Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Κίνα: Γενική συζήτηση για τα games της χώρας

26 Aug 2017 00:08 - 12 Apr 2019 00:44 #204388 by Πιέρρος Φουστέρης
Κίνα: "Οι στρατιώτες δεν πρέπει να παίζουν games"Αίσθηση προκάλεσαν οι πληροφορίες συμφώνα με τις οποίες ο Κινεζικός στρατός αντιμετωπίζει προβλήματα με τους νεοσύλλεκτους. Συγκεκριμένα οι Κινέζοι αποτυγχάνουν να διδάξουν στους νεαρούς νεοεισαχθείς στον Κινεζικό στρατό τα βασικά στάδια της στρατιωτικής εκπαίδευσης που οφείλουν να παρακολουθήσουν κυρίως λόγω της απαράδεκτης φυσικής κατάστασης των νεοσύλλεκτων.

Οι Κινέζοι αμέσως έσπευσαν να κατηγορήσουν τα video games ως υπαίτια για την κακή τους κατάσταση, ενώ ο αυνανισμός είναι σύμφωνα με αυτούς ο δεύτερος παράγοντας που συντέλεσε σε αυτήν την κατάσταση. Βασιζόμενοι σε στατιστικά στοιχεία του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, προκύπτει πως το 20% τον νεοσύλλεκτων του Κινεζικού στρατού αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις δοκιμασίες και τις απαιτήσεις της βασικής εκπαίδευσης καθώς είναι υπέρβαροι. Βεβαίως, απέδωσαν την άσχημη σωματική και φυσική κατάσταση των νέων στην συστηματική ενασχόληση με τα games.

Ακόμα πιο περίεργη ακούστηκε ωστόσο η απόδοση ευθυνών και στον αυνανισμό των νέων αφού όπως υποστήριξαν τα ίδια στατιστικά στοιχεία το 8% των νέων έχουν θέμα κιρσοκήλης και παθήσεων που προκύπτουν από τον πολύ…αυνανισμό. Λιγότερη έμφαση δόθηκε σε παράγοντες όπως η κατανάλωση αλκοόλ, οι ασθένειες και λοιπά. Γνωρίζουμε πως ο Κινεζικός στρατός είναι αρκετά απαιτητικός αλλά ας μη κοροϊδευόμαστε, αν κόψετε από έναν έφηβο τα video games και τον αυνανισμό πιθανότατα θα προτιμήσει να… πολεμήσει ενάντια στην Κίνα.

"Once you've accepted your flaws, no one can use them against you."
"Never forget what you are, the rest of the world will not. Wear it like armor and it can never be used to hurt you."
"Death is so final, whereas life is full of possibilities."
"Most men would rather deny a hard truth than face it."
- Tyrion Lannister

Please Log in or Create an account to join the conversation.

20 Oct 2017 12:42 #207028 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
Κίνα: Παιχνίδι για το κινητό καλεί το κοινό να χειροκροτήσει τον πρόεδρο Xi Jinping


Η Tencent, Κινέζικη εταιρεία που κρύβεται από την δημιουργία της δημοφιλούς στην Κίνα εφαρμογής WeChat, δημιούργησε ένα πρωτότυπο παιχνίδι για κινητά που καλεί το κοινό να…χειροκροτήσει τον πρόεδρο Xi Jinping.

Το παιχνίδι έκανε την εμφάνισή του την Τετάρτη, λίγο μετά τον λόγο του προέδρου στο 19ο Διεθνές Συνέδριο των Κομουνιστικών υποστηρικτών της Κίνας που λαμβάνει χώρα κάθε πέντε χρόνια. Η εφαρμογή ονομάστηκε “Excellent Speech: Clap for Xi Jinping” και καλεί τους παίκτες να παρακολουθήσουν ένα σύντομο απόσπασμα της ομιλίας του και στην συνέχεια να πατήσουν το clap button όσο περισσότερες φορές γίνεται εντός 19 δευτερολέπτων.

Η Κίνα πρόσφατα έριξε πρόστιμο σε εταιρείες τεχνολογίας όπως οι Weibo, Baidu και στην Tencent στην συγκεκριμένη περίπτωση για απαγορευμένο περιεχόμενο. Για την ακρίβεια έκλεισαν ορισμένες λειτουργίες του WeChat, με του χρήστες του να μην μπορούν πλέον να επεξεργαστούν το όνομά τους, την φωτογραφία τους ή και τις προσωπικές τους πληροφορίες μέχρι το τέλος του μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφόρησαν το clap game αυτό παίχτηκε περισσότερες από 400 εκατομμύρια φορές μέχρι το τέλος της Τετάρτης, ενώ αυτή τη στιγμή έχει παιχτεί περίπου 1,1 δισεκατομμύρια φορές. Όχι κι άσχημα θα έλεγε κανείς.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

23 Mar 2018 20:11 #213658 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
Κίνα: Εξερράγη ψυγείο σε Internet cafe


Σε ένα Internet café στην Κίνα ανατινάχθηκε ψυγείο και παραλίγο να τραυματίσει έναν πελάτη.

Καμιά φορά η τύχη παίζει περίεργα παιχνίδια. Έτσι και στην περίπτωση του νεαρού Κινέζου που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, πιθανότατα διένυε μία ακόμα απλή ημέρα της εβδομάδας του. Που να φανταζόταν ότι κατά την επίσκεψη του στο Internet café που συχνάζει θα κινδυνεύσει από ένα ψυγείο.

Κατά την είσοδο του στον χώρο μια απρόσμενη έκρηξη του ψυγείου που βρίσκεται δίπλα από την πόρτα του χώρου ψυχαγωγίας τρόμαξε τόσο τον ταμεία όσο και τον ίδιο τον πελάτη, αφού οι σπίθες έφτασαν μέχρι τα αυτιά του, ενώ ο θόρυβος φυσικά τον κατατρόμαξε. Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 19 Μαρτίου στην πόλη Pingdingshan της Κίνας. Οι αρχές εξετάζουν τον χώρο για να εντοπίσουν τους λόγους που προκάλεσαν αυτή την έκρηξη, Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

23 Mar 2018 20:52 #213668 by Aνέστης Αδαμίδης
Ψυγείο be like: "NOT TODAY PUNK!!!""

Please Log in or Create an account to join the conversation.

23 Mar 2018 21:24 #213671 by Lyricaldemon
Ο άλλος πήγε να πάρει μια coca cola να πιεί και του έσκασε το ψυγείο!Μπορεί να ήταν κάνενας feeder και να τον τιμώρησε κανείς έτσι...Πέρα απο την πλάκα ευτυχώς που δεν είχαμε απώλειες.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

15 Aug 2018 15:42 #218500 by Μάνος Γρυπάρης
Η Κίνα "πάγωσε" όλες τις αδειοδοτήσεις στις κατοχύρωσεις ονομάτων για νέα games

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι νομοθέτες της χώρας έχουν να εγκρίνουν νέα games για κυκλοφορία στην αγορά για τουλάχιστον τέσσερις μήνες. Ο λόγος είναι ότι στην Κίνα γίνεται αναδόμηση των παραρτημάτων της κυβέρνησης που δίνουν τις εγκρίσεις, κοινώς το θέμα δείχνει εκ πρώτης όψεως να είναι γραφειοκρατικό. Ακόμα και το συμβούλιο ραδιοτηλεόρασης της χώρας που δείχνει τις άδειες έχει σταματήσει για ένα τετράμηνο να δίνει εγκρίσεις.

Την δεδομένη στιγμή δεν υπάρχουν ηγεσίες στα παραρτήματα Ραδιοτηλεόρασης και στο Υπουργείο Κουλτούρας και Τουρισμού, ενώ οι υπάλληλοι δεν παίρνουν την ευθύνη να δώσουν έγκριση για νέα προϊόντα στην αγορά, μέχρις ώτου να εγκατασταθούν οι νέοι υπουργοί και διευθυντές αντίστοιχα από τους οποίους περνάει η τελική έκδοση. Αυτό σημαίνει ότι στην Κίνα δεν κυκλοφορούν νέα games εδώ και τέσσερις μήνες. Συν τις άλλοις, η Κίνα βλέπει τα loot boxes ως τζόγο, επομένως η αντίστοιχη απόφαση για την απαγόρευσή τους, κάτι που συνέβει εν μέρει σε Ολλανδία και Βέλγιο, θα καθυστερήσει.
H Κινέζικη εταιρεία Tencent, η οποία είναι publisher των PUBG, Fortnite και League of Legends στην Κίνα, έχει χάσει 150 δις δολάρια της χρηματιστηριακής της αξίας, μόνο και μόνο επειδή η κυβέρνηση της χώρας αδιαφορεί το συγκεκριμένο τετράμηνο. Η Tencent έχει αναλάβει στην Κίνα ακόμα και μεγάλους publishers, όπως οι Activision Blizzard και EA. Ακόμα και η Ιαπωνία έχει επηρεαστεί από την απώλεια στις Κινέζικες πωλήσεις, με τις μετοχές της Capcom να πέφτουν κατά 2,7% και της Konami κατά 4,2%.

Το χειρότερο όμως είναι ότι η εταιρεία ερευνών Citigroup Ασίας, δήλωσε στο Bloomberg ότι "Το πάγωμα των εγκρίσεων δεν αναμένεται να λήξει σύντομα και οι εγκρίσεις νέων games θα εξακολουθήσουν να καθυστερούν".

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

28 Oct 2018 18:50 #219704 by Giorgos Tsolaridis
Twitch Sings: Karaoke για streamers
Τραγουδήστε μαζί τους.
Αποκαλύφθηκε video game για τους streamers του Twitch υπό την μορφή Karaoke.

Το Twitch ανακοίνωσε το Twitch Sings, ένα karaoke game που σχεδιάστηκε για τους streamers της πλατφόρμας, από την Harmonix, την εταιρεία ανάπτυξης του Rock Band. Θα περιλαμβάνει εκατοντάδες γνωστά κομμάτια διαφόρων ειδών, ενώ οι viewers θα μπορούν να ζητάνε στο chat το επόμενο κομμάτι που θα ερμηνεύσει ο εκάστοτε streamer, αλλά και να τους θέσουν ορισμένες δοκιμασίες ανάλογα με τις προτιμήσεις τους.

Η ανακοίνωση αναφέρει: “Με το Twitch Sings μπορείτε να τραγουδήσετε ελεύθερα και να μοιραστείτε τις ερμηνείες σας με όλο το Twitch ή και να τραγουδήσετε ντουέτο με κάποιο μέλος του community. Το να είστε στο πλήθος είναι το ίδιο ευχάριστο με το να κρατάτε το μικρόφωνο και το ίδιο σημαντικό. Στο chat θα μπορείτε να ζητάτε τα επερχόμενα τραγούδια και να αναθέσετε στους αγαπημένους σας streamers τις πιο τρελές δοκιμασίες!”
www.twitch.tv/videos/327808372
Το παιχνίδι θα πρωτοεμφανιστεί σε closed beta έκδοση εντός του 2018 για PC και iOS.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

13 Dec 2018 14:02 #221085 by Giorgos Tsolaridis
Η Κίνα επανέφερε τις αδειοδοτήσεις νέων games
Συστάθηκε επιτροπή δεοντολογίας και απέρριψε τα μισά games που εξέτασε.


Η νέα επιτροπή συστάθηκε και οι αδειοδοτήσεις νέων games επέστρεψαν
Από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα πέρασαν οκτώ μήνες και επιτέλους η Κίνα αποφάσισε να κάνει σύσταση επιτροπής για την αδειοδότηση νέων games.

Σύμφωνα με την South China Morning Post, η "Επιτροπή δεοντολογίας των Online games" όπως ονομάζεται, θα δίνει τις εγκρίσεις στα games πριν κυκλοφορήσουν, ενώ θα εξετάζει και φαινόμενα εθισμού στα games, ακατάλληλο περιεχόμενο για μικρές ηλικίες (π.χ. πορνογραφία) και μυωπία σε νεαρές ηλικίες.

Το μέσο αναφέρει ότι μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί 20 games εκ των οποίων απορρίφθηκαν τα 9, ενώ τα υπόλοιπα 11 θα πρέπει να "αλλάξουν το περιεχόμενό τους για να λάβουν έγκριση" σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση. Λογικά αφού δεν πέρασε κανένα...μάλλον θα πρέπει να αφαιρεθεί το αίμα, τα κοντά σορτσάκια ή οτιδήποτε άλλο αποφάσισε η κυβέρνηση της Κίνας. Δυστυχώς δεν διέρρευσαν τα ονόματα των 20 games που πέρασαν από διαδικασία έγκρισης.

Το πάγωμα εγκρίσεων των νέων games έχει προκαλέσει οικονομικό κραχ στις Κινέζικρες εταιρείες, με κατακόρυφη πτώση της Tencent. Όλα αυτά ενώ η αγορά των games είχε άνοδο 5% μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017, ενώ η κονσόλα άρχισαν και πάλι να πωλούνται από το 2014. Εν τω μεταξύ το Steam επιτέλους λανσαρίστηκε και στην Κίνα αλλά τρεις μήνες πριν απαγορεύτηκε το Twitch.

Στο στόχαστρο της λογοκρισίας υποθέτουμε ότι θα βρεθεί και το Kingdom Hearts 3, αφού περιέχει τον χαρακτήρα Winnie-the-Pooh, ο οποίος έχει απαγορευτεί στην Κίνα επειδή μοιάζει με τον πρόεδρο της χώρας, Xi Jinping. Εκτός κι αν αντικατασταθεί π.χ. από καμιά πολική αρκούδα για να αποφευχθεί τυχόν ομοιότητα.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

13 Dec 2018 14:55 #221104 by Μάνος Γρυπάρης
Χθες σας αναφέραμε ότι η επιτροπή δεοντολογίας της Κίνας συστάθηκε μετά από 8 μήνες και ότι εξέτασε 20 games που προορίζονται για έγκριση στη χώρα.

Από τα games αυτά τα 9 απαγορεύθηκαν τελείως και τα 11 στάλθηκαν πίσω για "αλλαγή περιεχομένου και επανεξέταση". Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η Tencent, η οποία κάνει publish στην Κίνα αμφότερα τα Fortnite και PUBG στα smartphones, ίσως να έχει θέμα με τα δύο πιο γνωστά Battle Royale games.

Πράγματι πριν από λίγες ώρες διέρρευσε μία λίστα στο Reddit, στην οποία υπάρχουν 20 games και τα 10 εξ αυτών (απεικονισμένα με bold) απαγορεύτηκαν από την χώρα. Πέρα από τα δύο Battle Royale games, τα League of Legends, αλλά και τα games της Blizzard (Diablo, Overwatch και World of Warcraft) φέρονται να έχουν επίσης απαγορευθεί. Μέσα στη λίστα βρίσκονται ακόμη το Paladins της Hi-Rez και το H1Z1.

Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν η λίστα όντως αληθεύει, πάντως χθες το South China Morning post θυμίζουμε ότι έκανε λόγο για απαγορεύσεις σε 9 από τα 20 games και όχι στα 10.

Τα games φέρονται να απαγορεύτηκαν λόγω της βίας τους, ενώ είναι αστείο το γεγονός ότι τα World of Warcraft, Paladins, League of Legends και Overwatch κατηγορούνται μεταξύ άλλων και για "Υπερβολική επίδειξη γυναικείων χαρακτήρων". Τα δύο τελευταία κατηγορήθηκαν και για "δυσαρμονία στο chat τους" μεταξύ των χρηστών.

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

13 Dec 2018 15:25 #221117 by Giorgos Tsolaridis
Φήμη: PUBG, Fortnite, Diablo, LoL, WoW και Overwatch απαγορεύτηκαν στην Κίνα
Θα υπάρξει απαγόρευση ή αλλαγή περιεχομένου.


Χθες σας αναφέραμε ότι η επιτροπή δεοντολογίας της Κίνας συστάθηκε μετά από 8 μήνες και ότι εξέτασε 20 games που προορίζονται για έγκριση στη χώρα.

Από τα games αυτά τα 9 απαγορεύθηκαν τελείως και τα 11 στάλθηκαν πίσω για "αλλαγή περιεχομένου και επανεξέταση". Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η Tencent, η οποία κάνει publish στην Κίνα αμφότερα τα Fortnite και PUBG στα smartphones, ίσως να έχει θέμα με τα δύο πιο γνωστά Battle Royale games.

Πράγματι πριν από λίγες ώρες διέρρευσε μία λίστα στο Reddit, στην οποία υπάρχουν 20 games και τα 10 εξ αυτών (απεικονισμένα με bold) απαγορεύτηκαν από την χώρα. Πέρα από τα δύο Battle Royale games, τα League of Legends, αλλά και τα games της Blizzard (Diablo, Overwatch και World of Warcraft) φέρονται να έχουν επίσης απαγορευθεί. Μέσα στη λίστα βρίσκονται ακόμη το Paladins της Hi-Rez και το H1Z1.

Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν η λίστα όντως αληθεύει, πάντως χθες το South China Morning post θυμίζουμε ότι έκανε λόγο για απαγορεύσεις σε 9 από τα 20 games και όχι στα 10.Τα games φέρονται να απαγορεύτηκαν λόγω της βίας τους, ενώ είναι αστείο το γεγονός ότι τα World of Warcraft, Paladins, League of Legends και Overwatch κατηγορούνται μεταξύ άλλων και για "Υπερβολική επίδειξη γυναικείων χαρακτήρων". Τα δύο τελευταία κατηγορήθηκαν και για "δυσαρμονία στο chat τους" μεταξύ των χρηστών.

Δείτε την αρχική εικόνα της Κινέζικης λίστας που διέρρευσε.
Επαναλαμβάνουμε ότι μέχρι να γίνουν επίσημες δηλώσεις είτε από την Κινεζική κυβέρνηση, είτε από τις εταιρείες, η λίστα αποτελεί καθαρά φήμη.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification