Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

League of Legends: Γενική Συζήτηση

17 Aug 2021 15:35 #254562 by Κώστας Δαλακλίδης
Πολιτεία της Καλιφόρνια: “H Riot καθυστερεί την έρευνα περί σεξουαλικής παρενόχλησης”

Το Τμήμα Δίκαιης Απασχόλησης και Στέγασης της Καλιφόρνια (DFEH), η κυβερνητική υπηρεσία που αποκάλυψε πρόσφατα μια καταδικαστική κουλτούρα κακοποίησης και παρενόχλησης στην Activision Blizzard, τώρα ισχυρίζεται ότι η εταιρία που δημιούργησε το League of Legends, η Riot Games, καθυστερεί σκόπιμα μία παρόμοια έρευνα εντός της εταιρίας.

Τον περασμένο μήνα, ένας χρήστης του Reddit διαπίστωσε ότι η DFEH είχε δημοσιεύσει μήνυση κατά της Riot σχετικά με καταγγελίες για κατάχρηση εξουσίας και παρενόχληση από το 2018. Συγκεκριμένα, η ανάρτηση αυτή διευκρίνισε ότι οποιεσδήποτε συμφωνίες διακανονισμού για επίλυση των διαφορών δεν θα μπορούσαν να εξαιρεθούν από μια κυβερνητική έρευνα, παρά την επιθυμία της Riot να ακολουθήσει αυτή την νομική οδό. Ωστόσο, η έρευνα της DFEH δεν φαίνεται να έχει αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο τρόπο από την γνωστή εταιρία ανάπτυξης.

Σε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε αυτήν την εβδομάδα, μέσω του Kotaku, η DFEH ισχυρίζεται ότι η Riot καθυστέρησε να πει στους εργαζόμενους ότι έχουν το δικαίωμα να μιλήσουν για "σεξουαλική παρενόχληση και άλλες παράνομες πρακτικές στο χώρο εργασίας" για δύο μήνες. Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται: “Το 2019, περισσότερο από ένα χρόνο αφότου η κυβέρνηση άνοιξε έρευνα σε ολόκληρη την εταιρεία για σεξουαλική παρενόχληση, σεξουαλική διάκριση και σεξουαλική επίθεση εντός της Riot Games, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι είχε συνάψει μυστικές συμφωνίες διακανονισμού με περίπου 100 γυναίκες που παραιτήθηκαν από τις αξιώσεις και τα δικαιώματά τους , χωρίς προειδοποίηση για τις ενέργειες της κυβέρνησης. Για τους επόμενους 18 μήνες, η DFEH αναζήτησε τις μυστικές συμφωνίες διακανονισμού. Το Δικαστήριο διέταξε τη Riot να τις παραδώσει στην κυβέρνηση τον Ιανουάριο του 2021, ωστόσο, η Riot καθυστέρησε μέχρι τον Απρίλιο του 2021. Οι συμφωνίες διακανονισμού αυτές υποδηλώνουν ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να μιλήσουν οικειοθελώς με την κυβέρνηση για σεξουαλική παρενόχληση και άλλες παραβιάσεις και να λάβουν ότι τους αναλογεί από τις ενέργειες της κυβέρνησης. Το Δικαστήριο διέταξε τη Riot να εκδώσει διορθωτική ειδοποίηση. Ωστόσο, η Riot καθυστέρησε τη διαδικασία για δύο μήνες”.

Ως απάντηση, η Riot ισχυρίζεται ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται σε μεγάλο βαθμό σε ζητήματα εντοπισμού πρώην υπαλλήλων, εξηγώντας: "Στέλνονται ειδοποιήσεις σε πρώην υπαλλήλους για να επιβεβαιωθεί ότι οι συμφωνίες αποχώρησης της Riot δεν απαγόρευσαν ποτέ με κανέναν τρόπο τις κυβερνητικές υπηρεσίες". Επιπρόσθετα, η εταιρία ανάπτυξης τόνισε ότι "η Riot ποτέ δεν θα εκδικηθεί κάποιον για συνομιλία με κυβερνητική υπηρεσία".

Μετά την αγωγή της DFEH ενάντια στην Activision, ο πρόεδρος της Blizzard J Allen Brack και ο επικεφαλής του ανθρώπινου δυναμικού, Jesse Meschuk, αποχώρησαν από την εταιρεία. Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία εξακολουθούν να μην είναι απόλυτα ικανοποιημένοι με την απάντηση της Activision, ωστόσο, απορρίπτουν τη δήλωση του CEO Bobby Kotick και καταδικάζουν την επιλογή της εταιρείας να διερευνήσει διαδικασίες χρησιμοποιώντας έναν τρίτο συνομιλητή.

Ποια είναι η άποψή σας για την παραπάνω είδηση;

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Nov 2021 11:04 #257183 by Stathis Moose Stathopoulos
League of Legends, Valorant και άλλα games της Riot στο Epic Games StoreΓια πρώτη φορά εκτός πλατφόρμας της Riot.

Η Riot Games αποφάσισε για πρώτη φορά να διαθέσει τα games της εκτός του launcher της.

Τα League of Legends, Valorant, Legends of Runeterra και τα άλλα games της εταιρείας θα κυκλοφορήσουν στο Epic Games Store. Θυμίζουμε ότι η Riot Games προβάλει αυτό το μήνα και την σειρά League of Legends Arcane στο Netflix.

Αναλυτικά τα παρακάτω games είναι διαθέσιμα από σήμερα στο Epic Games Store:
League of Legends
Legends of Runeterra
Teamfight Tactics
Valorant. 

Ο αντιπρόεδρος του Epic Games Store δήλωσε ενθουσιασμένος για την συμφωνία της Epic Games με την Riot Games. 

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification