Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Activision Blizzard: Γενική συζήτηση

24 Jul 2021 18:51 - 24 Jul 2021 18:51 #253928 by Smoses
Οι παίκτες του World of Warcraft διαμαρτύρονται και ζητούν την αφαίρεση δύο NPCs οι οποίοι φέρουν το όνομα προϊστάμενου που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση.

Οι παίκτες του World of Warcraft ζητούν την αφαίρεση δύο NPCs, οι οποίοι είχαν πάρει τα ονόματά τους από τον creative director του WoW, Alex Afrasiabi, μετά την εμφάνιση του ονόματός του σε μια μήνυση που έγινε πρόσφατα προς την Activision Blizzard. Η μήνυση αυτή ανέφερε συγκεκριμένα το όνομά του και τον κατηγορούσε για σεξουαλική παρενόχληση απέναντι στις γυναίκες υπαλλήλους της εταιρείας.

Ο Afrasiabi, ο οποίος είχε αποχωρήσει από την Blizzard το καλοκαίρι του 2020, είναι ο μόνος του οποίου το όνομα αναφέρεται στην μήνυση που έγινε ενάντια στην Blizzard σχετικά με περιστατική σεξουαλικής παρενόχλησης. Ακόμα, σύμφωνα με την μήνυση και τους ισχυρισμούς, ο Afrasiabi την έπεφτε συχνά στις γυναίκες υπαλλήλους και προσπαθούσε να τις φιλήσει και να βάλει τα χέρια του γύρω τους. Σε ένα σημείο της μήνυσης αναφέρεται ότι στα γραφεία της Blizzard οι υπάλληλοι αναφερόντουσαν στην σουίτα του Afrasiabi ως η “Σουίτα Crosby”, μια παραμόρφωση του ονόματος “Cosby” που αναφέρεται στον σύμφωνα με ισχυρισμούς βιαστή Bill Cosby, ο οποίος το 2018 είχε καταδικαστεί σε 10 χρόνια φυλακή.

Επίσης, στην μήνυση αναφέρεται ότι οι υπόλοιποι προϊστάμενοι της Blizzard γνώριζαν για την συμπεριφορά του Afrasiabi, όμως δεν έλαβαν κάποια μέτρα λόγω της θέσης του. Ο Afrasiabi είχε ξεκινήσει να δουλεύει στην Blizzard το 2004 ως quest designer στο vanilla WoW και στη συνέχεια έγινε creative director των expansions Warlords of Draenor και Legion. Μετά από την μήνυση αυτή, οι παίκτες του WoW στα forums και στο Reddit ζητούν την αφαίρεση δύο NPCs που έχουν πάρει το όνομά τους από τον Afrasiabi. Οι δύο αυτοί NPCs είναι οι Field Marshal Afrasiabi, ο οποίος βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Alliance στην Stormwind και του Lord Afrasastrasz, ο οποίος βρίσκεται στο Wrymwrest Temple στο Northrend.

Μέχρι στιγμής και οι δυο NPCs βρίσκονται ακόμα στο WoW, ωστόσο ο Field Marshal Afrasiabi την μια υπάρχει και την άλλη όχι. Δεν υπάρχει κάποια εξήγηση για την συμπεριφορά αυτή του NPC. Οι παίκτες χρησιμοποιούν ένα in-game παιχνίδι ώστε να δημιουργούν σήματα προσοχής γύρω από τον NPC στο Stormwind. Ακόμα, μερικοί παίκτες του Horde εισβάλλουν στην Stormwind με σκοπό να εξοντώσουν τον NPC Marshal Afrasiabi οι ίδιοι. Άλλοι παίκτες ζητούν πιο δραστικά μέτρα, όπως η εξ’ ολοκλήρου αφαίρεση ή rework των quests που δημιούργησε ο Afrasiabi, καθώς και η αφαίρεση items τα οποία έχουν αναφορά στο όνομά του.

Στο παρελθόν, η Blizzard είχε αφαιρέσει NPCs οι οποίοι είχαν το όνομα του δημοφιλούς streamer Swifty και δεν είχε δώσει περαιτέρω εξηγήσεις. Ωστόσο, ακόμα και αν οι NPCs του Afrasiabi αφαιρεθούν, οι fans του WoW θα αναρωτηθούν αν πρόκειται για μια συμβολική κίνηση, καθώς σύμφωνα με την μήνυση, οι executives της Blizzard είχαν γνώση για τις συμπεριφορές του Afrasiabi. Στην μήνυση αναφέρεται ότι μέχρι και ο πρόεδρος της Blizzard, J. Allen Brack, γνώριζε για την συμπεριφορά του Afrasiabi.

Μέχρι στιγμής, η Blizzard δεν έχει κάνει κάποια επίσημη ανακοίνωση επί του θέματος, όμως ένας εκπρόσωπος της Activision Blizzard, σε απάντησή του στην μήνυση, δήλωσε ότι η κατάσταση που περιγράφεται στην μήνυση δεν αντιπροσωπεύει το περιβάλλον εργασίας της Blizzard.

Science isn’t about why! It’s about why not!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 Jul 2021 14:01 #253949 by Hermez
Ο πρώην Αντιπρόεδρος ανάπτυξης σειρών της Blizzard, Chris Metzen, ο οποίος αποσύρθηκε το 2016 είπε τις απόψεις του στο Twitter.

Συγκεκριμένα δήλωσε: "Αποτύχαμε και ζητάω συγνώμη. Σε όλους εσάς στη Blizzard, αυτούς που γνωρίζω και αυτούς που δεν έχω γνωρίσει ποτέ, σας ζητάω βαθύτατα συγνώμη για το ρόλο που έπαιξα σε αυτή την κουλτούρα που επέτρεπε παρενόχληση ανισότητα και αδιαφορία. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Απογοητεύσαμε πολλούς ανθρώπους που μας χρειάζονταν επειδή είχαμε το προνόμιο να μην τα προσέχουμε, να μην αντιδρούμε και να μην δημιουργούμε την απαραίτητη απόσταση για τους συναδέλφους που μας χρειάζονταν ως ηγέτες. Εύχομαι η απολογία μου να μπορούσε να αλλάξει κάτι, αλλά δεν μπορεί".

Στην συνέχεια ο Metzen δήλωσε ότι έχει διαβάσει τις δημοσιεύσεις γυναικών που μοιράζονται τις ιστορίες τους: "Φίλοι και συνάδελφοι, άνθρωποι που εκτιμούσα και θαύμαζα για χρόνια, τα πάθαιναν όλα αυτά επειδή δεν ήμουν εκεί να ρωτήσω, και να ακούσω αυτές τις ιστορίες όταν έπρεπε. Η απόσταση μεταξύ αυτού που πίστευα από πάνω με την πραγματικότητα, με γεμίζει με τεράστια ντροπή". Σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με τις κατηγορίες του Alex Afrashiabi, ο Metzen απάντησε: "Μου άρεσε να δουλεύω μαζί του όταν δημιουργούσαμε τις ιστορίες. Ήταν κάποιος που εκτιμούσα πολύ στη δουλειά, όμως δεν είχαμε κάποια σχέση εκτός. Οπότε όταν έμαθα όλα αυτά μέσα στην τελευταία βδομάδα, ήταν σοκαριστικό".

Please Log in or Create an account to join the conversation.

27 Jul 2021 11:30 #253972 by Sigg
Όλες οι εργασίες στο World of Warcraft έχουν σταματήσει εξαιτίας μιας  αγωγής  που αφορά σεξουαλική παρενόχληση, εκφοβισμό, άδικη αμοιβή και άλλα πολλά σύμφωνα με έναν ανώτερο προγραμματιστή της Activision Blizzard.

  Η πολιτεία της Καλιφόρνια, την περασμένη εβδομάδα μετά από διετή έρευνα του Τμήματος Δίκαιης Απασχόλησης και Στέγασης της Καλιφόρνια, κατέθεσε αγωγή κατά της Activision Blizzard, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία εξέθρεψε μια κουλτούρα "αδελφότητας". Ο ανώτερος σχεδιαστής συστημάτων του World of Warcraft, Jeff Hamilton δήλωσε: "Δεν ξέρω τι να κάνω. Δεν έχω όλες τις απαντήσεις. Μπορώ να σας πω, ότι σχεδόν καμία δουλειά δεν γίνεται στο World of Warcraft αυτή τη στιγμή, ενώ παίζεται αυτή η αισχρότητα. Και αυτό δεν ωφελεί κανέναν - ούτε τους παίκτες, ούτε τους προγραμματιστές, ούτε τους μετόχους. Η απάντηση της Activision σε αυτό είναι προς το παρόν να παίρνει μια ομάδα προγραμματιστών παγκόσμιας κλάσης και να τους κάνει τόσο τρελούς και τραυματισμένους που να καθίστανται ανίκανοι να συνεχίσουν να φτιάχνουν ένα σπουδαίο παιχνίδι"Ο Hamilton κλείνει το θέμα αναδεικνύοντας μια πληθώρα νυν και πρώην εργαζομένων της Blizzard που έχουν μιλήσει για την κουλτούρα στο στούντιο. O πρώην πρόεδρος Mike Morhaime και ο νυν πρόεδρος J. Allen Brack έκαναν δηλώσεις εστιασμένες στην εταιρεία σχετικά με τους ισχυρισμούς που προβάλλονται στη μήνυση. H αγωγή κατατέθηκε μόλις πρόσφατα οπότε μπορεί να περάσει αρκετός καιρός μέχρι η Activision Blizzard να εμφανιστεί στο δικαστήριο για να απαντήσει στους ισχυρισμούς. Η ανάπτυξη διαφόρων projects της Activision Blizzard μπορεί να επηρεαστεί σε αυτό το διάστημα.Oι εργαζόμενοι της Blizzard το 2019 διαμαρτυρήθηκαν για μισθολογικές ανισότητες, καθώς η Activision κατέγραφε κέρδη ρεκόρ. Η εταιρεία την ίδια χρονιά επικρίθηκε για την απόφασή της να απολύσει περίπου 800 υπαλλήλους της την ίδια ημέρα που ανακοίνωσε ότι έσπασε νέα ρεκόρ εσόδων.
 
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

27 Jul 2021 14:04 #253977 by Sigg
Πάνω από 1.500 εργαζόμενοι της Activision Blizzard υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή προς τη διοίκηση της εταιρείας, επικρίνοντας την αντίδρασή της στη μήνυση για διακρίσεις και παρενόχληση που κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα.Πλήθος εν ενεργεία εργαζομένων από όλα τα τμήματα της Activision Blizzard υπέγραψαν την επιστολή, η οποία χαρακτηρίζει την αντίδραση της Activision Blizzard στην αγωγή για σεξουαλική παρενόχληση και διακρίσεις "αποτρόπαια και προσβλητική"."Τα στελέχη της εταιρείας μας ισχυρίστηκαν ότι θα ληφθούν μέτρα για την προστασία μας, αλλά μπροστά στη νομική δράση - και τις ανησυχητικές επίσημες απαντήσεις που ακολούθησαν - δεν εμπιστευόμαστε πλέον ότι οι ηγέτες μας θα θέσουν την ασφάλεια των εργαζομένων πάνω από τα δικά τους συμφέροντα", αναφέρει η επιστολή, σύμφωνα με το Bloomberg .Το στέλεχος της Activision, Frances Townsend, περιέγραψε την αγωγή ως "αντικειμενικά λανθασμένη, παλιά και εκτός πλαισίου" σε δήλωσή του. Η επιστολή υποστηρίζει ότι οι απαντήσεις που δόθηκαν από την ηγεσία και τη διοίκηση της Activision Blizzard ήταν "διαστρεβλωμένες και σε πολλές περιπτώσεις ψευδείς" και σημειώνει ότι η διοίκηση ήταν υπεύθυνη για τη δημιουργία "μιας εταιρικής ατμόσφαιρας που δεν πιστεύει τα θύματα" και "θέτει υπό αμφισβήτηση την ικανότητα [του] οργανισμού να θέσει τους θύτες προ των ευθυνών τους".O ανώτερος σχεδιαστής συστημάτων του World of Warcraft, Jeff Hamilton, μετά τη δημοσιοποίηση της αγωγής, αποκάλυψε ότι οι εργασίες στο παιχνίδι έχουν σταματήσει καθώς οι ομάδες διαχειρίζονται αυτή την κρίση. Ο πρώην πρόεδρος Mike Morhaime και ο νυν πρόεδρος J. Allen Brack έκαναν δημόσιες και επικεντρωμένες στην εταιρεία δηλώσεις σχετικά με τους ισχυρισμούς που προβάλλονται στη μήνυση. Οι απαντήσεις αυτές επικρίθηκαν επίσης από το προσωπικό.

Η επιστολή αναφέρει: "Προς τους ηγέτες της Activision Blizzard, Εμείς, οι υπογράφοντες, συμφωνούμε ότι οι δηλώσεις της Activision Blizzard, Inc. και του νομικού της συμβούλου σχετικά με τη μήνυση DFEH, καθώς και η επακόλουθη εσωτερική δήλωση της Frances Townsend, είναι απεχθείς και προσβλητικές για όλα όσα πιστεύουμε ότι πρέπει να αντιπροσωπεύει η εταιρεία μας. Για να το θέσουμε ξεκάθαρα και απερίφραστα, οι αξίες μας ως εργαζόμενοι δεν αντικατοπτρίζονται με ακρίβεια στα λόγια και τις πράξεις της ηγεσίας μας.Πιστεύουμε ότι αυτές οι δηλώσεις έχουν βλάψει τη συνεχιζόμενη προσπάθειά μας για ισότητα εντός και εκτός του κλάδου μας. Η κατηγοριοποίηση των ισχυρισμών που έχουν διατυπωθεί ως "διαστρεβλωμένοι και σε πολλές περιπτώσεις ψευδείς" δημιουργεί μια ατμόσφαιρα στην εταιρεία που δεν πιστεύει τα θύματα. Δημιουργεί επίσης αμφιβολίες σχετικά με την ικανότητα των οργανισμών μας να θέτουν τους κακοποιούς προ των ευθυνών τους για τις πράξεις τους και να καλλιεργούν ένα ασφαλές περιβάλλον για τα θύματα που θα προσέλθουν στο μέλλον. Οι δηλώσεις αυτές καθιστούν σαφές ότι η ηγεσία μας δεν θέτει τις αξίες μας σε προτεραιότητα. Απαιτούνται άμεσες διορθώσεις από το υψηλότερο επίπεδο του οργανισμού μας.Τα στελέχη της εταιρείας μας έχουν ισχυριστεί ότι θα ληφθούν μέτρα για την προστασία μας, αλλά μπροστά στη νομική δράση - και τις ανησυχητικές επίσημες απαντήσεις που ακολούθησαν - δεν εμπιστευόμαστε πλέον ότι οι ηγέτες μας θα θέσουν την ασφάλεια των εργαζομένων πάνω από τα δικά τους συμφέροντα. Ο ισχυρισμός ότι πρόκειται για μια "πραγματικά αβάσιμη και ανεύθυνη αγωγή", ενώ βλέπουμε τόσους πολλούς νυν και πρώην εργαζόμενους να μιλούν για τις δικές τους εμπειρίες σχετικά με την παρενόχληση και την κακοποίηση, είναι απλώς απαράδεκτο.Ζητάμε επίσημες δηλώσεις που να αναγνωρίζουν τη σοβαρότητα αυτών των ισχυρισμών και να επιδεικνύουν συμπόνια για τα θύματα παρενόχλησης και επίθεσης. Καλούμε τη Φράνσις Τάουνσεντ να τηρήσει το λόγο της και να παραιτηθεί από εκτελεστικός χορηγός του Δικτύου Γυναικών Εργαζομένων της ABK, ως αποτέλεσμα του επιζήμιου χαρακτήρα της δήλωσής της. Καλούμε την εκτελεστική ηγετική ομάδα να συνεργαστεί μαζί μας για νέες και ουσιαστικές προσπάθειες που θα διασφαλίζουν ότι οι εργαζόμενοι - καθώς και η κοινότητά μας - έχουν ένα ασφαλές μέρος για να μιλήσουν και να αναφερθούν.Στεκόμαστε στο πλευρό όλων των φίλων, των συναδέλφων και των συναδέλφων μας, καθώς και των μελών της αφοσιωμένης κοινότητάς μας, οι οποίοι έχουν βιώσει κακομεταχείριση ή παρενόχληση οποιουδήποτε είδους. Δεν θα σιωπήσουμε, δεν θα μείνουμε στην άκρη και δεν θα τα παρατήσουμε μέχρι η εταιρεία που αγαπάμε να γίνει ένας χώρος εργασίας στον οποίο όλοι μπορούμε να νιώθουμε περήφανοι που είμαστε ξανά μέλος. Εμείς θα είμαστε η αλλαγή". 

Please Log in or Create an account to join the conversation.

27 Jul 2021 15:52 #253978 by Kostas Dalaklidis
Πρώην designer του World of Warcraft απολογείται για απάντηση που έδωσε στην BlizzCon 2010

Ένα κλιπ από το 2010, στο οποίο μια fan ζητούσε από μια ομάδα εργαζομένων της Activision Blizzard στο BlizzCon να κάνουν τους γυναικείους χαρακτήρες του World of Warcraft λιγότερο προκλητικές, έγινε viral τις τελευταίες ημέρες.Τώρα, ένας από αυτούς που βρισκόντουσαν στο πάνελ του βίντεο ζήτησε συγγνώμη για τα σχόλιά του, δηλώνοντας ότι το πάνελ δεν έλαβε σοβαρά υπόψη την ερώτησή της και ότι το ίδιο το κλιπ "δεν έχει ωριμάσει καλά".

Πιο συγκεκριμένα, στο κλιπ μια γυναίκα δίνει συγχαρητήρια στους δημιουργούς για τους "πολύ δυνατούς γυναικείους χαρακτήρες" στο World of Warcraft. Αργότερα ωστόσο, τους ρωτάει πότε σκοπεύουν να παρουσιάσουν μερικές γυναίκες που να μην είναι σαν να "βγήκαν από έναν κατάλογο Victoria's Secret." Τα σχόλια της γυναίκας λαμβάνουν αμέσως χειροκροτήματα από τους fans που παρευρίσκονται, όμως ακολουθείται από κραυγές χλευασμού. Οι δημιουργοί στη συνέχεια προσφέρουν απορριπτικές απαντήσεις στην ερώτηση.

Ένας από το πάνελ ρωτάει, "τι εννοείς;" και ένας άλλος λέει, "από ποιον κατάλογο θα θέλατε να έχουν βγει;" Ακόμα και αφού η γυναίκα απομακρυνθεί από το μικρόφωνο, οι παρευρισκόμενοι στο πάνελ συνεχίζουν να διασκεδάζουν με την ερώτηση. Ένας από αυτούς είναι ο J. Allen Brack, ο σημερινός πρόεδρος της Blizzard. Ένας άλλος είναι ο Alex Afrasiabi, πρώην creative director του World of Warcraft, ο οποίος κατηγορείται για παρενόχληση γυναικών εργαζομένων.

Ένας άλλος από το πάνελ, ο Greg Street, δήλωσε πρόσφατα στο Twitter ότι εύχεται να είχε πει «κάτι καλύτερο τότε» και ότι ήταν και η δική του μια «άσχημη απάντηση». Ισχυρίστηκε ότι ήταν δύσκολο να δεις το πρόσωπο της γυναίκας από τη σκηνή. Ζήτησε συγγνώμη από την κοπέλα που έκανε την ερώτηση, καθώς και όλους τους άλλους που ήταν απογοητευμένοι με την απάντηση. Δήλωσε επίσης ότι θεωρεί το βίντεο ντροπιαστικό σε προσωπικό επίπεδο.

Αυτό το κλιπ έγινε viral εν μέρει και λόγω της αγωγής που κατατέθηκε εναντίον της Activision Blizzard από το Τμήμα Δίκαιης Απασχόλησης και Στέγασης της Καλιφόρνιας λόγω της λεγόμενης «frat house culture» που αφορά παρενόχληση, διακρίσεις και σεξισμό. Περισσότεροι από χίλιοι πρώην και νυν υπάλληλοι της εταιρείας υπέγραψαν μια ανοιχτή επιστολή που καταδικάζει την θέση της εταιρείας στην αγωγή, δηλώνοντας ότι δεν θα σωπάσουν.

Ποια είναι η άποψή σας;

Please Log in or Create an account to join the conversation.

29 Jul 2021 12:57 #254011 by Sigg
Η βιομηχανία των games μοιράζεται μηνύματα αλληλεγγύης στους υπαλλήλους.

  Οι εργαζόμενοι της Activision Blizzard αποχώρησαν σήμερα από την εργασία τους για να διαμαρτυρηθούν για την αντίδραση της εταιρείας στις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και διακρίσεις.Η προγραμματισμένη στάση εργασίας βρίσκεται σε εξέλιξη και αρκετές προσωπικότητες της gaming βιομηχανίας, συνάδελφοι και παράγοντες επιρροής εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της Activision Blizzard. Ορισμένοι δείχνουν την υποστήριξή τους ενισχύοντας με σήμα την στάση εργασίας στο Twitter, ενώ άλλοι κάνουν δωρεές σε οργανώσεις που έχουν καταγραφεί από τους διοργανωτές της στάσης εργασίας και προωθούν τις γυναίκες στο χώρο του gaming (συμπεριλαμβανομένων των Black Girls Who Code, Futures Without Violence, Women In  Animation , Girls Who Code και Women In Games International) ή απέχουν από το να παίζουν και να μεταδίδουν παιχνίδια της Activision Blizzard σήμερα.

Όσοι μιλούν για την αποχή στο Twitter χρησιμοποιούν το hashtag #ActiBlizzWalkout, συνήθως συνοδευόμενο από ένα μπλε emoji καρδιάς. Πολλοί νυν και πρώην εργαζόμενοι της Activision Blizzard που συμμετέχουν στην επίσχεση εργασίας έχουν επίσης αλλάξει τα  avatars  τους στο Twitter σε συμπαγή μπλε πορτρέτα που ταιριάζουν με το λογότυπο της Blizzard.

Ο ανώτερος διαχειριστής κοινότητας της Bungie, Dylan Gafner, παρείχε επίσης υποστήριξη στους υπαλλήλους της Activision Blizzard σε μια σειρά από  tweets  και δήλωσε: "Χαίρομαι που μπορώ να προσφέρω μια φωνή εδώ, αλλά παρακαλώ διαβάστε και ενισχύστε τις πληροφορίες από εκείνους που έχουν επηρεαστεί. Δεν θα πρέπει να αναμένεται ότι θα φέρουν το βάρος και την ευθύνη ενός καλύτερου μέλλοντος. Αξίζουν να ακουστούν, ειδικά όταν δεν ακούστηκαν στο παρελθόν".

Άλλα υποστηρικτικά σχόλια ήρθαν από τον πρώην διευθυντή του παιχνιδιού Hearthstone Ben Brode, την ομάδα υπεράσπισης Black Girl Gamers, την αφηγηματική σχεδιάστρια του Gotham Knights Anna Lemay καθώς και τον επικεφαλής σχεδιαστή Osama Dorias και τον διευθυντή επικοινωνίας της Respawn Ryan Rigney, ο οποίος έδωσε μια νομική συμβουλή για να διασφαλιστεί ότι οι καταγγελίες μπορούν να καταγραφούν και να ληφθούν υπόψη σε νομικές διαδικασίες.

Μια αξιοσημείωτη προσωπικότητα της Blizzard που εξέφρασε την υποστήριξή της είναι ο Mike Morhaime, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Blizzard Entertainment που δήλωσε: "Στέκομαι σε εικονική αλληλεγγύη με εκείνους που συμμετέχουν στο #ActiBlizzWalkout. Υπόσχομαι να γίνω μέρος της αλλαγής ".
Ο Morhaime, συνιδρυτής της Blizzard, ο οποίος αποχώρησε από την εταιρεία το 2019 μετά από 28 χρόνια, εξέδωσε μια δήλωση την περασμένη εβδομάδα ζητώντας συγγνώμη για την "αποτυχία" του να σταματήσει τη συμπεριφορά των εργαζομένων που φέρεται να συνέβησαν υπό την εποπτεία του. Ορισμένοι εργαζόμενοι θεώρησαν τη δήλωσή του μη ικανοποιητική, υπονοώντας ότι δεν υπήρχε περίπτωση [ο Morhaime] να μην γνώριζε για την τοξικότητα και την κακοποίηση που αντιμετώπιζαν οι εργαζόμενοι.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

29 Jul 2021 17:00 #254017 by Hermez
Ο διευθύνων σύμβουλος της Activision Blizzard, Bobby Kotick, ανταποκρίθηκε στην αγωγή των υπαλλήλων με ένα γράμμα στο οποίο αναφέρει τις αλλαγές που θα γίνουν εντός της εταιρείας.

Το γράμμα το οποίο είναι διαθέσιμο στην σελίδα της Activision είναι το εξής:

"Ήταν μία δύσκολη και στενάχωρη εβδομάδα.

Θέλω να αναγνωρίσω και ένα ευχαριστήσω όσους μίλησαν στο παρελθόν και στις τελευταίες μέρες. Εκτιμώ το κουράγιο σας. Κάθε φωνή μετράει και θα κάνουμε καλύτερη δουλειά στο να ακούμε από εδώ και πέρα.

Οι αρχικές αντιδράσεις μας στα θέματα που αντιμετωπίζουμε ήταν κουφές. Είναι πολύ σημαντικό να ακούσουμε όλες τις οπτικές και τις εμπειρίες και σεβαστούμε τα συναισθήματα όσων αντιμετωπίστηκαν άσχημα με οποιοδήποτε τρόπο. Ζητάω συγνώμη που δεν παρουσιάσαμε την απαραίτητη κατανόηση.

Πολλοί από εσάς μας είπαν ότι η βελτίωση έρχεται από την αγάπη για την εταιρεία. Το ότι πολλοί άνθρωποι ήρθαν σε επαφή και μοιράστηκαν σκέψεις προτάσεις και ευκαιρίες είναι αντιπροσωπευτικό του πόσο νοιάζεστε για τις κοινότητες των συναδέλφων και των παικτών, αλλά και ο ένας για τον άλλο. Το να βεβαιωθούμε ότι έχουμε ένα ασφαλές και φιλόξενο εργασιακό περιβάλλον είναι η βασική μου προτεραιότητα. Η ηγετική ομάδα σας άκουσε ξεκάθαρα.

Θα λάβουμε δράση για να γίνουμε η εταιρεία στην οποία ήρθατε να δουλέψετε και για να βεβαιωθούμε ότι έχουμε ένα ασφαλές περιβάλλον. Δεν υπάρχει χώρος στην εταιρεία μας για διακρίσεις, παρενοχλήσεις και άνισες μεταχειρίσεις οποιουδήποτε είδους. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να βεβαιωθούμε ότι μαζί θα βελτιώσουμε και θα χτίσουμε ένα περιβάλλον, το οποίο θα παρακινεί την δημιουργικότητα και την έμπνευση.

Ζητήσαμε από την νομική εταιρεία WilmerHale να αξιολογήσει τις πολιτικές και τις διαδικασίες μας και να βεβαιωθεί ότι διατηρούμε τις καλύτερες πρακτικές για να παρουσιάσουμε ένα αξιοσέβαστο περιβάλλον. Η δουλειά αυτή θα ξεκινήσει επιτόπου. Την ομάδα της WilmerHale θα ηγηθεί η Stephanie Avakian, που είναι μέρος της ομάδας διαχείρισης της WilmerHale. Παρακινούμε όποιον πιστεύει ότι είχε κάποια εμπειρία που παραβιάζει τις πολιτικές μας ή σας έκανε να νιώσετε άβολα με οποιοδήποτε τρόπο στο εργασιακό περιβάλλον, να έρθει σε επαφή με την Stephanie. Εκείνη και η ομάδα της είναι διαθέσιμοι στο ATVI@wilmerhale.com και στο 202-247-2725. Ότι πείτε είναι απόρρητο.

Από αυτή τη στιγμή, θα κάνουμε τις εξής αλλαγές:

Υποστήριξη των υπαλλήλων: Θα συνεχίσουμε να ερευνούμε την παραμικρή κατηγορία και δεν θα διστάζουμε να λάβουμε δράση. Για να δυναμώσουμε τις ικανότητές μας στον συγκεκριμένο τομέα, προσθέτουμε επιπλέον προσωπικό και πόρους στην ομάδα Σχέσων Υπαλλήλων.

1) Ακροάσεις. Ξέρουμε ότι αρκετοί από εσάς έχουν ιδέες για το πως να βελτιώσουμε την κουλτούρα μας. Θα δημιουργήσουμε ασφαλή περιβάλλοντα και συνθήκες για να τις μοιραστείτε.

2) Αλλαγές στο προσωπικό. Επιτόπου θα αξιολογήσουμε managers και ηγέτες σε όλη την εταιρεία. Όποιος αποδειχθεί ότι δεν ακολουθεί τις μεθόδους μας θα διώχνεται από την εταιρεία.

3) Πρακτικές προσλήψεων. Νωρίτερα μέσα στη χρονιά έστειλα ένα email σε όλους τους υπεύθυνους προσλήψεων για να βεβαιωθούν ότι έχουν ποικίλους υποψηφίους για όλες τις θέσεις. Θα προσθέσουμε πόρους για να βεβαιωθούμε ότι ακολουθείται η συγκεκριμένη διαδικασία.

4) Αλλαγές εντός των games. Ακούσαμε από υπαλλήλους και κοινότητες παικτών, ότι κάποιο περιεχόμενο εντός των games είναι ανάρμοστο. Το αφαιρούμε.

Η καλή κατάστασή σας παραμένει η προτεραιότητά μου και δεν θα λυπηθώ κανένα πόρο της εταιρείας για να βεβαιωθώ έχουμε το πιο φιλόξενο, άνετο και ασφαλές περιβάλλον. Έχετε την δέσμευσή μου ότι θα βελτιώσουμε την εταιρεία μαζί και θα γίνει η πιο εμπνευσμένη εταιρεία ψυχαγωγίας στον κόσμο.

Με εκτίμηση
Bobby."

Please Log in or Create an account to join the conversation.

04 Aug 2021 21:33 #254187 by Hermez

Ο υπεύθυνος ανθρώπινου δυναμικού της Blizzard αποχώρησε από την εταιρεία
Δεν έχει διευκρινιστεί ο λόγος.


Σύμφωνα με το Bloomberg, ο υπεύθυνος ανθρώπινου δυναμικού της Blizzard, Jesse Meschuk, έχει αποχωρήσει από την εταιρεία.

Ένας εκπρόσωπος της Activision Blizzard το επιβεβαίωσε: "Ο Jesse Meschuk δεν βρίσκεται πια στην εταιρεία." Ο λόγος της αποχώρησής του δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα,  καθώς δεν κατονομάζεται στην μήνυση όπως ο πρώην πρόεδρος της Blizzard, J. Allen Brack. Επιπλέον ο Meschuk έχει διαγράψει τον λογαριασμό του στο Twitter.

Στην μήνηση που έγινε εναντίων της Activision Blizzard αναφέρεται ότι τα θύματα των παρενοχλήσεων δεν μπορούσαν να κάνουν παράπονα, καθώς μέλη του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού, είχαν στενές σχέσεις με τους θύτες. Σε μία αναφορά του Axios, αρκετοί εργαζόμενοι της Activision Blizzard, δήλωσαν ότι όχι μόνο το τμήμα του ανθρώπινου δυναμικού δεν βοηθούσε τα θύματα, αλλά τους αποθάρρυνε, λέγοντάς τους για παράδειγμα: "Αυτή δεν είναι μία μάχη που θέλεις".
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

04 Aug 2021 21:38 #254190 by Hermez

Ο Kotick, σε συνάντηση με τους επενδυτές της Activision, δήλωσε ότι θα δοθούν ευθύνες για όσα έχουν γίνει.

Συγκεκριμένα είπε: "Θέλω να ξεκινήσω ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει θέση στην εταιρεία μας για διακρίσεις, παρενοχλήσεις και άνιση μεταχείριση. Πουθενά. Εκτιμούμε πραγματικά το ότι πρώην και νυν εργαζόμενοί έκαναν τις αποκαλύψεις με κουράγιο και θέλω να επαναλάβω τις υποσχέσεις μας και σε εσάς. Το εργασιακό περιβάλλον μας, όπου και αν βρίσκεται, δεν θα επιτρέψει παρενοχλήσεις, διακρίσεις και άνιση μεταχείριση. Θα γίνουμε η εταιρεία που θα αποτελέσει παράδειγμα στη βιομηχανία".

Ο Kotick τόνισε ότι η Activision Blizzard θα ερευνήσει κάθε ισχυρισμό και παράπονο και θα λάβει άμεση δράση: "Οι άνθρωποι θα αναλάβουν τις ευθύνες των πράξεών τους. Αυτή η δέσμευση σημαίνει ότι δεν θα διώξουμε υπαλλήλους, όπου χρειαστεί, αλλά θα οποιοδήποτε manager ή ηγέτη που θα βρεθεί να έχει παραβεί τους κανόνες μας". Επιπλέον τόνισε την δέσμευση της εταιρείας στις ποίκιλες προσλήψεις, ενώ θα βεβαιωθεί ότι όσοι εργαζόμενοι κάνουν παρόμοιες δουλειές θα πληρώνονται ισάξια. Οι εργαζόμενοι της εταιρείας ήταν ιδιαίτερα αρνητικοί με την πρόσληψη της εταιρείας WilmerHale, καθώς είναι γνωστή ότι αποθαρρύνει τους υπαλλήλους από το να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, ενώ είχε ήδη σχέσεις με τα στελέχη της Activision. Έτσι ζητούν κάποια διαφορετική εταιρεία για να αξιολογήσει την κατάσταση.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

06 Aug 2021 16:54 #254270 by Hermez
Οι παίκτες του World of Warcraft συζητούν για το αν είναι pay-to-win
Στην επίσημη σελίδα του στο Reddit.


Στην επίσημη σελίδα του World of Warcraft στο Reddit, οι παίκτες συζητούν για τον αν το παιχνίδι έχει γίνει pay-to-win και αν η πρόοδος εξαρτάται από τα πόσα χρήματα θα πληρώσει κάποιος.

Η συζήτηση επικεντρώνεται στο Token που χρειάζεται για 30 μέρες gameplay είναι μέθοδος pay-to-win. Για παράδειγμα αν κάποιος χρειάζεται Gold εντός του game μπορεί να το αγοράσει για 20 δολάρια. Μετά πουλάει το Token για Golf ώσπου να το αγοράσει κάποιος άλλος παίκτες για 30 μέρες gameplay. Το Token υπάρχει σαν επίσημη μέθοδος αγορά Gold και έχουν υπάρξει αρκετοί παίκτες που χρησιμοποιούν bots για να βρουν και να το μεταπωλήσουν.

Με το Token η Blizzard ήθελε να αντιμετωπίσει τους πωλητές Gold, αλλά και να δώσει στους παίκτες που έχουν αρκετό να μπορούν να συνεχίσουν να παίζουν χωρίς να δώσουν πραγματικά χρήματα. Τελευταία οι παίκτες ανακαλύπτουν ότι το Token μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σχεδόν οποιαδήποτε αγορά. Οι αγοροπωλησίες του δίνουν αρκετό Gold στους παίκτες για να αγοράσουν για παράδειγμα ακριβά ranks των legendary items, Muthic+ dungeons, τα οποία δίνουν κάποια από τα καλύτερα items.

Κάποιοι παίκτες δηλώνουν ότι μπορεί να μπορούν να αγοράσουν καλύτερο εξοπλισμό όμως δεν τους κάνει καλύτερους ή πιο επιδέξιους. Άλλοι όμως διαφωνούν λέγοντας ότι όταν μπορεί κάποιος να δώσει χρήματα για οτιδήποτε πέρα από εμφανησιακές αλλαγές, τότε είναι pay-to-win. Η πεποίθηση αυτή υπάρχει και λόγω της ύπαρξης των μικροσυναλλαγών. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο MadSeasonShow που δημιουργούσε videos από το παιχνίδι, ανακοίνωσε ότι το σταματάει.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification