Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Steam Deck: Η φορητή κονσόλα της Valve

28 Jun 2022 12:11 #265311 by Nikos Georgopoulos
Η Valve προειδοποιεί τους κατόχους Steam Deck: Μην τροποποιείτε την συσκευή σας
Δήλωσε ότι η συσκευή υπερθερμαίνεται και μειώνεται η διάρκεια ζωής της.

Ο σχεδιαστής της Valve, Lawrence Yang ζήτησε από τους κατόχους Steam Deck να μην τα τροποποιούν.

Συγκεκριμένα ο Yang ζήτησε να μην αφαιρούν τον SSD 2230 που περιέχει ήδη για να προσθέσουν τον 2242 M.2 NVMe SSD δηλώνοντας ότι ο συγκεκριμένος τραβάει περισσότερο ρεύμα και θερμαίνεται περισσότερο από όσο έχει σχεδιαστεί να αντέχει το steam deck. Τέλος δήλωσε σε σχέση με ένα άρθρο του PC Gamer που έδινε οδηγίες για αυτό: "Αυτό το mod φαίνεται ότι δουλεύει αλλά μειώνει κατά πολύ τη διάρκεια ζωής του Deck σας". 


Hi, please don’t do this. The charger IC gets very hot and nearby thermal pads should not be moved. In addition, most 2242 m.2 drives draw more power and get hotter than what Deck is designed for. This mod may appear to work but will significantly shorten the life of your Deck. t.co/Kmup7Zov13

— Lawrence Yang (@lawrenceyang) June 25, 2022

Please Log in or Create an account to join the conversation.

30 Jun 2022 10:57 #265346 by Nikos Georgopoulos
Steam Deck: Η Valve έκανε κρυφά downgrade τους SSD σε μοντέλα 256GB και 512GB
Θα το καταλάβετε μόνο αν τα πιάσετε στα χέρια σας.

Εάν παραγγείλατε ένα Steam Deck, θα πρέπει να ξέρετε πως η Valve άλλαξε τα specs στο site της, κάτι που σημαίνει ότι ενδέχεται να πάρετε ένα μοντέλο με downgraded SSD.

Τα μοντέλα είναι αυτά των 256GB και 512GB, αλλά δεν θα ξέρετε αν όντως έχετε ένα υποβαθμισμένο μοντέλο μέχρι να το πιάσετε στα χέρια σας. Απο ότι φαίνεται, η Valve τον Μάιο άλλαξε το PCI express από x4 σε x2.

Το επίσημο site του Steam Deck λέει:
256 GB NVMe SSD (PCIe Gen 3 x4 or PCIe Gen 3 x2*)
512 GB high-speed NVMe SSD (PCIe Gen 3 x4 or PCIe Gen 3 x2*)

Κάποια μοντέλα των 256GB και 512GB στέλνονται με PCIe Gen 3 x2 SSD. Στα τεστ μας, δεν είδαμε καμία επίπτωση στο performance μεταξυ των x2 και x4.

Το Wayback Machine επιβεβαιώνει ότι αυτή η λεπτομέρεια προστέθηκε μετά τις 28 Μάιου. Η Valve δηλώνει ότι αυτό δεν θα επηρεάσει το gaming performance αλλά δεν κάνει καμία αναφορά στα loading times.

Δεν είναι ξεκάθαρο το γιατί άλλαξε τα specs.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

20 Jul 2022 11:36 #265697 by Nikos Georgopoulos
Η Valve προειδοποιεί τον κόσμο να μην χρησιμοποιεί το Steam Deck σε υψηλές θερμοκρασίες
Η κονσόλα θα ρίχνει τις επιδώσεις της ή θα κλείνει τελείως για να προστατευτεί.

Η Valve προειδοποιεί τον κόσμο, μέσω Twitter, να μην χρησιμοποιεί το Steam Deck σε υψηλές θερμοκρασίες, λόγω της υψηλής ζέστης που επικρατεί σε Ευρώπη και Αμερική.

Συγκεκριμένα ο επίσημος λογαριασμός του Steam Deck να χρησιμοποιείτε την κονσόλα από 0 ως 35 βαθμούς κελσίου και δήλωσε: "Αν η θερμοκρασία ανέβει περισσότερο από 35 βαθμούς, τότε το Steam Deck θα ρίξει τις επιδώσεις του για να προστατευτεί". Σε επόμενο tweet η Valve δήλωσε ότι η APU του Steam Deck τρέχει καλά σε θερμοκρασίες μέχρι 100 βαθμούς κελσίου, αλλά αν φτάσει τους 105, τότε "η συσκευή θα κλείσει τελείως για να προστατευτεί από ζημιές".


For our friends in the midst of a heatwave, a quick note about Steam Deck in high temperatures. Steam Deck performs at its best in ambient temperatures between 0° and 35° C. If the temperature gets higher than this, Steam Deck may start to throttle performance to protect itself.

— Steam Deck (@OnDeck) July 19, 2022


A bit more detail about this – Steam Deck’s APU runs well at temperatures up to 100°C. At 100°C, it will start to throttle performance, and at 105°C it will shut down. Again, this is to protect itself (and you) from damage.

— Steam Deck (@OnDeck) July 19, 2022

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Oct 2022 15:48 #267008 by Nikos Georgopoulos
Γκάφα της Valve: Έδειξε Nintendo Switch emulator σε τρέιλερ του Steam Deck
Το τρέιλερ κατέβηκε.

Η Valve παρουσίασε ένα νέο τρέιλερ του Steam Deck, στο οποίο έδειξε κατά λάθος έναν Switch emulator.

Το Steam Deck συγκρίνεται ορισμένες φορές με το Nintendo Switch, καθότι φορητό, που όμως πιάνει και το κοινό των PC gamers. Ο Yuzu Switch emulator εξομοιώνει games του Nintendo Switch και φυσικά θεωρείται παράνομος από την Nintendo αφού της στερεί έσοδα από πωλήσεις της κονσόλας Nintendo Switch και των games της.

Στο νέο τρέιλερ του Steam Deck, η Valve έδειξε για δύο δευτερόλεπτα μεταξύ άλλων και ένα εικονίδιο του Yuzu Switch Emulator! Αυτό εντοπίστηκε από κάποιους χρήστες. Όταν η είδηση έγινε viral στα social media, η Valve αφαίρεσε το τρέιλερ και το αντικατέστησε με νέο, όπου ο emulator δεν φαίνεται.


Valve's new official video for the Steam Deck has a very interesting game icon in it t.co/KvI6b2nVa1 pic.twitter.com/uPsw3hOpog

— Nibel (@Nibellion) October 7, 2022

Το τρέιλερ λέει ότι πλέον το Steam Deck είναι άμεσα διαθέσιμο και δεν μπαίνετε πλέον σε λίστα αναμονής. Κατά τα άλλα, ελπίζουμε η Nintendo να μην κάνει...μήνυση στη Valve! Εντάξει, λάθη γίνονται αγαπητή Ninty, ας μη χαλάμε τις σχέσεις μας, ε;

Εδώ είναι το νέο τρέιλερ. Μονταρίστηκε και το απόσπασμα του Yuzu Switch Emulator αφαιρέθηκε.Θυμίζουμε ότι τον Φεβρουάριο του 2022, ο κατηγορούμενος hacker Gary Bowser καταδικάστηκε σε 40 μήνες φυλάκιση, αφού είχε ήδη πληρώσει πρόστιμο 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Δείτε τι παίζει με το κρυφό downgrade του Steam Deck.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification