Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Διαμάχη Epic Games εναντίον Apple και Google

25 Oct 2021 22:17 #256721 by Giorgos Tsolaridis
Η Apple θα επιτρέπει στους developers του App Store να στέλνουν emails για αγορές στους χρήστες τους Ισχύει από σήμερα, αλλά οι χρήστες δεν θα υποχρεούνται να εισάγουν email.

 Η Apple έστειλε email στους developers, στο οποίο τους ειδοποιεί ότι αναιρεί την προ ετών απόφασή της με την οποία τους αφαιρούσε την δυνατότητα να επικοινωνούν με τους χρήστες εκτός των apps τους και να τους προτείνουν εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής. Πλέον, μετά την δίκη με την Epic Games, αυτό ήταν και το μόνο σημείο όπου η Epic Games δικαιώθηκε και που στο εξής ισχύει για όλους τους developers. Ότι δηλαδή από σήμερα μπορούν να στέλνουν emails στους χρήστες τους εκτός των apps και να τους προτείνουν εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής, πέραν του App Store.

 Το email που έστειλε για τις αλλαγές στο νέο  patch  του App Store αναφέρει μεταξύ άλλων τα παρακάτω:
- Deleted from 3.1.3. “Developers cannot use information obtained within the app to target individual users outside of the app to use purchasing methods other than in-app purchase (such as sending an individual user an email about other purchasing methods after that individual signs up for an account within the app).”
- Added 5.1.1 (x). “Apps may request basic contact information (such as name and email address) so long as the request is optional for the user, features and services are not conditional on providing the information, and it complies with all other provisions of these guidelines, including limitations on collecting information from kids.”

 Μετάφραση:
- Χαρακτηριστικό που ίσχυε στην έκδοση 3.1.3 και αφαίρειται από σήμερα: "Οι developers δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν πληροφορίες που αποκτώνται μέσα από το app για να στοχεύσουν στην επικοινωνία σε συγκεκριμένους χρήστες εκτός της εφαρμογής, με σκοπό να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής πέρα από τις πληρωμές εντός της εφαρμογής (όπως για παράδειγμα το να στέλνουν σε έναν συγκεκριμένο χρήστη email για εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής, αφού ο χρήστης αυτός κάνει εγγραφή για λογαριασμό μέσα στο App)".


(Πλέον, ο κανονισμός αυτός παύει να ισχύει και οι developers μπορούν να κάνουν όλα τα παραπάνω)- Χαρακτηριστικό που προστέθηκε στην έκδοση 5.1.1: Τα apps μπορεί να ζητήσουν βασικές πληροφορίες επικοινωνίας (όπως το όνομα ή το email) αρκεί το αίτημα να είναι προαιρετικό για τον χρήστη, οι δυνατότητες και οι υπηρεσίες δεν εξαρτώνται από την παροχή των πληροφοριών και το αίτημα στοιχείων συμμορφώνεται με όλες τις άλλες διατάξεις αυτών των οδηγιών, συμπεριλαμβανομένων των περιορισμών συλλογής πληροφοριών από παιδιά".

 Η Epic Games κέρδισε το ένα και μοναδικό από τα δέκα σημεία της δίκης, αυτό που επιτρέπει στους developers να χρησιμοποιούν τα στοιχεία των χρηστών τους και εκτός του app και να τους ζητούν εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής για να παρακάμψουν το 30% προμήθεια του App Store. Η Apple επιτρέπει σε όλους τους developers και επίσημα από σήμερα να επικοινωνήσουν με τους χρήστες τους εκτός εφαρμογής και να τους προτείνουν εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής για να παρακάμψουν το 30% προμήθειας. Εν τω μεταξύ, η Apple πρόσθεσε κι έναν νέο κανονισμό, με τον οποίο οι developers θα πρέπει να ζητούν προαιρετικά τα στοιχεία χρηστών στα apps τους, δηλαδή όλα τα apps να ανοίγουν κανονικά, χωρίς να ζητείται email εγγραφής ή όνομα. Με αυτό τον τρόπο, η Apple προσπαθεί να βρεί τρόπο για να γλιτώσει μέρος των απωλειών από πληρωμές εκτός του App Store.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification