Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Star Wars: Battlefront 2

21 Aug 2020 13:04 #237683 by BigGreekGamer
Gamers στην Καλιφόρνια κάνουν αγωγή κατά της EA για το FIFA Ultimate Team
Το κατηγορούν ότι αποτελεί τζόγο.


O Kevin Ramirez είναι το πρώτο όνομα σε μια λίστα περισσότερων από εκατό gamers που προσέφυγαν στα δικαστήρια της Καλιφόρνια κατά της Electronic Arts ζητώντας πέντε εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση με το επιχείρημα ότι τα Ultimate Team Packs της σειράς FIFA είναι μορφή τζόγου που απαγορεύεται από τη νομοθεσία της εν λόγω πολιτείας.

Κάντε κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

10 Mar 2021 15:25 #247605 by BigGreekGamer
Τα loot boxes θα βγάζουν 20 εκατομμύρια δολάρια ετησίως το 2025 Σύμφωνα με μια εταιρεία ερευνών.Η εταιρεία ερευνών Juniper δημοσίευσε μια αναφορά στην οποία ισχυρίζεται ότι τα loot boxes θα φέρνουν έσοδα ύψος 20 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως το 2025.Στην έρευνά της με τίτλο " In-game  Gambling & Loot Boxes: Legislation, Market Evolution & Forecasts 2021-2025", η Juniper ισχυρίζεται ότι τα έσοδα από loot boxes θα αυξάνονται κατά 5% κάθε χρόνο. Το 2020, ο κόσμος ξόδεψε συνολικά 15 εκατομμύρια δολάρια σε loot boxes.Μέχρι το 2025, η εταιρεία πιστεύει ότι περισσότερα από 230 εκατομμύρια άτομα θα αγοράσουν τέτοια είδη αντικειμένων, και οι περισσότεροι θα είναι χρήστες κινητών. Η Juniper λέει ότι πιστεύει ότι τα έσοδα από τα loot boxes θα αρχίσουν να επιβραδύνονται, εν μέρει λόγω του ότι οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να βαριούνται το συγκεκριμένο επιχειρηματικό μοντέλο, αλλά και ως αποτέλεσμα της αυξημένης νομοθεσίας ενάντια σε αυτό σε όλο τον κόσμο."Τα loot boxes συχνά θεωρούνται ως μια μορφή εκμετάλλευσης, οδηγώντας σε αυξημένο νομοθετικό έλεγχο", δήλωσε ο Nick Hunt ένας από τους συγγραφείς της αναφοράς. "Θα δούμε εκδότες παιχνιδιών να αντιδρούν σε αυτό μελλοντικά, αλλάζοντας την μορφή των loot boxes προκειμένου να τα κρατήσουν συναρπαστικά και εκτός των νομικών σφαιρών του τζόγου". Από το 2017 και με το λανσάρισμα του Star Wars Battlefront 2, το επιχειρηματικό μοντέλο των loot boxes έχει δημιουργήσει έντονες αντιδράσεις.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

15 Jul 2021 11:41 #253672 by lefterisp2004
Θα πρέπει να έχουν ένδειξη 18+. [UPDATE][Αρχική δημοσίευση: 5/3/20] Η κυβερνητική επιτροπή της Αυστραλίας πρότεινε κάποιες αρχές που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι εταιρείες, σύμφωνα με τις οποίες οι καταναλωτές θα πρέπει να πιστοποιήσουν την ηλικία τους πριν αγοράσουν loot boxes στα games.Όσοι μένετε στην Αυστραλία θα πρέπει σύντομα να αποστέλλετε την ταυτότητά σας πριν αρχίσετε τις αγορές με loot boxes. Η αναφορά που έκανε η Μόνιμη Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής και Νομικών Υποθέσεων της Αυστραλιανής Βουλής των Αντιπροσώπων, προτείνει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να διερευνήσει τις επιλογές που έχει όσον αφορά τον έλεγχο ηλικιών στο gaming στις αγορές των loot boxes, τα οποία θεωρούνται "ψηφιακός τζόγος".Η επιτροπή ηλεκτρονικής ασφάλειας της Αυστραλίας θα πρέπει να επιβάλει την ταυτοποίηση στοιχείων των αγοραστών, καθώς τα loot boxes θα πρέπει να πωλούνται σε ενήλικες (ηλικίας 18 και άνω) και στα games αυτά να υπάρχει υποχρεωτική επαλήθευση ηλικίας. Η έκθεση της επιτροπής αναφέρει επίσης την λογική και την επίδραση της διαδικτυακής πορνογραφίας σε ευρεία κλίμακα. Καλύπτει δηλαδή διάφορα ζητήματα που αφορούν την έκθεση των ανηλίκων σε περιεχόμενο που αφορά ενήλικες.[UPDATE: 14/7/21 - Αυστραλός βουλευτής θέλει να περάσει νόμο απαγόρευσης] Ο Andrew Wilkie, βουλευτής στην Αυστραλία,  θέλει να περάσει νόμος  που θα απαγορεύσει την πώληση loot boxes σε ανήλικους, καθώς δήλωσε ότι θεωρούνται τζόγος και ότι η χώρα θα πρέπει να απαγορεύσει στις εταιρείες να κυκλοφορούν games για παιδιά. Ο νόμος που θέλει να περαστεί, επιθυμεί να κάνει χρήση του συστήματος ηλικιακής αξιολόγησης των games της Αυστραλίας, για να αξιολογήσει τα loot boxes.Εν ολίγοις, κάθε παιχνίδι με loot boxes θα πρέπει να έχει αξιολόγηση 18+ και δεν θα μπορεί να αγοραστεί στα καταστήματα από παιδιά. Θεωρεί ότι τα loot boxes προετομάζουν τα παιδιά για να γίνουν τζογαδόροι, κάτι που είναι αρκετό για την συγκεκριμένη νομοθετική πράξη. "Δεν είναι ξεκάθαρο το ότι σχεδιάζουν οι game  developers , αλλά είναι αυταπόδεικτο ότι έχουν αυτή την επίδραση. Το να επιτρέπεις σε νεαρά παιδιά να πληρώνουν χρήματα για ένα τυχαίο γεγονός που μπορεί ή όχι να τους ανταμείψει, αυτό είναι κάτι που ταιριάζει με οποιαδήποτε έννοια τζόγου".Δεν είναι ακόμη βέβαιο αν η πρόταση του βουλευτή ηα βρει απήχηση στο κοινοβούλιο της Αυστραλίας, ωστόσο η πρότασή του σίγουρα έχει τραβήξει την προσοχή ορισμένων συναδέλφων του. Η Βραζιλία έχει ξεκινήσει ανάλογη έρευνα για τα loot boxes, τα οποία έχουν ήδη απαγορευτεί στο Βέλγιο και την Ολλανδία.
Εσεις τι λετε για ολα αυτα? 

Please Log in or Create an account to join the conversation.

11 Aug 2021 16:37 #254408 by Moose
Αυστραλός βουλευτής θέλει να περάσει νόμο απαγόρευσης

Ο Andrew Wilkie, βουλευτής στην Αυστραλία, θέλει να περάσει νόμος που θα απαγορεύσει την πώληση loot boxes σε ανήλικους, καθώς δήλωσε ότι θεωρούνται τζόγος και ότι η χώρα θα πρέπει να απαγορεύσει στις εταιρείες να κυκλοφορούν games για παιδιά. Ο νόμος που θέλει να περαστεί, επιθυμεί να κάνει χρήση του συστήματος ηλικιακής αξιολόγησης των games της Αυστραλίας, για να αξιολογήσει τα loot boxes.
Εν ολίγοις, κάθε παιχνίδι με loot boxes θα πρέπει να έχει αξιολόγηση 18+ και δεν θα μπορεί να αγοραστεί στα καταστήματα από παιδιά. Θεωρεί ότι τα loot boxes προετομάζουν τα παιδιά για να γίνουν τζογαδόροι, κάτι που είναι αρκετό για την συγκεκριμένη νομοθετική πράξη. "Δεν είναι ξεκάθαρο το ότι σχεδιάζουν οι game developers , αλλά είναι αυταπόδεικτο ότι έχουν αυτή την επίδραση. Το να επιτρέπεις σε νεαρά παιδιά να πληρώνουν χρήματα για ένα τυχαίο γεγονός που μπορεί ή όχι να τους ανταμείψει, αυτό είναι κάτι που ταιριάζει με οποιαδήποτε έννοια τζόγου".

Δεν είναι ακόμη βέβαιο αν η πρόταση του βουλευτή ηα βρει απήχηση στο κοινοβούλιο της Αυστραλίας, ωστόσο η πρότασή του σίγουρα έχει τραβήξει την προσοχή ορισμένων συναδέλφων του. Η Βραζιλία έχει ξεκινήσει ανάλογη έρευνα για τα loot boxes, τα οποία έχουν ήδη απαγορευτεί στο Βέλγιο και την Ολλανδία.

Δείτε τις δηλώσεις της Epic Games που τάχθηκε κατά των loot boxes και των μικροσυναλλαγών.

 

Διαβάστε περισσότερα για τις χώρες που επίσης σκέφτονται να απαγορεύσουν τα loot boxes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

19 Aug 2021 01:20 #254659 by Moose
Η Αμερική θέλει να απαγορεύσει τα loot boxes για τους ανήλικουςΈστειλε επιστολή προς 12 εταιρείες.

Στην Αμερική το Κογκρέσο έγραψε μια επιστολή προς εταιρείες με στόχο να φέρει το Age Appropriate Design Code της Μ. Βρετανίας στην Αμερική.

Η επιστολή απευθύνεται σε 12 μεγάλους publishers , όπως οι Activision Blizzard, Disney, Sony, Microsoft και Epic Games και αναφέρει ότι "Τα loot boxes παρακινούν για αγορά πριν το παιδί γνωρίσει ακόμη τι περιέχει κάθε πακέτο, κάτι που έχει ομοιότητα με τον τζόγο. Σε αντίθεση με τις μικροσυναλλαγές , οι παίκτες δεν αγνοούν τα περιεχόμενα μέσα σε κάθε loot box μέχρι να το αγοράσουν. Συνήθως χρειάζονται τουλάχιστον μερικές αγορές για να αποκτήσετε αυτό που θέλετε. Ορισμένα games επιτρέπουν στους παίκτες να κάνουν προεπισκόπηση πιθανών ανταμοιβών μέσα στα loot boxes. Τα μέλη του Κογκρέσου πιστεύουν ότι τα games χρειάζονται αυστηρότερους κανόνες πέρα από τους κανονισμούς του Entertainment Software Rating Board (ESRB).

Το Το AADC (Age Appropriate Design Code) δεν αναγράφει ξεκάθαρα την απαγόρευση των loot boxes ή των μικροσυναλλαγών, αλλά αναφέρει ότι γνωστά social media sites και δημοφιλή games, όπως τα Roblox και Minecraft, θα πρέπει να αποφύγουν αμφισβητήσιμες πρακτικές για παιδιά μέχρι την ηλικία των 18 ετών. Θα παρέχει αυξημένες ρυθμίσεις απορρήτου και θα αποτρέπει την λανθασμένη χρήση μιας υπηρεσίας. 

Please Log in or Create an account to join the conversation.

07 Sep 2021 15:06 - 11 Sep 2021 18:37 #255294 by Sigg
Replied by Sigg on topic Star Wars: Battlefront 2
Η PEGI, σύμφωνα με έκθεση  του Ask About Games, αξιολογεί τα παιχνίδια με μηχανισμούς τυχερών παιχνιδιών ως 18+ από το 2020. 
 

Oρισμένα games που θα κυκλοφορήσουν πριν από αυτό το διάστημα θα διατηρήσουν τις ηλικιακές διαβαθμίσεις που τους έχουν δοθεί, σε οποιεσδήποτε νέες κυκλοφορίες με mechanics ή περιεχόμενο που διδάσκουν συνήθειες τζόγου θα εφαρμοστούν οι νέες κατευθυντήριες γραμμές της PEGI. Για games όπως το FIFA που χρησιμοποιούν loot boxes ενδέχεται να μην αξιολογούνται με τον ίδιο τρόπο όπως κάτι που περιλαμβάνει ρητά τυχερά παιχνίδια.

H χρήση τυχαίων μηχανισμών τύπου gacha θεωρείται αμφιλεγόμενη για το αν αποτελούν ή όχι τζόγο και εξακολουθεί να είναι μια γκρίζα ζώνη. Ακόμη και αν ένας τίτλος διαθέτει κάτι που σχετίζεται με τα τυχερά παιχνίδια, θα μπορούσε να αποφύγει να χαρακτηριστεί ως παιχνίδι για ενήλικες, αν κυκλοφόρησε πριν από τους νέους κανόνες. Τα περισσότερα παιχνίδια που περιλαμβάνουν θέματα τζόγου, όπως το Fallout: New Vegas και το Red Dead Redemption, έχουν ήδη βαθμολογηθεί με 18, άλλοι τίτλοι με ελαφρύτερες αναφορές στην πρακτική αυτή θα μπορούσαν να αποφύγουν τους νέους κανόνες αν επανακυκλοφορήσουν ή αν γίνουν remastered. 
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 Sep 2021 18:42 #255777 by Moose
Η Αρχή Διαφημιστικών Προτύπων της Αγγλίας θέλει τα virtual αντικείμενα των games να γράφουν και το κόστος σε πραγματικά χρήματαΔιαφημιστικές φράσεις θα απορρίπτονται.

Τα virtual currencies που υπάρχουν στα games και που έχουν ονομασίες, τύπου "gems", "diamonds" κτλ. είναι γνωστά. Πληρώνουμε πραγματικά χρήματα για να τα αποκτήσουμε και μετά για να αγοράσουμε με τα virtual currencies κάποια ψηφιακά αντικείμενα.

Η Αρχή Διαφημιστικών Προτύπων της Αγγλίας (Advertising Standards Authority) ανακοίνωσε νέες οδηγίες σχετικά με το πως θα πρέπει να απεικονίζονται αυτά τα "premium currencies" στα games, θέλοντας να διευκρινίζουν οι gaming εταιρείες πόσο θα κοστίζουν τα virtual αντικείμενα με πραγματικά χρήματα.

Πέρα από το κόστος κάθε αντικειμένου σε premium currency, πλέον τα virtual αυτά αντικείμενα θα πρέπει να αναγράφουν και τις τιμές τους σε πραγματικά χρήματα (π.χ. λίρες μιας και αναφερόμαστε στην Αγγλία) ώστε ο χρήστης να γνωρίζει πόσα πραγματικά χρήματα θα ξοδέψει. Μάλιστα οι developers θα πρέπει να μετρήσουν πόσο virtual currency έχει ήδη κάθε χρήστης και να υπολογίζουν την διαφορά σε πραγματικά χρήματα για το πόσα λεφτά χρειάζεται να ξοδέψουν για να αποκτήσουν το εκάστοτε αντικείμενο.

Επίσης, αν υπάρχουν "Premium Currency bundles" τότε τα αντικείμενα θα πρέπει να αναγράφουν πόσα bundles θα πρέπει να αγοραστούν για αυτό το αντικείμενο. Για παράδειγμα, αν ένα αντικείμενο κοστίζει 80 coins και υπάρχει ένα premium bundle των 100 coins για 5 δολάρια, τότε θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο χρήστης θα χρειαστεί να αγοράσει εκείνο το bundle. Επίσης, η Αρχή Διαφημιστικών Προτύπων απορρίπτει εκπτώσεις περιορισμένου χρόνου (σ.σ. ώστε ο χρήστης να κινητοποιηθεί και να αγοράσει virtual currencies) ή εκφράσεις τύπου "best value" για διάφορα bundles με μικροσυναλλαγές .

Δυστυχώς, η Αρχή Διαφημιστικών Προτύπων δεν θα μπορεί να τιμωρήσει τις εταιρείες, αλλά μόνο να τις καλέσει για παραβίαση νομοθεσίας και να τις στείλει στα αρμόδια νομοθετικά όργανα για την επιβολή ποινής. Τέλος, η ASA αρνήθηκε να δηλώσει αν τα loot boxes θεωρούνται τζόγος, παραπέμποντας όσους ενδιαφέρονται να μάθουν να ρωτήσουν την Επιτροπή Τυχερών Παιχνιδιών της Αγγλίας. Ωστόσο, τόνισε ότι τα games θα πρέπει να "αναφέρουν ξεκάθαρα ότι περιέχουν loot boxes και να μην πιέζουν τους παίκτες να αγοράζουν περισσότερα boxes για να έχουν την ελπίδα να τους τύχει σπάνιο loot".

Δείτε τι θα ισχύσει για τα loot boxes του FIFA 22.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification