Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Steam Deck: Η φορητή κονσόλα της Valve

11 Aug 2021 16:53 #254424 by Stathis Moose Stathopoulos
Valve: "Οι εταιρείες μπορούν να φτιάξουν και αυτές τα δικά τους Steam Decks"Στόχος της Valve είναι να δημιουργήσει ένα ecosystem.

Ο Gabe Newell, πρόεδρος της Valve, δήλωσε ότι οποιαδήποτε εταιρεία μπορεί να φτιάξει το δικό της Steam Deck κι έτσι να δημιουργηθεί ένα οικοσύστημα από...φορητά PC.

Συγκεκριμένα, ο Gaben δήλωσε: "Το όραμά μας είναι, αν το καταφέρουμε σωστά, να πουλήσουμε εκατομμύρια κομμάτια και να καθιερώσουμε μία κατηγορία προϊόντος, με την οποία τόσο εμείς, όσο και άλλοι κατασκευαστές PC να μπορούν να συμμετάσχουν. Αυτό θα έχει μακροπρόθεσμα οφέλη για εμάς. Σκεφτόμαστε σε αυτό το πλαισιο".

Προς το παρόν το Steam Deck πωλείται στα 399 δολάρια για την έκδοση των 64GB, 529 δολάρια με τον NVMe των 256GB και 649 δολάρια για τον NVMe των 512GB. Για να δούμε αν το εγχείρημα της Valve πετύχει, ώστε να μπουν κι άλλοι κατασκευαστές στο κόλπο.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

11 Aug 2021 16:56 #254427 by Stathis Moose Stathopoulos
Valve: "Προτείνουμε να μην αλλάξετε τον σκληρό δίσκο του Steam Deck"Θα συνδέεται με θύρα 2230 M.2 και όχι με τον κλασικό τρόπο.

Η Valve δήλωσε ότι όσοι αποκτήσετε το Steam Deck, καλό θα είναι να μην αλλάξετε τον σκληρό του δίσκο. Ο λόγος είναι ότι το socketed memory module δεν συστήνεται για αντικατάσταση από τους χρήστες.

Καθότι το Steam Deck, ως φορητό, θα αποτελεί κατά μία έννοια ένα mini PC, ορισμένοι χρήστες σκέφτονται ήδη το hardware που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν. Μιας και υπάρχουν τρία μοντέλα Steam Deck, τα οποία διαφέρουν μόνο ως προς τον σκληρό τους δίσκο, ο Gabe Newell ερωτήθηκε για το ενδεχόμενο να αλλάξει ένας χρήστης τον σκληρό δίσκο της κονσόλας και δήλωσε ότι αυτό δεν προτείνεται.

Το Steam Deck συνδέεται με μία θύρα 2230 M.2 (κάτι που αναφέρει και το επίσημο site) η οποία δεν είναι συγκολλημένη στη motherboard, αλλά συνδέεται με διαφορετικό τρόπο. Στη θεωρία λοιπόν δεν θα μπορείτε να αλλάξετε τον σκληρό δίσκο και η Valve δεν το προτείνει. Συν τις άλλοις, όσοι έχουν γνώσεις hardware θα πρέπει να ανοίξουν το Steam Deck, άρα έτσι θα κινδυνεύουν να χάσουν την εγγύηση.

Διαβάστε περισσότερα για τους scalpers που έπιασαν δουλειά με το Steam Deck.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

11 Aug 2021 17:14 #254440 by Stathis Moose Stathopoulos
Το U.I. της κονσόλας θα αντικαταστήσει το Steam Big Picture mode]

Εκπρόσωπος της Valve ανακοίνωσε ότι το Steam Big Picture mode θα αντικατασταθεί από το user interface του Steam Deck.

Το Big Picture mode είναι η επιλογή που υπάρχει στο Steam ώστε το user interface του να θυμίζει αντίστοιχα των κονσολών. Ο εκπρόσωπος της Valve δήλωσε: Ναι θα αντικαταστήσουμε το Big Picture με το νέο U.I. από το Deck. Το Big Picture mode είχε κυκλοφορήσει αρχικά σε δοκιμαστικό στάδιο το 2012, ενώ από το 2015 δεν έχει λάβει κάποια αναβάθμιση.

 Το Steam Deck θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο του 2021 και θα κοστίζει 400 δολάρια. Πωλείται στο επίσημο site .

Please Log in or Create an account to join the conversation.

15 Aug 2021 20:52 #254520 by Stathis Moose Stathopoulos
Το eBay διαγράφει όλες τις αγγελίες των scalpers

Οι scalpers από την στιγμή που ανακοινώθηκε το Steam Deck έτρεξαν και έκανα καταχωρήσεις στο eBay στις οποίες ζήταγαν χιλιάδες ευρώ για τα 5 ευρώ που έδωσαν για την κράτησή τους. Οι τιμές που ζητούσαν οι scalpers έφταναν ακόμα και πάνω από 1.000 ευρώ.
Πλέον, το eBay έχει αφαιρέσει αυτές τις καταχωρήσεις, διότι παραβίαζαν την πολιτική του για τις προπωλήσεις (presale policy). Στο eBay όλα τα αντικείμενα που βρίσκονται στις αγγελίες θα πρέπει να έχουν αποσταλεί εντός 30 ημερών από την ημέρα αγοράς. Ωστόσο, στην περίπτωση του Steam Deck αυτό δεν είναι εφικτό, διότι θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο στην καλύτερη.

Ένας εκπρόσωπος του eBay δήλωσε τα εξής : “Καταλαβαίνουμε το πόσο εκνευριστικό μπορεί να είναι για τους gamers το να βλέπουν τέτοιες τιμές που αφορούν την προπώληση προϊόντων. Για να συνάδουν αυτές οι αγγελίες με την πολιτική προπωλήσεων του eBay, οι αγγελίες αυτές θα πρέπει να αναφέρουν ξεκάθαρα ότι πρόκειται για προπώληση και θα πρέπει να εγγυώνται ότι η αποστολή του προϊόντος θα γίνει εντός των 30 ημερών από την ημέρα αγοράς. Όσον αφορά το Steam Deck, αυτό αναμένεται να κυκλοφορήσει το επόμενο έτος και επομένως παραβιάζει την πολιτική μας. Είμαστε στην διαδικασία αφαίρεσης όλων αυτώ των αγγελιών.”

Το eBay έχει αρχίσει να διαγράφει όλες τις αγγελίες για το Steam Deck, όπως επίσης έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί αλγορίθμους που μπλοκάρουν τους scalpers από τα ανεβάζουν τέτοιες παρόμοιες αγγελίες εξαρχής.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

19 Aug 2021 01:10 #254628 by Stathis Moose Stathopoulos
Το Steam Deck θα κυκλοφορήσει σε διάφορα χρώματαΜετά το λανσάρισμα.

Η Valve δήλωσε ότι το Steam Deck θα κυκλοφορήσει σε διάφορα χρώματα.

Στο λανσάρισμά του θα έχει μαύρο χρώμα, αλλά η Valve βρίσκεται σε συζητήσεις εσωτερικά για να κυκλοφορήσει την φορητή της κονσόλα και σε άλλα χρώματα. Την δήλωση αυτή έκανε ο Greg Coomer, product designer της κονσόλας, λέγοντας "Θα έχουμε διάφορα χρώματα".

Παρότι το μαύρο είναι αισθητικά υψηλά στις προτιμήσεις των gamers, σίγουρα τα εναλλακτικά χρώματα θα βρουν απήχηση σε διάφορα target group.

Δείτε την ελάχιστη ανάλυση και τα ελάχιστα frames που θα έχει η κονσόλα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

19 Aug 2021 01:11 #254631 by Stathis Moose Stathopoulos
Η διάρκεια ζωής μπαταρίας του Steam DeckΜέχρι και οκτώ ώρες αν κάνετε streaming τα games.

Η Valve ανακοίνωσε τι θα ισχύει για την διάρκεια ζωής της μπαταρίας του Steam Deck.

Το Steam Deck θα διαρκεί 2-8 ώρες, ανάλογα με τα games που παίζετε και τα settings που θα έχετε. Θα έχει μια μπαταρία των 40WHr και αν επιλέξετε να κάνετε streaming τα games από το PC σας αντί να τα παίξετε απευθείας από τον σκληρό δίσκο του Steam Deck, τότε η διάρκεια θα είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Το Deeath Stranding για παράδειγμα θα μπορεί να παιχτεί για μέχρι και οκτώ ώρες, όπως και κάθε video game με υψηλές απαιτήσεις, αρκεί να το κάνετε streaming. Στα παλιά games, το Portal 2 αν τρέχει απευθείας από το Steam Deck τότε η μπαταρία της κονσόλας θα κρατάει 5-6 ώρες με ρύθμιση στα 30fps. Για πιο απαιτητικά games, η διάρκεια της μπαταρίας θα είναι μικρότερη. Για περισσότερα fps, η μπαταρία θα καταναλώνεται επίσης πιο γρήγορα. Βέβαια πρακτικά όσοι αγοράζουν μια φορητή κονσόλα και ειδικά ένα Steam Deck που είναι κάτι σαν mini PC, δεν το κάνουν για streaming από το PC τους, αλλά τις περισσότερες φορές για να παίζουν εκτός σπιτιού. Εκτός κι αν την θέλουν για εντός σπιτιού, επειδή το βασικό PC είναι λίγο...χρέπι. 

Τέλος, η Valve δήλωσε ότι έχει πρόθεση να συνεχίσει να αναπτύσσει συσκευές στο ίδιο μοτίβο με το Steam Deck.

Δείτε την ελάχιστη ανάλυση και τα ελάχιστα frames που θα έχει η κονσόλα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

19 Aug 2021 01:12 #254633 by Stathis Moose Stathopoulos
Το Steam Deck δεν θα έχει performance boost αν είναι dockedΘα έχει την ίδια απόδοση, σε αντίθεση με το Nintendo Switch.

Θα περίμενε κανείς ότι το Steam Deck θα είχε performance boost όταν βρίσκεται docked, όπως γίνεται και με το Nintendo Switch. 

Ωστόσο, η Valve δήλωσε ότι το Steam Deck θα έχει την ίδια απόδοση, όπως κι αν το χρησιμοποιείτε. Ακόμα κι αν για παράδειγμα συνδέσετε μια οθόνη 1080p ή μεγαλύτερη στο dock του Steam Deck, ναι μεν θα έχετε ένα output σε ανάλογη ανάλυση, αλλά η απόδοση του Steam Deck θα μείνει ίδια, σύμφωνα με τον Greg Coomer, Deck designer του Steam Deck.

Θυμίζουμε ότι η Valve έχε τεστάρει το Steam Deck ώστε να τρέχει minimum στα 30 fps και στην native ανάλυση 800p, αν το έχετε φορητό, διαφορετικά σε υψηλότερη ανάλυση αν είναι docked. Από εκεί και πέρα, θα μπορείτε να αυξήσετε τα fps μέσω ρύθμισης, επηρεάζοντας την μπαταρία της φορητής κονσόλας.

Το dock του Steam Deck θα σας επιτρέπει να συνδέσετε οθόνες, καλώδιο ethernet και περιφερειακά μέσω USB, σύμφωνα με το επίσημο site της Valve.

Διαβάστε για την διάρκεια ζωής της μπαταρίας του Steam Deck.

Δείτε την ελάχιστη ανάλυση και τα ελάχιστα frames που θα έχει η κονσόλα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

19 Aug 2021 01:23 #254670 by Stathis Moose Stathopoulos
Το επίσημο βίντεο στο κανάλι της Valve

Η Valve ανήρτησε ένα βίντεο ενός λεπτού για το Steam Deck, την πρώτη της φορητή κονσόλα. Το βίντεο αυτό είναι το πρώτο της στο επίσημο κανάλι Valve στο YouTube μετά από...οκτώ μήνες, καθώς η Αμερικάνικη εταιρεία δεν ήταν καθόλου ενεργή στο συγκεκριμένο μέσο.
 Το Steam Deck θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο του 2021 και θα κοστίζει 400 δολάρια. Πωλείται στο επίσημο site .

Please Log in or Create an account to join the conversation.

19 Aug 2021 01:26 #254681 by Stathis Moose Stathopoulos
Το Steam Deck θα τρέχει και το Xbox Cloud Gaming της MicrosoftΟ Phil Spencer έπαιξε τα Halo και Age of Empires.

Ο Phil Spencer, επικεφαλής του τμήματος Xbox της Microsoft, δήλωσε ότι έπαιξε ήδη το Steam Deck, την νέα φορητή κονσόλα της Valve και ότι η κονσόλα αυτή τρέχει πολύ καλά το cloud gaming.

Ο Spencer θεωρεί το Steam Deck ως μια "ωραία συσκευή για να παίζει κάποιος games όσο βρίσκεται έξω, με καλό μέγεθος οθόνης και εξαιρετικό χειρισμό. Το να παίζεις Halo και Age of Empires είναι ωραία αίσθηση, το xCloud δουλεύει καλά. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Steam Deck".

 


Was @valvesoftware this week talking w/ Scott, Erik, Gabe about Steam Deck. After having mine most of the week I can say it's a really nice device. Games with me on the go, screen size, controls all great. Playing Halo and Age feels good, xCloud works well. Congrats SD team. pic.twitter.com/q4hWBvkk85

— Phil Spencer (@XboxP3) August 13, 2021

 

Το ότι ο Phil Spencer δοκίμασε το Steam Deck δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η Microsoft θα συνεργαστεί με την Valve. Το Steam Deck θα τρέχει το Steam OS, αλλά από την στιγμή που μπορείτε να βάλετε σε αυτό Windows, θα υπάρχουν απεριόριστες δυνατότητες customization , άρα θα μπορείτε αντίστοιχα να χρησιμοποιήσετε και το cloud gaming της Microsoft.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

05 Sep 2021 03:42 #255224 by Stathis Moose Stathopoulos
Η Valve έστειλε email σε όλους τους developers του Steam για να τους στείλει Steam DecksΘα εκδηλώσουν ενδιαφέρον και θα κριθούν αναλόγως.

Η Valve έστειλε email σε όλους τους developers του Steam , στο οποίο τους είπε ότι μπορεί να τους στείλει Steam Deck, το οποίο θα χρησιμοποιήσουν κατά την ανάπτυξη των games τους.

Το email οδηγεί τους developers στο να κάνουν login και να γράψουν την αιτιολογία για την οποία θέλουν το Steam Deck. Προφανώς εκεί θα πρέπει να συμπληρώσουν κάτι του στυλ "Θέλουμε να κυκλοφορήσουμε το τάδε παιχνίδι και να το τεστάρουμε στο Steam Deck". 

Η Valve θα αρχίσει να στέλνει τα development kits το συντομότερο δυνατό και φυσικά ανάλογα με την εκάστοτε εταιρεία. Σχεδόν όλα τα games αναμένεται να τρέχουν στο Steam Deck, τουλάχιστον ικανοποιητικά στις ελάχιστες απαιτήσεις τους. Οι developers αναμένεται να δουλέψουν για καλύτερο optimization (ώστε οι gamers να τα παίζουν με καλύτερα frames) και να δουν φυσικά τον χειρισμό που θα έχει το εκάστοτε παιχνίδι τους με το Steam Deck. Τα νέα games αναμένεται αντίστοιχα να είναι optimized εξ αρχής για το Steam Deck.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification