Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Scavengers Studio

26 Jan 2021 13:46 #245192 by Cefirul
Scavengers Studio was created by Cefirul
Ο creative director Simon Darveau και η διευθύνων σύμβουλος Amelie Lamarche κατηγορούνται για την δημιουργία τοξικής ατμόσφαιρας στο εργασιακό περιβάλλον.

Το Scavengers Studio έχει ως βάση του το Montreal με περίπου 40 εργαζόμενους, το οποίο έκανε αίσθηση στα The Game Awards 2020 με την ανακοίνωση του Season. Η αφηγηματική περιπέτεια αφορά μία νεαρή γυναίκα που κάνει ποδήλατο σε σουρεαλιστικά τοπία καταγράφοντας το ταξίδι της και τα μνημεία που συναντάει ώστε να καταφέρει να τα σώσει από τον χαμό τους λόγω της μυστηριώδους αναμενόμενης καταστροφής.

Παρά τα θετικά σχόλια που απέσπασε η αποκάλυψη του Season, κάποιοι υπάλληλοι κατηγορούν τους συνιδρυτές του Scavangers Studio για την δημιουργία εχθρικού και σεξιστικού εργασιακού περιβάλλοντος. Σύμφωνα με αναφορά του GamesIndustry.biz, εννέα νυν και πρώην εργαζόμενοι περιέγραψαν πολλά περιστατικά σεξουαλικής και λεκτικής παρενόχλησης τα οποία συνέβησαν το 2018. Οι κατηγορίες περιγράφονται γενικά ως εχθρικό περιβάλλον ειδικότερα για τις γυναίκες, τις οποίες οι κατηγορούμενοι υποβάθμιζαν δημοσίως, τους φώναζαν και τους συμπεριφερόντουσαν ως αντικείμενα. Σε ένα περιστατικό που έγινε το 2019, ο Simon Darveu μέθυσε σε πάρτι της εταιρείας και 'έβαλε χέρι' σε πολλές εργαζόμενες. Άλλες κατηγορίες συμπεριλαμβάνουν τον Darveau να μαλώνει δημοσίως εργαζόμενους, να κάνει ανάρμοστα σχόλια για την εμφάνιση τους και να κρατάει κακία σε εργαζόμενους χωρίς να τους μιλάει.
Ένας από τους εργαζόμενους που διατήρησε την ανωνυμία του αναφέρει: "Μας είπαν ότι μπορούμε να τους μιλήσουμε, όμως στην τελική όλοι ξέρουν ότι δεν μπορείς να πεις κάτι εναντίον των ιδρυτών αλλιώς την γ****ς"


O Darveau κατηγορείται ότι είναι ανοργάνωτος ηγέτης και ότι αρνείται να δεχθεί συμβουλές από άλλους. Εκτέλεσε καθήκοντα creative director για την πρώτη κυκλοφορία της ομάδας ανάπτυξης με τίτλο, The Darwin Project, το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2020. Το The Darwin Project ήταν ένα battle royale το οποίο τελικά η Scavengers Studio απέσυρε, τέσσερις μήνες μετά την κυκλοφορία του. Δύο από τις πηγές του GamesIndustry.biz υποστηρίζουν ότι αυτό συνέβη εν μέρει λόγω της ανικανότητας του Darveau να ακολουθήσει κάποιες ιδέες.

Σε ένα άλλο σημείο της αναφοράς, η Scavengers Studio απευθύνθηκε σε πολλές από τις κατηγορίες της μέσω ανακοίνωσης: "Η Scavengers Studio εκτιμά ότι υπήρχαν καταστάσεις κατά την διάρκεια της ταχείας της ανάπτυξης και παίρνει θέση λέγοντας ότι η παρενόχληση δεν είναι ευπρόσδεκτη και είναι μη αποδεκτή. Η εταιρεία λαμβάνει τα παράπονα σοβαρά υπόψιν της. Πρέπει να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει κάνει θετικά βήματα για την βελτίωση της κουλτούρας της και τον εντοπισμό των πτυχών που χρειάζεται να αναδιαμορφωθούν."

Η Scavengers Studio συμπεριλαμβάνει σε αυτά τα βήματα την προαγωγή της Lamarche στην θέση της διευθύνοντα συμβούλου και την πρόσληψη ενός διοικητικού συμβούλου το 2019. Παρόλα αυτά, κανένας από τους εννέα υπαλλήλους που έδωσαν συνέντευξη δεν ένιωθε ότι αυτά τα μέτρα έχουν αντιμετωπίσει τα ζητήματα του τοξικού εργασιακού περιβάλλοντος. Οι Lamarche και Darveau λέγεται ότι διατηρούσαν ρομαντικό δεσμό στο παρελθόν κάτι που όπως υποστηρίζεται αποτελεί αιτία για τα προβλήματα μέσα στην εταιρεία. Μέχρι τώρα κανείς από τους δύο δεν έχει πάρει θέση για τις κατηγορίες δημοσίως, όμως η αναφορά του GamesIndustry.biz φανερώνει μία δυσάρεστη ατμόσφαιρα για τους εργαζόμενους.

Οι κατηγορίες για σεξουαλική ή άλλες παρενοχλήσεις στην βιομηχανία των video games συνεχώς πληθαίνουν. Για παράδειγμα πριν από ένα χρόνο, η Ubisoft ήταν το κέντρο των σκανδάλων, με senior developers και επικεφαλής να απολύονται ή να παραιτούνται μετά από τις κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης που βγήκαν στη δημοσιότητα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

28 Jan 2021 13:45 - 28 Jan 2021 13:55 #245326 by Skeagga
Replied by Skeagga on topic Scavengers Studio
Οι ιδρυτές της Scavengers Studio κατηγορούνται για σεξουαλική και λεκτική παρενόχληση
O creative director Simon Darveau τέθηκε σε αναστολή επ' αόριστον
.


Η διευθύνων σύμβουλος της Scavengers Studio, Amélie Lamarche, έβγαλε επίσημη ανακοίνωση στην οποία απαντά στις πρόσφατες κατηγορίες και ορίζει τα μέτρα τα οποία θα πάρει η Καναδική εταιρεία.

Ο creative director Simon Darveau, ο οποίος είναι το κύριο αντικείμενο των κατηγοριών, τείθεται σε αναστολή επ' αόριστον από όλες του τις υποχρεώσεις. Η Scavenger Studio θα φέρει και μια τρίτη εταιρεία η οποία θα ελέγξει την πολιτική του εργασιακού της χώρου, και τα αποτελέσματά της θα δημοσιευτούν σε όλους τους εργαζομένους της. 

Η Lamarache ανακοίνωσε και την προσωρινή της παραίτηση ως διευθύνων σύμβουλος η οποία θα ισχύσει καθ' όλη τη διάρκεια του ελέγχου, μιας και ήταν και αυτή αντικείμενο τον κατηγοριών και η ρομαντική της σχέση με τον Darveu κατακρίθηκε από τους εργαζομένους. "Η Scavengers Studio θέλει να απολογηθεί για το κακό που προκάλεσε. Τέτοιες κατηγορίες είναι σοβαρές, και δεσμευόμαστε να παρέχουμε ένα καλύτερο περιβάλλον για τους εργαζομένους, τους fans και τους συνεργάτες μας."

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification