Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Google Stadia

29 Mar 2020 01:12 #232884 by Giorgos Tsolaridis
Replied by Giorgos Tsolaridis on topic Google Stadia
Lost Words: Beyond the Page: Timed exclusive για το Stadia
Θα έρθει σε άλλες πλατφόρμες σε ένα χρόνο.


Το Lost Words: Beyond the Page είναι ένα Adventure από τις εταιρίες ανάπτυξης Sketchbook Games και Fourth State, το σενάριο του οποίου δημιουργήθηκε από την σεναριογράφο Rhianna Pratchett, γνωστή από τη δουλειά της σε games όπως Tomb Raider, BioShock Infinite, Prince of Persia και Mirror's Edge. Είχε ανακοινωθεί το 2018 και αναμενόταν να κυκλοφορήσει την άνοιξη στο Steam και σε άλλες πλατφόρμες όπως μας είχε γίνει γνωστό από trailer που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο.

Παρόλα αυτά ένα μήνα μετά τη προβολή του τρέιλερ, η Stadia ανακοίνωσε πως το Lost Words θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στο Stadia, και θα έρθει σε άλλες πλατφόρμες το 2021.


Στο Lost Words: Beyond the Page οι παίκτες θα αναλάβουν το ρόλο της Izzy, ενός νεαρού κοριτσιού που γράφει για την Estoria, ενός φανταστικού κόσμου στον οποίον ένα χωριό δέχεται επίθεση από έναν δράκο. Η ιστορία επηρεάζεται από τις αποφάσεις που θα κάνει ο κάθε παίκτης, ενώ παράλληλα καλείται να λύσει puzzles και να εξερευνήσει το φανταστικό αυτό κόσμο.

Το Lost Words: Beyond the Page κυκλοφόρησε σήμερα για το Google Stadia, και αναμένεται να κυκλοφορήσει στο Steam και σε άλλες πλατφόρμες το 2021.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Apr 2020 01:58 #233100 by Giorgos Tsolaridis
Replied by Giorgos Tsolaridis on topic Google Stadia
Το Google Stadia δωρεάν για δύο μήνες
Στις 14 χώρες όπου κυκλοφορεί.


Σε μια προσπάθεια να σταθεί στο πλευρό όσων παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους λόγω του κορωνοϊού, η Google προσφέρει την streaming υπηρεσία Google Stadia δωρεάν για δύο μήνες.

Ξεκινώντας από σήμερα 8 Απριλίου, οποιοσδήποτε εγγραφεί στο Stadia θα έχει στη κατοχή του το Stadia Pro για τους επόμενους δύο μήνες. Το μόνο που χρειάζεται για την εγγραφή είναι ένας Gmail λογαριασμός, που μπορείτε να δημιουργήσετε δωρεάν εδώ. Το Stadia Pro περιλαμβάνει 9 games, με κάποια εξ αυτών να είναι τα Destiny 2, Grid και Thumper αν και φυσικά υπάρχει η δυνατότητα να αγοράσετε και άλλα, τα οποία θα μείνουν στο λογαριασμό σας και μετά το τέλος της προσφοράς με τίτλους όπως τα Red Dead Redemption 2 και Doom Eternal. Η συγκεκριμένη υπηρεσία κανονικά κοστίζει 10 δολάρια το μήνα, τα οποία και θα χρεωθούν στο λογαριασμό σας αν δεν ακυρώσετε τη συνδρομή. Λόγω της αυξημένης κινητικότητας που υπάρχει στο internet το τελευταίο καιρό, η Google σημειώνει πως θα ρίξει την ποιότητα στο 1080p από το 4k που είναι κανονικά για να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των δικτύων της.

Το Google Stadia υποστηρίζεται στις παρακάτω χώρες: ΗΠΑ, Καναδάς, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Δανία, Σουηδία, Νορβηγία και Φινλανδία.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

25 Apr 2020 12:50 #233432 by Βάσια Κούκια
Google Stadia Connect Event



Η Google ανακοίνωσε ότι την Τρίτη 28 Απριλίου στις 6μμ. θα μεταδώσει ζωντανά την Stadia Connect για να επισημάνει καινούρια games που θα προστεθούν στην cloud gaming πλατφόρμα.

Θα μπορείτε να παρακολουθήσετε την παρουσίαση στο επίσημο κανάλι Youtube του Google Stadia. Η Αμερικάνικη εταιρεία δεν μπήκε σε λεπτομέρειες όσον αφορά το τι θα δείξει στο επερχόμενο livestream.

Δείτε ολόκληρη την είδηση κάνοντας κλικ εδώ: tiny.cc/hitqnz

Please Log in or Create an account to join the conversation.

21 Aug 2020 16:07 #237734 by Giorgos Tsolaridis
Replied by Giorgos Tsolaridis on topic Google Stadia
To Gmail και αρκετές υπηρεσίες της Google "έπεσαν" σε όλο τον κόσμο
Ο τεχνολογικός κολοσσός δήλωσε ότι προσπαθεί να λύσει το ζήτημα.


Η υπηρεσία της Google, το Gmail καθώς και αρκετές άλλες υπηρεσίες της εταιρείας αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα επί του παρόντος καθώς αρκετοί χρήστες δεν μπορούν να στείλουν email.

Αρκετά ακόμη apps όπως είναι τα Google Meet, Google Drive, Admin Console, Google Sites, Google Keep, Google Voice και Google Chat επιβεβαιώνεται ότι έχουν επηρεαστεί και παρουσιάζουν κάποια προβλήματα στην λειτουργία τους. Ως εκ τούτου, εξακολουθείτε να μπορείτε να ελέγξετε οποιαδήποτε αλληλογραφία στα εισερχόμενα σας.

Η Google ανακοίνωσε ότι όντως υπάρχει κάποιο πρόβλημα και η ομάδα της προσπαθεί να λύσει το ζήτημα. Μπορείτε να δείτε εδώ για πόση ώρα υπάρχει το πρόβλημα.

Το Google Service αναφέρει ότι το πρόβλημα λύθηκε για κάποιους χρήστες και αναμένεται να επιλυθεί για όλους σε σύντομο χρονικό διάστημα.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Feb 2021 18:05 #245661 by Giorgos Tsolaridis
Replied by Giorgos Tsolaridis on topic Google Stadia
Η Google κλείνει τις εταιρείες ανάπτυξης του Google Stadia και απολύει την Jade Raymond
Η Καναδή αντιπρόεδρος αποτελεί παρελθόν.


Η Google ανακοίνωσε ότι κλείνει δύο εταιρείες ανάπτυξης για το Google Stadia. Οι περισσότεροι από τους 150 εργαζόμενους θα μείνουν άνεργοι, μεταξύ αυτών και η Jade Raymond, παραγωγός των δύο πρώτων Assassin's Creed και του Watch Dogs.

Η Jade Raymond δεν έχει ολοκληρώσει project για δεύτερη συνεχόμενη φορά, αφού έφυγε το 2018 από την EA Motive και από το 2019 εργαζόταν στη Google για το Stadia. Μάλιστα, η Raymond ήταν αντιπρόεδρος της Google και επικεφαλής των Google Studios, Stadia Games and Entertainment, μέσω των οποίων είχε σκοπό να δημιουργήσει exclusives για το Stadia. Η Raymond αποτελεί ολοκληρωτικά παρελθόν από την Google, η οποία την ευχαρίστησε για την προσφορά της και της ευχήθηκε καλή επιτυχία για το μέλλον.

Το Stadia λογικά δεν έχει φτάσει την απήχηση που θα περίμενε η Google ώστε να μπορέσει να χρηματοδοτήσει περαιτέρω ενέργειες. Η Google, μέσω του Phil Harrison, ανακοίνωσε ότι η streaming πλατφόρμα της σταματάει πλέον την ανάπτυξη των games. Θα εστιάσει πλέον μόνο στην τεχνολογία του Stadia. Ορισμένα από τα στελέχη των gaming εταιρειών θα μετακινηθούν σε νέες θέσεις, εντός της Google.

Ένας από τους απολυμένους developers δήλωσε στο Kotaku (το οποίο έχει πάρει τελευταία εργολαβία τις απολύσεις, μαζί με το Bloomberg): "Η Google είναι ένα κακό μέρος για να αναπτύσσεις games. Φαντάσου το σαν το Amazon, αλλά χωρίς resources".


Οι πλατφόρμες Stadia και Stadia Pro θα παραμείνουν σε λειτουργία και οι υπηρεσίες θα βασίζονται πλέον μόνο σε τρίτες εταιρείες. Η Google συνεχίζει να δηλώνει "αφοσιωμένη στο cloud gaming και το 2021 θα συνεχίσουμε να βοηθάμε τους developers και τους publishers να κυκλοφορήσουν τα games τους στην πλατφόρμα μας".

Οι λόγοι αποτυχίας του Google Stadia; Πολλοί. Καταρχήν υποστηριζόταν σε ελάχιστες χώρες, οι οποίες δεν επεκτάθηκαν, σε αντίθεση με τις οπτικές ίνες που μπήκαν στη ζωή μας. Κατά δεύτερον, η ανάλυσή του έφτανε μέχρι 1080p/60fps στη δωρεάν έκδοση, ενώ για 4K θα έπρεπε να πληρώσετε συνδρομή cloud gaming στο Stadia Pro και η συνδρομή είναι ένα μοντέλο με το οποίο πολλοί gamers διαφωνούν, όταν έχουν εναλλακτικές επιλογές (συμφωνούν μόνο στις συνδρομές PS Plus και Xbox Live όπου αναγκάζονται να πληρώσουν για το multiplayer). Τρίτον, το Marketing του ήταν νεκρό αφού η Google έστειλε το Stadia σε ελάχιστα μέσα και δεν το επικοινώνησε καν μέσω δελτίων τύπου. Τέταρτον, η υπηρεσία -καθότι cloud gaming- απευθυνόταν σε όσους είχαν low-end PC ή ήθελαν να παίζουν games από οποιαδήποτε συσκευή και όχι στους παραδοσιακούς PC gamers που είναι η πλειοψηφία του κόσμου και θα μπορούσαν να τρέξουν τα games από το PC τους αντί να βασίζονται στη σύνδεση που έχουν. Πέμπτο και πολύ βασικό για πολλούς, την στιγμή που ο περισσότερος κόσμος παίζει τα games του στο Steam (σ.σ. οι console gamers έχουν τα δικά τους δίκτυα), ποιος ο λόγος να αφήσει κάποιος την λίστα φίλων του στο Steam για το Stadia;

Βέβαια ελάχιστοι είναι οι game developers (κυρίως μεγάλοι publishers) που δέχονται να συνεργαστούν με το Stadia, τόσο λόγω της μικρής βάσης, όσο και εξαιτίας της χαμηλής προμήθειας που δίνει η Google.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

17 Feb 2021 21:37 - 17 Feb 2021 21:39 #246439 by Γιάννης Παπαργυρίου
Φήμη: Η Google καθησύχαζε τους developers του Stadia πριν τους απολύσει 5 ημέρες πριν.
Σύμφωνα με νέα αναφορά από τον Nathan Grayson του Kotaku, μόλις πέντε ημέρες πριν από την αιφνιδιαστική ανακοίνωση της Google ότι εγκαταλείπει όλα της τα σχέδια για ανάπτυξη games από first party εταιρείες και αλλάζει το επιχειρηματικό της πλάνο για το Stadia,  ο επικεφαλής του εγχειρήματος Phil Harrison καθησύχαζε τις εσωτερικές ομάδες ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα .

Πριν από δύο εβδομάδες, η Google  έκλεισε όλες τις θυγατρικές εταιρείες ανάπτυξης games για το Stadia και απέλυσε την επικεφαλής τους, Jade Raymond . Οι απώλειες θέσεων εργασίας εκτιμώνται ότι κυμαίνονται γύρω στις 150. Ωστόσο στις 27 Ιανουαρίου ο Harrison είχε κοινοποιήσει ένα email, μέρος του οποίου ανέφερε ότι “η Stadia Games & Entertainment έχει κάνει μεγάλη πρόοδο στο να φτιάξει μια πολυποίκιλη και ταλαντούχα ομάδα και να εξασφαλίσει μία σειρά από δυνατά exclusive games για το Stadia. Θα οριστικοποιήσουμε το ενημερωτικό φυλλάδιο των επενδυτών μας σύντομα, το οποίο στη συνέχεια θα επηρεάσει την στρατηγική της SG&E.”

Πέντε ημέρες μετά από το παραπάνω email, o Harrison θα ανακοίνωνε τα νέα: “Με δεδομένη την εστίασή μας στο να χτίσουμε πάνω στην αποδεδειγμένη τεχνολογία του Stadia καθώς και το να εμβαθύνουμε τις επιχειρηματικές μας συνεργασίες, αποφασίσαμε ότι δεν θα επενδύσουμε περεταίρω στο να φέρουμε αποκλειστικό περιεχόμενο από την εσωτερική μας εταιρεία ανάπτυξης SG&E, πέρα από κάποια games που έχουν προγραμματιστεί για το εγγύς μέλλον.”Οι developers έμαθαν αυτά τα νέα λίγο πριν την δημόσια ανακοίνωση της 1ης Φεβρουαρίου, ωστόσο δεν είχαν την δυνατότητα να υποβάλλουν ερωτήσεις στον Harrison έως τις 4 Φεβρουαρίου, στα πλαίσια ενός conference call. Στα πλαίσια του σχετικού Q&A, ο Harrison βρέθηκε άμεσα αντιμέτωπος με ερωτήσεις σχετικά με το προηγούμενο καθησυχαστικό εσωτερικό email του και, σύμφωνα με πολλαπλές πηγές, δήλωσε ότι μετανιώνει για αυτό και παραδέχτηκε ότι “γνωρίζαμε”.

Ο Phil Harrison δεν βγαίνει από όλο αυτό ατσαλάκωτος. Ωστόσο η αποτυχία αυτής της έκδοσης του Stadia και της απόφασης της Alphabet να κόψει επαφές με τις first party εταιρείες ανάπτυξής της δύσκολα μπορούν να αποδοθούν σε ένα μόνο άτομο. Το πλάνο που ανακοινώθηκε δημόσια για το μέλλον του Stadia είναι ότι η πλατφόρμα θα συνεχίσει να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, προσφέροντας τόσο μια δωρεάν βασική υπηρεσία όσο και την συνδρομητική Stadia Pro, αλλά η έμφαση στο εξής θα είναι στην υποβοήθηση εξωτερικών developers και  publishers  προκειμένου να εκμεταλλευτούν την τεχνολογία.

Ομοίως με τις προσπάθειες της Amazon να μπει στον χώρο των games, οι εξελίξεις γύρω από το Stadia θεωρούνται μια αντίστοιχη περίπτωση όπου γίγαντες με λίγη εμπειρία στο gaming προσπαθούν να φτιάξουν εσωτερικές εταιρείες ανάπτυξης που θα μπορούν να αναπτύξουν games κορυφαίας ποιότητας (τα λεγόμενα ΑΑΑ games) με μηδενικό προηγούμενο. Μέχρι στιγμής τα πράγματα δεν έχουν εξελιχθεί θετικά και αυτό εν προκειμένω κοστίζει κυρίως στους developers που πίστεψαν στην αφοσίωση της Google στο Stadia και σε λιγότερο από δύο χρόνια αργότερα βρίσκονται άνεργοι.

“Είμαστε αφοσιωμένοι στο μέλλον του cloud gaming και θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί για να ωθήσουμε αυτήν την βιομηχανία προς τα εμπρός” έγραψε ο Harrison την 1η Φεβρουαρίου. Μετά από τις παραπάνω πληροφορίες ωστόσο, πολλοί αμφισβητούν την ειλικρίνεια των λόγων του και σχολιάζουν ότι μπορεί σύντομα να γράψει κάτι διαφορετικό.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

27 Feb 2021 13:48 #246905 by Giorgos Tsolaridis
Replied by Giorgos Tsolaridis on topic Google Stadia
Stadia: Μετά τις απολύσεις των developers υπάρχουν άλυτα bugs στο Journey to the Savage Planet Η Google κυκλοφόρησε ένα patch, το οποίο διορθώνει τα bugs.
​​​​​​​Η Google έδωσε στην δημοσιότητα ένα patch, το οποίο διορθώνει τα bugs που υπάρχουν στο Journey to the Savage Planet.Η Google επίσης ευχαρίστησε  μέσω του Reddit , τον κόσμο για την υπομονή του. Οι υπεύθυνοι του Stadia  επιβεβαίωσαν στο VG247 , ότι οι  first-party  εταιρείες ανάπτυξης τους όπως η Typhoon δουλεύουν ακόμα για την Google.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

27 Feb 2021 16:05 #246961 by Γιώργος Τσάκωνας
H Google ανακοίνωσε το Stadia τον Μάρτιο του 2019, με την υπόσχεση πως θα άλλαζε τον κόσμο του gaming.

Η αμερικάνικη εταιρία κατάφερε να κάνει την πρωτοποριακή της ιδέα πραγματικότητα. To Google Stadia συνοδεύτηκε από την δημιουργία της εταιρίας ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών Stadia Games and Entertainment με ηγέτη τον Jade Raymond, ένα έμπειρο στέλεχος που έχει εργαστεί στην Ubisoft και στην Electronic Arts.

Όμως, ύστερα από λιγότερο από δύο χρόνια, η εταιρία ανάπτυξης έκλεισε πριν καν κατορθώσει να κυκλοφορήσει έστω ένα παιχνίδι. Ο αντιπρόεδρος της Google Phil Harrison ανέφερε πως το Stadia θα συνεχίσει να λειτουργεί ως πλατφόρμα, αλλά η Google δεν θα επενδύσει περαιτέρω στην ανάπτυξη δικών της games. Στέλεχος της Google ανέφερε στο Wired πως “η Google είναι μια εταιρία μηχανικών και τεχνολογίας” και πως “η παραγωγή περιεχομένου απαιτεί ρόλους που γενικά δεν υπάρχουν στην Google”.
Πηγές του Wired ανέφεραν επίσης πως υπήρχαν σοβαρά εσωτερικά προβλήματα. Σύμφωνα με αυτές, η Google κατεύθυνε τους developers στο να διαφημίζουν το Stadia αντί για τα games τους. Επιπλέον, η αμερικάνικη εταιρία διέκοψε τις προσλήψεις τον Απρίλο του 2020 πριν το νέο στούντιο της Stadia στην Καλιφόρνια στελεχωθεί πλήρως. Με το πέρασμα του χρόνου κάποιοι τομείς βελτιώθηκαν, όπως την πρόσβαση σε εργαλεία development και την αλλαγή στις αξιολογήσεις επίδοσης τον games ώστε να εστιάζουν περισσότερο σε αυτά από ότι στο Stadia, αλλά δεν υπήρξαν από τότε και στο εξής νέες προσλήψεις.

Παρά όλα αυτά τα εμπόδια, ο Phil Harrison είπε στο τέλος του Ιανουαρίου πως η Stadia Games and Entertainment είχε κάνει “σπουδαία πρόοδο στο να δημιουργήσει μια ποικιλόμορφη και ταλαντούχα ομάδα και στο να αναπτύξει μια καλή σειρά από Stadia exclusives”. όμως η Google έκλεισε την εταιρία μόλις πέντε ημέρες μετά. Δύο πηγές ανέφεραν πως πιστεύουν ότι η Google έπρεπε να είχε αντιγράψει το μοντέλο της Microsoft, δηλαδή να αγοράζει εταιρίες ανάπτυξης, να τους δίνει λεφτά και να τις αφήνει στην ησυχία τους.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Mar 2021 09:25 - 03 Mar 2021 09:26 #247175 by Giorgos Tsolaridis
Replied by Giorgos Tsolaridis on topic Google Stadia
Στο Google Stadia ξοδεύτηκαν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια για games όπως το Red Dead Redemption 2 Σύμφωνα με τον Phil Harrison.
Το Bloomberg  μίλησε  με τον Phil Harrison, επικεφαλής του Google Stadia, ο οποίος μάλιστα είχε διευθυντικές θέσεις σε αμφότερες τις Sony και Microsoft.Ο Harrison δήλωσε ότι το Stadia " ήθελε να κάνει μεγάλο μπάσιμο στην αγορά ξοδεύοντας δεκάδες εκατομμύρια δολάρια  για να εντάξει στην υπηρεσία triple-A games", όπως το Red Dead Redemption 2.
Η απόφαση αυτή ήταν χαζή από πλευράς Google και σε συνδυασμό με games τα οποία έφτιαχναν οι εταιρείες ανάπτυξής, θα της έδιναν τον δρόμο της επιτυχίας για το Stadia. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι η Google είναι ζήτημα αν ξόδεψε και τίποτα στο Marketing, αφού ποτέ δεν λάβαμε ένα δελτίο τύπου για τα όσα ετοιμάζει. Σύμφωνα πάντως με το  Wired , ο Harrison δεν ήταν επίσης ειλικρινής με τουq developers, αφού λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση κλεισίματος των gaming εταιρειών της Google, το υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας απένειμε τα εύστημα στους developers για την δουλειά τους και  τους καθησύχαζε κιόλας .

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Mar 2021 11:03 - 03 Mar 2021 11:06 #247198 by Giorgos Tsolaridis
Replied by Giorgos Tsolaridis on topic Google Stadia
H Google αρνείται ότι ακύρωσε το Horror Game του Hideo Kojima
Google: "Οι δηλώσεις ήταν ανακριβείς και διέδωσαν φήμες ως γεγονότα."
Η Google  δήλωσε στο GamesRadar+ , ότι η αναφορά του VGC σχετικά με την ακύρωση του project των Kojima και Yu Suzuki ήταν ψευδής: "Οι δηλώσεις ήταν ανακριβείς και διέδωσαν φήμες ως γεγονότα".Στις δηλώσεις της, η Google ανέφερε επίσης ότι δεν έχει καμία σχέση, ούτε έχει ανακοινώσει κάτι σε συνεργασία με τον Kojima ή τον Yu Sazuki.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification