Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Ubisoft: Γενική συζήτηση

26 May 2021 10:37 - 26 May 2021 10:37 #251544 by BigGreekGamer
Ubisoft: Οι δηλώσεις του Yves Guillemot για την τοξικότητα και τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις των εργαζομένων της

Ο Guillemot δήλωσε τι έχει γίνει εδώ και ένα χρόνο.

 Ο Yves Guillemot, διευθύνων σύμβουλος της Ubisoft, έβγαλε μια νέα ανακοίνωση με τίτλο: "Μία χρονιά α αλλαγής στη Ubisoft", λέγοντας ότι η Γαλλική εταιρεία αφιέρωσε χρόνο και κόπο για να αναπτύξει ένα πλάνο ώστε να κάνει την Ubisoft "καλύτερη για όλους".

 Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: "Τον περασμένο Ιούνιο αντιμετωπίσαμε ένα περιστατικό, σύμφωνα με το οποίο δεν είχαν όλοι οι εργαζόμενοί μας ένα ασφαλές και inclusive περιβάλλον, κάτι που πάντοτε θέλαμε στη Ubisoft. Έκτοτε, έχουμε επιχειρήσει να ακούσουμε, να μάθουμε και να φτιάξουμε ένα roadmap που θα κάνει την Ubisoft καλύτερη για όλους. Όλες οι αναφορές λήφθηκαν υπόψη και αντιμετωπίστηκαν από εξωτερικό συνεργάτη, ώστε να υπάρξει αμεροληψία. Οι αρχικές αναφορές μας οδήγησαν στο να λανσάρουμε μια σειρά από έρευνες και βασισμένοι στο αποτέλεσμά τους λάβαμε τις κατάλληλες δράσεις, όπως εκπαίδευση, πειθαρχικές κυρώσεις και απολύσεις. Περισσότεροι από 14.000 εργαζόμενοι της Ubisoft έλαβαν μέρος σε ομαδικές αξιολογήσεις, που περιείχαν μέχρι και ανώνυμο ερωτηματολόγιο. Επιπλέον, 2.000 εργαζόμενοι συμμετείχαν σε ομάδες που έμαθαν για την κουλτούρα της εταιρείας.

 Συν τις άλλοις, η Ubisoft συνεργάστηκε με την εταιρεία συμβούλων εταιρικής κουλτούρας Accenture, για έναν διεξοδικό έλεγχο παγκοσμίως, για τις διαδικασίες και τις πολιτικές μας. Ενισχύσαμε επίσης τις πολιτικές μας κατά των παρενοχλήσεων και δημιουργήσαμε νέες διαδικασίες πρόσληψης στο HR, μέσω του κώδικα καλής συμπεριφοράς που έχουμε και ο οποίος είναι πιο ξεκάθαρος, περιεκτικός και δραστήριος. Όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να υπογράψουν τον νέο αυτό κώδικα τον Ιούνιο. Επίσης, ορισμένες ομάδες εκπαιδεύτηκαν με σεμινάρια κατά των παρενοχλήσεων και των διακρίσεων. Επίσης, η πληρωμή για τους προϊσταμένους θα έχει πλέον κριτήρια απόδοσης τα οποία μεταξύ άλλων θα είναι και το να νοιάζεται για τους ανθρώπους, να έχει inclusive συμπεριφορά και να καλλιεργεί ένα ασφαλές περιβάλλον, γεμάτο σεβασμό.

 Σχετικά με την πρόοδο, ο Guillemot κατέληξε: "Έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά με την φιλοδοξία να γίνουμε ένας υποδειγματικός χώρος εργασίας στην βιομηχανία της τεχνολογίας. 10.000 εργαζόμενοί μας συνδέθηκαν τον Μάιο σε virtual town halls, όπου τους δείξαμε την πρόοδο που έχουμε κάνει και θα συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε την πρόοδό μας. Η διοίκηση (και βάζω και τον εαυτό μου μέσα), έχουμε υποχρέωση να αποτελούμε παραδείγματα για τις ομάδες μας.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

31 May 2021 20:01 #251754 by BigGreekGamer
Ο γιος του CEO της Ubisoft, Charlie Guillemot, αποχωρεί από την εταιρεία Μαζί με τον άμεσο συνεργάτη του.

 Ο Charlie Guillemot, γιος του διευθύνοντα συμβούλου της Ubisoft, Yves Guillemot, αποχώρησε από την εταιρεία.

 Σύμφωνα  με το Axios, ο Charlie Guillemot ήταν επικεφαλής του τμήματος Owlient της Ubisoft, μαζί με τον Rémi Pellerin, ο οποίος επίσης αποχώρησε. Όπως ανακοίνωσε η Ubisoft, αμφότεροι ανακοίνωσαν ότι "επιθυμούν να αναζητήσουν άλλες επαγγελματικές ευκαιρίες. Ευχόμαστε τα καλύτερα στις μελλοντικές προσπάθειές τους."

 Στα πλαίσια του κακού κλίματος που επικρατεί στη Ubisoft λόγω της  τοξικότητας και των σεξουαλικών παρενοχλήσεων  που ανάγκασαν στελέχη σε "παραίτηση", το Γαλλικό μέσο Le Télégramme θυμίζουμε ότι είχε γράψει δημοσίευμα που έλεγε ότι οι προσπάθειες της Ubisoft για επίλυση του θέματος δεν έκαναν τίποτα και πως  υπήρχαν στην εταιρεία άτομα τα οποία δεν μετακινούνταν . Όπως για παράδειγμα ένα στέλεχος στο HR. Μήπως το άλλο άτομο σε θέση-κλειδί ήταν ο γιος του Yves Guillemot;

 Ο Charlie Guillemot δουλεύει στο Owlient της Ubisoft από το 2014. Η μικρή αυτή εταιρεία ανάπτυξης δουλεύει αντίστοιχα σε μικρότερα games, όπως το Tom Clancy's Elite Squad,  το οποίο ήταν αντικείμενο συζήτησης τον Αύγουστο, όταν ανακαλύφθηκε ότι είχε ένα λογότυπο του Black Lives Matter με υψωμένη γροθιά.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Jun 2021 10:44 #252187 by BigGreekGamer
Η Ubisoft καλεί τους developers της να επιστρέψουν στο γραφείο Η τηλεργασία θα διακοπεί για κάποιους.
 Η Ubisoft έστειλε στους εργαζόμενούς της email, στο οποίο τους καλεί να επιστρέψουν στο γραφείο.

 Εργαζόμενος της Γαλλικής εταιρείας, επιβεβαίωσε το γεγονός αυτό, λέγοντας όμως ότι θα υπάρξει ένα "υβριδικό" μοντέλο, σύμφωνα με το οποίο ορισμένοι εργαζόμενοι θα δουλεύουν από το γραφείο, κάποιοι άλλοι από το σπίτι και ορισμένοι και από τους δύο χώρους. Επίσης, η απόφαση του αν ένας εργαζόμενος θα θέλει να δουλέψει από το σπίτι ή από το γραφείο, δεν θα είναι εξ ολοκλήρου στα χέρια τους εργαζόμενου, όπως εξήγησε η Ubisoft.

 Η ανακοίνωση αναφέρει: "Αφού διοργανώσε έρευνες και συμβουλεύτηκε ομάδες, η Ubisoft αποφάσισε να εφαρμόσει ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας, σύμφωνα με το οποίο οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν τόσο από το γραφείο, όσο και από το σπίτι. Κάθε εταιρεία ανάπτυξης θα εφαρμόσει την πολιτική του, ανάλογα με την τοποθεσία, τις οικογένειες του κάθε εργαζόμενου και τις προτιμήσεις των ομάδων εργασίας. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε και να εφαρμόζουμε αυτό το μοντέλο, ώστε να διασφαλίσουμε ότι πετυχαίνουμε τους στόχους μας, στο να έχουμε υγιείς και χαρούμενες ομάδες και να μεγιστοποιούμε τις συλλογικές μας προσπάθειες, για να δημιουργήσουμε καινοτομία και εξαιρετικά games για τους παίκτες μας.

Η Ubisoft για παραπάνω από ένα χρόνο, έχει τηλεργασία, όπως και οι περισσότερες εταιρείες ανάπτυξης. Πλέον όμως, επιθυμεί οι περισσότεροι εργαζόμενοι να αρχίσουν να επιστρέφουν στο γραφείο και να δουλεύουν για τουλάχιστον ένα μέρος κάθε εβδομάδας.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

10 Jun 2021 13:23 - 10 Jun 2021 13:25 #252242 by Sigg
Η Ubisoft έχει στόχο να αυξήσει το ποσοστό των γυναικών εργαζομένων της από 22% σε 24% 


Η Ubisoft έχει περιγράψει μια νέα λίστα bonus για τον διευθύνοντα σύμβουλο Yves Guillemot, και οι αλλαγές περιλαμβάνουν την αντικατάσταση μιας πρωτοβουλίας για την ποικιλομορφία των φύλων με μια πρωτοβουλία που επικεντρώνεται στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Σύμφωνα με το site Axios , η νέα σειρά bonus της Ubisoft δεν περιλαμβάνει τον ίδιο στόχο για την ποικιλομορφία των φύλων όπως η πέρυσι, αν και ο τριετής αυτός στόχος εξακολουθεί να ισχύει για τον Yves Guillemot. Ο μακροπρόθεσμος στόχος της Ubisoft ήταν να αυξήσει το ποσοστό των γυναικών στην εταιρεία από 22% στο τέλος Μαρτίου 2020 σε 24% στο τέλος Μαρτίου 2023.

Ο στόχος παραμένει ως τριετές δυνητικό bonus για τον Yves Guillemot, αλλά αντικαταστάθηκε από έναν στόχο που αφορά την πυκνότητα των εκπομπών του άνθρακα. Η Ubisoft ανέφερε ότι οι γυναίκες αποτελούν το 23,5% του εργατικού της δυναμικού στα τέλη Μαρτίου του τρέχοντος έτους, γεγονός που ενδεχομένως την φέρνει σε καλό δρόμο για την επίτευξη του στόχου που είχε θέσει.Ο νέος τριετής στόχος για την πυκνότητα του άνθρακα έχει τρεις κύριους στόχους. Πρώτον, η εταιρεία πρέπει να φτάσει το 100% των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας καθώς βρίσκεται στο 73,5% από το 2020. Η εταιρία στοχεύει επίσης να μειώσει τον αριθμό των επαγγελματικών ταξιδιών που πραγματοποιεί η εταιρεία κατά 20%, εκτός από την αύξηση του ποσοστού των games που πωλούνται ψηφιακά έως και 68%. Ενδεικτικά, το 48% των πωλήσεων games της Ubisoft ήταν ψηφιακά το 2019. Για το οικονομικό έτος 2022, το κριτήριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης εστιάζει στην προστασία του περιβάλλοντος, ώστε να αντικατοπτρίζει έναν επιπλέον βασικό μετασχηματισμό που αναμένεται από έναν οργανισμό όπως η Ubisoft. 

 Αυτό έρχεται ένα χρόνο αφότου η Ubisoft αντιμετώπισε ένα κύμα καταγγελιών για κακοποίηση και τοξική εργασιακή κουλτούρα από ορισμένα ανώτερα στελέχη της εταιρείας. Πρόσφατα ένα γαλλικό δημοσίευμα δημοσίευσε μια έκθεση που κατηγορεί την εταιρεία ότι δεν έκανε ουσιαστικές αλλαγές για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Μετά τις περσινές καταγγελίες, η Ubisoft πρόσθεσε τον στόχο μπόνους για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των υπαλλήλων της, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας να λαμβάνει ένα bonus περίπου 200.000 δολαρίων αν επιτευχθεί ο στόχος. Οι απαιτήσεις για αυτόν τον στόχο περιλαμβάνουν: "ακρόαση των ομάδων, εκπαίδευση των διευθυντών και των εργαζομένων στον "σεβασμό στην εργασία" και αξιολόγηση των μελών της ομάδας ως προς τον υποδειγματικό χαρακτήρα της συμπεριφοράς τους".

Οι στόχοι μεταβλητών αποδοχών χρησιμοποιούνται από τις εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες για να υποδείξουν στα στελέχη την κατεύθυνση προς την οποία το διοικητικό συμβούλιο μιας εταιρείας μπορεί να θέλει να κινηθεί η επιχείρηση. Αυτά τα οικονομικά κίνητρα αποσκοπούν στο να φέρουν το εισόδημα ενός διευθύνοντος συμβούλου πιο κοντά σε αυτό άλλων εταιρειών, εάν επιτευχθούν οι στόχοι. Οι στόχοι προσφέρουν πρόσθετη αμοιβή είτε με τη μορφή δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών είτε σε μετρητά. Ο Stephen Totilo του ειδησεογραφικού site Axios σημείωσε στο Twitter ότι ο Guillemot έχασε περίπου 600.000 δολάρια σε μπόνους πέρυσι λόγω των οικονομικών επιδόσεων της εταιρείας.

 
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

13 Jun 2021 21:28 - 13 Jun 2021 21:28 #252475 by BigGreekGamer
E3 2021: Ubisoft Forward

Νέα  Avatar  και Mario + Rabbids. Η αποκάλυψη του Far Cry 6.


Μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ  για να δείτε αναλυτικά όλη την συνέντευξη τύπου της Ubisoft.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

18 Jun 2021 21:52 #252719 by SDRampage
 
Μόλις λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του νέου Avatar.Η περίοδος αυτή μόνο χαλαρή δε μπορεί να χαρακτηριστεί για τη Ubisoft Massive, γνωστή και ως Massive Entertainment.

Πιο συγκεκριμένα, αναπτύσσει αυτήν την περίοδο το πρώτο Avatar παιχνίδι (Avatar: Frontiers of Pandora) καθώς και το νέο,  open world  Star Wars παιχνίδι, ενώ την ίδια στιγμή διαχειρίζεται και το The Division 2. Δεδομένων όλων αυτών, δημιουργείται ένα πιθανότατα κρίσιμο ζήτημα με την παραίτηση του επί 17 χρόνια γενικού διευθυντή της, David Polfeldt, από την πρώτη Ιουλίου.

Ο David Polfeldt δήλωσε όταν ανακοίνωσε την αποχώρησή του: “Πριν 17χρόνια έγινα μέλος ενός μικρού indie-game studio με έδρα το Μάλμε, με έναν ρόλο που ο ιδρυτής του ονόμασε «Mr.FixIt». Δεν είχα ιδέα για το τι περιπέτεια θα ακολουθούσε μετά απ’ αυτό! Όταν υπογράψαμε το Star Wars και ολοκληρώσαμε το πανέμορφο κτήριό μας, το Eden, το 2020, ένοιωσα μια ακατανίκητη αίσθηση ολοκλήρωσης, ότι δηλαδή είχα καταφέρει όλα όσα ονειρευόμουν” .

Όμως, ο Polfeldt δεν αποχωρεί εντελώς από την εταιρεία,  σύμφωνα με τον Andy Shank του PC Gamer.  Αντιθέτως, σε διάστημα έξι μηνών θα επιστρέψει σε «νέο, στρατηγικό ρόλο».  Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Stephen Totilo του Axios , ο αντικαταστάτης του έχει ήδη βρεθεί, ωστόσο δεν ανακοινώθηκε ακόμη λόγω συμφωνίας με τον ισχύον εργοδότη του/της.

Είναι αξιοσημείωτο πάντως, ότι η παραίτηση αυτή λαμβάνει χώρα σε ένα κρίσιμο, για την εταιρεία, χρονικό σημείο. Όπως προαναφέραμε, υπάρχουν τρία μεγάλα projects τα οποία βρίσκονται σε κρίσιμο στάδιο ανάπτυξης: το Avatar: Frontiers of Pandora, που ανακοινώθηκε πριν τέσσερα χρόνια και αποκαλύφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, το Star Wars που θα αποτελέσει το πρώτο project που αναλαμβάνει εταιρεία εκτός της EA, μετά και τη λήξη της συμφωνίας περί αποκλειστικότητας δικαιωμάτων με τη Disney, καθώς και το The Division 2. Ο Polfeldt, πάντως, δήλωσε πως το studio «βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, καθώς πατάει καλά στα στιβαρά θεμέλια του The Division, του Avatar, του Snowdrop και του Ubisoft Connect».

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως η παραίτησή του δεν σχετίζεται με τις κατηγορίες περί παρενοχλήσεων στον εργασιακό χώρο, που οδήγησαν σε πολλές παραιτήσεις στελεχών της Ubisoft,  μεταξύ των οποίων ήταν και ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Maxime Beland.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

23 Jun 2021 17:19 - 15 Jul 2021 00:08 #252932 by BigGreekGamer
Οι παίκτες του Might & Magic X – Legacy δεν μπορούν να το ολοκληρώσουν Η Ubisoft σταμάτησε την λειτουργία του authentication  server , παρόλο που ο τίτλος συνεχίζει να πωλείται.Η Ubisoft σταμάτησε τη λειτουργία του authentication server του Might & Magic X – Legacy, που σημαίνει ότι οι παίκτες δεν μπορούν να το ολοκληρώσουν, όμως παρόλα αυτά το παιχνίδι  πωλείται κανονικά στο Steam .

Οι παίκτες αντέδρασαν αρνητικά λέγοντας ότι πληρώνουν 25 ευρώ για ένα παιχνίδι το οποίο δεν μπορούν να τερματίσουν. Το Might & Magic X – Legacy κυκλοφόρησε το 2014 και έλαβε μέτριες κριτικές. Η Ubisoft δεν έχει κάνει κάποια επίσημη δήλωση πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.   Διαβάστε επίσης για το fan-made project που διέγραψε η Ubisoft  κ

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

22 Jul 2021 16:23 #253866 by Kostas Dalaklidis
Σεξουαλικές παρενοχλήσεις και τοξικότητα στη Ubisoft Σιγκαπούρης

Τον Νοέμβριο του 2020, ο διευθύνων σύμβουλος της Ubisoft Singapore, Hugues Ricour, έχασε τη θέση του μετά από έλεγχο ηγεσίας που πυροδοτήθηκε από μια έκθεση της Gamasutra για κακοποίηση και κακή συμπεριφορά σε ολόκληρη την Ubisoft. Ο Ricour είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση από πολλές πηγές, σύμφωνα με την έκθεση, και όποιος παραπονέθηκε βρέθηκε αντιμέτωπος με επιπτώσεις στο χώρο εργασίας που αγνοήθηκαν από το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού της Ubisoft.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Kotaku, οι συνθήκες εργασίας στην εταιρία ανάπτυξης είχαν πολλά προβλήματα, τόσο κάτω από την ηγεσία του Ricour, όσο και μετά. Κάποια από αυτά αφορούσαν αποτυχίες αντιμετώπισης καταγγελιών σεξουαλικής παρενόχλησης, διαφορές αμοιβών μεταξύ ξένων υπαλλήλων και υπαλλήλων από την Γαλλία, κάτι που δυσκολεύει την πρόοδο των εργαζομένων από άλλες χώρες.

Ενώ τα προβλήματα στο στούντιο είναι πλέον διαδεδομένα, και ο ίδιος ο Ricour παρουσιάζεται ιδιαίτερα ενοχλητικός. Η ανύψωσή στην κεφαλή της εταιρίας, αντικαθιστώντας τον Olivier de Rotalier, περιγράφεται από έναν υπάλληλο ως “σαν να αντικαθιστά κανείς ένα βελούδινο γάντι με έναν εκτελεστή”. Η κατάσταση ήταν ιδιαίτερα άσχημη για τα μέλη της ομάδας του Skull and Bones, σύμφωνα με την έκθεση. Ένας προγραμματιστής είπε ότι είχαν προειδοποιηθεί να μην μπουν στην “μαύρη λίστα” του Ricour επειδή "είναι πολύ εκδικητικός", ενώ ένας άλλος ισχυρίστηκε ότι όποιος κάνει αυτό το λάθος θα "εξαφανιστεί".

Η έρευνα της Gamasutra για τον Ricour και την Ubisoft Singapore πραγματοποιήθηκε εν μέσω μιας σειράς καταγγελιών για κακοποίηση και κακή συμπεριφορά που αφορούσαν άλλα στελέχη σε ολόκληρη την εταιρεία, με αποτέλεσμα την παραίτηση του διευθυντή περιεχομένου, Serge Hascoët, του διευθυντή της Ubisoft Canada, Yannis Mallat και του παγκόσμιου επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού Cécile Cornet, μεταξύ άλλων. Ωστόσο, ο Ricour δεν υπέστη παρόμοιες συνέπειες. Τρεις πηγές δήλωσαν ότι ο Ricour πήγε σε άδεια αμέσως μετά τη δημοσίευση της έκθεσης Gamasutra, αλλά η Ubisoft αρνήθηκε να πραγματοποιήσει έρευνες, εκτός εάν αυτές υποβληθούν με επίσημες αξιώσεις μέσω του τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού ή μέσω ενός εσωτερικού ανώνυμου εργαλείου αναφοράς. Ο Ricour επέστρεψε στη δουλειά λίγο μετά, σύμφωνα με την έκθεση, και ζήτησε συγγνώμη σε όποιον ένιωθε άβολα λόγω των ενεργειών του.

Μια ανεξάρτητη εταιρεία Ανθρώπινου Δυναμικού που ανέλαβε να διερευνήσει το ζήτημα, διαπίστωσε τον Οκτώβριο του 2020 ότι δεν υπήρχαν αρκετές πληροφορίες για να δικαιολογήσουν κάποια δράση εναντίον του Ricour, αλλά το Νοέμβριο η Διευθύντρια Λειτουργίας της Ubisoft, Virginie Haas, η οποία διορίστηκε στη θέση τον Αύγουστο του 2020, ανακοίνωσε εντός της εταιρίας, ότι ο Ricour απομακρύνθηκε από την θέση του επικεφαλής της Ubisoft Singapore. Τελικά δεν απολύθηκε. Αντίθετα, μεταφέρθηκε στα κεντρικά γραφεία της Ubisoft στο Παρίσι. Ο λογαριασμός του στο LinkedIn τον αναφέρει τώρα πως ο ίδιος είναι Διευθυντής Παραγωγής Πληροφοριών της Ubisoft.

Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος από τότε που ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ubisoft, Yves Guillemot, ζήτησε συγγνώμη από όσους πληγώθηκαν από κακοποιήσεις στο χώρο εργασίας, αν και αρνήθηκε κατηγορηματικά να αναλάβει κάποια ευθύνη για αυτό. Από τότε, λίγα έχουν αλλάξει. Την περασμένη εβδομάδα, η ένωση Solidaires Informatique υπέβαλε νέα καταγγελία εναντίον της Ubisoft στη Γαλλία, ισχυριζόμενη ότι στελέχη, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του Guillemot, ενθάρρυναν μια κουλτούρα “θεσμικής σεξουαλικής παρενόχλησης” στην εταιρεία, κάτι που φαίνεται να ισχύει έως και σήμερα.

Η έρευνα του Kotaku για αυτήν την κουλτούρα στο χώρο εργασίας στο Ubisoft Singapore έρχεται λίγο μετά από μια ξεχωριστή έκθεση για την προβληματική ανάπτυξη του Skull and Bones. Οι developers δήλωσαν ότι έχει υποστεί πολλές αλλαγές στην κατεύθυνση αλλά και κάποια μεγάλα reboots με την πάροδο των ετών. Ένας πρώην υπάλληλος κατηγόρησε την “τοξική κουλτούρα που υπάρχει στο παράρτημα της Σιγκαπούρης” ως υπεύθυνη σε μεγάλο βαθμό για τα θέματα παραγωγής. Παρά τα μακροχρόνια προβλήματα, η Ubisoft παραμένει προσηλωμένη στο να κυκλοφορήσει το Skull and Bones κάποια στιγμή το 2022-23.

Πώς σχολιάζετε τα γεγονότα;

Please Log in or Create an account to join the conversation.

29 Jul 2021 16:40 #254015 by Kostas Dalaklidis
Υπάλληλοι της Ubisoft επικρίνουν την εταιρία για τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις της

Σχεδόν 500 υπάλληλοι της Ubisoft υπέγραψαν μια ανοιχτή επιστολή ως μια μορφής αλληλεγγύης προς τους υπαλλήλους της Activision Blizzard, επικρίνοντας την αποτυχία της γαλλικής εταιρίας να πραγματοποιήσει ουσιαστική αλλαγή μετά από τις καταγγελίες του περασμένου έτους.

Καθώς οι υπόθεση που αφορά την Activision Blizzard συνεχίζεται, οι υπάλληλοι της Ubisoft υπέγραψαν μια δική τους ανοιχτή επιστολή που δείχνει υποστήριξη στους εργαζόμενους που έφυγαν από τα γραφεία της Activision Blizzard σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απάντηση της διοίκησής τους σε ισχυρισμούς που έκαναν εναντίον της εταιρείας. Απευθυνόμενη στο προσωπικό της Activision Blizzard, η ανοιχτή επιστολή του προσωπικού της Ubisoft δηλώνει: “Σας ακούμε και θέλουμε να διακηρύξουμε δυνατά την αλληλεγγύη μας. Την περασμένη εβδομάδα, η βιομηχανία των games συγκλονίστηκε για άλλη μια φορά από αποκαλύψεις που ήταν γνωστές, καιρό τώρα, από πάρα πολλούς από εμάς. Αποκαλύψεις που πριν από ένα χρόνο πολλοί άκουγαν για και την Ubisoft. Είναι σαφές, από τη συχνότητα αυτών των αναφορών ότι υπάρχει μια διαδεδομένη και βαθιά ριζωμένη νοοτροπία καταχρηστικών συμπεριφορών στη βιομηχανία. Δεν πρέπει πλέον να αποτελεί έκπληξη για κανέναν. Ούτε για εργαζόμενους, ούτε για στελέχη, ούτε για δημοσιογράφους, ούτε για τους fans. Aυτές οι αποτρόπαιες πράξεις συνεχίζονται. Ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να σοκαριζόμαστε. Πρέπει να απαιτήσουμε τη λήψη πραγματικών μέτρων για την αποτροπή τους. Οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτούν για τις πράξεις τους".

Το 2020 ήταν γεμάτο από αναφορές που περιέγραφαν την Ubisoft ως ένα αφιλόξενο και μερικές φορές επικίνδυνο μέρος για εργασία. Ξεκίνησε με μια σειρά από καταγγελίες για σεξουαλική και ανάρμοστη συμπεριφορά, που ξεκίνησε με τον διευθυντή του Assassin’s Creed Valhalla, Ashraf Ismail, και εξελίχθηκε σε ένα κίνημα που κατηγόρησε αρκετά στελέχη και διευθυντές για συστηματικές διακρίσεις, κακοποίηση και ανάρμοστης σεξουαλικής συμπεριφοράς. Αν και η Ubisoft απάντησε απομακρύνοντας τους αντιπροέδρους Tommy Francois και Maxime Beland και δημιουργώντας μια διαδικτυακή πύλη για τους υπαλλήλους να αναφέρουν ανώνυμα κάθε παράπονο, οι υπάλληλοι σημειώνουν τώρα ότι αισθάνονται πως δεν έχουν γίνει αρκετά για την αντιμετώπιση της τοξικής κουλτούρας στο χώρο εργασίας. Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε τους εργαζόμενους να λένε ότι τα στελέχη και η διοίκηση δεν κάνουν αρκετά.

Η επιστολή συνεχίζει λέγοντας: “Εμείς, οι υπογράφοντες, έχουμε δει αρκετά. Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από τότε που εμφανίστηκαν οι πρώτες αποκαλύψεις διακρίσεων, παρενόχλησης και εκφοβισμού εντός της Ubisoft. Εκείνη τη στιγμή, δηλώσατε έκπληκτοι όταν ακούσατε ότι αυτές οι ενέργειες συμβαίνουν στη δική σας εταιρεία. Ωστόσο, δεν έχουμε δει τίποτα περισσότερο από ένα έτος ευγενικών λέξεων, ανεκπλήρωτων υποσχέσεων και αδυναμίας ή απροθυμίας να απομακρυνθούν γνωστοί παραβάτες. Δεν εμπιστευόμαστε πλέον τη δέσμευσή σας να αντιμετωπίσετε αυτά τα ζητήματα στον πυρήνα τους. Πρέπει να κάνεις περισσότερα”. Στη συνέχεια, το προσωπικό απαιτεί “πραγματικές, θεμελιώδεις αλλαγές εντός της Ubisoft, εντός της Activision Blizzard και σε ολόκληρη τη βιομηχανία” και καλεί “άλλους κορυφαίους publishers και developers της βιομηχανίας” να θεσπίσουν ένα “σύνολο κανόνων και διαδικασιών για τον χειρισμό των αναφορών αυτών των αδικημάτων”.

Η Ubisoft δημοσίευσε μια δήλωση ως απάντηση στην ανοιχτή επιστολή που λέει τα εξής: “θέλουμε να είμαστε πολύ σαφείς ότι λαμβάνουμε πολύ σοβαρά αυτήν την επιστολή και τα θέματα που θέτει. Κατά το προηγούμενο έτος, δεσμευτήκαμε να συνεργαστούμε με τους υπαλλήλους μας για μια θεμελιώδη αλλαγή. Πολλές από αυτές τις αλλαγές προήλθαν από εσωτερικά σχόλια και γνώσεις που μοιράστηκαν οι ομάδες μας και είμαστε ευγνώμονες για αυτή τη συνεχή επικοινωνία. Στηρίζουμε απόλυτα τις προσπάθειες και τον θετικό αντίκτυπο που είχαν στην κουλτούρα της εταιρείας μας, αναγνωρίζοντας επίσης ότι πρέπει να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τους υπαλλήλους μας για να διασφαλίσουμε ότι δημιουργούμε έναν χώρο εργασίας στον οποίο αισθάνονται ότι εκτιμούνται, υποστηρίζονται και το πιο σημαντικό, ότι είναι ασφαλείς”.

Ποια είναι η άποψή σας για το θέμα;

Please Log in or Create an account to join the conversation.

08 Aug 2021 22:43 #254329 by Hermez
Οι εργαζόμενοι της Ubisoft δεν έμειναν ευχαριστημένοι με την απάντηση του διευθύνοντα συμβούλου καθώς δήλωσαν: "Τα περισσότερα αιτήματά μας προσπεράστηκαν και αναφέρθηκαν ελάχιστα από τα θέματα".

Η ομάδα που έγραψε την επιστολή έκανε μία ακόμα, στο GamesIndustry και δήλωσε: "Γνωρίζουμε ότι η εταιρεία έχει κάνει κάποιες βελτιώσεις και χαιρόμαστε που ο Yves και η ηγετική ομάδα δεν τις θεωρούν αρκετές. Παρόλα αυτά η Ubisoft συνεχίζει να προστατεύει τους κατηγορούμενους και τους δικούς τους. Συνεχίζουμε να βλέπουμε ότι η διαχείριση αποφεύγει το συγκεκριμένο θέμα".

Η συγκεκριμένη ομάδα επίσης δεν χάρηκε που ο Guillemot ζήτησε από τους υπαλλήλους να απευθυνθούν στους προϊσταμένους τους: "Επίσης να ξεκαθαρίσουμε ότι η πρόσκληση του να απευθυνθούμε στη διαχείριση προσωπικά δεν είναι το ίδιο με το να έχουμε μία θέση στο τραπέζι. Με το να είναι η πρώτη που ξεκίνησε αυτή τη συνεργασία, η Ubisoft έχει την ευκαιρία να βρίσκεται στα ηνία της δημιουργίας ενός καλύτερου μέλλοντος για την βιομηχανία του gaming. Απαιτούμε αυτή η δουλειά να γίνει σε συνεργασία με τους υπαλλήλους, σε όλους τους τομείς. Θέλουμε αληθινή, ριζική αλλαγή μέσα στη Ubisoft και σε όλη τη βιομηχανία, για το καλό των μελών μας. Και πάλι περιμένουμε μία απάντηση που αναφέρεται τα θέματά μας και αναγνωρίζει τα αιτήματά μας".

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification