Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Collector's Editions και συλλεκτικά

05 May 2022 10:49 #263963 by Nikos Georgopoulos
Ρολόι Boba Fett πωλείται για 120.000 δολάρια
Μόνο 10 έχουν φτιαχτεί παγκοσμίως.

Τα συλλεκτικά αντικείμενα έχουν αρχίσει να αποκτούν εξωφρενικά υψηλές τιμές τα τελευταία χρόνια. Το παρακάτω αυθεντικό ρολόι Boba Fett κοστίζει 120.000 δολάρια.

Η ελβετική εταιρεία Kross Studio, σε συνεργασία με την Lucasfilm (εκείνη που δημιούργησε το ρολόι Death Star αξίας 150.000 δολαρίων), έρχεται ξανά, αυτή τη φορά για να πουλήσει ένα ρολόι Boba Fett για 120.000 δολάρια έκαστο. Θα κατασκευαστούν μόλις 10 τέτοια ρολόγια, επομένως..."σπεύσατε"!

Το συλλεκτικό ρολόι Boba Fett θα έχει manual winding, πράσινο χρώμα, ενώ το διαστημόπλοιο του Boba Fett, το Firespray, αναπαρίσταται μέσα στο ρολόι. Θα πωλείται μέσα σε μια θήκη τιτανίου grade 5 και 45 χιλιοστών, επικαλυμένη με σοκολατί PVD. Το διαστημόπλοιο αποτελείται από οκτώ κομμάτια και ήταν σχολαστικά χαραγμένο και ζωγραφισμένο στο χέρι για να μιμηθεί την εμφάνιση του πλοίου του Boba Fett όπως εμφανίζεται στο Bespin στο Cloud City στην ταινία Star Wars.

Oι εργαζόμενοι της εταιρείας Kross Studio χρειάστηκαν 90 ώρες για να φτιάξουν κάθε διαστημόπλοιο. Η ίδια η όψη του ρολογιού έχει ένα «πλανητικό σύστημα γραναζιών» που περιφέρεται γύρω από το tourbillon. Διαθέτει σχέση μετάδοσης 12 παραγόντων και οι ενδείξεις ώρας και λεπτών είναι σταθερές σε δύο ρουλεμάν. Ο ωροδείκτης συγκεκριμένα έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με το jetpack του Boba Fett, ενώ ο λεπτοδείκτης είναι εμπνευσμένος από τον πύραυλο του jetpack.

Το ρολόι Boba Fett έρχεται επίσης με λουράκι από δέρμα μοσχαρίου και μαύρο λαστιχένιο λουράκι, καθένα από τα οποία έχει "ενισχυμένο" μαύρο ελαστικό ένθετο.

Όσοι τρελοί θέλουν να το αποκτήσουν, μπορούν να κάνουν κλικ εδώ

Please Log in or Create an account to join the conversation.

16 May 2022 04:13 #264268 by Nikos Georgopoulos
Νέα μήνυση για πώληση βαθμολογημένων gamesΜετά τις κατηγορίες προς την Wata από τον επικεφαλής της Sonic Team για απάτη πώληση βαθμολογημένου Sonic για 430.000 δολάρια, μία νέα μήνυση έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Η μήνυση αυτή περιέχει 10.000 συλλέκτες! Όλοι τους αγόρασαν games από την Wata και την κατηγορούν ότι τα βαθμολόγησε για να τα χρυσοπληρώσουν πολύ πιο πάνω από την αξία τους!
Η μήνυση κατατέθηκε στις 10 Μαΐου στην πολιτεία της Καλιφόρνια. Οι 10.000 πελάτες της εταιρείας πλήρωσαν για την βαθμολόγηση των games και άλλες υπηρεσίες από την Wata. Η Wata κατηγορείται για «ενέργειες για τη χειραγώγηση της αγοράς των retro video games» και για «συμμετοχή σε αθέμιτες επιχειρηματικές πρακτικές», υποδεικνύοντας συγκεκριμένα τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Wata, Deniz Kahn.

Ο Kahn κατηγορείται ότι συνεργάστηκε με τον Jim Halperin, συνιδρυτή του οίκου δημοπρασιών Heritage Auctions -προηγούμενο επενδυτή της Wata και μέλος του συμβουλίου της εταιρείας- για να χειραγωγήσει την αγορά των retro games, μέσω διαφημιστικών προσπαθειών και συνεντεύξεων στα gaming sites, στις οποίες οι δύο επιχειρηματίες λέγεται ότι ισχυρίζονταν ότι οι τιμές στα retro games θα συνεχίσουν να αυξάνονται.

Συγκεκριμένα, η Wata και η Heritage Auctions έχουν συνδεθεί με μια σειρά εντυπωσιακών πωλήσεων vintage games τα τελευταία χρόνια. Ένα παρθένο σφραγισμένο αντίγραφο του Super Mario 64 που αξιολογήθηκε από τη Wata και δημοπρατήθηκε από την Heritage Auctions πουλήθηκε για 1,56 εκατομμύρια δολάρια τον περασμένο Ιούλιο και μόλις αρκετές εβδομάδες αργότερα, ένα αντίγραφο του Super Mario Bros. που χειρίστηκαν οι δύο εταιρείες πουλήθηκε για 2 εκατομμύρια δολάρια!

Πριν από την είσοδο της Wata στην αγορά το 2018, όπως σημειώνεται στα πρόσφατα υποβληθέντα δικαστικά έγγραφα, το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ένα αντίγραφο του Super Mario Bros., το οποίο πουλήθηκε για περίπου 30.000 δολάρια το 2017. Μόλις ένα χρόνο μετά την ίδρυση της Wata, όμως, ένα άλλο αντίγραφο της Super Mario Bros. - βαθμολογήθηκε από τον Wata και πουλήθηκε από την Heritage Auctions για 100.000 δολάρια. Η αγωγή ισχυρίζεται ότι ήταν στην πραγματικότητα ο Jim Halperin της Heritage Auctions, μαζί με δύο άλλους άνδρες, που αγόρασαν το παιχνίδι.

Η μήνυση υπογραμμίζει επίσης ότι η Wata και η Heritage Auctions ωφελούνται οικονομικά από τη βαθμολόγηση και τις πωλήσεις των games, πράγμα που σημαίνει ότι θα επωφεληθούν σημαντικά από την αύξηση των τιμών της αγοράς. Η Wata, για παράδειγμα, χρεώνει ένα ποσοστό της αγοραίας αξίας ενός παιχνιδιού όταν το βαθμολογεί - θα κέρδιζε πάνω από 20.000 δολάρια από ένα παιχνίδι αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων σύμφωνα με το VGC - ενώ η Heritage χρεώνει 20% το ασφάλιστρο του αγοραστή και παίρνει 5% από το πωλητή.

«Η Heritage Auctions επωφελήθηκε κερδίζοντας περισσότερες προμήθειες από πωλητές και αγοραστές», υποστηρίζουν τα δικαστικά έγγραφα. «Ο Halperin επωφελήθηκε από την αύξηση της αξίας του παιχνιδιού του. Η Wata επωφελήθηκε από την αυξημένη φήμη και την αυξημένη ζήτηση για υπηρεσίες βαθμολόγησης».

Επίσης, η αυξανόμενη αξία των παιχνιδιών επέτρεψε στη Wata να χρεώνει ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες βαθμολόγησής της, καθώς οι τιμές ήταν συνδεδεμένες με αξίες. Ωστόσο, η σχέση μεταξύ της Wata και της Heritage Auctions ήταν ακόμα άγνωστη στους συλλέκτες. Εν τω μεταξύ, οι gaming συλλέκτες έσπευσαν να στείλουν τα δικά τους σφραγισμένα παιχνίδια στο Wata για βαθμολόγηση, πιστεύοντας ότι θα μπορούσαν να πουλήσουν τα games για κέρδη καθώς η αγορά εκτοξεύτηκε στα ύψη.

«Εν αγνοία των συλλεκτών, η Wata είχε βαλτώσει μαζικά από τη βιασύνη. Ωστόσο, η εταιρεία διαφήμιζε ψευδείς και υπερβολικά αισιόδοξους χρόνους ολοκλήρωσης στο site της. Οι πελάτες δεν ενημερώθηκαν για τις καθυστερήσεις πριν από τις αγορές τους. Η Wata συνέχισε να δέχεται παραγγελίες και πληρωμές από πελάτες».

Η μήνυση επανεμφανίζει επίσης ισχυρισμούς ότι οι υπάλληλοι της Wata πουλούσαν games με της βαθμολογία Wata κατά παράβαση της απάτης και της σύγκρουσης των πολιτικών του κλάδου της εταιρείας - μια κατηγορία που επιβλήθηκε στον συνιδρυτή της Wata, Mark Haspel πέρυσι. Ακόμα και ο ιδρυτής της δηλαδή καταπατούσε τους κανόνες της ίδιας του της εταιρείας.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification