Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Διαμάχη Epic Games εναντίον Apple και Google

03 Mar 2021 11:47 - 03 Mar 2021 11:49 #247216 by Giorgos Tsolaridis
Το δικαστήριο όρισε ημερομηνία για την δίκη μεταξύ Epic Games και Apple
Η δίκη θα γίνει δια ζώσης εκτός αν υπάρξει αύξηση κρουσμάτων Covid-19.

Η δικαστής Yvonne Gonzalez συναντήθηκε με τους δικηγόρους των Apple και Epic Games, για τον προγραμματισμό συγκεκριμένης ημερομηνίας για την δίκη, η οποία θα κρίνει το αν το Apple App Store κάνει χρήση μονοπωλιακών πρακτικών, χωρίς να αφήνει περιθώριο για ανταγωνισμό,  σύμφωνα με την αναφορά του MacRumors . Η δικαστής δήλωσε ότι η υπόθεση είναι μεγάλης σημασίας και ότι η δίκη θα διεξαχθεί δια ζώσης, με τους μάρτυρες να θεωρείται ότι ψεύδονται λιγότερο όταν καταθέτουν όντας παρόντες το δικαστήριο.

Η δίκη ενδέχεται να αλλάξει από δια ζώσης σε δίκη εξ αποστάσεως μέσω του Zoom, σε περίπτωση που οι αριθμοί των κρουσμάτων της πανδημίας είναι πολύ υψηλά την χρονική περίοδο που θα πραγματοποιηθεί. Η δίκη έχει πλέον οριστεί επίσημα για τις 3 Μαΐου, άνευ αναβολής. Αν τελικά η δίκη γίνει δια ζώσης, τότε όλοι οι μάρτυρες θα χρειαστεί να ταξιδέψουν μέχρι την Καλιφόρνια ώστε να καταθέσουν, εκτός εάν έχουν έγκυρους λόγους υγείας που δεν τους επιτρέπουν να ταξιδέψουν. Η δίκη θα διεξαχθεί χωρίς σώμα ενόρκων.

Η Epic Games κατηγορεί την Apple ότι προσπαθεί να ελέγξει τις αγορές, να μπλοκάρει τον ανταγωνισμό και να καταπνίξει τις καινοτομίες. Το βασικό πρόβλημα της Epic Games με την Apple σχετιζόταν με το 30% προμήθειας που κρατούσε η Apple από τις πωλήσεις μέσω του App Store, αλλά και για κανόνες που δεν επιτρέπουν σε εφαρμογές να επεξεργαστούν  μικροσυναλλαγές  εκτός του συστήματος πληρωμών του App Store. H Apple έχει χαμηλώσει την προμήθεια στο 15% πλέον, κάτι το οποίο δεν εφαρμόζεται όμως στην Epic Games. Το Fortnite δεν είναι διαθέσιμο για download ή update μέσω του App Store μέχρι και σήμερα.

Η δίκη θα ξεκινήσει στις 3 Μαΐου, με την δικαστή Yvonne Gonzalez να ελπίζει σε μία δίκη διάρκειας δύο έως τριών εβδομάδων. Από την μεριά της η Epic Games θέλει η διάρκεια της δίκης να φτάσει από τέσσερις έως πέντε εβδομάδες.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

12 Apr 2021 12:45 - 12 Apr 2021 12:46 #249250 by Giorgos Tsolaridis
Η Apple απαντάει με αγωγή στην Epic Games Διεκδικεί αποζημίωση.
 Η Apple λέει ότι η Epic Games συμμετείχε σε μια συντονισμένη νομικής και δημοσίων σχέσεων εκστρατεία με σκοπό να αυξήσει το ενδιαφέρον για το Fortnite και να αναγκάσει την Apple να αλλάξει το επιχειρηματικό της μοντέλο.

Στο δικαστήριο της, η Apple ισχυρίζεται ότι η Epic Games σχεδίασε μια στρατηγική με δικηγόρους και τις δημόσιες σχέσεις της για "αναβίωση του ενδιαφέροντος για το Fortnite", αναφέρει το CNET. Αυτό το σχέδιο, που φέρεται να ονομάζεται Project Liberty εσωτερικά στην Epic Games, ήταν μήνες στο έργο. Η Apple ισχυρίζεται επίσης ότι η Epic προσπαθεί να αλλάξει το επιχειρηματικό μοντέλο του iPhone.Η Apple δήλωσε: "Η Apple είναι από τις πιο καινοτόμες, ανταγωνιστικές, δυναμικές και δημιουργικές εταιρείες στις Ηνωμένες Πολιτείες και εκατομμύρια άνθρωποι επωφελούνται από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της. Αυτά τα προϊόντα και οι υπηρεσίες είναι αποτέλεσμα επενδύσεων δισεκατομμυρίων δολαρίων, πέραν του σημαντικού χρόνου και της σκέψης, και αντιπροσωπεύουν την πνευματική ιδιοκτησία της Apple".

Οι ισχυρισμοί περιλαμβάνουν γνώσεις εμπιστευτικών πληροφοριών στην Epic Games σχετικά με το Project Liberty, υποδηλώνοντας ότι η εταιρεία θα παρουσιάσει εσωτερικά αρχεία από την Epic ως αποδεικτικά στοιχεία στη δίκη.

Η νομική μάχη ξεκίνησε όταν η Epic ενημέρωσε το Fortnite για να προσφέρει έναν μηχανισμό άμεσων πληρωμών που παρακάμπτει το δικό του App Store της Apple, μειώνοντας έτσι το μερίδιο της Apple κατά 30% σε ψηφιακά προϊόντα. Αυτό οδήγησε την Apple να τραβήξει το παιχνίδι από το App Store, το οποίο πυροδότησε μια προφανώς έτοιμη για δημοσίευση PR και διαφημιστική καμπάνια. Η εκστρατεία αποτελείται από μια ταινία Fortnite που παιδοποιεί τη διάσημη διαφήμιση του 1984 της Apple, ένα skin του Fortnite που σατιρίζει τον CEO της Apple Tim Cook και πολλά άλλα.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

16 Apr 2021 09:18 - 16 Apr 2021 09:22 #249451 by Giorgos Tsolaridis
Η Sony επένδυσε 450 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχές της Epic Games Άλλα 200 εκατομμύρια σε επενδύσεις.
 Η Epic Games  έλαβε 1 δις δολάρια χρηματοδότηση  από διάφορες εταιρείες και τα 200 εκατομμύρια από αυτά προέρχονται από την Sony. Έτσι, η Ιαπωνική εταιρεία, έχει επενδύσει συνολικά 450 εκατομμύρια δολάρια στην Epic Games, καθώς τον Ιούλιο του 2020 της είχε κάνει κατάθεση 250 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Tim Sweeney, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Epic Games, δήλωσε: "Είμαστε ευγνόμωνες στους νέους και τους ήδη υπάρχοντες επενδυτές μας που υποστηρίζουν το όραμα της Epic και το Metaverse. Η επένδυσή τους θα μας βοηθήσει να επιταχύνουμε την δουλειά μας όσον αφορά στη δημιουργία social εμπειριών στα Fortnite, Rocket League και Fall Guys, οι οποίες θα συνδέονται μεταξύ τους, ενώ παράλληλα θα ενδυναμώνουμε τους game developers και τους δημιουργούς με Unreal Engine, Epic Online Services και το Epic Games Store".

Από την πλευρά της, η Sony, μέσω του προέδρου και διευθύνων συμβούλου της, Kenichiro Yoshida, πρόσθεσε: "Η Epic συνεχίζει να δίνει επαναστατικές εμπειρίες μέσα από μια σειρά τεχνολογιών αιχμής που υποστηρίζουν τους δημιουργούς στο gaming και στην ψηφιακή βιομηχανία. Είμαστε ενθουσιασμένοι που ενδυναμώνουμε την συνεργασία μας για να φέρουμε νέες εμπειρίες διασκέδασης σε άτομα ανά τον κόσμο. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτό ευθυγραμμίζεται με τον σκοπό μας να γεμίσουμε τον κόσμο με συγκίνηση, μέσω της δύναμης της δημιουργικότητας και της τεχνολογίας".

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

20 Apr 2021 12:26 #249695 by Ερμής Δερβίσης
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Tim Sweeney, διευθύνων σύμβουλος της Epic Games και ο Tim Cook, διευθύνων σύμβουλος της Apple, θα καταθέσουν τον Μάιο σχετικά με την υπόθεσή τους. Ο Sweeney θα καταθέσει για την Epic Games για οκτώ ώρες, ενώ ι Tim Cook θα καταθέσει για λογαριασμό της Apple για μόλις δύο ώρες.

Οι δύο εταιρείες έχουν αλληλομηνυθεί. Η μεν Epic Games θα καταθέσει για το business model της και τις συζητήσεις της με την Apple και την Google, αλλά και την σχέση της με την Samsung. Η δε Apple θα καταθέσει μόνο για το App Store και τουςανταγωνιστές της, αλλά και για τις εμπορικές αξίες της εταιρείας. Η λίστα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και εκπροσώπους των Microsoft, Facebook και Nvidia. Η Apple προσπάθησε να μπλοκάρει την κλήση μαρτύρων, αλλά το αίτημά της απορρίφθηκε. Επίσης, θυμίζουμε ότι στην υπόθεση θα καταθέσει και η Valve, όπως σας ενημερώσαμε τον Φεβρουάριο.

Η δίκη θα ξεκινήσει στις 3 Μαΐου, με την δικαστή Yvonne Gonzalez να ελπίζει σε μία δίκη διάρκειας δύο έως τριών εβδομάδων. Από την μεριά της η Epic Games θέλει η διάρκεια της δίκης να φτάσει από τέσσερις έως πέντε εβδομάδες.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 May 2021 13:20 #250692 by Giorgos Tsolaridis
Δίκη μεταξύ Epic Games και Apple: Όλες οι εξελίξεις H Epic Games ξόδεψε πάνω από 11 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεάν games τους πρώτους εννέα μήνες λειτουργίας της. 

 Ενώ η δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη, έρχονται περισσότερα στοιχεία στην επιφάνεια για τις δύο εταιρείες. Καταρχήν η Epic Games έκανε 9 δις δολάρια τζίρο από το Fortnite τις χρονιές 2018 και 2019. Το καθαρό της κέρδος υπολογίζεται σε 5,5 δις. Από τον Ιανουάριο του 2017 μέχρι τον Οκτώβριο του 2020, οι περισσότερες πληρωμές της Epic Games για το Fortnite έγιναν προς Microsoft και Sony (σ.σ. για το μερίδιο που τους αναλογεί σε Xbox και PlayStation). Για το 2020, η Epic Games πλήρωσε 237 εκατομμύρια δολάρια προς την Apple, 245 εκατομμύρια προς την Microsoft και 451 εκατομμύρια προς την Sony.

 Κατά τα άλλα, η αναφορά αυτή δείχνει ότι η Epic Games πλήρωσε περισσότερα προς την Apple παρότι το iOS δεν είναι η Νο.1 πλατφόρμα. Επίσης, ορισμένοι εργαζόμενοι της Epic Games ήθελαν η Apple να χορηγήσει το Fortnite World Cup, το οποίο δεν έβγαλε τα αναμενόμενα έσοδα.
Κάντε κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες.
 

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 May 2021 14:08 #250709 by Giorgos Tsolaridis
Η Epic Games πλήρωσε πάνω από 1 δις σε δωρεάν games και exclusives στο Epic Games Store  Τα μισά το 2019.

Σύμφωνα με ένα  νέο έγγραφο , το οποίο προέρχεται από τον Οκτώβριο του 2019 και έχει τίτλο "Review of Performance and Strategy", η Epic Games έχει ξοδέψει ένα δις δολάρια σε exclusives. Το 2019 ξοδεύτηκαν 542 εκατομμύρια δολάρια.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

12 May 2021 10:04 #250884 by Giorgos Tsolaridis
Fortnite: Το skin της "Γυμνής Μπανάνας" γίνεται αντικείμενο συζήτησης στη δίκη Epic Games vs Apple Η δικηγόρος της Apple ρώτησε αν είναι ανάρμοστη η εμφάνιση του Peely.

 Η δεύτερη εβδομάδα της δίκης μεταξύ Epic Games και Apple ξεκίνησε και ένα από τα ζητήματα που ήρθαν στην επιφάνεια ήταν αν το Fortnite είναι για παιδιά και αν το Fortnite creative mode είναι παιχνίδι ή κάτι άλλο.

 Ένα αξιοπερίεργο ζήτημα το οποίο αναφέρθηκε σχετίζεται με το αν είναι πρέπουσα η εμφάνιση του Peely της μπανάνας, καθώς εμφανίζεται χωρίς μπλούζα στο skin. O senior reporter του The Verge, Adi Robertson ο οποίος παρακολούθησε ζωντανά της εξελίξεις του δικαστηρίου κατέγραψε τις συνομιλίες μεταξύ της δικηγόρου της Apple και του marketing director της Epic Games, Matthew Weissinger. Παρακάτω θα βρείτε μερικά αποσπάσματα:Δικηγόρος της Apple: "Έχουμε μία μεγάλη κίτρινη μπανάνα εδώ, σε σμόκιν;"
 Weissinger: "Ναι, αυτός είναι ο Peely."

 Δικηγόρος της Apple: "Νομίσαμε ότι θα ήταν καλύτερα να παρουσιάσουμε αυτή με το σμόκιν αντί της γυμνής μπανάνας, καθώς είμαστε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο αυτή τη στιγμή. Ενδέχεται να υπήρξε υπαινιγμός ότι η παρουσίαση του Peely χωρίς κουστούμι μπορεί να είναι ανάρμοστη. Υπάρχει κάτι ανάρμοστο στον γυμνόστηθο Peely;"

 Weissinger: "Είναι απλώς μία μπανάνα."

 Την προηγούμενη εβδομάδα η δικηγόρος της Apple προσπάθησε να αποδείξει ότι η φιλοξενία των  third-party  stores δεν είναι σοφή, καθώς το itch.io το οποίο έγινε διαθέσιμο στο Epic Games Store προσφάτως, περιέχει προσβλητικά και σεξιστικά games.

 Οι αναφορές στον Peely ήταν μόνο μία από τις πολλές αναφορές που έγιναν στο δικαστήριο. Η Epic Games αργότερα κάλεσε έναν ειδικό μάρτυρα και προσπάθησε να αποδείξει ότι οι πωλήσεις των iPhone δημιουργούν μία αγορά για την διανομή του εφαρμογών iOS.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

12 May 2021 10:23 #250890 by Giorgos Tsolaridis
To Fortnite έχει τα μεγαλύτερα περιθώρια ανάπτυξης σε mobile πλατφόρμα Ο Διευθυντής Μάρκετινγκ της Epic Games καταθέτει στη δίκη. 

 Η δικαστική διαμάχη μεταξύ Epic Games και Apple συνεχίζει για δεύτερη εβδομάδα και ένας από τους πρώτους μάρτυρες της εβδομάδας ήταν ο επικεφαλής του μάρκετινγκ της Epic Games Mathew Weissinger.

 Ο Mathew Weissinger κατέθεσε την Δευτέρα για αρκετά θέματα, ενώ ερωτήθηκε αν πιστεύει πως το Fortnite έχει αγγίξει το μέγιστο ενδεχόμενο ποσοστό κοινού στις κονσόλες με τον ίδιο να απαντά πως η mobile πλατφόρμα έχει τη μεγαλύτερη δυνατότητα ανάπτυξης. Σύμφωνα με τον ίδιο “ Έχουμε φτάσει ουσιαστικά την πληρότητα στις κονσόλες και η mobile πλατφόρμα προσφέρει τη μεγαλύτερη ευκαιρία ανάπτυξης.

 Όλοι έχουν μία φορητή συσκευή και την έχουν μαζί τους όλη την ώρα. Δεν έχουν όλοι κονσόλες και δεν έχουν όλοι gaming PC”. Ο Mathew Weissinger είπε πως οι παίχτες του Fortnite σε iOS, πριν την αφαίρεσή του από το App Store, ήταν σχεδόν 2.5 εκατομμύρια ημερήσιοι ενεργοί χρήστες. Δήλωσε πως αυτό το ποσοστό αποτελούσε μόνο το 10% των συνολικών ημερήσιων ενεργών χρηστών του Fortnite σε όλες τις πλατφόρμες.

 Κατέθεσε πως για την Epic Games είναι σίγουρα πλήγμα η αφαίρεση του Fortnite από το App Store. Τόνισε πως “ Ναι, σίγουρα μας πόνεσε για παραπάνω από έναν λόγους”. Το αφεντικό του μάρκετινγκ είπες πως όσοι έπαιζαν Fortnite μόνο σε iOS συσκευή πλέον έχουν εξαφανιστεί. Υπογράμμισε πως αυτοί που έχουν iPhone αλλά και κάποια κονσόλα ή PC, πλέον έχουν λιγότερες επιλογές για το πως και που θα παίξουν όσο ταξιδεύουν ή σε κάποια άλλη περίπτωση.

 Συνέχισε λέγοντας πως οι παίχτες του Fortnite σε iOS πλατφόρμα έχουν υποστεί την διακοπή φιλικών και κοινωνικών επαφών εξαιτίας της αφαίρεσής του από το App Store. Η Apple αφαίρεσε κατευθείαν το Fortnite από το App Store όταν η Epic Games ξεκίνησε να προσφέρει ένα σύστημα άμεσων πληρωμών μέσα στο Fortnite το οποίο απέκλειε την Apple από την συμφωνημένη κατανομή εσόδων. Η Apple δήλωσε πως αυτό πρόκειται για παράβαση των όρων του App Store.

 Έγγραφα της υπόθεσης αποκάλυψαν πως το Fortnite βγάζει σχεδόν τα μισά του λεφτά από το PS4 , με αποτέλεσμα ορισμένοι να ξαφνιαστούν με το πόσο χαμηλά κατατάσσεται η mobile πλατφόρμα όσον αφορά τα έσοδα. Η δίκη παρ’ όλα αυτά προσφέρει και κάποια κωμικά στιγμιότυπα. Ο δικηγόρος της Epic Games φαίνεται να αναφέρθηκε καθώς και να παρουσίασε μία γυμνή φωτογραφία του Peely στο δικαστήριο.

Δείτε το σχετικό Tweet.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 May 2021 10:49 #251548 by Giorgos Tsolaridis
Δίκη μεταξύ Epic Games και Apple: Όλες οι εξελίξεις Η απόφαση θα πάρει μήνες.

  Η αρχική διαδικασία ακρόασης στη δίκη Epic Games vs Apple ολοκληρώθηκε, μετά από 16 ημέρες. Ωστόσο, η απόφαση  μπορεί να πάρει και μήνες . Η δικαστής Yvonne Gonzalez Rogers δήλωσε στους δικηγόρους των δύο εταιρειών ότι "Το δικαστικό σώμα έχει πολύ υλικό για να εξετάσει σε αυτή την υπόθεση". Είπε μάλιστα χαριτολογώντας: "Δεν υπόσχομαι η απόφαση να είναι έτοιμη μέχρι τις 13 Αυγούστου, αλλά θα το προσπαθήσω". Την ημέρα εκείνη το 2020 η Epic Games δημιούργησε το hotfix για το Fortnite στο iOS, που προσπέρασε το σύστημα πληρωμών της Apple!

 Προς το παρόν τα αρμόδια όργανα έχουν να εξετάσουν 4.500 σελίδες δικογραφίας. Μας είπε μάλιστα να σκεφτούμε την δίκη αυτή ώς ένα κουτί παζλ. Οι δικηγόροι κάθε πλευράς θα πούνε ότι πιστεύουν σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν, αλλά δεν έχουν αποδείξει τίποτα. Όσο η δίκη προχωράει, το κουτί γεμίζει με κομμάτια του παζλ που συνθέτουν το αποτέλεσμα (ούτε Kojima να ήταν η πρόεδρος με απλά λόγια).

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

11 Aug 2021 17:19 #254450 by Stathis Moose Stathopoulos
Νέα στοιχεία για την μήνυση

Σε αντίθεση με την υπόθεση Epic Games vs Apple, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει, η κόντρα Epic Games vs Google δεν έχει φτάσει ακόμη σε στάδιο ανάκρισης.
Η Epic Games κατέθεσε νέα στοιχεία για την αγωγή της, στα οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η Google πληρώνει την Apple κάπου 8-12 δις δολάρια για να είναι η κυρίαρχη μηχανή αναζήτησης στα προϊόντα της Apple. Η αναφορά περιέχει μέσα της και στοιχεία για την σχέση της Google με άλλους κατασκευαστές κινητών και άλλα app stores. Για παράδειγμα, όταν η Epic Games επιχείρησε να λανσάρει το Fortnite στο Samsung Galaxy Store, η Google της έκανε πρόταση για να το συμπεριλάβει στο Google Play, την οποία και η Epic Games αρνήθηκε.

Η Google αρνήθηκε τις παραπάνω πληροφορίες, λέγοντας ότι "Το οικοσύστημα των Android επιτρέπει στους developers να διανείμοεν τα apps τους μέσα από διάφορα app stores. Το Fortnite δεν γίνεται να είναι διαθέσιμο στο Google Play γιατί παραβιάζει τους κανονισμούς μας".

Διαβάστε γιατί η Epic Games έκανε μήνυση στην Apple.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification