Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

VRChat

18 Nov 2019 22:01 - 16 Feb 2023 01:27 #228561 by Γιάννης Σκλιβάνος
Το VRChat είναι μία online πλατφόρμα εικονικού κόσμου που δημιουργήθηκε το 2014. Μπορείτε να περιηγηθείτε σε αυτή με την χρήση Oculus Rift VR headset, αλλά και Oculus Quest, SteamVR headsets σαν το HTC Vive και Windows Mixed Reality headsets. Είναι όμως προσβάσιμη και χωρίς VR headset, καθώς υπάρχει desktop mode, σχεδιασμένο για mouse-keyboard ή gamepad.

Κωφοί παίκτες δημιουργούν κοινότητα στο VRChat
Από τα πιο ευχάριστα νέα της βιομηχανίας, μιας και παίκτες του VRChat δημιουργούν κοινότητα, την Helping Hands, για την εκμάθηση της νοηματικής από όποιον το επιθυμεί. Μέσω των χαρακτήρων anime και του πλήθους δραστηριοτήτων στον ψηφιακό κόσμο του VRChat, η διάδοση της νοηματικής γλώσσας θα γίνεται με τον πιο διασκεδαστικό και ευχάριστο τρόπο.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

23 Nov 2019 14:12 #228656 by Giorgos Tsolaridis
Κωφοί παίκτες δημιουργούν κοινότητα στο VRChat
Για να διδάξουν τη νοηματική και να ευαισθητοποιήσουν το ευρύ κοινό.


Πλήθος παικτών του VRChat ενώθηκαν με σκοπό να δημιουργήσουν μια κοινότητα για τους κωφούς με όνομα Helping Hands. Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε από τον χρήστη Syrmor δείχνει το anime avatar ενός παίκτη μέσα στο VRChat να εξηγεί την εμπειρία του να είσαι κωφός. Έπειτα καταλήγει σε ξενάγηση του κτιρίου κατά τη διάρκεια της οποίας οι παίκτες μπορούν να μάθουν τη νοηματική. Η κοινότητα ιδρύθηκε και δραστηριοποιείται από το 2018 από τον Papa Thelius. Σκοπός αυτής είναι να αναπτυχθεί η κοινότητα των κωφών στο VRChat και να τους μάθει να χρησιμοποιούν τη νοηματική και για την καθημερινή ζωή.


Στο βίντεο παρακολουθούμε μία ξενάγηση, της οποίας ηγείται ο Quentin, του κυρίως χώρου, στον οποίο βλέπουμε πινακίδες με την Αμερικανική νοηματική (ASL) και μία περιοχή στα Ολλανδικά. Επιπλέον, υπάρχει ένας μεγάλος πίνακας με κουμπιά, τα οποία οι παίκτες μπορούν να πατήσουν ώστε να παρακολουθήσουν ένα βίντεο με ένα χαρακτήρα του VRChat που θα κάνει επίδειξη του νοήματος που επέλεξαν. Αξιοθαύμαστη είναι η ύπαρξη δύο εκδόσεων νοημάτων VR. Η πρώτη αφορά όσους χρησιμοποιούν γενικής χρήσης σύστημα VR ενώ η δεύτερη όσους χρησιμοποιούν τα Valve Index Controllers. Όσοι γίνονται μέρος της κοινότητας έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν το όνομά τους σε μία λίστα νοημάτων με σκοπό άλλοι παίκτες να μπορούν με ευκολία να το διατυπώσουν με τη χρήση αυτών.

Ο ιδρυτής, Papa Thelius έχει δηλώσει πως παρόλο που το VR δεν αποτελεί τον καλύτερο τρόπο εκμάθησης, βοηθάει τους παίκτες να αντιληφθούν και να γνωρίσουν καλύτερα τη νοηματική. Πολλοί είναι άλλωστε αυτοί που, αφού γνώρισαν την κοινότητα, έκαναν εγγραφές για μαθήματα στην πραγματική ζωή. Αδιαμφισβήτητα, μία πολύ καλή κίνηση για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν τη νοηματική και να είναι μέρος ενός μεγαλύτερου συνόλου, και όλα αυτά χρησιμοποιώντας χαρακτήρες anime. Αξίζει να αναφερθεί πως η νοηματική δεν είναι διεθνής, συνεπώς η Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ) δεν μεταφράζεται επακριβώς στο σύστημα ASL.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

16 Feb 2023 10:19 #269732 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic VRChat
Οι ΗΠΑ δεν έδωσαν Visa σε μία Αγγλίδα VRChat Sex streamer με αιτιολογία την "πορνεία"




Παρότι δεν συναντούσε ποτέ από κοντά άτομα.

Μία user του VRChat που συνδέεται με το username HexImperatrix  και δεν δείχνει τον εαυτό της παρά μόνο ένα virtual avatar , θέλησε πρόσφατα να επισκεφθεί την Αμερική. Όταν πήγε να βγάλει visa, η εργαζόμενη την απέρριψε γιατί θεώρησε ότι το επάγγελμά της είναι "πορνεία".

Η PuppyHexy έχει ένα avatar σε VR games, όπως το VRChat. Οι παίκτες μπορούν φυσικά να της κάνουν παρέα, chat, να παίξουν minigames μαζί της και κάποιοι από αυτούς να κάνουν μέχρι και...VR Sex. Όλα αυτά χωρίς η PuppyHexy να φαίνεται on camera. Μόνο το ψηφιακό avatar της. Επίσης, έχει και λογαριασμό στο Fansly, όπου οι περισσότερες φωτογραφίες της δείχνουν το avatar της, αν και περιέχει και κάποιες πραγματικές γυμνές φωτογραφίες της.

Η Βρετανίδα μίλησε πρόσφατα στο Motherboard για την απογοητευτική εμπειρία της με τις αρχές μετανάστευσης των ΗΠΑ, οι οποίες της αρνήθηκαν την πρόσβαση στη χώρα ενώ προσπαθούσε να πάρει μια προσωρινή τουριστική βίζα για να επισκεφτεί φίλους. Η Hex είπε σότι όταν εξήγησε τι κάνει για τα προς το ζην, η απάντηση ήταν αρκετά αρνητική. «Όταν ήμουν στη συνέντευξη, είπα στην υπεύθυνη τα πάντα, καθώς το Fansly μου είναι περιεχόμενο εικονικής πραγματικότητας από ένα παιχνίδι που ονομάζεται VRChat, δημοσιεύω πραγματικές φωτογραφίες μου μέσω ενός paywall και δεν συναντώ κανέναν στην πραγματική ζωή από αυτήν την πλατφόρμα». εξήγησε η Hex.

H γυναίκα με την οποία μιλούσε της έριξε ένα «υποτιμητικό βλέμμα». Στη συνέχεια, η Hex εξήγησε περαιτέρω, λέγοντας στην υπεύθυνη ότι όλη της η δουλειά έγινε σε ένα «εικονικό παιχνίδι» χρησιμοποιώντας VR headset. Αλλά σύμφωνα με τον Hex, η γυναίκα που της πήρε συνέντευξη «δεν κατάλαβε τίποτα» και τη ρώτησε αν συναντά ποτέ αυτούς τους ανθρώπους στην πραγματική ζωή, στην οποία η Hex είπε, «καθόλου». Αργότερα η Hex έλαβε μια επίσημη επιστολή που την ενημέρωνε ότι η αίτησή της για βίζα είχε απορριφθεί λόγω «πορνείας».

Ο Clement Lee, Αναπληρωτής Διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών Μετανάστευσης στο Sex Workers Project του Urban Justice Center, είπε στο Motherboard ότι η άρνηση πρόσβασης των εργαζομένων στην κατηγορία πορνείας από την Αμερική, είναι αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο. Και ενώ η Hex δεν πληροί τεχνικά τον νομικό ορισμό για την πορνεία που βρίσκεται στους νόμους για τη μετανάστευση των ΗΠΑ, αυτό δυστυχώς δεν έχει μεγάλη σημασία.

«Τίποτα δεν εμποδίζει νομικά τις αρχές μετανάστευσης των ΗΠΑ ή το Υπουργείο Εξωτερικών, με πολύ λίγα στοιχεία ή καθόλου αποδεικτικά στοιχεία, να υποθέσουν ότι ένα άτομο που κάνει σεξουαλική δουλειά στο διαδίκτυο μπορεί επίσης να κάνει και προσωπική σεξουαλική εργασία, κάτι που οδηγεί σε άρνηση έκδοσης βίζας για τις Ηνωμένες Πολιτείες για «συμμετοχή σε πορνεία». Μάλιστα, είπε ότι για τουριστικές βίζες, οι ΗΠΑ μπορούν να αρνηθούν οποιονδήποτε για οποιονδήποτε λόγο ή ακόμα και χωρίς λόγο. Συχνά δεν δίνεται καν γραπτή εξήγηση για το γιατί τους αρνήθηκαν, και αντ' αυτού πρέπει απλώς να προσπαθήσουν ξανά και να ελπίζουν σε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα.

Η Hex δεν τα παρατάει πάντως. Εξακολουθεί να θέλει να πάει στην Αμερική για να δει τους φίλους της και είπε επίσης στο Motherboard: «Θέλω να καθαρίσω το όνομά μου και να επιλυθεί αυτό γιατί είναι άδικο». Η Hex λέει ότι έλαβε πρόσφατα ένα email από το γραφείο βίζας μη μεταναστών στο Λονδίνο και έτσι είναι αισιόδοξη, αλλά εξακολουθεί να είναι μπερδεμένη από την όλη κατάσταση.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification