Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Έρευνες: Γενική συζήτηση

28 May 2023 12:07 #271274 by Nikos Georgopoulos
Έρευνα: Μία στις 10 γυναίκες gamers αισθάνεται τάσεις αυτοκτονίας λόγω των επιθέσεων που δέχεται όταν παίζει online
Το 25% αισθάνεται κατάθλιψη.

Μια έρευνα σχετικά με τις εμπειρίες των γυναικών από τα online games αποκάλυψε ότι μία στους 10 έχει νιώσει τάσεις αυτοκτονίας ως αποτέλεσμα online τοξικότητας από άλλους παίκτες.

Από τις 4000 γυναίκες gamers που συμμετείχαν στην έρευνα της Sky Broadband, το 49% αναφέρει ότι έχει δεχτεί λεκτικές προσβολές ή παρενοχλήσεις κατά το livestream της ή ενώ έπαιζε online games, ενώ αυτό αυξάνεται στο 75% για τις γυναίκες ηλικίας 18-24 ετών.

Μία στις 10 γυναίκες παίκτριες αισθάνεται τάσης αυτοκτονίας λόγω προσβολών που αντιμετωπίζει ενώ παίζει online. Το 80% όσων επηρεάστηκαν από την online προσβολή είπαν ότι τα μηνύματα είχαν σεξουαλικό χαρακτήρα και το 35% είχαν λεκτική βία.

Τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν περαιτέρω ότι μία στις τέσσερις γυναίκες - το 25% - «παραδέχτηκε ότι αισθάνεται κατάθλιψη», το 27% ανησυχούσε ότι οι απειλές θα μπορούσαν να μεταφραστούν σε επιθέσεις στην πραγματική ζωή και το 40% είχε απειληθεί προσωπικά. Το 25% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν θα κατήγγειλε τις επιθέσεις και το 31% των γυναικών gamers λένε ότι είπαν ψέματα για το φύλο τους στο διαδίκτυο για να παραμείνουν δυσδιάκριτες και να αποφύγουν την προσοχή.

Η έκθεση έλαβε επίσης υπόψη τις απόψεις ανδρών παικτών, από τους οποίους πάνω από τους μισούς (51%) δήλωσαν ότι είχαν δει μια γυναίκα που παρενοχλήθηκε online. Το 66% των ανδρών και των γυναικών πίστευαν ότι οι γυναίκες ήταν πιο πιθανό να παρενοχληθούν. «Η πραγματικότητα είναι ότι αν αυτό συνέβαινε σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, θα είχες έναν διαιτητή που θα ήθελε κυριολεκτικά να σφυρίξει και να αποβάλει κάποιον», δήλωσε στο Sky News η διευθύνουσα σύμβουλος της Guild Esports, Jasmine Skee. "Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να βλέπουμε αυτούς τους αριθμούς να συμβαίνουν και αυτές οι γυναίκες να συνεχίζουν να έχουν αυτή την εμπειρία. Αυτό έχει να κάνει με τη φροντίδα της ψυχικής τους υγείας και τη διασφάλιση ότι οι γυναίκες αισθάνονται ότι μπορούν να παίξουν και να κάνουν αυτό που αγαπούν και να το αισθάνονται πιο inclusive."

Please Log in or Create an account to join the conversation.

15 Jun 2023 22:54 #271621 by Nikos Georgopoulos
Έρευνα: Στην Αμερική το 50% των gamers είναι γυναίκες
Δείτε τα ποσοστά σε κάθε πλατφόρμα.

Ο Mat Piscatella , διευθυντής της εταιρείας αναλύσεων Circana, ανακοίνωσε τα ποσοστά των gamers που είναι γυναίκες όσον αφορά την Αμερικά και το 2023.

Από τα ποσοστά προκύπτει ότι το 50% είναι γυναίκες. Σε κάποιες πλατφόρμες παρατηρούμε ότι οι γυναίκες είναι λίγο πάνω από το 50% και σε κάποιες άλλες λίγο πιο κάτω. Πάντως κατά μέσο όρο εκεί κυμαίνονται τα πράγματα.

Αναλυτικά τι έδειξε η έρευνα ανά format:
- Το 47% των παικτών κονσολών είναι γυναίκες.
- Το 50% των PC gamers είναι γυναίκες
- Το 54% των mobile gamers είναι γυναίκες


According to Circana's PlayerPulse, so far in the US during 2023:

47% of console video game players are female (+1% vs YA)
50% of PC video game players are female (+1% vs YA)
54% of mobile video game players are female (+1% vs YA)

— Mat Piscatella (@MatPiscatella) June 9, 2023

Όσον αφορά στις κονσόλες:
- Το 41% των κατόχων PS5 είναι γυναίκες
- Το 45% των κατόχων Xbox Series X/S είναι γυναίκες
- Το 52% των κατόχων Nintendo Switch είναι γυναίκες
- Το 50% των Gaming PC τα έχουν γυναίκες


41% of PS5s in the US are female owned
45% of Xbox Series consoles are female owned
52% of Swich consoles are female owned
50% of gaming PCs are female owned

— Mat Piscatella (@MatPiscatella) June 9, 2023

Σε σχέση με το 2022, το ποσοστό των γυναικών gamers αυξήθηκε κατά 1%.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

02 Jul 2023 13:33 #271885 by Nikos Georgopoulos
Εμανουέλ Μακρόν για τα επεισόδια στο Παρίσι: "Φταίνε τα video games, το TikTok και το Snapchat"
Αγνοώντας προφανώς έρευνα δεκαετίας.

Το Παρίσι φλέγεται από τα επεισόδια μουσουλμάνων για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, μετά τον θάνατο ενός 17χρονου ντελιβερά από πυρά αστυνομικών, κάτι που προκάλεσε την οργή χιλιάδων διαδηλητών. Ο Εμανουέλ Μακρόν, πρόεδρος της Γαλλίας, κατηγόρησε...τα video games, το Snapchat και το TikTok!

Ο 17χρονος πυροβολήθηκε την Τρίτη 27 Ιουνίου στο προάστιο της Ναντέρ του Παρισιού κατά τη διάρκεια τροχαίου ελέγχου, σύμφωνα με το Associated Press. Ο Nahel, ο οποίος έχει αναγνωριστεί μόνο με το μικρό του όνομα, πέθανε επιτίπου και ο πρόωρος θάνατός του επιδείνωσε τις αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ της γαλλικής αστυνομίας και των κατοίκων της γειτονιάς Nanterre και όχι μόνο.

Τα βίντεο που κοινοποιήθηκαν στα social media τις τελευταίες ημέρες των ταραχών δείχνουν την αστυνομία να εκτοξεύει δακρυγόνα σε πλήθη και διαδηλωτές να ανάβουν αυτοκίνητα, να καίνε σκουπίδια και να λεηλατούν καταστήματα, όπως η Nike. Το Associated Press αναφέρει ότι έως την Παρασκευή, πραγματοποιήθηκαν 875 συλλήψεις (το 1/3 των συλλήψεων ήταν ανήλικοι), με τον Μακρόν να αρνείται να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης και αντ' αυτού έστειλε άλλους 40.000 αστυνομικούς στους δρόμους.

Ο Μακρόν είπε ότι "Τα social media διαδραματίζουν «σημαντικό ρόλο» στην πυροδότηση της συνεχιζόμενης αναταραχής και έδειξε πως τόσο το Snapchat όσο και το TikTok ως παραδείγματα. Παρουσίασε σχέδια για συνεργασία με εταιρείες τεχνολογίας για την κατάργηση του «πιο ευαίσθητου περιεχομένου» που μοιράζεται, λέγοντας ότι αναμένει «πνεύμα ευθύνης από αυτές τις πλατφόρμες». Η γαλλική αστυνομία φέρεται να ερευνά τις ταυτότητες εκείνων που φωνάζουν στον κόσμο να βγιε στους δρόμους μέσα από τα social media.

«Η βία έχει καταστροφικές συνέπειες και έχουμε μηδενική ανοχή για περιεχόμενο που προωθεί ή υποκινεί μίσος ή βίαιη συμπεριφορά σε οποιοδήποτε μέρος του Snapchat», δήλωσε στο AP εκπρόσωπος του Snapchat. «Ελέγχουμε προληπτικά αυτό το είδος περιεχομένου και όταν το βρίσκουμε, το αφαιρούμε και λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα. Επιτρέπουμε όντως περιεχόμενο που αναφέρει την πραγματικότητα σε μία κατάσταση".

Ο Γάλλος πρόεδρος πιστεύει ότι τα βιντεοπαιχνίδια συμβάλλουν στις ταραχές
Αλλά ο Μακρόν δεν πιστεύει ότι ευθύνονται μόνο τα social media για τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις. Έστρεψε επίσης την προσοχή του στα video games. «Μερικές φορές έχουμε την αίσθηση ότι κάποιοι από αυτούς ζουν έξω, στους δρόμους, τα video games που τους έχουν κάνει τοξικούς», είπε. 

Οι διαδηλώσεις που επικεντρώνονται γύρω από την αστυνομική βία δεν είναι ένα νέο γεγονός στη Γαλλία. Οι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν μαζικά για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ το 2020 από την αστυνομία και το 2005 ξέσπασαν ταραχές αφού δύο νεαρά αγόρια σκοτώθηκαν ενώ έτρεχαν να ξεφύγουν από την αστυνομία στην κοινότητα Clichy-sous-Bois στο Παρίσι. Κατά τη διάρκεια των ταραχών του 2005, ο πρώην πρωθυπουργός Ντομινίκ ντε Βιλπέν κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Επιστημονικές έρευνες δεκαετίας πάντως έχουν δείξει ότι τα video games δεν έχουν σχέση με την βία.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

17 Aug 2023 07:34 #272535 by Nikos Georgopoulos
Έρευνα: Οι τοξικοί gamers είναι κακοί για τις εταιρείες
Αυτοί είναι η κύρια ομάδα του συνόλου των gamers.

Μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε από το Take This δείχνει ότι τα τοξικά gaming communities μπορούν να «επηρεάσουν αρνητικά» τις εταιρείες ανάπτυξης και τους publishers και οι developers θα πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους να εξαλείψουν τέτοια φαινόμενα.

Χρησιμοποιώντας δεδομένα και πληροφορίες από την υπηρεσία παρακολούθησης των games της Nielsen, το Take This βρήκε μια σειρά από ενδιαφέροντα στοιχεία. Σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από 2.328 ερωτηθέντες εφήβους, το 60% των παικτών ανέφεραν ότι είχαν αποφασίσει να μην ξοδέψουν χρήματα σε ένα παιχνίδι λόγω του τρόπου με τον οποίο τους αντιμετώπισαν άλλοι παίκτες σε αυτήν την κοινότητα, το 70% των παικτών ανέφερε ότι απέφυγε να παίξει ορισμένα games λόγω της φήμης μιας κοινότητας και το 60% των παικτών ανέφεραν ότι είχαν, τουλάχιστον μία φορά, εγκαταλείψει ένα παιχνίδι ή σταμάτησαν οριστικά να παίζουν ένα παιχνίδι λόγω παρενόχλησης και μίσους.


"Results indicate that toxic gaming communities negatively impact the bottom line"

To improve the business we have to fire our worst customers that are driving others away. Just because they are vocal doesn't mean they must be retained. t.co/rOR6TmJCKq

— Mat Piscatella (@MatPiscatella) August 16, 2023

Υπάρχουν περισσότερα (αποθαρρυντικά) γεγονότα που αναφέρονται στην έρευνα, με την Take This να σημειώνει ότι τα δεδομένα λένε ότι οι τοξικοί παίκτες αποτελούν το βασικό δημογραφικό στοιχείο ενός παιχνιδιού.

"Εάν η βιομηχανία των games θέλει να συλλάβει αποτελεσματικά το ενδιαφέρον - και να έχει έσοδα από - την επόμενη γενιά των gamers, ο μετριασμός των επιπτώσεων της τοξικότητας που δημιουργείται από τους χρήστες θα πρέπει να είναι βασικός στόχος", εξήγησε η Take This. "Η βιομηχανία των games θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να επεκτείνει και να βελτιώσει τις προσπάθειες μετριοπάθειας, να δημιουργήσει στρατηγικές πρόληψης και ανάπτυξης ανθεκτικότητας και να αυξήσει τις στρατηγικές και οικονομικές επενδύσεις σε ομάδες διαχείρισης της κοινότητας."

Ενώ η τοξικότητα στο gaming ήταν μια ατελείωτη μάχη, αρκετοί προγραμματιστές και στούντιο έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους για να καταπολεμήσουν αυτήν την αρνητική συμπεριφορά. Η Microsoft έχει λανσάρει ένα νέο σύστημα με bans για τα τοξικά άτομα, η Bungie κέρδισε μια δικαστική υπόθεση εναντίον ενός παίκτη του Destiny 2 που παρενόχλησε τους υπαλλήλους της, η EA έχει το Positive Play Charter της και το σύστημα PS5 Accolades της Sony προσπαθεί να προωθήσει την καλή online συμπεριφορά.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

20 Sep 2023 23:07 #272942 by Nikos Georgopoulos
Εμανουέλ Μακρόν: "Τελικά δεν φταίνε τα video games για την βία"
Στροφή 180 μοιρών.

Ο Εμανουέλ Μακρόν είχε δηλώσει ότι "Φταίνε τα video games για την βία" για να δικαιολογήσει τις ταραχές στη Γαλλία.

Τώρα σε μία νέα δήλωση στο X, πρώην Twitter, ο Μακρόν είπε ότι αδίκησε τους παίκτες με τα λόγια του και ότι πραγματικά πάντα θεωρούσε ότι "Τα video games είναι μια  ευκαιρία για τη Γαλλία, τη νεολαία και το μέλλον της, για τις δουλειές μας και την οικονομία μας. Εξέφρασα τις ανησυχίες μου στα τέλη Ιουνίου, επειδή οι κώδικες βιντεοπαιχνιδιών είχαν χρησιμοποιηθεί από παραβάτες για να ευτελίσουν τη βία στα social media. Είναι αυτή η βία που καταδικάζω, όχι τα video games. Τα βιντεοπαιχνίδια είναι πολιτισμός, ψυχαγωγία, θέαμα! Είναι ένα έδαφος για καλλιτεχνικούς πειραματισμούς, ένας συναρπαστικός χώρος μάθησης, που συνδυάζει όλες τις τέχνες. Παίζοντας σημαίνει να ακούς μουσική, να βυθίζεσαι σε ιστορίες, να νιώθεις συναισθήματα, να ταξιδεύεις στο χρόνο. Είναι η εξερεύνηση οπτικών συμπάντων που γράφουν ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της τέχνης".


J’ai fait bondir les gamers.

J’ai pourtant toujours considéré que les jeux vidéo sont une chance pour la France, pour notre jeunesse et son avenir, pour nos emplois et notre économie.

Je veux être (plus) clair.…

— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) September 16, 2023

Ο Μακρόν συνέχισε επαινώντας την «ανταγωνιστική πρακτική» των esports, την κοινωνικότητα και την κοινότητα των games και σημείωσε ότι τα βιντεοπαιχνίδια είναι «αναπόσπαστο μέρος της Γαλλίας», ενώ ονόμασε τα Assassin's Creed και το Dofus ως βασικά παραδείγματα.

"Τα βιντεοπαιχνίδια προσφέρουν ευκαιρίες για απασχόληση και το μέλλον, δημιουργώντας πρωταθλητές (eSports), αλλά και τεχνικούς, προγραμματιστές, γραφίστες και δημιουργούς. Ο κλάδος εμπνέει, κάνει τους ανθρώπους να ονειρεύονται, τους κάνει να μεγαλώνουν!" είπε ο Μακρόν.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification