Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Κίνα: Γενική συζήτηση για τα games της χώρας

22 Sep 2021 20:46 #255669 by Moose
Η Κίνα επιβάλει περιορισμούς στα games: Όχι στις ομοφυλοφιλικές σχέσεις, τον εθισμό και τους celebritiesΣυναντήθηκε με Tencent και NetEase

Στην Κίνα, μετά τον περιορισμό των ανηλίκων σε τρεις ώρες online games την εβδομάδα (μία ώρα ημέρας το ΠΣΚ) που ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου, όλοι οι παίκτες θα πρέπει πλέον να κάνουν εγγραφή με τα πραγματικά ονόματά τους. Συν τις άλλοις, η κυβέρνηση θέτει και άλλους περιορισμούς.

Η Κίνα θα καθυστερεί στο εξής την έγκριση των νέων online games, ώστε να καταπολεμήσει τον online εθισμό στα games ανάμεσα στους νέους. Μάλιστα, φήμες από πηγή μέσα στην κυβέρνηση, λένε ότι στόχος είναι η μείωση των νέων games για να μειωθεί ο εθισμός στα games, λέγοντας μάλιστα ότι "εγκρίθηκαν πολλά games στο πρώτο μισό του 2021". Η καθυστέρηση στην έγκριση ισχύει εδώ και ένα μήνα και δεν γνωρίζουμε πότε οι ρυθμοί εγκρίσεων θα φτάσει στα προηγούμενα φυσιολογικά επίπεδα.

Επιπλέον, σε συνάντηση που είχαν οι επικεφαλής της Κίνας με τους εκπροσώπους των Tencent και NetEase από την ίδια χώρα, πρόσθεσαν νέους περιορισμούς στα games, σύμφωνα με τους οποίους δεν θέλουν τα νέα παιχνίδια να περνάνε λάθος αξίες. Στους περιορισμούς απαγορεύονται οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις, το άσεμνο και βίαιο περιεχόμενο και εκείνες οι αξίες που γεννούν ανθυγιεινές τάσεις, όπως η λατρεία του χρήματος και η θηλυκότητα". Αυτά θα πρέπει μάλιστα να αφαιρεθούν και στα ήδη υπάρχοντα games. Επιπλέον, θα πρέπει στο game design καθε παιχνιδιού να μην υπάρχει ως στόχος ο εθισμός, να μην συμμετέχουν celebrities και να μπουν κανόνες στο livestreaming.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 Sep 2021 18:41 #255776 by Moose
213 Κινεζικές gaming εταιρείες λένε ότι θα "τηρήσουν κατά γράμμα" τους κανόνες της κυβέρνησης για το gamingΘα εφαρμοστεί η τεχνολογία online αναγνώρισης προσώπου σε ανήλικους.

Η Κινεζική κυβέρνηση είχε πάντοτε αυστηρά μέτρα ενάντια στα video games, τα οποία έβλεπε ότι "εθίζουν τους νέους".

Με αφορμή τα τελευταία μέτρα τα οποία έχουν γίνει πιο αυστηρά και μάλιστα επέβαλαν περιορισμό πρόσβασης στο online gaming για ανήλικους (σε μόλις τρεις ώρες ανά εβδομάδα, μέσα σε ΠΣΚ), η Κίνα κάλεσε μερικούς από τους μεγαλύτερους developers και publishers μέσα στον Σεπτέμβριο και τους παρότρυνε να "σταματήσουν την μονόπλευρη εστίαση προς την επιδίωξη κέρδους ή την προσέλκυση νέων fans και άλλες λανθασμένες τάσεις και να αλλάξουν τους κανόνες στα games που προκαλούν κάθε είδους εθισμό".

Μετά από τις συναντήσεις της κυβέρνησης της Κίνας, η CGIGC, Ένωση των game developers της χώρας, ανακοίνωσε ότι: "213 gaming εταιρείες, μεταξύ αυτών και οι Tencent και NetEasy, δηλώνουν ότι θα ακολουθήσουν τους κανόνες της κυβέρνησης και θα εφαρμόσουν την τεχνολογία facial recognition (σ.σ. αναγνώριση προσώπου) ώστε οι νέοι να σταματήσουν να παίζουν εκτός ωραρίου και παράνομα". Η δήλωση αναφέρει ότι "Οι υπογράφοντες θα κόψουν κάθε περιεχόμενο που διαστρεβλώνει την ιστορία ή προωθεί "θηλυκή" συμπεριφορά (σ.σ. ως προς τα games που προάγουν την ομοφυλοφιλία) και ότι οι developers θα δουλέψουν ώστε να αποτρέψουν την ανάπτυξη games που παραβιάζουν τους νόμους της Κίνας, ενώ θα σταματήσουν να χρησιμοποιούν διεθνείς gaming πλατφόρμες".

Οι εταιρείες ανέφεραν ότι δεν θα εισάγουν περιεχόμενο που θα είναι: πολιτικά επιβλαβές, μηδενιστικό, βρώμικο, πορνογραφικό, φρικιαστικό, τρομοκρατικό και παράνομο  σύμφωνα με άλλους νόμους". Θα αντισταθούν αποφασιστικά στο να "διεκδικούν χρήματα από τους χρήστες και άλλες κακές κουλτούρες" και δεν θα αλλάζουν τους κανόνες των games για να εθίσουν τους χρήστες.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τους νέους κανόνες της Κίνας για το περιεχόμενο των games

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification