Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword
×
Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Πολιτική και games

More
15 Aug 2017 00:41 #203871 by Divine Raiden
Divine Raiden created the topic: Games: Ειδήσεις, φήμες, γενική κουβέντα
EA και Take-Two Ενάντια στην Πολιτική Trump


Η Electronic Arts και η Take-Two δήλωσαν ανοιχτά ότι εναντιώνονται για τον νόμο του Donald Trump που θέτει αυστηρά κριτήρια μετανάστευσης προς την Αμερική.

Κατά την διάρκεια του Games for Change Festival, είχαμε δύο σημαντικές δηλώσεις στελεχών των δύο εταιρειών για τον νόμο Trump που δεν τους επιτρέπει να προσλαμβάνουν εύκολα εργαζόμενους. Συγκεκριμένα, απαιτούνται άφθονα δικαιολογητικά και η καταβολή ενός ποσού, προκειμένου η Αμερικανική κυβέρνηση να εξετάσει το αν μπορεί να βγει μια Visa ή όχι, ενώ όσοι μετανάστες δουλεύουν ήδη στην Αμερική αποφεύγουν να φύγουν εκτός χώρας γιατί θα έχουν δυσκολία ακόμη και στο να επιστρέψουν. Ακόμα και η νόμιμη μετανάστευση λόγω δουλειάς πλέον περιορίζεται.

Τον Απρίλιο η Αμερικανική κυβέρνηση κατέθεσε νόμο (τον H-1B για τις κάρτες Visa) που επιτρέπει σε εταιρείες του τεχνολογικού τομέα να φέρουν ικανούς εργαζόμενους και στις εταιρείες αυτές συμπεριλαμβάνονται και οι game developers. Ωστόσο, ο Craig Hagen, επικεφαλής των κυβερνητικών υποθέσεων στην Electronic Arts, δήλωσε ότι "Υπάρχει μια διαρκής έλλειψη ικανών στελεχών στη βιομηχανία μας. Εταιρείες σαν εμάς χρειάζονται άτομα σε προηγμένους τομείς, όπως το A.I. και η ανάλυση δεδομένων. Η πολιτική του Trump για την μετανάστευση δυσκολεύει την gaming βιομηχανία στο να φέρει εργαζόμενους από το εξωτερικό".

Απ' την άλλη, ο αντιπρόεδρος του τμήματος εμπορικής επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων στην Take-Two, Alan Lewis, δήλωσε: "Η μετανάστευση εξακολουθεί να είναι ένα σημαντικό ζήτημα για εταιρείες σαν την δική μας και για την βιομηγανία γενικότερα. Πλέον οι μετανάστες ενδιαφέρονται λιγότερο να έρθουν στην Αμερική για να εργαστούν, λόγω του τωρινού πολιτικού κλίματος και οι εταιρείες έχουν πλέον μεγαλύτερο πρόβλημα στο να κρατήσουν τους μετανάστες στη χώρα".

Στον αντίποδα, ο Καναδάς είναι πιο ανοιχτός στην εξωτερική πολιτική, προσλαμβάνοντας μετανάστες από την Ευρώπη, αλλά και την Αμερική. Η τοπική κυβέρνηση τροποποίησε την πολιτική της ώστε η άδεια εργασίας να χορηγείται σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

The sword of destiny has two edges. You are one of them.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
01 Mar 2018 01:57 #212983 by JaGuAr
JaGuAr replied the topic: Games: Ειδήσεις, φήμες, γενική κουβέντα
Φίλε Trump ειλικρινά δεν έχω τι να πρωτοπώ. Τα video games φταίνε; Really; Ειλικρινά, ούτε σε μάχη με τον Donald της Disney δεν θα σε ψήφιζα!
The following user(s) said Thank You: Shikabane_Hime7

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
01 Mar 2018 15:42 #212995 by Lyricaldemon
Lyricaldemon replied the topic: Games: Ειδήσεις, φήμες, γενική κουβέντα
Φυσικά φταίνε τα videogames,δεν.Απλά όποιο κακομαθήμενο δεν το προσέχουν στο σπίτι παίρνει όπλα,τα οπποία μπορεί να πάρει ο καθένας στην Αμερική.Ασε μας ρε Trump και πήγαινε στο wwe για κανένα shave head event...
The following user(s) said Thank You: Shikabane_Hime7

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
03 Mar 2018 16:08 #213085 by Shikabane_Hime7
Shikabane_Hime7 replied the topic: Games: Ειδήσεις, φήμες, γενική κουβέντα
Πληροφορίες που προέρχονται από τον Λευκό Οίκο αναφέρουν πως ο Donald Trump κανόνισε meeting με απροσδιόριστα άτομα της βιομηχανίας των video games για να συζητήσει και να αντιμετωπίσει το θέμα της βίας σε αυτά.

Η γραμματέας του Λευκού Οίκου Saarah Uckabee Sunders ανέφερε σε δήλωσή της πως ο πλανητάρχης Donald Trump θα συναντήσει άτομα της βιομηχανίας των video games για να δει τι μπορούν να κάνουν πάνω στο θέμα. Ο ίδιος επηρεάστηκε από το γεγονός της ένοπλης επίθεσης σε σχολείο του Parkland και φαίνεται διατεθειμένος να λάβει ξανά θέση ενάντια στα video games αφού πρόσφατα είχε δηλώσει πως είναι αρκετά υπεύθυνα για τις βίαιες συνειδήσεις των νέων.

Η γραμματέας στη συνέχεια πρόσθεσε: “Πρόκειται για μία συνεχή διαδικασία και κάτι που δεν αναμένουμε να συμβεί σε μία νύχτα, αλλά κάτι στο οποίο θα συνεχίσουμε να συμμετέχουμε και να αναζητούμε τους καλύτερους τρόπους για να διασφαλίσουμε πως κάνουμε ό,τι μπορούμε για τα σχολεία της χώρας.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
08 Mar 2018 14:43 #213252 by Shikabane_Hime7
Shikabane_Hime7 replied the topic: Games: Ειδήσεις, φήμες, γενική κουβέντα
IGDA: "Τα games δεν θα γίνουν άλλοθι για την βία στην Αμερική"


Η International Game Developers Association δήλωσε στο Twitter "Δεν θα γίνουμε άλλοθι για την πραγματική βία στον κόσμο", δίνοντας σαφείς σπόντες προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump.

Οι συναντήσεις με εκπροσώπους της βιομηχανίας των video games με τον Trump θα συνεχιστούν και αύριο, στα πλαίσια της βίας των μαθητών σε σχολεία της χώρας. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό ποιοι θα εκπροσωπήσουν την gaming βιομηχανία. Η ESA θα είναι σίγουρα μία ομοσπονδία που θα συναντήσει τον πρόεδρο της Αμερικής. Το International Game Developers Association δεν θα λάβει μέρος στη συζήτηση.

Η ανακοίνωση συνεχίζει λέγοντας "Το στερεότυπο των gamers που είναι δήθεν επηρεασμένοι έφηβοι gamers δεν ισχύει. Το 41% των 150.000.000 gamers είναι γυναίκες και τα games παίζονται σε μεγαλύτερο ποσοστό από γυναίκες άνω των 35 σε σχέση με τα αγόρια κάτω των 18 ετών. Οι gamers προέρχονται από όλες τις κατηγορίες, τα φύλα και τις ηλικίες. Είμαστε δάσκαλοι και μαθητές, γονείς και παιδιά. Το να χρησιμοποιείτε τα games ή άλλα πολυμέσα ως άλλοθι αρνούμενοι να σκεφτείτε την λογική που λέει ότι πρέπει να υπάρξουν περιορισμοί χρήσης όπλων στους Αμερικανούς, δεν θα εξαπατήσει κανέναν".

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
08 Mar 2018 14:59 #213257 by Shikabane_Hime7
Shikabane_Hime7 replied the topic: Games: Ειδήσεις, φήμες, γενική κουβέντα
Η σημερινή συνάντηση του Donald Trump

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Donald Trump συναντάει σήμερα μια σειρά από γνωστά στελέχη της gaming βιομηχανίας σε meeting με σκοπό να "μειώσει την βία" που πιστεύει ότι οφείλεται στα games.

Θα δει μεταξύ άλλων τον Robert Altman, διευθύνων σύμβουλο της ZeniMax (μαμάς εταιρείας της Bethesda). Ο αδερφός του προέδρου των ΗΠΑ, Robert Trump, βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο της συγκεκριμένης εταιρείας αλλά δεν θα παρευρίσκεται στο meeting. Προσκλήθηκε επίσης ο Strauss Zelnick, επικεφαλής της Take-Two, στην οποία ανήκει η Rockstar. Ακόμη, το παρόν θα δώσει και ο Michael Gallagher της ESA (Entertainment Software Association). Στο meeting θα παρευρεθούν ακόμη συντάκτες από μέσα της Αμερικής και επώνυμοι που δραστηριοποιούνται στο χώρο των media, όπως ο Brent Bozell, ιδρυτής του συμβουλίου γονέων της τηλεόρασης, που στο παρελθόν έχει γράψει άρθρα κατά των games (σ.σ. προφανώς γιατί του "τρώνε κομμάτι από την πίτα").

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
09 Mar 2018 01:00 #213273 by TheReaper
TheReaper replied the topic: Games: Ειδήσεις, φήμες, γενική κουβέντα
Μια πολύ τραβηγμένη ιδέα που είχα μόλις τώρα, είναι να ποινικοποιηθεί η πώληση ή αγορά games που καταλήγουν σε άτομα που δεν ανήκουν στο προτεινόμενο ηλικιακό όριο. Αν δηλαδή πάει ένας και αγοράσει το GTA για τον ανηψιό του που είναι 8 χρονών, να του γίνει καταγγελία και να του επιβάλλουν πρόστιμο. Εξαιρετικά δύσκολο, αλλά ίσως πιο εύκολο από το να περιοριστεί η κυκλοφορία όπλων στην Αμερική. Έχουν τη δικαιολογία ότι θέλουν να υπερασπίζονται την ελευθερία τους, το χώρο τους κλπ κλπ...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
09 Mar 2018 12:18 #213277 by the_prophet1987
the_prophet1987 replied the topic: Games: Ειδήσεις, φήμες, γενική κουβέντα
The Reaper Άσε μη μιλήσουμε για την υπεράσπιση της "ελευθερίας" των Αμερικάνων.Οι νόμοι περι οπλοκατοχής αποκλείεται να αλλάξουν.Οπότε είναι και πάλι στο χέρι των πολιτών να αντιδράσουν.Αλλά πιο πιθανό να κυκλοφορήσει Half Life 3 παρά να ξυπνήσει ο Αμερικάνικος λαός.

The fire cracked silently as four Stalkers sat around it. The night was silent, only a small wind and the rustling of grass and leaves to fill the ears. One of the men spoke up suddenly: "Have you children heard the tale of the Monolith?"
- S.T.A.L.K.E.R. local folclore

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
09 Mar 2018 13:22 #213281 by JaGuAr
JaGuAr replied the topic: Games: Ειδήσεις, φήμες, γενική κουβέντα
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση
Η συνάντηση του Donald Trump με τους αρμόδιους της βιομηχανίας των video games πραγματοποιήθηκε, ενώ κατά την διάρκεια της συνάντησης παρακολούθησαν ένα βίντεο που δείχνει το πόσο βίαια έχουν γίνει σήμερα.

Το είπε και το έκανε ο Donald Trump. Μάζεψε σημαντικά στελέχη της βιομηχανίας και τους προέδρους των ESA, ESRB, κλείνοντας ωστόσο την πόρτα στα Μ.Μ.Ε. Ο Λευκός Οίκος δεν έχει να αναφερθεί ακόμα σε όσα ειπώθηκαν κατά την διάρκεια της συνάντησης ωστόσο διέρρευσαν ορισμένες συζητήσεις αλλά και ένα βίντεο το οποίο προβλήθηκε κατά την διάρκεια του meeting με στόχο να φανεί η βιαιότητα των σημερινών video games.

Συγκεκριμένα περιέχει στιγμιότυπα από games όπως τα Fallout 4, Call of Duty: Modern Warfare 2, The Evil Within και άλλα.
Υπήρξαν μάλιστα κλήσεις προς τους συμμετέχοντες του meeting που ζητούσαν αυστηρές ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των games που περιέχουν βία και αλκοόλ. Η Vicky Hartzler, Ρεπουμπλικανή από το Missouri, δήλωσε μέσω Twitter μετά την συνάντηση ότι πιστεύει σε μία “περιεκτική προσέγγιση” και ότι η συζήτησή τους δεν αφορούσε αποκλειστικά τα video games. Επίσης πρόσθεσε: “Η σημερινή συνάντηση ήταν μία ευκαιρία να μάθουμε και να ακούμε τις διαφορετικές πλευρές για την βία στα σχολεία. Πιστεύω ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος και ελπίζω να την αξιοποιήσουμε στο μέλλον”.

Ο έτερος Ρεπουμπλικανός Marco Rubio από την Florida ισχυρίστηκε πως δεν υπάρχουν αποδείξεις πως τα γεγονότα του Parkland προήλθαν από την ενθάρρυνση των video games. Ωστόσο πιστεύει πως “οι γονείς θα πρέπει να είναι ενήμεροι για τις παροχές στις οποίες είναι εκτεθειμένες τα παιδιά τους και να τα ελέγξουν”.

Ένας από τους υπεύθυνους για την διοργάνωση της E3 δήλωσε κατόπιν της συνάντησης: “Υποδεχθήκαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε τον Πρόεδρο και τους άλλους εκλεγμένους επισήμους στον Λευκό Οίκο. Συζητήσαμε για αρκετές επιστημονικές έρευνες που ξεκαθαρίζουν πως δεν υπάρχει σύνδεση της βίας των video games και την βία γενικότερα αλλά και το πώς το σύστημα βαθμολόγησης οφείλει να βοηθά τους γονείς να κάνουν ενημερωμένες επιλογές ψυχαγωγίας. Εκτιμούμε την άποψη του Προέδρου και αναζητούμε μια λογική λύση για το ζήτημα”
The following user(s) said Thank You: Shikabane_Hime7

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 Mar 2018 17:28 #213323 by TheReaper
TheReaper replied the topic: Games: Ειδήσεις, φήμες, γενική κουβέντα
Μήπως να έβαζαν σκηνές από το ΜΚ, που έχει και σεξουαλικό περιεχόμενο και βία; Επίσης ξέρω και κάτι παιχνίδια που έχει η πλατφόρμα Nutaku στο ίντερνετ τα οποία περιέχουν και αλκοόλ, επιπλέον των προαναφερθέντων... Από έναν φίλο μου, ξέρετε τώρα... :blush:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 3.158 seconds
Notification