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

29 Sep 2023 09:19 #273051 by Nikos Georgopoulos
Η FTC άνοιξε ξανά την δικαστική υπόθεση για την εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft
Δήλωσε ότι είναι "για το κοινό καλό".

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανταγωνισμού FTC άνοιξε ξανά την υπόθεση για την εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η FTC μπορεί να μείνει αντίθεση με την εξαγορά ακόμα αν τελικά πραγματοποιηθεί και δεν θα μπορέσει να την σταματήσει μέχρι τις 18 Οκτωβρίου, όπου λήγει η προθεσμία.

Εκπρόσωπος της επιτροπής δήλωσε: Για το κοινό καλό θεωρούμε ότι το αυτό το θέμα πρέπει να λυθεί πλήρως. Συνεπώς, η Επιτροπή επαναφέρει το θέμα στο δικαστήριο. Μία ακρόαση θα πραγματοποιηθεί 21 μέρες μετά την πιο πρόσφατη έφεση, όμως το Δικαστικό Εφετείο δεν θα ακούσει επιχειρήματα πριν τις 6 Δεκεμβρίου. Ο εκπρόσωπος της FTC δήλωσε επίσης: Η FTC συνεχίζει να πιστεύει ότι αυτή η συμφωνία είναι απειλή για την ανταγωνισμό θέτουμε το θέμα στο ημερολόγιο Μέρος 3 της Επιτροπής πριν από την πρόσφατη έφεσή μας στο δικαστήριο.


In response to questions about this: we’re focused on working with Microsoft toward closing.

How the FTC uses limited taxpayer resources is their decision. t.co/4NTulgQeBA

— Lulu Cheng Meservey (@lulumeservey) September 27, 2023

Η COO της Activision Blizzard, Lulu Cheng Meservey δήλωσε στο Twitter: Η Activision δουλεύει με την Microsoft για το κλείσιμο. Το πώς η FTC χρησιμοποιεί τα έσοδα από τους φόρους είναι δική τους απόφαση.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

07 Oct 2023 09:29 #273153 by Nikos Georgopoulos
Φήμες ότι το deal θα κλείσει Παρασκευή και 13!Σύμφωνα με άρθρο του Gamespot, υπάρχουν πληροφορίες ότι η συμφωνία εξαγοράς της Activision Blizzard από την Microsoft θα κλείσει και επίσημα παγκοσμίως, με την αποδοχή της Μεγάλης Βρετανίας να γίνεται την Παρασκευή και 13! Η τελική προθεσμία είναι στις 18 Οκτωβρίου αλλά η συμφωνία λέγεται ότι θα κλείσει νωρίτερα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

10 Oct 2023 09:52 #273178 by Nikos Georgopoulos
Τα games της Activision Blizzard στο Xbox Game Pass
Έρχονται το 2024.

Η Activision Blizzard δήλωσε ότι μετά την εξαγορά της από την Microsoft, τα games της θα είναι πλέον διαθέσιμα και στο Xbox Game Pass από το 2024.

Η δήλωση έγινε στο Twitter (X) : «Καθώς συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών για την συμφωνία της Microsoft», δήλωσε η Activision Blizzard στο X, «λαμβάνουμε κάποιες ερωτήσεις για το εάν τα επερχόμενα games μας αλλά και όσα κυκλοφόρησαν πρόσφατα θα είναι διαθέσιμα μέσω του Game Pass. Αν και δεν έχουμε σχέδια να βάλουμε το Modern Warfare III ή το Diablo IV στο Game Pass φέτος όταν κλείσει η συμφωνία, αναμένουμε να αρχίσουμε να συνεργαζόμαστε με το Xbox για να φέρουμε στους τίτλους μας σε περισσότερους παίκτες σε όλο τον κόσμο και αναμένουμε ότι θα αρχίσουμε να προσθέτουμε παιχνίδια στο Game Pass κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους».

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification