Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Activision Blizzard: Γενική συζήτηση

22 Sep 2021 20:46 #255670 by Moose
Η Blizzard άλλαξε πίνακες του World of Warcraft αφαιρώντας σεξουαλικό περιεχόμενο με γυναίκεςΣτον ένα πίνακα η γυναίκα αντικαταστάθηκε με...φρούτα!

Η Blizzard συνεχίζει να λογοκρίνει περιεχόμενο στο World of Warcraft. Μετά από τις αλλαγές στα ονόματα των NPCs τώρα σειρά έχουν και οι αλλαγές σε αντικείμενα, οι οποίες παραπέμπουν σε οτιδήποτε...σεξουαλικό.

Οι developers άλλαξαν δύο πίνακες του World of Warcraft , οι οποίοι απεικόνιζαν γυναίκες. Στη μία περίπτωση, ένας πίνακας με ντεκολτέ άλλαξε, καθώς η γυναίκα πλέον απεικονίζεται με διαφορετική αμφίεση. Ένας άλλος πίνακας που έδειχνε γυναίκα με εσώρουχα μετετράπη σε ένα μπολ με φρούτα.

File Attachment:


Τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχουν αρκετές αλλαγές. Δείτε για παράδειγμα την αφαίρεση των λέξεων "πόρνες" και "όρχεις".

Please Log in or Create an account to join the conversation.

22 Sep 2021 20:55 #255703 by Moose
Ο επικεφαλής παραγωγής του Overwatch 2 φεύγει από την Activision BlizzardΠέντε μήνες μετά από τον director του παιχνιδιού, Jeff Kaplan.

Ο Chacko Sonny, επικεφαλής παραγωγής του Overwatch 2, θα αποχωρήσει από την Activision Blizzard την Παρασκευή.

Αποτελεί ένα ακόμη υψηλόβαθμο στέλεχος που φεύγει από την εταιρεία, εν μέσω μήνυσης της πολιτείας της Καλιφόρνια για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και διακρίσεις. Ο Sonny δήλωσε ότι ήταν προνόμιο να εργάζεται στην εταιρεία εδώ και 5 χρόνια και "μία από τις καλύτερες εμπειρίες" που είχε ποτέ στην καριέρα του.

Πριν από πέντε μήνες, ο Jeff Kaplan, άλλο ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Blizzard και director του Overwatch 2, έφυγε από την εταιρεία. Κατά τα άλλα, το παιχνίδι βρίσκεται στα τελικά στάδια παραγωγής. Οι διευθυντές της εταιρείας, Jen Oneal και Mike Ybarra, δήλωσαν ότι ο Sonny αποτελεί έναν "στοχαστικό ηγέτη" και τον ευχαρίστησαν για τις υπηρεσίες του. Ο ίδιος δήλωσε ότι θέλει να ξεκουραστεί.

Τέλος, ο πρόεδρος της Blizzard, J. Allen Brack και ο επικεφαλής του HR Jesse Meschuk, "έφυγαν" (ή "τους έφυγαν") από την εταιρεία πρόσφατα, λόγω της μήνυσης της πολιτείας της Καλιφόρνια, κατηγορούμενοι από την εταιρεία ότι ήταν υπεύθυνοι για το κλίμα σεξουαλικών παρενοχλήσεων και αδελφότητας που επικρατούσε στους άνδρες εργαζόμενους.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

22 Sep 2021 21:13 #255713 by Moose
Παραιτείται η επικεφαλής νομικός σύμβουλος της Blizzard Entertainment

H επικεφαλής νομικός σύμβουλος της Blizzard Entertainment αποχώρησε από την εταιρεία την Παρασκευή. Η Claire Hart κατείχε αυτόν τον ρόλο για τρία χρόνια, αλλά ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή της στο LinkedIn.
Η Claire Hart δήλωσε: "Μετά από περισσότερα από τρία χρόνια στην Blizzard Entertainment, αποφάσισα να προχωρήσω στην επόμενη περιπέτειά μου. Η Παρασκευή ήταν η τελευταία μου μέρα. Τα τελευταία τρία χρόνια ήταν γεμάτα από απροσδόκητες ανατροπές, αλλά αισθάνομαι τιμή που συνεργάστηκα και γνώρισα τόσους πολλούς σπουδαίους ανθρώπους στην Blizzard και σε όλες τις επιχειρήσεις της Activision Blizzard. Θα κάνω ένα μικρό διάλειμμα πριν κάνω την επόμενη κίνησή μου. Μείνετε συντονισμένοι!"

Η αποχώρηση της Hart έρχεται εν μέσω μιας πολύκροτης δίκης για παρενόχληση στην Activision Blizzard, η Hart, σύμφωνα με το site PC Gamer , δεν το αναφέρει αυτό σε σχέση με την παραίτησή της. Η μήνυση για παρενόχληση οδήγησε πρόσφατα την SEC να διερευνήσει τον χειρισμό των καταγγελιών των εργαζομένων της Activision Blizzard σχετικά με σεξουαλική παρενόχληση και διακρίσεις, με αρκετά στελέχη της εταιρείας -συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου Bobby Kotick- να υπόκεινται σε κλητεύσεις.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

28 Sep 2021 11:40 - 28 Sep 2021 11:44 #255820 by Sigg
Η Activision Blizzard συμφωνεί σε διακανονισμό 18 εκατομμυρίων δολαρίων σε υπόθεση διακρίσεων λόγω φύλουΗ Activision Blizzard ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι κατέληξε σε συμφωνία για το διακανονισμό της αγωγής της Επιτροπής Ίσων Ευκαιριών Απασχόλησης των ΗΠΑ, η οποία ισχυρίζεται ότι η εταιρεία έχει υποστεί διακρίσεις και παρενοχλήσεις λόγω φύλου. Η εταιρεία, στο πλαίσιο της συμφωνίας, δημιουργεί ένα κεφάλαιο ύψους 18 εκατομμυρίων δολαρίων για την "αποζημίωση και επανόρθωση των επιλέξιμων ενάγοντων". Τα κεφάλαια που θα έπρεπε να μείνουν αχρησιμοποίητα θα δοθούν σε διάφορα φιλανθρωπικά ιδρύματα που προωθούν τις γυναίκες στη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών και επιδιώκουν να βελτιώσουν τις προσπάθειες για ποικιλομορφία, ισότητα και συμμετοχικότητα.Ο διευθύνων σύμβουλος της Activision Blizzard, Robert Kotick, δήλωσε: "Δεν υπάρχει χώρος πουθενά στην εταιρεία μας για διακρίσεις, παρενοχλήσεις ή άνιση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους και είμαι ευγνώμων στους υπαλλήλους που μοιράστηκαν με θάρρος τις εμπειρίες τους. Λυπάμαι που οποιοσδήποτε έπρεπε να βιώσει ανάρμοστη συμπεριφορά και παραμένω αμετακίνητος στη δέσμευσή μου να καταστήσω την Activision Blizzard έναν από τους πιο περιεκτικούς, σεβαστούς και με σεβασμό εργασιακούς χώρους στον κόσμο. Θα συνεχίσουμε να επαγρυπνούμε στη δέσμευσή μας για την εξάλειψη της παρενόχλησης και των διακρίσεων στο χώρο εργασίας. Ευχαριστούμε την EEOC για την εποικοδομητική συμμετοχή της, καθώς εργαζόμαστε για την εκπλήρωση των δεσμεύσεών μας για την εξάλειψη της ανάρμοστης συμπεριφοράς στο χώρο εργασίας". H Activision Blizzard, σε μια κατάθεση, δήλωσε ότι αρνείται κάθε παράβαση, αλλά συμφώνησε σε αυτόν τον διακανονισμό σε κάθε περίπτωση για να αποφύγει κάθε "δαπάνη, απόσπαση της προσοχής και πιθανή δικαστική διαμάχη".

Η δήλωση της Activision Blizzard αναφέρει: "Η Activision Blizzard δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. Οι εναγόμενοι αρνούνται ρητά ότι υπέβαλαν οποιοδήποτε άτομο ή ομάδα ατόμων σε σεξουαλική παρενόχληση, διάκριση λόγω εγκυμοσύνης και/ή συναφή αντίποινα, αρνούνται όλους τους ισχυρισμούς περί αδικήματος, ευθύνης, αποζημίωσης και δικαιώματος για άλλη αρωγή που αναφέρεται στην αγωγή, είτε προκύπτουν βάσει του Τίτλου VII είτε βάσει ανάλογων πολιτειακών και τοπικών νόμων, αρνούνται οποιαδήποτε ομαδική ή συστηματική διάκριση ή παρενόχληση και αρνούνται ότι οποιαδήποτε από τις πολιτικές και τις διαδικασίες τους είναι ανεπαρκείς. Ωστόσο, τα Μέρη αναγνωρίζουν ότι μέσω του παρόντος διατάγματος τα Μέρη μπορούν να αποφύγουν τα έξοδα, την απόσπαση προσοχής και την πιθανή δικαστική διαμάχη που συνδέεται με μια τέτοια διαφορά και ως εκ τούτου τα Μέρη επιθυμούν να επιλύσουν όλα τα ζητήματα μέσω του παρόντος διατάγματος". Η συμφωνία παραμένει υπό την έγκριση του δικαστηρίου. Η Activision Blizzard δήλωσε ότι δεσμεύεται και για τα εξής (σύμφωνα με τα γραφόμενα της Activision Blizzard): "Αναβάθμιση των πολιτικών, των πρακτικών και της εκπαίδευσης για την περαιτέρω πρόληψη και εξάλειψη της παρενόχλησης και των διακρίσεων στους χώρους εργασίας της, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής ενός διευρυμένου συστήματος αξιολόγησης των επιδόσεων με νέα εστίαση στις ίσες ευκαιρίες, παροχή συνεχούς εποπτείας και επανεξέτασης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της εταιρείας, των πολιτικών διερεύνησης, του πειθαρχικού πλαισίου και της συμμόρφωσης με τον διορισμό τρίτου συμβούλου ίσων ευκαιριών, τα πορίσματα του οποίου θα αναφέρονται τακτικά στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας μας καθώς και στην Επιτροπή.

Η Activision Blizzard ανακοίνωσε επίσης ότι θα προσλάβει έναν "ουδέτερο, τρίτο σύμβουλο ίσων ευκαιριών απασχόλησης" -ο οποίος θα εγκριθεί από την EEOC- για να επιβλέπει τη συμμόρφωση της Activision Blizzard σε αυτό το θέμα. Επιπλέον, η Activision Blizzard δήλωσε ότι θα προσλάβει κάποιον με εμπειρία στις "διακρίσεις λόγω φύλου, την παρενόχληση και τα σχετικά αντίποινα για να βοηθήσει την [Activision Blizzard] ....".Η συμφωνία της Activision Blizzard με την EEOC θα ισχύει για τρία χρόνια από τη στιγμή που θα ξεκινήσει. Οι πλήρεις όροι της συμφωνίας μπορούν να βρεθούν εδώ . Η υπόθεση κατά της Activision Blizzard ξεκίνησε νωρίτερα φέτος, όταν το Τμήμα Δίκαιης Απασχόλησης και Στέγασης της Καλιφόρνιας μήνυσε την εταιρεία για σεξουαλική παρενόχληση και διακρίσεις εις βάρος γυναικών. Η Καλιφόρνια επικαιροποίησε την αγωγή της στα τέλη Αυγούστου, κατηγορώντας την Activision Blizzard για καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων που σχετίζονται με την έρευνα. Η Activision Blizzard αντιμετωπίζει επίσης έρευνα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, και σε ορισμένα στελέχη -συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του Kotick- έχουν επιδοθεί κλητεύσεις για την υπόθεση αυτή. 

Please Log in or Create an account to join the conversation.

30 Sep 2021 11:34 #255889 by Sigg
Η Blizzard συνεχίζει με αλλαγές στα emotes μετά από πολλαπλές αγωγές για σεξουαλικές παρενοχλήσεις, τοξικότητα και κουλτούρα αδελφότητας.Ένας μακρύς κατάλογος από  emotes θα επανασχεδιαστεί ή θα αφαιρεθεί εντελώς από το World of Warcraft στο επερχόμενο patch 9.1.5 του Shadowlands. Το τελευταίο δημόσιο δοκιμαστικό build του παιχνιδιού αποκαλύπτει ότι τα emotes όπως το kick, stink, shake και moan έχουν αφαιρεθεί εντελώς, ενώ άλλα emotes όπως το drool, cough, burp, fart, whistle, spit και moon δεν μπορούν πλέον να απευθύνονται σε άλλους παίκτες. Τα pounce και groan έχουν προσαρμοστεί ενώ απευθύνονται σε άλλον παίκτη, αλλά δεν έχουν αφαιρεθεί. Η ενημερωμένη έκδοση 9.1.5 θα προσθέσει επίσης τέσσερα νέα, γενικά πιο θετικά συναισθήματα. Οι παίκτες θα μπορούν να εκτελούν τα huzzah, magnificent, impressed και wince emotes όταν τελικά φτάσει το patch.Οι αλλαγές στα emote, σύμφωνα με το site Gamespot , έρχονται καθώς η Blizzard συνεχίζει να κάνει προσπάθειες εντός του παιχνιδιού για την αφαίρεση ακατάλληλου περιεχομένου μετά από πολλαπλές μηνύσεις και έρευνες σχετικά με τις διακρίσεις και την παρενόχληση στο χώρο εργασίας προς τις γυναίκες στην Activision Blizzard. Οι ισχυρισμοί μιας αγωγής της πολιτείας της Καλιφόρνια οδήγησαν στην αποχώρηση πολλών βετεράνων της Blizzard, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου της Blizzard J. Allen Brack. Η Activision Blizzard συμφώνησε πρόσφατα να καταβάλει 18 εκατομμύρια δολάρια σε διακανονισμό μετά από μήνυση της Επιτροπής Ίσων Ευκαιριών Απασχόλησης των ΗΠΑ σχετικά με ισχυρισμούς για παρενόχληση και διακρίσεις. Η ομοσπονδιακή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ερευνά επίσης την εταιρεία.
 

 Άλλες αλλαγές που έρχονται στο παιχνίδι με το patch 9.1.5 περιλαμβάνουν τη μετονομασία ορισμένων προβληματικών επιτευγμάτων, λιγότερο υπαινικτικά ονόματα για ένα ζευγάρι παλαιών αφεντικών επιδρομών και την αφαίρεση αναφορών σε πρώην υπαλλήλους. Θα φέρει επίσης μαζί του έναν τεράστιο αριθμό αλλαγών που ζητούσαν εδώ και καιρό οι οπαδοί, όπως το να γίνει το παιχνίδι πιο φιλικό προς τα alt και η αφαίρεση ευρέως αντιδημοφιλών μηχανισμών, όπως το ανώτατο όριο της περιοχής επίδρασης και το Conduit Energy. Το patch 9.1.5 του Shadowlands δεν έχει προς το παρόν ημερομηνία κυκλοφορίας, αλλά αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή αυτό το φθινόπωρο. 

Please Log in or Create an account to join the conversation.

30 Sep 2021 23:16 #255899 by Kadaz
Δν έχω ακούσει και τα καλύτερα για το συγκεκριμένο. Πολύ κατρακύλα πέρνει η blizzard με αυτά που κάνει.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

02 Oct 2021 00:38 #255931 by Moose
Περίοδος κυκλοφορίας, σύμφωνα με φήμες

Σύμφωνα με ηλικιακή αξιολόγηση από την Κορέα, η Rockstar Games ετοιμάζει remakes των Grand Theft Auto 3, Vice City και San Andreas.
Η συλλογή ονομάζεται Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition και καταχωρήθηκε στο "Game Rating and Administration Committee". Η συλλογή αναφέρεται ότι αναπτύσσεται με την Unreal Engine και ότι έχει "μείξη νέων και παλιών γραφικών", καθώς και ότι "θα ταιριάζει περισσότερο στις νεότερες γενιές των gamers".

Τα remakes φέρεται να ετοιμάζει η Rockstar Dundee, η οποία αναπτύσσει και το GTA 5 για PS5 και Xbox Series X/S. Τέλος, η συλλογή αναφέρεται ότι θα κυκλοφορήσει Οκτώβριο με αρχές Νοεμβρίου για PS4, PS5, Stadia, Switch, Xbox One και Xbox Series X/S. Θα έρθει και για PC, Android και iOS το 2022.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

13 Oct 2021 01:59 #256285 by Moose
Ανακοινώθηκε και επίσημα

Η Rockstar ανακοίνωσε και επίσημα την τριλογία Grand Theft Auto με τα GTA 3, Vice City και San Andreas. Θα ονομάζεται Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition. Η συλλογή θα έχει και στα τρία games αναβαθμισμένα γραφικά και βελτιώσεις στο gameplay. Δείτε το τρέιλερ:
Η συλλογή θα κυκλοφορήσει και σε συσκευές iOS και Android μέσα στο Α' Εξάμηνο του 2022. Επίσης, τα αρχικά GTA 3, Vice City και San Andreas θα αφαιρεθούν από τα ψηφιακά stores.

Η Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition θα κυκλοφορήσει σύντομα για PC, PS5, Xbox Series X/S, PS4, Xbox One και Switch. Στα PC θα κυκλοφορήσει μέσω του Rockstar Games Launcher.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

13 Oct 2021 02:07 #256310 by Moose
Ένα νέο ζήτημα με τους δικηγόρους της Καλιφόρνια ίσως ακυρώσει τις κατηγορίες της

Μια νέα ανατροπή στη συνεχιζόμενη και όλο και πιο ακατάστατη νομική κατάσταση που περιβάλει την Activision Blizzard φαίνεται πως δημιουργήθηκε από το Τμήμα Δίκαιης Απασχόλησης και Στέγασης της Καλιφόρνιας (DFEH).
Το DFEH της Καλιφόρνια είναι το κρατικό τμήμα που υπέβαλε την αρχική καταγγελία κατά της Activision Blizzard για τη λειτουργία της εταιρίας που φέρεται να είναι γεμάτο σεξουαλικές διακρίσεις, παρενόχληση και τοξικότητα. Την περασμένη εβδομάδα, το DFEH αντιτάχθηκε σε διακανονισμό 18 εκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ της Activision Blizzard και της Equal Employment Opportunity Commission (EEOC), λέγοντας ουσιαστικά ότι η συμφωνία επηρέασε τις δικές της προσπάθειες για δικαιοσύνη και ίσως να αφήσει τη Activision Blizzard να γλιτώσει τις κατηγορίες.

Τώρα, η EEOC αντέδρασε στην ένσταση του DFEH και λέει ότι αποκάλυψε κάτι που θα μπορούσε να υπονομεύσει όχι μόνο την ένσταση του DFEH, αλλά ενδεχομένως ολόκληρο το νομικό επιχείρημά του κατά της Activision Blizzard. Η EEOC αναφέρει ότι η υπόθεση του DFEH καθοδηγήθηκε μέχρι πολύ πρόσφατα από δύο δικούς της πρώην δικηγόρους. Αυτό θα καθιστούσε την ένσταση του DFEH “σύγκρουση συμφερόντων” κάτι που δημιουργεί νομικό ζήτημα σχετικά με τη συμπεριφορά αυτών των δικηγόρων. Ως απάντηση, το DFEH αντικατέστησε αυτούς τους δύο δικηγόρους, αλλά η EEOC λέει ότι αυτό ίσως να μην είναι αρκετό και ότι θα μπορούσε ακόμη και να ακυρώσει ολόκληρη την υπόθεση.

Ο δικηγόρος Richard Hoeg που ειδικεύεται σε περιπτώσεις που αφορούν τα video games, ως host του podcast Virtual Legality, έγραψε ότι "αυτό είναι ένα αρκετά τεράστιο ζήτημα, και αν είναι αληθινό θα αμφισβητούσε μεγάλα τμήματα της κατηγορίας του DFEH. Θα μπορούσε ακόμα και να λειτουργήσει ως επιχείρημα υπέρ της Activision Blizzard". Παρόλο που μάθαμε για την έρευνα της EEOC τον περασμένο μήνα, τα πρόσφατα δημοσιευμένα δικαστικά έγγραφα δείχνουν ότι η EEOC ερευνούσε την Activision Blizzard ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2018, πριν από τη νομική ενέργεια του DFEH.

 


Holy crap. I said that CA was apparently upset about the EEOC, but it may be much worse than that. Whole thread is worth reading, but the EEOC is alleging (see link) that the DFEH investigation is headed by former EEOC attorneys…who worked on that agency’s Activision case. t.co/zM6jDRfrVi

— Richard Hoeg (@HoegLaw) October 9, 2021

 

Και ενώ αυτές οι δύο πλευρές βρίσκονται σε πόλεμο, η Activision Blizzard αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα. Η εταιρεία αναγνώρισε πρόσφατα ότι ερευνήθηκε επίσης από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC). Τέλος, υπάρχει επίσης η αγωγή που κατατέθηκε από τους υπαλλήλους της Activision Blizzard, η οποία κατηγορεί την εταιρεία για "καταναγκαστικές τακτικές" που έχουν ως στόχο να αποτρέψουν τις οργανωτικές προσπάθειες για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

14 Oct 2021 10:49 #256351 by Sigg
Η αναφορά σε "Greenskin", που αφορά τα orcs, έχει σβηστεί από τον τίτλο, με λίγες εξαιρέσεις.Η Blizzard συνεχίζει να ενημερώνει το παλαιότερο περιεχόμενο του World of Warcraft ώστε να είναι λιγότερο προβληματικό, αυτή τη φορά στοχεύοντας στη φράση "greenskins", καθώς και σε μια σειρά από αλλαγές διαλόγων που περιλαμβάνουν την αφαίρεση επιπλέον αναφορών σε προγραμματιστές και αμβλύνθηκαν τα σεξουαλικά σχόλια. Ο όρος greenskins χρησιμοποιείται συχνά από ανθρώπινους NPC ή μέλη της Alliance σε σχέση με τα orcs του τίτλου. Οι περισσότερες περιπτώσεις της φράσης έχουν αφαιρεθεί ή τροποποιηθεί ωστόσο υπάρχει ακόμα ένας NPC με το όνομα Captain Greenskin, καθώς και δύο θρυλικά αντικείμενα, που χρησιμοποιούν τη φράση.Η φράση έχει αφαιρεθεί για να αποφευχθούν ρατσιστικοί συνειρμοί προς τα orcs του παιχνιδιού, αλλά, σύμφωνα αναφέρει το site Wowhead , θα μπορούσε επίσης να είναι για να αποφευχθεί οποιαδήποτε πιθανή σύγκρουση με τη σειρά Warhammer της Games Workshop, της οποίας οι φυλές των ork και των goblin αναφέρονται συχνά ως greenskins. Αναφορές των developers έχουν επίσης αφαιρεθεί, εκτός από τη μετονομασία μιας πόλης που φέρει το όνομα του πρώην lead level designer Jesse McCree και όλες τις απαραίτητες αλλαγές στους διαλόγους που το συνοδεύουν, η Blizzard αφαίρεσε επίσης ένα πασχαλινό αυγό από το μπουντρούμι Auchindoun. Ένα boss στο μπουντρούμι, ο Levixus the Soul Caller, φώναζε φράσεις στα Demonic που, όταν μεταφράζονταν από τους παίκτες του Warlock, αποκάλυπταν τα ονόματα διαφόρων προγραμματιστών που εργάστηκαν στην επέκταση Burning Crusade του τίτλου. Αυτές οι αναφορές έχουν πλέον εξαφανιστεί.
 

 Ένας κάπως εμβληματικός NPC, ο Finkle Einhorn, έχει επίσης υποστεί μια σημαντική αλλαγή. Το αρχικό όνομα του NPC ήταν ένα κράμα των χαρακτήρων Ray Finkle και Lois Einhorn από την ταινία Ace Ventura: Pet Detective, μια ταινία η οποία έχει επικριθεί ως τρανσφοβική. Το νέο όνομα του NPC είναι Pip Quickwit και τα αντικείμενα που χρησιμοποιούν το όνομα του χαρακτήρα έχουν επίσης αλλάξει. Η αλλαγή υπάρχει και σε μια κάρτα Hearthstone που αφορά τον χαρακτήρα.Πολλές περιπτώσεις διαλόγου έχουν ενημερωθεί επίσης που αφορούν την έλλειψη συναίνεσης ή σεξουαλικά υπονοούμενα.Το Public Test Realm build του επερχόμενου patch 9.1.5 αποκάλυψε τη μετονομασία παλαιών επιτευγμάτων, την αφαίρεση των ακατέργαστων emotes και άλλα πολλά που θα έρθουν στο WoW τις επόμενες εβδομάδες μόλις το patch βγει ζωντανά, μαζί με ένα σωρό αλλαγές που ζητήθηκαν από τους παίκτες. Οι αλλαγές έρχονται στον απόηχο πολλαπλών μηνύσεων και ερευνών που κατηγορούν την Activision Blizzard για σεξουαλική παρενόχληση και διακρίσεις εις βάρος γυναικών. Πολλοί βετεράνοι της Blizzard, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου της Blizzard, J. Allen Brack, αποχώρησαν από την εταιρεία μετά τις καταγγελίες της αγωγής. Η Blizzard περιέγραψε πρόσφατα τη διαδικασία σκέψης της για τις αλλαγές σε ένα blog post, δηλώνοντας ότι "τα χαζά αστεία και τα περιστασιακά ώριμα υπονοούμενα είναι μέρος του WoW, και πιθανώς πάντα θα είναι", αλλά ότι ο προγραμματιστής θέλει να "παραμείνει προσεκτικός στο κατά πόσο ορισμένα στοιχεία... είναι φιλόξενα για όλους τους παίκτες".

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification