Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Netflix: Γενική συζήτηση

03 Sep 2022 01:16 #266445 by Nikos Georgopoulos
Έρχεται τον Νοέμβριο



Σύμφωνα με το Variety, το Netflix θα ξεκινήσει τις διαφημίσεις την 1η Νοεμβρίου σε πολλές χώρες και συγκεκριμένα σε Αμερική, Καναδά, Μ. Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία. Η φήμη για τα 7-9 δολάρια το μήνα παραμένει. Το Disney+ έβαλε και αυτό συνδρομή με διαφημίσεις στα 8 δολάρια το μήνα.
Τo Netflix δήλωσΕ: "Είμαστε ακόμα στις πρώτες ημέρες του να αποφασίσουμε πως θα λανσάρουμε μία υπηρεσία χαμηλού κόστους, με διαφημίσεις. Δεν έχουμε πάρει ακόμα τις αποφάσεις μας". Επίσης, το Variery αναφέρει ότι η Microsoft θα συνεργαστεί με το Netflix για την υλοποίηση των διαφημίσεων. Υπολογίζεται ότι οι χορηγοί θα πληρώνουν 65 δολάρια ανά CPM (ή αλλιώς κόστος ανά 1000 προβολές). Άλλη πηγή λέει στο Variety ότι αποκλείει το Netflix να ζητήσει τόσα πολλά. Στην αγορά το σύνηθες κόστος είναι στα 20 δολάρια ανά CPM.

Πηγές του Variety λένε ότι μπορεί οι διαφημίσεις να έχουν και την μορφή δημοπρασίας. Κάτι σαν τα Google Ads. Επίσης, το ρεπορτάζ λέει ότι το Netflix θα ζητάει minimum 10.000.000 δολάρια από κάθε χορηγό και ότι θέλει οι αγοραστές να έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και η υπηρεσία διαφημίσεων να υλοποιηθεί σε πάνω από 500.000 συνδρομητές μέχρι το τέλος του 2022. Τέλος, οι πρώτες διαφημίσεις δεν θα στοχεύουν ηλικία, φύλο, συμπεριφορά συνδρομή ή την ώρα της ημέρας. Τα 4 λεπτά διαφημίσεις την ώρα επιβεβαιώθηκαν για άλλη μια φορά και για κάθε ταινία θα υπάρχει pre-roll ad.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

23 Sep 2022 10:56 #266767 by Nikos Georgopoulos
Το Disney+, μαζί με τα Hulu και Star έχει συνολικά περισσότερους συνδρομητές από το Netflix




14 εκατομμύρια νέοι ήρθαν μέσα στο τελευταίο τρίμηνο.

Το Disney+, μαζί με τα Hulu και Star έχει συνολικά περισσότερους συνδρομητές από το Netflix.

Συγκεκριμένα η Disney ανακοίνωσε ότι η βασική συνδρομητική της υπηρεσία απέκτησε 14.4 εκατομμύρια συνδρομητές μέσα στο τελευταίο τρίμηνο φτάνοντας τους συνολικά 152 εκατομμύρια.

Σε συνδυασμό με τους συνδρομητές που της ανήκουν, όπως το Hulu και Star έχει πλέον περισσότερους τους 220 εκατομμύρια του Netflix

Please Log in or Create an account to join the conversation.

14 Oct 2022 18:58 #267101 by Nikos Georgopoulos
Ξεκινάει στις 3 Νοεμβρίου



Το συνδρομητικό πακέτο διαφημίσεων του Netflix ξεκινάει στις 3 Νοεμβρίου στην Αμερική και σε 11 ακόμη χώρες, όπως η Μ. Βρετανία, η Αυστραλία, ο Καναδάς και το Μεξικό. Το συγκεκριμένο πακέτο με διαφημίσεις θα κοστίζει 7 δολάρια τον μήνα. Το Basic πακέτο ανεβαίνει στα 10 δολάρια το μήνα, το στάνταρ στα 15,5 δολάρια/μήνα και τέλος το Premium Στα 20 δολάρια το μήνα. Το στάνταρ πακέτο γράφει "ορισμένες ταινίες και σειρές δεν θα είναι διαθέσιμες".
Επίσης τα δύο φθηνότερα πακέτα αφορούν μία συσκευή, το Standard 2 συσκευές και το Premium 4 συσκευές.

Η εταιρεία Ampere Analytics εκτιμάει ότι το Netflix θα έχει έσοδα 8,5 δις κάθε χρόνο μέχρι το 2027, αν και μας κάνει εντύπωση πως η εκτίμηση αναφέρει ένα σταθερό ετήσιο ποσό, την στιγμή που αν δεν υπάρχει ποιότητα στις σειρές και τις ταινίες, ο κόσμος μπορεί να αρχίσει να φεύγει, κάτι που ήδη κάνει.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

14 Oct 2022 18:59 #267106 by Nikos Georgopoulos
Sites προτείνουν να αποφύγουμε τις κονσόλες για video streaming λόγω κόστους ενέργειας




Μας προτρέπουν να χρησιμοποιούμε τηλεοράσεις και Chromecast.

Το Eurogamer και το Flatpanels HD προτείνουν να αποφύγουμε τις κονσόλες PS5 και Xbox Series X/S για video streaming (Netflix, Disney+ κτλ.) λόγω κόστους ενέργειας.

Το Flatpanels HD ανέλυσε και βρήκε ότι το video streaming στο PlayStation 5 καταναλώνει 25 φορές περισσότερη ενέργεια απ' ότι ένα Chromecast, ενώ το Xbox Series X 18 φορές περισσότερη. Για την ακρίβεια 80W το PS5 και 57W το Xbox Series X, ενώ ένα Chromecast καταναλώνει 3,2W και μια Apple TV 4W.

Ακόμα και με την κατανάλωση επιπλέον ενέργειας, μπορεί να έχετε κατώτερη εμπειρία streaming. Το video output γίνεται force σε HDR και τα PS5 και Xbox Series X/S δεν μπορούν να αντιστοιχίσουν το frame rate και μπορί να έχετε video stutter, ενώ το PS5 δεν έχει Dolby Vision ή Atmos, εκτός κι αν έχετε τηλεοράσεις Sony Bravia, καθώς η Sony πρόσθεσε την υποστήριξη Dolby Vision στα κρυφά τον Μάρτιο.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

22 Oct 2022 12:42 #267205 by Nikos Georgopoulos
Netflix: "Άμα θέλετε να μοιράζεστε τον λογαριασμό σας με φίλους θα πρέπει να πληρώσετε"




Από τις αρχές του 2023.

Το Netflix προσπαθεί μανιωδώς να αυξήσει τα έσοδά του, αφού μετά την άνοδο τιμής στις συνδρομές και την προσθήκη του φθηνότερου πακέτου συνδρομής με διαφημίσεις, πλέον έχει ως στόχο να απαγορεύσει πλήρως το να δίνει κάποιος τον κωδικό του σε φίλους κι εκείνοι να συνδέονται.

Κατά την τελευταία του έκθεση κερδών , το Netflix ανέφερε  προς τους επενδυτές, ότι από τις αρχές του 2023, η κοινή χρήση ενός λογαριασμού Netflix θα επιφέρει πρόσθετη χρέωση. Η διοίκηση του Netflix είπε ότι κατέληξε σε μια «στοχαστική προσέγγιση για τη δημιουργία εσόδων από την κοινή χρήση λογαριασμών» και αυτή θα γίνει σε περισσότερους χρήστες το 2023. Αρχικά, τα νέα μέτρα θα δοκιμαστούν σε ορισμένες χώρες.

Οι πλήρεις λεπτομέρειες αυτού του σχεδίου είναι άγνωστες σε αυτό το στάδιο, επομένως δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία για το κόστος ή άλλες λεπτομέρειες. Το Netflix επιβεβαίωσε, ωστόσο, ότι έρχεται επίσης μια λειτουργία μεταφοράς προφίλ. Εάν διαθέτετε προφίλ, για παράδειγμα, στη συνδρομή των γονέων σας, θα μπορείτε να μεταφέρετε αυτό το προφίλ στον δικό σας νέο λογαριασμό επί πληρωμή. Επίσης εάν ο συνδρομητής του Netflix που σας επέτρεψε να εγγραφείτε στη συνδρομή του είναι αρκετά γενναιόδωρος, θα μπορεί να δημιουργήσει ένα sub-account (λογαριασμό μέσα στον δικό του) για να συνεχίσει να πληρώνει για να παραμείνει ενεργό αυτό το προφίλ.

Η δυνατότητα μεταφοράς προφίλ θα ισχύει επίσης για το νέο, χαμηλότερο επίπεδο διαφημίσεων για το Netflix και η εταιρεία δήλωσε ότι αναμένει ότι η λειτουργία θα είναι "ιδιαίτερα δημοφιλής" μεταξύ αυτών των μελών. "Οι άνθρωποι μετακινούνται. Οι οικογένειες μεγαλώνουν. Οι σχέσεις τελειώνουν. Αλλά καθ' όλη τη διάρκεια αυτών των αλλαγών στη ζωή, η εμπειρία σας στο Netflix θα πρέπει να παραμείνει η ίδια", δήλωσε το Netflix σχετικά με τη δυνατότητα μεταφοράς προφίλ. Όλο το ιστορικό προβολής, οι προσαρμοσμένες προτάσεις, τα αποθηκευμένα games και άλλες ρυθμίσεις διατηρούνται κατά τη μεταφορά ενός προφίλ.

Το Netflix έχει ήδη εφαρμόσει τις αλλαγές κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης σε ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αργεντινής και της Ονδούρας. Εάν η παγκόσμια διάθεση είναι παρόμοια με τη δοκιμαστική φάση, το Netflix θα χρεώσει τους χρήστες που μοιράζονται κωδικούς πρόσβασης μια επιπλέον χρέωση λίγων ευρώ.

Οι 100 εκατομμύρια λογαριασμοί Netflix παγκοσμίως μοιράζονται κωδικούς πρόσβασης, οπότε το Netflix θα καταργήσει αυτή τη συνήθεια, χρεώνοντας μερικά επιπλέον ευρώ τα μέλη του. Το Netflix είχε αρκετά οικονομικά θέματα πρόσφατα και με τα νέα αυτά μέτρα προσπαθεί να αυξήσει τα έσοδά του.

Το Netflix με διαφημίσεις κυκλοφορεί τον Νοέμβριο, με τιμή 7 δολάρια το μήνα. Ακόμα όμως το φθηνότερο αυτό συνδρομητικό πακέτο δεν γνωρίζουμε πότε θα ξεκινήσει και επίσημα στην ελληνική αγορά.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

22 Jan 2023 10:35 #269263 by Nikos Georgopoulos
Η αλλαγή ξεκινάει μέσα στο τρίμηνο



Πολύ σύντομα όλοι οι κάτοχοι συνδρομής Netflix δεν θα μπορούν να μοιράζονται τον κωδικό τους με άλλους χρήστες. Η Αμερικάνικη εταιρεία δήλωσε ότι η αλλαγή αυτή θα γίνει μέσα στο τρέχον τρίμηνο. Παρατήρησε μάλιστα ότι το password sharing γίνεται από πάνω από 100 εκατομμύρια χρήστες. Η εταιρεία πιστεύει ότι η κίνηση αυτή θα της φέρει επιπλέον έσοδα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

22 Jan 2023 10:36 #269265 by Nikos Georgopoulos
Το Netflix πιστεύει ότι θα βγάλει 3 δις δολάρια από τις διαφημίσεις



Το Deadline φιλοξένησε συνέντευξη του co-CEO του Netflix, Greg Peters, ο οποίος περιμένει ότι το Netflix θα έχει 3 δις έσοδα από τις διαφημίσεις για κάθε χρόνο λειτουργίας της υπηρεσίας.
Ο οικονομικός διευθυντής του Netflix, Spence Neumann, είπε ότι το Hulu είναι μεγάλος ανταγωνιστής στις διαφημίσεις, τις οποίες έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, αλλά πιστεύει ότι το Netflix θα καλύψει το χαμένο έδαφος. «Δεν πρόκειται να είμαστε μεγαλύτεροι από το Hulu την πρώτο χρονιά, αλλά με την πάροδο του χρόνου, σίγουρα μόνο στην αγορά των ΗΠΑ και μετά και στις υπόλοιπες».

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Feb 2023 19:10 #269476 by Nikos Georgopoulos
Θα πρέπει να συνδέεστε από την κύρια τοποθεσία σας μία φορά το μήνα



Το Netflix δήλωσε ότι οι αλλαγές κατά της κοινής χρήσης λογαριασμών απαιτούν μηνιαία σύνδεση στην "κύρια τοποθεσία" σας. Οι συσκευές που έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό από αλλού κινδυνεύουν να αποκλειστούν.
Το Netflix έχει λεπτομερώς μια σειρά νέων μέτρων για την καταστολή της κοινής χρήσης λογαριασμών, σε μια απεγνωσμένη κίνηση για να τερματιστεί η πρακτική που χρησιμοποιούν εκατομμύρια συνδρομητές που αφήνουν τους φίλους και την οικογένειά τους να συνδέονται στους λογαριασμούς τους.

Το Netflix θα ορίσει σύντομα μια "κύρια τοποθεσία" για τον λογαριασμό σας - το σπίτι σας - και θα σας ζητήσει να παρακολουθήσετε κάτι ενώ είστε συνδεδεμένοι σε Wi-Fi εκεί "τουλάχιστον μία φορά κάθε 31 ημέρες".

Οποιεσδήποτε συσκευές δεν βρίσκονται τακτικά στην κύρια τοποθεσία σας - κάτι που το Netflix θα κατασκοπεύσει μέσω διευθύνσεων IP και αναγνωριστικών συσκευών - κινδυνεύει να αποκλειστεί από την πρόσβαση. Η πρόταση εδώ είναι ότι μπορείτε να παίξετε τα games του Netflix στο τηλέφωνό σας ενώ αλλού, για παράδειγμα, αλλά ότι κάποιο επίπεδο αλληλεπίδρασης με το οικιακό Wi-Fi θα εξακολουθεί να είναι απαραίτητο.

Εάν μια συσκευή είναι αποκλεισμένη, θα χρειαστεί να ζητήσετε έναν προσωρινό κωδικό για να έχετε πρόσβαση για επτά ημέρες (σχεδιασμένο για χρήση εάν ταξιδεύετε) ή να συνδέσετε τη συσκευή στην κύρια τοποθεσία σας στο Wi-Fi του σπιτιού σας. Προς το παρόν, αυτές οι αλλαγές γίνονται μόνο στην Κόστα Ρίκα (σ.σ. ως συνήθως τα πρώτα "πειράματα" γίνονται στη Λατινική Αμερική) αν και το Netflix αναμένεται να τις κυκλοφορήσει παγκοσμίως στο εγγύς μέλλον.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Feb 2023 09:58 #269606 by Nikos Georgopoulos
Το πλάνο του Netflix για το πως θα χρεώσει τους συνδρομητές



Το Netflix κόβει το account sharing μέσα στις επόμενες ημέρες και στην Ευρώπη, σταδιακά σε λίγες χώρες κάθε φορά. Δείτε ποιο είναι το σχέδιο της εταιρείας. Αρχικά θα πρέπει να ρυθμίσετε την κύρια τοποθεσία του χρήστη του λογαριασμού. Αυτό το βήμα θα διασφαλίσει ότι οποιοσδήποτε ζει σε αυτό το συγκεκριμένο νοικοκυριό μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτόν τον λογαριασμό Netflix. Αφού δημιουργηθεί η κύρια τοποθεσία, τα μέλη μπορούν να διαχειρίζονται ποιος έχει πρόσβαση στον λογαριασμό τους από τη νέα σελίδα "Διαχείριση πρόσβασης και συσκευών". Το Netflix δεν λέει όμως πόσες συσκευές θα μπορούν να συνδεθούν στον λογαριασμό.Μια νέα δυνατότητα είναι η μεταφορά προφίλ. Τα άτομα που χρησιμοποιούν έναν λογαριασμό μπορούν πλέον να μεταφέρουν εύκολα ένα προφίλ σε έναν νέο λογαριασμό για τον οποίο πληρώνουν, ο οποίος θα "διατηρεί τις εξατομικευμένες προτάσεις, το ιστορικό προβολής, τη Λίστα, τα αποθηκευμένα games και πολλά άλλα". Επίσης τα μέλη να πρέπει να συνδεθούν ξανά στην κεντρική ή την κύρια τοποθεσία τους μετά από επτά ημέρες, κάτι που δεν βολεύει όσους ταξιδεύουν. Με το νέο σχέδιο δεν θα υπάρχει κάποιο χρονικό όριο.
Οι ιθύνοντες του Netflix σκέφτονται απλά το ότι θέλουν να καταπολεμήσουν την κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης και τελικά μπορεί απλώς να το αντικαταστήσουν με μια μεγαλύτερη συνδρομή ή ένα πλάνο συνδρομής στον κύριο λογαριασμό. "Τα μέλη στο Πρόγραμμα Standard ή Premium σε πολλές χώρες (συμπεριλαμβανομένου του Καναδά, της Νέας Ζηλανδίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας) μπορούν να προσθέσουν έναν επιπλέον δευτερεύοντα λογαριασμό μέλους για έως και δύο άτομα με τα οποία δεν ζουν."

Κάθε δευτερεύων λογαριασμός θα συνοδεύεται από το προφίλ του, τις εξατομικευμένες προτάσεις, τη σύνδεση και τον κωδικό πρόσβασής του. Υπάρχει όμως κόστος σε αυτό. Στον Καναδά, θα ήταν επιπλέον 7,99 $ CAD το μήνα ανά άτομο, 7,99 $ NZD στη Νέα Ζηλανδία, 3,99 ευρώ στην Πορτογαλία και 5,99 ευρώ στην Ισπανία. Άρα εμείς θα πρέπει να περιμένουμε κάπου 4-6 ευρώ επιπλέον. 

Υπάρχουν ακόμη μερικά αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με το πώς θα λειτουργήσει αυτή η νέα διαδικασία για άτομα που μπορεί να ζουν π.χ. σε δύο σπίτια ή για στρατιωτικούς που λείπουν για καιρό από το σπίτι.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

21 Mar 2023 01:00 #270315 by Nikos Georgopoulos
Το φθηνό πακέτο Netflix έχει αγοραστεί από ένα εκατομμύριο συνδρομητές




Το 20% των νέων συνδρομητών.

Οι συνδρομητές του Netflix που επέλεξαν το νέο φθηνότερο πακέτο, με τις διαφημίσεις έφτασαν το ένα εκατομμύριο.

Όσον αφορά στις νέες εγγραφές, το 20% των νέων εγγραφών επιλέγει το συγκεκριμένο φθηνότερο πακέτο, που κάποτε είχε την τιμή του απλού. Τον Ιανουάριο, ο CEO του Netflix Greg Pepeters, είχε πει ότι το πακέτο Netflix με τις διαφημίσεις δείχνει πολύ καλά αποτελέσματα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.