Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Διαμάχη Epic Games εναντίον Apple και Google

19 Aug 2021 01:10 #254627 by Stathis Moose Stathopoulos
Η Google ήθελε να εξαγοράσει την Epic Games



Καθώς την έβλεπε ανταγωνιστικά.

Σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά της Epic Games η οποία έχει στείλει αγωγή τόσο στην Apple, όσο και στην Google, η τελευταία σκόπευε να εξαγοράσει μέρος της Epic Games ή ακόμα και ολόκληρη, καθώς την έβλεπε ανταγωνιστικά.

Σύμφωνα με το The Verge , η Epic Games κατηγορεί την Google για μονοπωλιακές τακτικές, καθώς ήθελε να αποκτήσει μετοχές της ή να την εξαγοράσει ολόκληρη. Το χρονικό σημείο όπου η Google σκεφτόταν την εξαγορά δεν έχει γνωστοποιηθεί, ούτε το αν υπήρξε επίσημη προσέγγιση ή αν έμεινε απλά στα σχέδια. Ο διευθύνων σύμβουλος της Epic Games, Tim Sweeney, δήλωσε ότι: "Δεν είναι ξεκάθαρο αν η Google θα ερχόταν για διαπραγμάτευση ή αν θα επιχειρούσε μια εχθρική προσέγγιση".

Η δίκη μεταξύ Epic Games και Google έχει οριστεί για τις 20 Οκτωβρίου. Μέχρι τότε, η Google έχει προθεσμία μέχρι τις 14 Αυγούστου για να καταθέσει τα δικαιολογητικά που χρειάζεται για την υπεράσπισή της.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

19 Aug 2021 01:11 #254630 by Stathis Moose Stathopoulos
Η Apple έχει προσλάβει 500 άτομα για να ελέγχουν χειροκίνητα κάθε app στο App Store



Ώστε να βλέπει αν παραβιάζουν τους κανόνες.

Η Apple προσέλαβε 500 άτομα για να ελέγχουν καθημερινά τις υποβολές νέων apps στο App Store χειροκίνητα.

Η πληροφορία αυτή προκύπτει από την έκθεση 325 σελίδων της Apple, η οποία δημοσιοποιήθηκε και δείχνει το πως λειτουργεί. Το iOS είναι 14 ετών και έχει 27 εκατομμύρια εγγεγραμμένους developers , άρα μιλάμε για έναν τεράστιο όγκο εφαρμογών. 

Αρχικά η Apple χρησιμοποιεί machine review για να ανιχνεύσει αν ένα app παραβιάζει οποιοδήποτε κανόνα του App Store ή αν χρησιμοποιεί private API ή αλγόριθμο, ενώ ελέγχονται και τα apps που είναι scam. Για παράδειγμα υπήρχε το Fortcraft, ένας κλώνος του Fortnite που παραβίαζε πνευματικά δικαιώματα.

Ωστόσο, ο έλεγχος από ανθρώπινο χέρι είναι απαραίτητος μιας και ορισμένοι αλγόριθμοι δρουν με αρκετά ανούσιο τρόπο. Για παράδειγμα ένας εργαζόμενος μπορεί να αναγνωρίσει ότι ένα calculator app ζητάει να κάνει χρήση της κάμερας του κινητού και άρα να καταγράφει τον χρήστη. Πολύ σημαντική είναι η παραβίαση δεδομένων που γίνεται σε λογαριασμούς χρηστών. Το 2020 η Apple απέρριψε 150.000 υποβολές για νέα apps που παραβίαζαν τους όρους χρήσης. Συνολικά 5 εκατομμύρια apps υποβάλλονται κάθε χρόνο. Το  2019 είχαν υποβληθεί 4,8 εκατομμύρια και εξ αυτών το 36%, δηλαδή 1.747.278, είχαν απορριφθεί.

Η Apple είχε απορρίψει ακόμα και το app που χρησιμοποιούνταν κατά τις διαμαρτυρίες στο Χονγκ Κονγκ για να ανιχνεύσει το που βρίσκεται κάθε φορά η αστυνομία. 

Δείτε τις εξελίξεις στη δίκη Apple vs Epic Games.

Διαβάστε περισσότερα για όλη την προετοιμασία της δίκης ανάμεσα σε Epic Games και Apple.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

23 Aug 2021 22:38 #254791 by Stathis Moose Stathopoulos
Σκόπευε να εξαγοράσει την Google μαζί με την Tencent

Σύμφωνα με νέα έγγραφα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και κατατέθηκαν στο δικαστήριο πριν μερικές ώρες από την Epic Games, η Google ήθελε να εξαγοράσει την Epic Games μαζί με την Tencent, ώστε να πάρει τον έλεγχο της εταιρείας από τον Tim Sweeney, διευθύνοντα σύμβουλό της. Η Κινέζικη Tencent έχει ήδη το 40% της Epic Games, επομένως το έργο της Google θα ήταν πιο εύκολο.


It appears, sadly, that Google was indeed contemplating a coordinated, multinational hostile takeover attempt of Epic in response to Fortnite launching outside of Google Play. t.co/yJ2dTzis7D

— Tim Sweeney (@TimSweeneyEpic) August 19, 2021

Την δήλωση για την εξαγορά επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Tim Sweeney, μέσω του Twitter.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 Aug 2021 19:30 #254900 by Stathis Moose Stathopoulos
Δεν θα βγάλει κέρδος μέχρι το 2027

Σύμφωνα με νέα αναφορά, η Epic Games έχει έλλειμα 500 εκατομμύρια δολάρια από το Epic Games Store και δεν αναμένεται να βγάλει κέρδος μέχρι το 2027.
Η Epic Games αγόρασε πρόσφατα την Sketchfab, μία πλατφόρμα που χρησιμοποιείται από δημιουργούς για να αγοράζουν, να πουλάνε, να κάνουν edit και να ανακαλύπτουν 3D μοντέλα από games.

Διαβάστε περισσότερα για όλη την προετοιμασία της δίκης ανάμεσα σε Epic Games και Apple.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

30 Aug 2021 02:52 #255021 by Stathis Moose Stathopoulos
Η Apple θα επιτρέπει στους developers του App Store να στέλνουν emails για αγορές στους χρήστες τους



Η πρώτη έμμεση δικαστική επιτυχία της Epic Games.

Η Apple αποφάσισε να υποχωρήσει στην αγωγή που της κατατέθηκε για λόγους ανταγωνισμού στο App Store και να επιτρέψει στους developers να στέλνουν μαζικά emails στους χρήστες τους στα games και λοιπά apps που φτιάχνουν και να τους ενημερώνουν για εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής, εκτός του App Store.

Αυτό αποτελεί μία σημαντική νίκη για τους developers, αφού θα μπορούν για παράδειγμα να στέλνουν emails στους χρήστες τους και να τους ζητούν να αγοράσουν Season Pass ή DLC με εκπτωτικές τιμές, προκειμένου να γλιτώσουν το 30% προμήθεια που τους παίρνει η Apple μέσα από την εφαρμογή τους. Φυσικά οι χρήστες θα αγοράζουν εκτός app, αλλά η αγορά τους θα ενεργοποιείται αμέσως και in-game .

Μέχρι τώρα, η Apple δεν επέτρεπε στους developers να χρησιμοποιήσουν στοιχεία επικοινωνίας των χρηστών τους τα οποία αποκτούσαν μέσω του app και κατ' επέκταση να επικοινωνούν μαζί τους εκτός App. Η αγωγή κατά της Apple αναφέρει ότι αυτό ήταν αθέμιτος ανταγωνισμός, καθώς μπλόκαρε τους developers από το να προσφέρουν φθηνότερες επιλογές αγοράς. Η Apple θα αναγκαστεί να αλλάξει τις οδηγίες του App Store και να κάνει διαθέσιμες έως και 100 εκατομμύρια δολάρια σε πληρωμές για τους developers, αν ισχυριστούν ότι έχουν χάσει έσοδα εξαιτίας αυτής της πολιτικής της.

Από την άλλη, η Epic Games θέλει να "στρίψει το μαχαίρι στο κόκκαλο". Ο οργανισμός Coalition for App Fairness, τον οποίο ίδρυσε η Epic Games (σ.σ. περιλαμβάνει και το Spotify), δεν φέρεται να είναι ευχαριστημένος με αυτή την απόφαση, καθώς ανακοίνωσε: "Η δήθεν αναφορά διακανονισμού της Apple δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια απελπισμένη προσπάθεια αποφυγής της κρίσης των δικαστηρίων, των ρυθμιστικών αρχών και των νομοθέτων σε όλο τον κόσμο. Αυτή η προσφορά δεν κάνει τίποτα για να αντιμετωπίσει τα διαρθρωτικά, θεμελιώδη προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι προγραμματιστές, μικροί και μικροί, υπονομεύοντας την καινοτομία και τον ανταγωνισμό στο οικοσύστημα εφαρμογών. Η άδεια αυτή χειρονομία κάνει απλά την Apple να μοιάζει συμφιλιωτική απέναντι στην αντιμονοπωλιακή πίεση και την προτεινόμενη νομοθεσία, όπως το Open App Markets Act, που θα μπορούσε να ανοίξει την πόρτα για να επιτρέψει παράπλευρα apps και app stores τρίτων εταιρειών στα iPhone".

Please Log in or Create an account to join the conversation.

15 Sep 2021 22:15 #255498 by Stathis Moose Stathopoulos
Η Apple έχασε την μάχη για αθέμιτο ανταγωνισμό έναντι της Epic Games



Οι developers του App Store θα μπορούν πλέον να χρεώνουν τους gamers σε δικά τους sites.

Η Epic Games κέρδισε την μάχη για αθέμιτο ανταγωνισμό ενάντια στην Apple, που όμως αθωώθηκε για 9 κατηγορίες. H Epic Games θα κληθεί να πληρώσει 12 εκατομμύρια δολάρια για παραβίαση του συμβολαίου που υπέγραψε με την Apple, ωστόσο η τελευταία καλείται να πάρει τεράστιες αποφάσεις στο App Store, που θα "λύσουν τα χέρια" σε όλους τους developers. Πέρα από την συνδρομή που ενδέχεται να καταργηθεί, η Apple θα πρέπει να προσφέρει εναλλακτικούς τρόπους πληρωμών.

Η δίκη μεταξύ Apple και Epic Games έκλεισε με την παρακάτω απόφαση. Η δικαστής Yvonne Gonzalez-Rogers κατέληξε στο ότι δεν μπόρεσε να αποδείξει ότι η Apple έχει μονοπωλιακή τακτική, ωστόσο κρίθηκε ότι παραβιάζει νόμους περί αθέμιτου ανταγωνισμού. Σε αυτό η δικαστής τάχθηκε υπέρ της Epic Games, ενώ η Apple αθωώθηκε σε άλλες εννέα κατηγορίες.

Ωστόσο, η μία κατηγορία στην οποία η Apple κρίθηκε ένοχη, αφορά την παραβίαση νόμων περί αθέμιτου ανταγωνισμού. Προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα, το δικαστήριο απεφάνθη ότι: "Η συμπεριφορά της Apple στην επιβολή περιορισμών είναι αθέμιτος ανταγωνισμός. Απαιτούνται μέτρα για την εξάλειψη αυτών των διατάξεων. Τα μέτρα αυτά θα αυξήσουν τον ανταγωνισμό, θα αυξήσει την διαφάνεια, θα αυξήσουν τις επιλογές και την ενημέρωση των καταναλωτών, διατηρώντας παράλληλα το οικοσύστημα iOS της Apple. Το δικαστήριο δεν απαιτείται να κάνει μικροδιαχείριση.

Η τελική ετυμηγορία περιορίζει την Apple από το να εμποδίζει τους developers να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν στα apps τους τα metadata buttons, τα εξωτερικά links ή άλλες ενέργειες που στέλνουν τους πελάτες σε μηχανισμούς αγοράς. Σε αυτά συγκαταλέγονται και οι in-app αγορές αλλά και η επικοινωνία με πελάτες μέσω διάφορων τρόπων, όπως η εγγραφή στο App.

Η απόφαση αυτή είναι κρίσιμη και θα έχει συνέπειες όχι μόνο υπέρ της Epic Games, αλλά και για όλους τους developers του App Store. Αυτό σημαίνει ότι βάση νόμου θα μπορούν να παρακάμψουν το ποσό που απαιτεί η Apple να πληρώσουν για να δημοσιεύσουν περιεχόμενο στο iOS.

Η Epic Games θα πρέπει να πληρώσει στην Apple 12 εκατομμύρια δολάρια διότι παραβίασε το μεταξύ τους συμβόλαιο πέρυσι. Αντίστοιχα, η Apple έχει 90 ημέρες να προχωρήσει στην αλλαγή και να αφήσει τους developers να δημοσιεύουν ελεύθερα τα apps τους και να ωθούν τους χρήστες τους στο να πληρώσουν όπου οι ίδιοι επιθυμούν και όχι υποχρεωτικά μέσω του App Store".

Πριν από μερικές ώρες, η Apple εμπόδισε την επανείσοδο του Fortnite στο App Store της Νοτίου Κορέας. Η κυβέρνηση της χώρας αντίστοιχα, εμπόδισε την Apple στο να ωθεί τους developers στο να πληρώνουν οι χρήστες μόνο εντός του App Store.

Αμφότερες οι δύο εταιρείες μπορούν να ασκήσουν έφεση προς την απόφαση, η οποία φαινομενικά δικαιώνει την Apple, λόγω της αποζημίωσης των 12 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά με μια πιο προσεκτική εξέταση, όχι μόνο η Epic Games θα μπορεί να βγάλει χρήματα απευθείας από τους gamers που παίζουν Fortnite mobile, αλλά αυτό θα μπορούν να το κάνουν για τα games τους δεκάδες χιλιάδες developers, κάτι που σημαίνει ότι η Apple θα χάσει υπέρογκα ποσά στο μέλλον.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

15 Sep 2021 22:15 #255500 by Stathis Moose Stathopoulos
Epic Games: "Η απόφαση δεν είναι νίκη για τους developers ή τους χρήστες, το Fortnite εκτός iOS"



Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας θα συνεχίσει να μάχεται.

Στον απόηχο ολοκλήρωσης της πρώτης δίκης της Epic Games ενάντια στην Apple, με "χτυπήματα" εκατέρωθεν, ο διευθύνων σύμβουλος της Epic Games, Tim Sweeney, έκανε τις πρώτες δηλώσεις του στο Twitter.

Ο Sweeney δήλωσε: "Το Fortnite θα επιστρέψει στο App Store όποτε και όπου η Epic Games μπορεί να προσφέρει in-app πληρωμές στα πλαίσια του δίκαιου ανταγωνισμού με το σύστημα in-app πληρωμών της Apple, με τα κέρδη να πηγαίνουν στους χρήστες (σ.σ. εννοώντας -30% προμήθεια που ζητούσε η Apple)".


Today’s ruling isn't a win for developers or for consumers. Epic is fighting for fair competition among in-app payment methods and app stores for a billion consumers. t.co/cGTBxThnsP

— Tim Sweeney (@TimSweeneyEpic) September 10, 2021

Ο ισχυρός άνδρας της Epic Games δήλωσε: "Η σημερινή δικαστική απόφαση δεν είναι νίκη για τους developers ή τους χρήστες. Η Epic παλεύει για δίκαιο ανταγωνισμό στις in-app μεθόδους πληρωμών και στα app stores για δισεκατομμύρια χρήστες".

Για να δούμε. Θα επιστρέψει άραγε το Fortnite στο iOS ή η Apple θα πατήσει πάνω στην δικαστική απόφαση, σύμφωνα με την οποία η Epic Games παραβίασε το μεταξύ τους συμφωνητικό με το Fortnite, πληρώνοντας 12 εκατομμύρια δολάρια; Πιθανόν μετά από τέτοια απόφαση η Apple να μην έχει καμία διάθεση συνεργασίας. Πάντως σίγουρα αμφότερες οι δύο εταιρείες θα θελήσουν να ασκήσουν έφεση (περισσότερο δε η Apple).

Please Log in or Create an account to join the conversation.

15 Sep 2021 22:25 #255522 by Stathis Moose Stathopoulos
Η Epic Games άσκησε έφεση ενάντια στην δικαστική απόφαση που έλαβε για την Apple



Θέλει το Fortnite να επιστρέψει στο iOS και να πετύχει νίκη στα 9 σημεία που δεν δικαιώθηκε.

Η δικαστική απόφαση της Epic Games με την Apple θα έχει αρκετό δρόμο ακόμα. Η Epic Games έχασε 9 στις 10 κατηγορίες ενάντια στην Apple και η 10η κατηγορία "πόνεσε" αρκετά την Αμερικάνικη εταιρεία, αφού υποχρεώθηκε να επιτρέπει στο App Store σε όλους τους developers να προσφέρουν εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής προς τους χρήστες τους και να μπορούν να τους στέλνουν newsletter.

Η Epic Games άσκησε έφεση κατά της απόφασης, καθώς εκκρεμεί μία απόφαση εναντίον της, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να πληρώσει 12 εκατομμύρια δολάρια στην Apple, λόγω παραβίασης του ιδιωτικού συμφωνητικού της. Σύμφωνα με αυτό, η Epic Games δεν έπρεπε να επιτρέπει απευθείας χρέωση χρηστών στο Fortnite. Το έπραξε, η Apple αφαίρεσε το Fortnite από το iOS και έτσι οι εταιρείες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Epic Games, δεν θεωρεί ότι η υπόθεση αυτή είναι νίκη για τους developers ή τους χρήστες. Από την άλλη, οι developers θα μπορούν να βάλουν μικροσυναλλαγές σε μικρότερη τιμή, αφού θα περνάνε απευθείας από το site τους χωρίς το 30% της Apple, ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα γλιτώσουν και το ετήσιο "νταβατζιλίκι" των 95 ευρώ που ζητάει η Apple ως ετήσια συνδρομή.

Η Epic Games ελπίζει στο δεύτερο γύρο να κερδίσει ένα από τα υπόλοιπα εννέα σημεία και το Fortnite να επιστρέψει στο iOS.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 Sep 2021 18:37 #255762 by Stathis Moose Stathopoulos
Η Apple έριξε πενταετές ban

Ο Tim Sweeney, διευθύνων σύμβουλος της Epic Games, δήλωσε ότι: "Η Apple banαρε το Fortnite στο iOS. Έριξε blacklist στο παιχνίδι μέχρι την εξάντληση όλων των δικαστικών προσφυρών, διαδικασία που μπορεί να κρατήσει μέχρι και πέντε χρόνια".
Θυμίζουμε ότι αμφότερες οι δύο εταιρείες έχουν δικαίωμα προσφυγής στην πρωτόδικη απόφαση, την λεγόμενη έφεση. Μετά την άσκηση έφεσης θα οριστεί νέα δικάσιμος, ώστε οι δύο εταιρείες να εκθέσουν τις απόψεις τους. Οι ποινές τους ενδέχεται να μειωθούν. Μέχρι να τελεσιδικίσει η υπόθεση, το Fortnite θα διατηρήσει το ban του στο iOS. 

Please Log in or Create an account to join the conversation.

13 Oct 2021 02:02 #256295 by Stathis Moose Stathopoulos
Η Apple έκανε και αυτή έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου

Μετά την έφεση της Epic Games η Apple έκανε και αυτή με τη σειρά της και οι δύο εταιρείες πάνε σε δεύτερη δίκη.
Η Apple κέρδισε τις εννιά από τις δέκα κατηγορίες εναντίων της, όμως η δέκατη που έχασε είναι αρκετά ζημιογόνα. Η συγκεκριμένη απόφαση αναγκάζει την Apple να επιτρέπει στους developers που δημιουργούν apps στο App Store, να μπορούν να τα πουλήσουν και σε άλλες σελίδες, παρακάμπτοντας έτσι το 15-30% μερίδιο που υποχρεούνται να δίνουν στην Αμερικανική εταιρεία.

Στην έφεσή της η Apple αναφέρει ότι θα επιτρέπει να υπάρχουν links εντός των apps για σελίδες πληρωμών εκτός του οικοσυστήματός της. Η Apple δείχνει ότι θέλει να περιμένει να παρθούν όλες οι αποφάσεις για τις εφέσεις πριν ξεκινήσει να κάνει ότι της έχει ζητηθεί από το δικαστήριο, πράγμα που πιθανότατα θα χρειαστεί χρόνια. Εκπρόσωπος της Apple δήλωσε: "Η συγκεκριμένη αίτηση θα επιτρέψει στην Apple να προστατέψει τους καταναλωτές της και την πλατφόρμα της καθώς η εταιρεία δουλεύει στα νομικά, τεχνολογικά και οικονομικά θέματα που μπορεί να έχει αυτή η απόφαση".

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification