Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Activision Blizzard: Γενική συζήτηση

14 Oct 2021 10:49 #256351 by Γιώργος Σκένδρος
Η αναφορά σε "Greenskin", που αφορά τα orcs, έχει σβηστεί από τον τίτλο, με λίγες εξαιρέσεις.Η Blizzard συνεχίζει να ενημερώνει το παλαιότερο περιεχόμενο του World of Warcraft ώστε να είναι λιγότερο προβληματικό, αυτή τη φορά στοχεύοντας στη φράση "greenskins", καθώς και σε μια σειρά από αλλαγές διαλόγων που περιλαμβάνουν την αφαίρεση επιπλέον αναφορών σε προγραμματιστές και αμβλύνθηκαν τα σεξουαλικά σχόλια. Ο όρος greenskins χρησιμοποιείται συχνά από ανθρώπινους NPC ή μέλη της Alliance σε σχέση με τα orcs του τίτλου. Οι περισσότερες περιπτώσεις της φράσης έχουν αφαιρεθεί ή τροποποιηθεί ωστόσο υπάρχει ακόμα ένας NPC με το όνομα Captain Greenskin, καθώς και δύο θρυλικά αντικείμενα, που χρησιμοποιούν τη φράση.Η φράση έχει αφαιρεθεί για να αποφευχθούν ρατσιστικοί συνειρμοί προς τα orcs του παιχνιδιού, αλλά, σύμφωνα αναφέρει το site Wowhead , θα μπορούσε επίσης να είναι για να αποφευχθεί οποιαδήποτε πιθανή σύγκρουση με τη σειρά Warhammer της Games Workshop, της οποίας οι φυλές των ork και των goblin αναφέρονται συχνά ως greenskins. Αναφορές των developers έχουν επίσης αφαιρεθεί, εκτός από τη μετονομασία μιας πόλης που φέρει το όνομα του πρώην lead level designer Jesse McCree και όλες τις απαραίτητες αλλαγές στους διαλόγους που το συνοδεύουν, η Blizzard αφαίρεσε επίσης ένα πασχαλινό αυγό από το μπουντρούμι Auchindoun. Ένα boss στο μπουντρούμι, ο Levixus the Soul Caller, φώναζε φράσεις στα Demonic που, όταν μεταφράζονταν από τους παίκτες του Warlock, αποκάλυπταν τα ονόματα διαφόρων προγραμματιστών που εργάστηκαν στην επέκταση Burning Crusade του τίτλου. Αυτές οι αναφορές έχουν πλέον εξαφανιστεί.
 

 Ένας κάπως εμβληματικός NPC, ο Finkle Einhorn, έχει επίσης υποστεί μια σημαντική αλλαγή. Το αρχικό όνομα του NPC ήταν ένα κράμα των χαρακτήρων Ray Finkle και Lois Einhorn από την ταινία Ace Ventura: Pet Detective, μια ταινία η οποία έχει επικριθεί ως τρανσφοβική. Το νέο όνομα του NPC είναι Pip Quickwit και τα αντικείμενα που χρησιμοποιούν το όνομα του χαρακτήρα έχουν επίσης αλλάξει. Η αλλαγή υπάρχει και σε μια κάρτα Hearthstone που αφορά τον χαρακτήρα.Πολλές περιπτώσεις διαλόγου έχουν ενημερωθεί επίσης που αφορούν την έλλειψη συναίνεσης ή σεξουαλικά υπονοούμενα.Το Public Test Realm build του επερχόμενου patch 9.1.5 αποκάλυψε τη μετονομασία παλαιών επιτευγμάτων, την αφαίρεση των ακατέργαστων emotes και άλλα πολλά που θα έρθουν στο WoW τις επόμενες εβδομάδες μόλις το patch βγει ζωντανά, μαζί με ένα σωρό αλλαγές που ζητήθηκαν από τους παίκτες. Οι αλλαγές έρχονται στον απόηχο πολλαπλών μηνύσεων και ερευνών που κατηγορούν την Activision Blizzard για σεξουαλική παρενόχληση και διακρίσεις εις βάρος γυναικών. Πολλοί βετεράνοι της Blizzard, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου της Blizzard, J. Allen Brack, αποχώρησαν από την εταιρεία μετά τις καταγγελίες της αγωγής. Η Blizzard περιέγραψε πρόσφατα τη διαδικασία σκέψης της για τις αλλαγές σε ένα blog post, δηλώνοντας ότι "τα χαζά αστεία και τα περιστασιακά ώριμα υπονοούμενα είναι μέρος του WoW, και πιθανώς πάντα θα είναι", αλλά ότι ο προγραμματιστής θέλει να "παραμείνει προσεκτικός στο κατά πόσο ορισμένα στοιχεία... είναι φιλόξενα για όλους τους παίκτες".

Please Log in or Create an account to join the conversation.

21 Oct 2021 12:47 #256546 by Γιώργος Σκένδρος
Ο Mike Ybarra, συν-επικεφαλής της Blizzard, προκάλεσε αναστάτωση στους παίκτες του World of Warcraft το Σαββατοκύριακο, όταν έγραψε στο Twitter για ένα "ηρωικό SoD [Sanctum of Domination] sales run" στο οποίο θα συμμετείχε με τo guild του.H αναφορά στο "sales run" είναι στην πραγματικότητα μια προσφορά για να μεταφέρουν άλλους, μη επαρκώς καταρτισμένους παίκτες μέσα από το high-end raid με αντάλλαγμα χρυσό στο παιχνίδι, μια πρακτική γνωστή ως "raid boosting". Το raid boosting, για να είμαστε σαφείς, δεν είναι ενάντια στους κανόνες του World of Warcraft και στην πραγματικότητα είναι μια σχετικά συνηθισμένη πρακτική. Η ιδέα είναι απλή: Εγώ, ένας νέος (ή απλά κακός) παίκτης του WoW, θέλω το φανταχτερό loot, αλλά δεν έχω καμία ρεαλιστική ελπίδα να το αποκτήσω ποτέ ο ίδιος, και έτσι ρίχνω ένα σωρό χρυσό στο παιχνίδι σε εσάς, τον βετεράνο (και καλό) παίκτη του WoW, για να με καθοδηγήσετε στα πιο δύσκολα raids. Ο χαρακτήρας μπορεί να πεθάνει αλλά είναι σχεδόν βέβαιο θα πάρει το μερίδιό του από την ανταμοιβή όταν τελειώσει.
 

 Ο χρήστης του Reddit, KiriyamaSTRIX, εξήγησε ότι το raid boosting μπορεί επίσης να είναι ένα σημαντικό μέρος της διαδικασίας για τους παίκτες που θέλουν να μπουν σε high-end raiding. Ο KiriyamaSTRIX αναφέρει: "Για όσους δεν γνωρίζουν, υπάρχει ένα site που ονομάζεται warcraftlogs όπου αναλύεται η απόδοση κάθε παίκτη στα bosses. Αυτή είναι η ΚΥΡΙΑ μετρική που θα χρησιμοποιήσουν οι high-end guilds για να στρατολογήσουν παίκτες. Αυτό που σας δίνει το boosting είναι ότι σας επιτρέπει να παρακάμψετε το gear grind. Αυτό σας δίνει καλύτερη πρόσβαση σε συντεχνίες χαμηλότερου επιπέδου που ενδεχομένως να στρατολογούν οποιονδήποτε με gear. Μόλις μπεις σε αυτή τη συντεχνία, κυνηγάς αυτά τα ωραία pars και επαναλαμβάνεις αυτή τη διαδικασία μέχρι τα pars σου να είναι αρκετά καλά για να μπεις σε μια καλύτερη συντεχνία. Τώρα επαναλάβετε αυτό ξανά και ελπίζω να μπείτε σε μια συντεχνία που ανταποκρίνεται στους στόχους σας".Το Mythic raiding είναι εξαιρετικά ακριβό, και ο καλύτερος τρόπος για να κερδίσετε τα χρήματα που απαιτούνται για τη χρηματοδότηση αυτών των εγχειρημάτων είναι η πώληση υπηρεσιών. Πολλοί παίκτες βλέπουν το raid boosting σχεδόν σαν μια μορφή εξαπάτησης, ηθικά αν όχι τεχνικά, επειδή οι παίκτες αποκτούν πρόσβαση σε εξοπλισμό και εμπειρίες για τις οποίες δεν έχουν δουλέψει σωστά και δεν τις έχουν κερδίσει. Η δυσαρέσκεια ενισχύεται στην περίπτωση του Ybarra επειδή στα μάτια των επικριτών του, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η πρακτική αυτή είναι κακή για το παιχνίδι.Ο ρόλος των συναλλαγών με αληθινά χρήματα στην ενίσχυση των επιδρομών περιπλέκει ακόμη περισσότερο το θέμα. Αυτή η ανάρτηση στο φόρουμ του World of Warcraft από την Denial of Service, τη συντεχνία του Ybarra, αναφέρει τα "full clear" Sanctum of Domination runs στα 300.000 gold. Το gold δεν μπορεί να αγοραστεί άμεσα στο World of Warcraft, αλλά μπορεί να αποκτηθεί έμμεσα με WoW Tokens. Τα Tokens πωλούνται προς 20 δολάρια στο World of Warcraft και μπορούν να εξαργυρωθούν για 30 ημέρες χρόνου παιχνιδιού ή 15 δολάρια Blizzard Balance - ή μπορούν στη συνέχεια να πωληθούν στο Auction House για gold. Οι τιμές κυμαίνονται, αλλά οι διαδικτυακές λίστες δείχνουν ότι ένα token συνήθως πωλείται λίγο πάνω από 200.000 gold.Η καταχώριση της Denial of Service δηλώνει πολύ ξεκάθαρα ότι "δεν πουλάμε για πραγματικά χρήματα" και ότι αν πιάσει παίκτες να παραβιάζουν τους όρους παροχής υπηρεσιών της Blizzard, θα ακυρώσει το run και θα παρέχει πλήρη επιστροφή χρημάτων. H πώληση tokens για gold δεν αποτελεί παραβίαση. H σελίδα υποστήριξης της Blizzard αναφέρει πολύ συγκεκριμένα ότι οι παίκτες "μπορούν να αγοράσουν ένα WoW Token από το Shop με πραγματικά χρήματα και να το πουλήσουν στο Auction House για gold".

Please Log in or Create an account to join the conversation.

23 Oct 2021 13:22 - 06 Nov 2021 10:09 #256671 by Ελισάβετ Μαλέση
H Activision απέλυσε 20 υπαλλήλους ως απάντηση στις καταγγελίες
Η εταιρεία στρέφει τις κατηγορίες προς τις δημόσιες υπηρεσίες. Η Activision Blizzard λέει πως περισσότεροι από 20 υπάλληλοι «έφυγαν» από την εταιρεία τους τελευταίους μήνες λόγω συνεχόμενων ερευνών περί κακοποίησης στον εργασιακό χώρο. Ταυτόχρονα, περισσότεροι από 20 υπάλληλοι έλαβαν πειθαρχική ποινή. Αυτό έρχεται ως αποτέλεσμα της υιοθέτησης αυστηρότερων πολιτικών και διαδικασιών από την εταιρεία και αποτελεί απάντηση στην αγωγή που εξέδωσε η Πολιτεία της Καλιφόρνιας τον Ιούλιο. Η εσωτερική επιστολή της Chief Compliance Officer Frances Townsend,  είναι διαθέσιμη online .

Η λίστα των υπαλλήλων που έλαβαν πειθαρχικές ποινές ή απομακρύνθηκαν περιλαμβάνει game  developers  και supervisors, αλλά όχι μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Επιπρόσθετα, 19 νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν ως μέρος μίας επιτροπής ηθικής και συμμόρφωσης, η οποία ανέλαβε την διερεύνηση των παραπόνων. Η Frances Townsend, Chief Compliance Officer της Activision Blizzard, δήλωσε: «Τους τελευταίους μήνες έχουν αυξηθεί οι αναφορές από διάφορες διόδους καταγγελιών. Οι υπάλληλοι αποκαλύπτουν προβλήματα, τα οποία έχουν εύρος χρόνου από πολλά έτη στο παρελθόν έως σήμερα. Καλωσορίζουμε τις αναφορές αυτές και η ομάδα μας εργάζεται για να τις ερευνήσει, χρησιμοποιώντας εσωτερικούς και εξωτερικούς πόρους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που λάβαμε στην πρώτη εσωτερική αναφορά, κατατάσσουμε τις αναφορές σε διαφορετικές κατηγορίες και πόροι κατανέμονται με τέτοιο τρόπο ώστε να προηγούνται οι πιο σοβαρές αναφορές. Έχει ήδη τερματιστεί η συνεργασία 20 ατόμων με την Activision, ενώ άλλα 20 άτομα έλαβαν άλλου είδους πειθαρχικές ποινές».Ορισμένα σημαντικά στελέχη που αποχώρησαν τους τελευταίους μήνες είναι ο Louis Barriga, game director του Diablo 4, ο level designer Jesse McCree και ο Jonathan LeCraft, designer του World of Warcraft. Ο Alex Afrasiabi, πρώην creative director του Wow, ο οποίος αναφέρθηκε κατ’όνομα στην αγωγή ενάντια στην εταιρεία στην Καλιφόρνια, αποχώρησε το 2020. Από την στιγμή που το Department of Fair Employment and Housing κατέθεσε αγωγή ενάντια στην εταιρεία τον Ιούλιο, συνεχίζουν να αναδύονται λεπτομέρειες για την προβληματική κουλτούρα εργασίας μέσα στην Activision Blizzard. Με τον ίδιο ρυθμό καταφθάνουν οι αγωγές και οι εξωτερικές έρευνες. Η Επιτροπή Κινητών Αξιών και Συναλλαγών των ΗΠΑ διενεργεί την δική της έρευνα «σχετικά με τα στοιχεία που δημοσιοποιεί η εταιρεία όσον αφορά τα θέματα των υπαλλήλων και άλλα σχετικά ζητήματα». Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπόθεση έχει οδηγήσει σε σωρεία αποτελεσμάτων, που περιλαμβάνουν αλλαγές στα ονόματα ορισμένων games και απεργίες των υπαλλήλων.

Η Activision Blizzard ζητά από την Καλιφόρνια παύση της αγωγής επικαλούμενη παραβίαση της ηθικής
Μια ομοσπονδιακή υπηρεσία κατηγόρησε την κρατική υπηρεσία που μηνύει την Activision Blizzard για παραβίαση των κανόνων επαγγελματικής συμπεριφοράς.Η Activision Blizzard κατέθεσε αίτηση προσωρινής διακοπής της διαδικασίας στην αγωγή που κατατέθηκε εναντίον της τον Ιούλιο από το Department of Fair Employment and Housing (DFEH) της Καλιφόρνια. Η αμερικάνικη εταιρεία ζητά ένα χρονικό όριο για τη συλλογή στοιχείων σε σχέση με μία κατηγορία εναντίον του DFEH που θα μπορούσε να ισχυροποιήσει την θέση της εταιρείας όταν προχωρήσει η υπόθεση. Η καταγγελία, που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, δεν αφορά το περιεχόμενο της αγωγής του DFEH, η οποία ισχυρίζεται πως η Activision Blizzard εδώ και χρόνια υποστήριζε μια κουλτούρα σεξισμού και παρενοχλήσεων.

Αντιθέτως, στόχος της καταγγελίας ενάντια στο DFEH είναι οι δικηγόροι που εξέδωσαν την αγωγή.Σύμφωνα με το Equal Employment Opportunity Commission, μια αμερικάνικη ομοσπονδιακή υπηρεσία η οποία πρόσφατα πρότεινε διακανονισμό με την Activision Blizzard για παρόμοιους ισχυρισμούς, οι δικηγόροι της DFEH πίσω από την αγωγή της Καλιφόρνιας δούλευαν παλαιότερα για λογαριασμό της Activision Blizzard και μάλιστα ερεύνησαν την εταιρεία σε ομοσπονδιακό επίπεδο προτού ασχοληθούν ξανά με την υπόθεση στην Καλιφόρνια, όπου αντιτάχθηκαν στους όρους διακανονισμού της EEOC. Αυτό δημιουργεί προβλήματα δικαστικής δεοντολογίας.

Η Activision Blizzard, μια δημόσια εταιρεία με αξία 60 δισεκατομμυρίων στην αγορά, σίγουρα δεν θα έχανε την ευκαιρία να βελτιώσει την τακτική της θέση στην αγωγή και θέλει να δει τα στοιχεία που παραθέτει η EEOC. Επίσης, η Activision Blizzard θέλει η δικαστική αυτή υπόθεση να καταγραφεί ως “σύνθετη”. Ο όρος “σύνθετος” είναι ένας από τους πιο δύσκολα προσδιορίσιμους όρους νομικά. Στην κυριολεξία σημαίνει πως η Activision Blizzard θέλει η υπόθεση να μεταφερθεί σε ένα δικαστήριο το οποίο έχει δημιουργηθεί ώστε να διαχειρίζεται τις "πολύ δύσκολες υποθέσεις".Ξεχωριστά από την αγωγή αυτή, η Activision ισχυρίζεται ότι το γραφείο της Καλιφόρνιας έχει κάνει λάθη τα οποία έκαναν την υπόθεση σύνθετη, όπως το να καταστρέψει πληροφορίες. Τo DFEH έχει επίσης κατηγορήσει την Activision Blizzard για καταστροφή πληροφοριών και έχει επίσης ζητήσει η υπόθεση να οριστεί ως σύνθετη. Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε: “Αναμένουμε εναγωνίως να λυθεί η υπόθεση με τo DFEH δικαίως στο αρμόδιο δικαστήριο”

Please Log in or Create an account to join the conversation.

25 Oct 2021 22:21 #256724 by Giorgos Tsolaridis
Η Activision Blizzard μηνύθηκε από την Καλιφόρνια για σεξουαλική παρενόχληση και τοξικότητα μεταξύ εργαζομένων Οι εργαζόμενοι αμφιβάλλουν ότι οι προϊσταμένοι μπορούν να λύσουν τα θέματα.

 Τον Ιούλιο, η προϊστάμενος της Activision Blizzard Fran Townsend,  είχε πει  στους εργαζομένους ότι η δικογραφία της Καλιφόρνιας σχετικά με τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις στην εταιρεία, παρουσίαζε μια “διαστρεβλωμένη και αναληθή εικόνα” της εταιρείας. Αυτή την εβδομάδα, η Townsend έστειλε ένα mail στους εργαζομένους, κάτι που ένας υπάλληλος της Activision Blizzard χαρακτήρισε ως “το πρώτο mail που λάβαμε από αυτή που δεν είναι εντελώς επιθετικό.”

 Ο ίδιος ανώνυμος υπάλληλος δήλωσε τα εξής: “Το γεγονός ότι είναι ακόμα υπεύθυνη να επιβλέπει τις βελτιώσεις σε αυτή την περιοχή με κάνει να την πιστεύω όλο και λιγότερο.” Δύο επιπλέον υπάλληλοι δήλωσαν ότι υπάρχουν έντονες αντιφάσεις μεταξύ των δύο διαδοχικών mail που έχει στείλει η ίδια προϊστάμενος. Το εν λόγω mail, το οποίο η Activision Blizzard  δημοσίευσε  αυτή την εβδομάδα, παρουσιάζει το σχέδιο της εταιρείας να απαντήσει με έναν καθοριστικό τρόπο στις αναφορές του ανθρώπινου δυναμικού, να διευρύνει την ομάδα που ερευνάει το συγκεκριμένο θέμα και να αυξήσει την διαφάνεια.


Κάντε κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

25 Oct 2021 22:47 #256732 by Giorgos Tsolaridis
Η Blizzard σας επιτρέπει να αλλάξετε το BattleTag σας δωρεάν Μόνο για λίγες ημέρες

 Η Activision Blizzard επιτρέπει κάθε χρήστη Battle.net να αλλάξει το όνομα του δωρεάν.

 Η αλλαγή έρχεται στον απόηχο της δέσμευσης της Activision Blizzard να αλλάξει την προβληματική κουλτούρα της εταιρείας, μετά από συνεχείς αγωγές από την Καλιφόρνια. Μετά από κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση ενάντια στην εταιρεία, ο αγαπημένος χαρακτήρας καουμπόη του Overwatch, Jesse McCree, θα λάβει νέο όνομα και θα είναι γνωστός ως Cole Cassidy με ένα update στις 26 Οκτωβρίου. Με αυτόν τον τρόπο, η Activision Blizzard θέλησε να επεκτείνει την δυνατότητα αλλαγής ονόματος και στους players.

 Η εταιρεία σε ένα blog post δήλωσε: « Καθώς παρουσιάζουμε ένα νέο όνομα, μπορεί και εσείς να έχετε την επιθυμία να κάνετε το ίδιο. Από τις 22 Οκτωβρίου 2021 ως τις 5 Νοεμβρίου 2021, όλοι οι παίκτες θα μπορούν να αλλάξουν δωρεάν το BattleTag όνομά τους. Αυτό ισχύει για οποιονδήποτε δεν έχει αυτή τη στιγμή δυνατότητα για δωρεάν αλλαγή ονόματος. Οι αλλαγές ονόματος δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν συγκεντρωτικά.»

Για αίτηση αλλαγής ονόματος, επισκεφτείτε  αυτή τη φόρμα  ως τις 5 Νοεμβρίου. Θα λάβετε μια ειδοποίηση, αφού γίνει επεξεργασία του αιτήματός σας, αν και η Activision Blizzard προειδοποιεί ότι μπορεί να πάρει μέχρι και τέσσερις εβδομάδες για να γίνει η αλλαγή. Όπως ανέφερε τότε ο Matt, ο McCree είναι μόνο ένας από τους πολλούς χαρακτήρες στο της Blizzard που έχουν πάρει το όνομά του από έναν προγραμματιστή στην εταιρεία. Ωστόσο, τον Αύγουστο, η Blizzard ανακοίνωσε ότι θα μετονομάσει τον καουμπόη αφού ο πραγματικός Jesse McCree - ο οποίος είχε κατονομαστεί σε πολλές αναφορές για τοξική εργασιακή κουλτούρα εντός του στούντιο - επιβεβαιώθηκε ότι αποχώρησε από την εταιρεία εν μέσω της αγωγής.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

25 Oct 2021 23:01 #256739 by Giorgos Tsolaridis
Το αίτημα της Activision για παύση της αγωγής απορρίφθηκε από τις ΗΠΑ Η εταιρεία δεν δείχνει πρόθυμη να τα παρατήσει.

 Το αίτημα της Activision Blizzard για παύση της τρέχουσας αγωγής της απορρίφθηκε.

 Η αμερικάνικη εταιρεία προσπάθησε να βάλει τη μήνυση σε αναμονή μετά από μια συνεχόμενη μάχη μεταξύ του Department for Employment and Housing (DFEH),του υπουργείου Εξωτερικών που επί του παρόντος μηνύει την Activision Blizzard για διακρίσεις και σεξουαλική παρενόχληση, και της Equal Employment Opportunity Comission (EEOC). Η EEOC είχε επίσης ασκήσει αγωγή κατά της Activision Blizzard, η οποία διευθετήθηκε την ίδια ημέρα που εισήχθη στο χρηματιστήριο, έναντι  18 εκατομμυρίων δολαρίων .

 Το DFEH πήρε θέση ενάντια στην διευθέτηση, τονίζοντας ότι θα προκαλέσει «ανεπανόρθωτη ζημιά» στην δική του αγωγή ενάντια στην εταιρεία. Η EEOC αντεπιτέθηκε, αποκαλύπτοντας ότι δύο από τους δικηγόρους που εκπροσωπούν το DFEH στην υπόθεση, είχαν προηγουμένως εργαστεί στην έρευνα της EEOC για την Activision Blizzard, η οποία οδήγησε στον συμβιβασμό.

 Αυτό είναι μια αρκετά μεγάλη παραβίαση ηθικής και σύγκρουση συμφερόντων, κάτι που η Activision Blizzard θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για να ξεφύγει από την υπόθεση. Προσπάθησε να χρησιμοποιήσει αυτή τη λεπτομέρεια υπέρ της, υποστηρίζοντας ότι χρειάζεται χρόνος για να διερευνηθούν περαιτέρω αυτές οι κατηγορίες της EEOC. Φαίνεται όμως ότι ο δικαστής της κομητείας του Los Angeles, Timothy Patrick Dillon, δεν το ανέχτηκε, απορρίπτοντας το αίτημα να καθυστερήσουν οι διαδικασίες της αγωγής. Δεν δόθηκε λόγος για αυτή την άρνηση.

 Η απόρριψη πιθανότατα δεν θα αποτρέψει την Activision Blizzard από το να χρησιμοποιήσει όλο αυτόν τον πανικό υπέρ της. Παρότι δεν μπόρεσε να καθυστερήσει τη διαδικασία με μια ανάπαυλα, η αναταραχή αυτή μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί ενάντια στου DFEH, δημιουργώντας πρόβλημα στην αγωγή. Έχουν περάσει πολλοί και επίπονοι μήνες από την κατάθεση της αγωγής και δεν διαφαίνεται κάποιο αποτέλεσμα από την όλη υπόθεση σύντομα.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 Oct 2021 13:50 - 26 Oct 2021 13:51 #256752 by Γιώργος Σκένδρος
Η σημαία της Συνομοσπονδίας των Νότιων αφαιρέθηκε από έναν χαρακτήρα του GTA στη νέα remastered τριλογία της σειράς.
 O έμπορος όπλων Phil Cassidy δεν έχει πλέον τη σημαία στο μπλουζάκι του, αντ' αυτού, φοράει ένα σχέδιο με νεκροκεφαλή, σύμφωνα με το site Kotaku . Ο Phil Cassidy εμφανίζεται μόνο για λίγο στο νέο τρέιλερ (στο 0:34) και δεν είναι σαφές αν έχουν αφαιρεθεί και άλλες απεικονίσεις της σημαίας, αλλά το μπλουζάκι με το σύμβολο της δουλείας του Νότου αφαιρέθηκε από την Rockstar Games. Ο έμπορος όπλων εμφανίζεται στο GTA 3 και στο Vice City (καθώς και στα Liberty City Stories και Vice City Stories), αν και στο Vice City εμφανίζεται πιο εμφανώς φορώντας τη σημαία της Συνομοσπονδίας. Ο Phil Cassidy γελοιοποιείται στον τίτλο, καθώς εμφανίζεται μεθυσμένος πριν χάσει το χέρι του σε ένα ατύχημα με εκρηκτικά.

 


 Η έκδοση του GTA: The Trilogy για το Switch θα απαιτεί λήψη εκτός από την κασέτα. Οι εικόνες του κουτιού δείχνουν "Download required", παρόλο που το συνολικό μέγεθος του παιχνιδιού είναι 25,4GB. Το μέγιστο μέγεθος για μια κασέτα Switch είναι 32GB, πράγμα που σημαίνει ότι η Rockstar επέλεξε ένα μικρότερο - φθηνότερο - μέγεθος κασέτας, με τα υπόλοιπα δεδομένα να είναι downloadable. Το GTA: The Trilogy φημολογείται εδώ και καιρό, αλλά τελικά αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα με ένα νέο τρέιλερ.


 Το GTA: The Trilogy κυκλοφορήσει ψηφιακά στις 11 Νοεμβρίου για τις κονσόλες PC, Switch, PlayStation και Xbox. Τα φυσικά αντίτυπα θα ακολουθήσουν στις 7 Δεκεμβρίου.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

28 Oct 2021 15:28 - 28 Oct 2021 15:32 #256835 by Κώστας Δαλακλίδης
Πρώην designer του Wow ίδρυσε νέα εταιρία ανάπτυξης επειδή δεν ήταν ευχαριστημένος με την κατάσταση του παιχνιδιού

Ο Chris Kaleiki, ένας πρώην game designer στο World of Warcraft, ο οποίος είπε ότι ήταν "δυσαρεστημένος με την κατάσταση του παιχνιδιού", μετά την αποχώρησή του από την Blizzard πέρυσι, ανακοίνωσε την ίδρυση της δικής του εταιρίας ανάπτυξης που ονομάζεται Notorious Studios, και έχει την υποστήριξη αρκετών επενδυτών, ένας εκ των οποίων είναι η Riot Games.

Η Notorious Studios κατάφερε να συγκεντρώσει από τους επενδυτές 5 εκατομμύρια δολάρια. Εκτός από την συνεισφορά της Riot, οι εταιρίες Galaxy Interactive και 1Up Ventures βοήθησαν στην συγκέντρωση αυτού του ποσού, σύμφωνα με το VentureBeat. Ο Kaleiki είπε ότι η απόφαση της Riot να υποστηρίξει την εταιρία του αντανακλά μια κοινή δέσμευση προς τους παίκτες και τα communities.

O Kaleiki είπε: “Νομίζω ότι η Riot ενδιαφέρεται πολύ για την εμπειρία του παίκτη. Έχουν ένα franchise που είναι πολύ αγαπητό από τους παίκτες. Έχουμε τόσους πολλούς φίλους και συναδέλφους που εργάζονται στη Riot, που δούλευαν και στη Blizzard. Πάντα είχα καλή άποψη για αυτούς”.

Η οκταμελής ιδρυτική ομάδα της Notorious Studios αποτελείται εξ ολοκλήρου από πρώην μέλη της Blizzard. Όλοι τους, εκτός από έναν, εργάζονταν πάνω στο WoW. Ο Kaleiki είπε με post στο Twitter ότι καθώς σχεδίαζε την επόμενη επαγγελματική και κίνηση, ήθελε να εξασφαλίσει ότι θα ενταχθεί σε μια ομάδα με “πολιτιστικές αξίες”, παρόμοιες με αυτές που βίωσε όσο βρισκόταν στη Blizzard.Η Notorious Sudios εργάζεται αυτή τη στιγμή πάνω σε ένα third-person RPG.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

28 Oct 2021 17:10 #256837 by Κώστας Δαλακλίδης
Ο CEO της Activision Blizzard ζητά να μειωθεί ο μισθός του εν μέσω των κατηγοριών προς την εταιρία

Λίγες μέρες μετά την απόρριψη της αίτηση της Activision Blizzard για παύση της αγωγής της Καλιφόρνια, η γνωστή εταιρεία ανακοίνωσε μια σειρά αλλαγών που κάνει για να βοηθήσει στη βελτίωση της εταιρικής της κουλτούρας εν μέσω των δικαστικών αγωγών που σχετίζονται με σεξουαλική παρενόχληση και διακρίσεις.

Ο CEO, Bobby Kotick, είπε ότι ζητά από το διοικητικό συμβούλιο να μειώσει τον μισθό του στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο. Ζητά επίσης να αφαιρεθούν όλα τα μπόνους του. Επιπλέον, η Activision Blizzard δεν θα λύνει ιδιωτικά τις διαφωνίες που έχει με τους εργαζομένους της, κάτι που ζητούσε η ομάδα υπεράσπισης των εργαζομένων.

Σε ένα δελτίο τύπου, ο Kotick αναγνώρισε τις αδυναμίες της Activision Blizzard, λέγοντας: “Η προστασία που πήραμε δεν ήταν εκεί όταν έπρεπε για να διασφαλίσει ότι οι αξίες μας τηρούνταν. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι άνθρωποι δεν αισθάνονταν άνετα να αναφέρουν ανησυχίες ή οι ανησυχίες τους δεν αντιμετωπίζονταν πάντα έγκαιρα ή σωστά. Οι άνθρωποι ήταν βαθιά απογοητευμένοι και, για αυτό, λυπάμαι πραγματικά. Το να είμαστε φιλόξενοι και χωρίς διακρίσεις, στο πλαίσιο του εργασιακού μας χώρου, είναι ξεκάθαρο. Θα συνεχίσουμε να συζητάμε με πάθος ιδέες, να χρησιμοποιούμε υγιή σκεπτικισμό όταν χρειάζεται και να απαιτούμε αυστηρότητα σε όλες μας τις επιδιώξεις, αλλά πάντα θα αντιμετωπίζουμε ο ένας τον άλλον με αξιοπρέπεια και σεβασμό. Και ανεξάρτητα από τις διαφορές, οι φωνές θα ακουστούν, οι προοπτικές θα καλωσοριστούν και οι συνεισφορές θα εκτιμηθούν”.

Ο Kotick είπε ότι η Activision Blizzard έχει τριπλασιάσει την επένδυσή της στην εκπαίδευση κατά της παρενόχλησης και κατά των διακρίσεων και ότι έχει κάνει “ουσιαστικές” αλλαγές στον οργανισμό. Ο Kotick είπε επίσης ότι η εταιρεία έχει “αυξήσει σημαντικά τους πόρους για την αναφορά και την προσεκτική διερεύνηση της ανάρμοστης συμπεριφοράς”. Ωστόσο, ο Kotick είπε ότι η Activision Blizzard έχει “πολλά περισσότερα να κάνει αν θέλει να είναι η παράδειγμα εταιρείας”.
Υπάρχουν πέντε συγκεκριμένες αλλαγές που επιδιώκει να εφαρμόσει η Activision Blizzard για να βελτιώσει την εταιρική της κουλτούρα. Αυτά περιλαμβάνουν μια νέα πολιτική μηδενικής ανοχής για την παρενόχληση και μια προσπάθεια αύξησης του ποσοστού των γυναικών και των non-binary ατόμων στο εργατικό δυναμικό κατά 50%.Το ποσοστό σήμερα είναι περίπου στο 23%. Επιπλέον, η Activision Blizzard δεν θα λύνει ιδιωτικά τις διαφωνίες που έχει με τους εργαζομένους της όταν αυτές αφορούν ισχυρισμούς σεξουαλικής παρενόχλησης και διακρίσεων. Αυτή η απόφαση πάρθηκε μετά από τα σχόλια των εργαζομένων, είπε ο Kotick. 

Ο Kotick υποσχέθηκε επίσης ότι η Activision Blizzard θα "βελτιώσει τις προβλέψεις των ιδίων κεφαλαίων" δημοσιεύοντας νέα ευρήματα ετησίως. Για το 2020 στις ΗΠΑ, οι γυναίκες στην Activision Blizzard έβγαλαν “λίγα περισσότερα” από τους άνδρες για αντίστοιχη εργασία, είπε ο Kotick. Επιπλέον, ο Kotick δεσμεύτηκε ότι η Activision θα "παρέχει τακτικές ενημερώσεις προόδου", ώστε ο καθένας να μπορεί να παρακολουθεί πως τα πάει η εταιρεία σε σχέση με τους στόχους της.

Σχετικά με τον μισθό του Kotick, είπε ότι ζήτησε από το διοικητικό συμβούλιο να μειώσει τον μισθό του στα 62.500 δολάρια, που είναι το χαμηλότερο ποσό που επιτρέπεται από τη νομοθεσία της Καλιφόρνια για άτομα που λαμβάνουν μισθό. Τα μπόνους του Kotick κόβονται επίσης. Συγκεκριμένα είπε: "Για να είμαι σαφής, πρόκειται για μείωση της συνολικής αποζημίωσής μου, όχι μόνο του μισθού μου. Ζητώ να μην λάβω μπόνους ή να μην μου χορηγηθεί κανένα κεφάλαιο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου". Για λόγους σύγκρισης, ο Kotick αποκόμισε από την εταιρία 154 εκατομμύριά μέσα στο 2020.

Ο Kotick είπε ότι ο μισθός του θα επανέλθει σε αυτό που ήταν όταν η εταιρεία επιτύχει τους "μετασχηματιστικούς στόχους που σχετίζονται με τις διακρίσεις αλλά και με άλλες δεσμεύσεις" που καθορίζονται από το διοικητικό συμβούλιο. Συγκεκριμένα είπε: “Ειλικρινά θα ήθελα να μην είχε κανένας υπάλληλος μια εμπειρία στη δουλειά που να είχε ως αποτέλεσμα να πληγωθεί, να ταπεινωθεί ή κάτι χειρότερο. Σε όσους επηρεάστηκαν, ζητώ ειλικρινά συγγνώμη. Έχετε τον λόγο μου ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να τιμήσουμε τις αξίες μας και δημιουργήστε το χώρο εργασίας που κάθε μέλος αυτής της ομάδας αξίζει. Είμαι ευγνώμων για το πόσο ενδιαφέρονται οι άνθρωποι για αυτήν την εταιρεία και εκτιμώ ότι πολλοί πρώην και νυν υπάλληλοι έχουν επικοινωνήσει τις σκέψεις, τις ανησυχίες, τα παράπονα και τις προτάσεις τους. Οι εμπειρίες σας, που μοιράζεστε τόσο θαρραλέα, χρησιμεύουν ως αιτία αλλά και υπενθύμιση για εμάς να τα πάμε καλύτερα. Και θα το κάνουμε”.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

01 Nov 2021 18:21 #256930 by Giorgos Tsolaridis
Η Vicarious Visions θα αλλάξει όνομα μετά την ένταξή της στην Activision Blizzard Φήμες κάνουν λόγο ότι θα λέγεται "Blizzard Albany".

 Η εταιρεία ανάπτυξης Vicarious Visions έχει συγχωνευτεί με την Activision Blizzard και οι  developers  της δήλωσαν ότι αναμένεται να αλλάξει όνομα προσεχώς.

 Το νέο όνομα δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί αλλά  οι φήμες κάνουν λόγο  για το "Blizzard Albany", καθώς η ομάδα ανάπτυξης εδρεύει στο Albany ης Νέας Υόρκης και η Blizzard δίνει ονόματα στις ομάδες ανάπτυξής της, σύμφωνα με την τοποθεσία τους. Λόγω της μήνυσης από την πολιτεία της Καλιφόρνια, η διεύθυνση της Activision Blizzard είναι πιο ομιλητική και διαφανής προς τους εργαζόμενούς της.

 Η Vicarious Visions, ετεαιρεία ανάπτυξης του Crash Bandicoot N. Sane Trilogy και άλλων επιτυχημένων games, ιδρύθηκε το 1991, εξαγοράστηκε από την Activision το 2005 και πλέον οι developers της δουλεύουν ως ομάδα στα γραφεία της εταιρείας.

 Διαβάστε περισσότερα για τον  διευθύνοντα συμβουλο της Activision που ζήτησε μείωση μισθού  μετά την κατακραυγή, ώστε οι εργαζόμενοί του να πληρώνονται περισσότερα, ενώ έκανε περικοπή και στα bonus μέχρις ότου η εταιρεία να φτάσει τους στόχους της για τα "ποσοστά φύλων" και άλλες δεσμεύσεις.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification