Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Steam Deck: Η φορητή κονσόλα της Valve

20 Jul 2021 20:14 #253811 by Blood Prince

Αν είναι να μην μπορέσει να τρέξει multiplayer games τι να το κάνουμε τότε. Να παίζεις solo σε φοτητή κονσόλα είναι λίγο κάπως αυτήν την εποχή. Ελπίζω να το κοιτάξουν αυτό μέχρι να κυκλοφορίσει. 

Για να παίξεις multiplayer πρέπει να έχεις και WiFi φορητό και τελειώνει η μπαταρία γρηγορότερα........μα η φορητή καλή είναι για solo για να παίζεις ακόμα και στην παραλία.....

Αν η μπαταρία δεν κρατάει πολύ χάνει την φορητότητα και είναι άχρηστο κατά την αποψή μου.

Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Please Log in or Create an account to join the conversation.

20 Jul 2021 23:21 #253815 by Apostolis Mitsakoulis

Αν είναι να μην μπορέσει να τρέξει multiplayer games τι να το κάνουμε τότε. Να παίζεις solo σε φοτητή κονσόλα είναι λίγο κάπως αυτήν την εποχή. Ελπίζω να το κοιτάξουν αυτό μέχρι να κυκλοφορίσει. 

Για να παίξεις multiplayer πρέπει να έχεις και WiFi φορητό και τελειώνει η μπαταρία γρηγορότερα........μα η φορητή καλή είναι για solo για να παίζεις ακόμα και στην παραλία.....

Αν η μπαταρία δεν κρατάει πολύ χάνει την φορητότητα και είναι άχρηστο κατά την αποψή μου.
Λογικά θα το φτιάξουν για να κρατάει την μπαταρία. Wifi μπορείς να βρεις σχεδόν παντού, καφετέριες κτλ. Για solo game σχετικό αυτό. Εγώ πχ αν δω και άλλον με ίδια φορητή κονσόλα ανοίγω κουβέντα για να παίξουμε παρέα :) 

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 Jul 2021 18:44 - 24 Jul 2021 18:44 #253923 by Σταμάτης Καράμπογας
Οι scalpers από την στιγμή που ανακοινώθηκε το Steam Deck έτρεξαν και έκανα καταχωρήσεις στο eBay στις οποίες ζήταγαν χιλιάδες ευρώ για τα 5 ευρώ που έδωσαν για την κράτησή τους. Οι τιμές που ζητούσαν οι scalpers έφταναν ακόμα και πάνω από 1.000 ευρώ.

 Πλέον, το eBay έχει αφαιρέσει αυτές τις καταχωρήσεις, διότι παραβίαζαν την πολιτική του για τις προπωλήσεις (presale policy). Στο eBay όλα τα αντικείμενα που βρίσκονται στις αγγελίες θα πρέπει να έχουν αποσταλεί εντός 30 ημερών από την ημέρα αγοράς. Ωστόσο, στην περίπτωση του Steam Deck αυτό δεν είναι εφικτό, διότι θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο στην καλύτερη.

 Ένας εκπρόσωπος του eBay  δήλωσε τα εξής : “Καταλαβαίνουμε το πόσο εκνευριστικό μπορεί να είναι για τους gamers το να βλέπουν τέτοιες τιμές που αφορούν την προπώληση προϊόντων. Για να συνάδουν αυτές οι αγγελίες με την πολιτική προπωλήσεων του eBay, οι αγγελίες αυτές θα πρέπει να αναφέρουν ξεκάθαρα ότι πρόκειται για προπώληση και θα πρέπει να εγγυώνται ότι η αποστολή του προϊόντος θα γίνει εντός των 30 ημερών από την ημέρα αγοράς. Όσον αφορά το Steam Deck, αυτό αναμένεται να κυκλοφορήσει το επόμενο έτος και επομένως παραβιάζει την πολιτική μας. Είμαστε στην διαδικασία αφαίρεσης όλων αυτώ των αγγελιών.”

Το eBay έχει αρχίσει να διαγράφει όλες τις αγγελίες για το Steam Deck, όπως επίσης έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί αλγορίθμους που μπλοκάρουν τους scalpers από τα ανεβάζουν τέτοιες παρόμοιες αγγελίες εξαρχής.

Science isn’t about why! It’s about why not!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

27 Jul 2021 18:12 - 27 Jul 2021 18:52 #253981 by Κώστας Δαλακλίδης
Η Valve δεν θα κάνει συγκρίσεις μεταξύ Steam Deck και Nintendo Switch

Η Valve προτιμάει να επικεντρωθεί στους παίκτες που παίζουν σε PC, σε ότι έχει να κάνει με το Steam Deck παρά σε αυτούς που παίζουν στο Switch.

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε, άρχισαν αμέσως οι συγκρίσεις μεταξύ του Steam Deck και του Nintendo Switch. Κάτι που είναι αναμενόμενο. Είναι και οι δύο φορητές συσκευές και πωλούνται περίπου στο ίδιο εύρος τιμών. Αλλά η Valve είπε ότι δεν σχεδίασε το Steam Deck για να ανταγωνιστεί το Switch της Nintendo.

“Προσπαθήσαμε να πάρουμε αποφάσεις, σχετικά με το Steam Deck, που στοχεύουν στο κοινό του PC gaming και που εξυπηρετούν τους πελάτες που διασκέδαζαν με τα games που βρίσκονται σε αυτήν την πλατφόρμα, στην πλατφόρμα μας”, δήλωσε ο σχεδιαστής της Valve, Greg Ο Coomer. Παρόλο που το Steam Deck παρουσιάζει προφανώς κάποιες αισθητικές ομοιότητες με το Switch, ο Coomer είπε ότι το Switch “αποτέλεσε κάτι το οποίο απλά είχαμε στο μυαλό μας όταν προχωρήσαμε προς την κατεύθυνση του σχεδιασμού” και όχι κάτι παραπάνω.

Ο Gabe Newell μοιράζεται επίσης αυτήν την προοπτική, τονίζοντας έντονα, ότι αυτός δεν είναι ο πρώτος φορητός υπολογιστής, είναι απλώς ότι κανείς άλλος δεν μπόρεσε να πετύχει κάτι ανάλογο. Αν και επαίνεσε τη δουλειά της Nintendo με το Switch, ο Newell επανέλαβε ότι η Valve, με το Steam Deck, απευθύνεται στο κοινό του PC gaming. “Όταν το κρατά κανείς στα χέρια του, μπορεί να νιώσει πιο εύκολα το πόσο εργονομικό είναι, ειδικά αν έχει συνηθίσει να παίζει με ένα ακριβό χειριστήριο, σωστά; Επειδή είναι μεγαλύτερο και πιο ογκώδες από ένα Nintendo Switch», εξήγησε ο Newell. "Και αν έχουμε δίκιο, αυτές είναι οι σωστές αναλογίες, σε σχέση με το κοινό στο οποίο στοχεύουμε."

"Επιτρέψτε μου να το θέσω έτσι, αν είστε παίκτης, και πάρετε στα χέρια σας ένα Switch και ένα Steam Deck, θα ξέρετε ποιο είναι κατάλληλο για εσάς, έτσι; Και θα το ξέρετε μέσα σε 10 δευτερόλεπτα», κατέληξε, σημειώνοντας ότι οι διαφορές των δύο συσκευών είναι τελικά αυτές που θα κάνουν κάποιον να αποφασίσει ποια θα επιλέξει.

Πώς σας φαίνονται οι δηλώσεις της Valve;

Please Log in or Create an account to join the conversation.

27 Jul 2021 18:41 - 27 Jul 2021 18:42 #253984 by Γεώργιος Χιντζιδης-Τοπαλιδης
Φυσικά και δεν θα πρέπει να συγκρίνονται και προσωπικά συμφωνώ με τις δηλώσεις αυτές. Ο κάθε ένας επιλέγει το τι θα παίξει και οι δύο κονσόλες είναι διαφορετικές και δεν θα πρέπει να μπαίνουμε σε τέτοιου είδους διαδικασία σύγκρισης.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

08 Aug 2021 22:12 #254313 by Ερμής Δερβίσης
Η Valve δήλωσε ότι οι μοχλοί του Steam Deck δεν θα παρουσιάσουν stick drift
Προσπαθεί να τους κάνει όσο πιο ανθεκτικούς γίνεται. 


Ο hardware engineer της Valve, Yazan Aldehayyat, δήλωσε ότι η Valve θα κάνει μεγάλες προσπάθειες ώστε οι μοχλοί του Steam Deck να μην παρουσιάσουν stick drift.

Συγκεκριμένα δήλωσε: "Έχουμε κάνει πολλές δοκιμές στην ανθεκτικότητά του σε όλους τους τομείς. Πιστεύουμε ότι θα έχει πολύ καλή απόδοση και ότι ο κόσμος θα μείνει πολύ ευχαριστημένος. Πιστεύω ότι θα αποτελέσει καλή αγορά. Εννοώ ότι κάθε κομμάτι θα παρουσιάσει κάτι κάποια στιγμή, όμως πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα μείνει ικανοποιημένος μαζί του".

Εκτός από δοκιμές, η Valve διάλεγε τα πιο ανθεκτικά υλικά όταν σχεδίαζε το Steam Deck. Ο designer John Ikeba πρόσθεσε: "Διαλέγουμε κάτι όταν ξέρουμε την απόδοσή του σωστά; Δεν θα θέλαμε να πάρουμε αυτό ρίσκο σωστά; Είμαι σίγουρος ότι οι πελάτες μας δεν θέλουν να ρισκάρουμε κάτι τέτοιο".

Please Log in or Create an account to join the conversation.

08 Aug 2021 22:17 #254316 by Ερμής Δερβίσης
Η Ubisoft είναι πρόθυμη να φέρει τίτλους της στο Steam Deck, αλλά θα εξαρτηθεί από την επιτυχία της κονσόλας
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλό της.


Ο διευθύνων σύμβουλος της Ubisoft, Yves Guillemot δήλωσε σε συνάντηση με τους επενδυτές της Γαλλικής εταιρείας ότι θα φέρουν τίτλους τους στο Steam Deck, αν η κονσόλα είναι επιτυχημένη και υπάρχει ζήτηση.

Συγκεκριμένο ο Guillemot δήλωσε: "Είμαστε χαρούμενοι που βλέπουμε το Steam Deck να έρχεται στη βιομηχανία, καθώς συνεχίζει τη ροή πρωτοποριακών συσκευών που έρχονται στην αγορά. Οπότε θα δούμε πόσο θα μεγαλώσει και αν μεγαλώσει αρκετά, τότε θα φέρουμε και τα δικά μας games εκεί." Στο παρελθόν η Ubisoft έχει κατακρίνει το Steam για την προμήθεια 30% που παίρνει από κάθε πώληση.
 

Please Log in or Create an account to join the conversation.

08 Aug 2021 22:36 #254325 by Ερμής Δερβίσης
Η Valve δήλωσε ότι δεν έχει βρει ως τώρα games που να μην τρέχουν καλά στο Steam Deck
Έχοντας κάνει αρκετές δόκιμες.


Η Valve μετά από αρκετές δοκιμές, δήλωσε ότι δεν έχει βρει κάποιο τίτλο που να μην τρέχει όπως πρέπει στο Steam Deck.

Ο developer της Valve, Pierre-Loup Griffais δήλωσε: "Δοκιμάσαμε αρκετά games που κυκλοφόρησαν τα τελευταία χρόνια, όμως η πραγματική δοκιμή για εμάς ήταν όσα κυκλοφόρησαν τον τελευταίο χρόνο. Δεν έτρεχαν πολύ καλά στα διάφορα πρωτότυπα μοντέλα και τις αρχιτεκτονικές που δοκιμάζαμε. Αυτή είναι η πρώτη φορά που φτάσαμε σε ένα σημείο της απόδοσης όπου τρέχουν όλα τα games της τελευταίας γενιάς χωρίς κανένα πρόβλημα. Όλα τα παιχνίδια που θα θέλαμε να είναι playable είναι ολόκληρη η βιβλιοθήκη του Steam. Δεν βρήκαμε κάτι στο οποίο δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει η συσκευή".

Ο Griffais δήλωσε επίσης ότι η μόδα για υψηλότερα frames και καθαρότερες αναλύσεις βοηθούν ακόμα περισσότερο το Steam Deck, λόγω της χαμηλής του ανάλυσης 800p και των 30fps που θα μπορεί να φτάνει, διότι οι τίτλοι προσαρμόζονται πιο εύκολα. Ο Griffais πρόσθεσε: "Αν ο κόσμος αρχίσει να προτιμάει περισσότερο την ποιότητα της εικόνας, τότε θα κάνουμε κάποιους συμβιβασμούς, όμως δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο προς το παρόν".

Please Log in or Create an account to join the conversation.

11 Aug 2021 16:46 #254415 by Stathis Moose Stathopoulos
Gabe Newell: "Το Steam Deck θα πουλήσει εκατομμύρια κομμάτια"Η τιμή του ήταν μια "οδυνηρή επιλογή" για τον ίδιο.

Ο Gabe Newell, πρόεδρος της Valve, πιστεύει ότι το Steam Deck θα πουλήσει εκατομμύρια κομμάτια, αν και θεωρεί ότι η τιμή του ήταν μια "οδυνηρή επιλογή" για τον ίδιο.

Τα 400 δολάρια που κοστίζει αιτιολογούνται επειδή κρύβει μέσα του ένα mini PC, με ισχύ περίπου όσο ένα PS4 ή ένα Xbox One S. Βέβαια 400 δολάρια κοστίζει η έκδοση με μόλις 64GB αποθηκευτικό χώρο

Η κονσόλα Steam Deck θα κυκλοφορήσει σε τρεις εκδόσεις:
- 64GB eMMC με κόστος 399 δολάρια.
- 256GB NVMe SSD (ταχύτερο) στα 529 δολάρια.
- 512GB NVMe SSD (επίσης ταχύτερο) στα 649 δολάρια.

Ο Gaben δήλωσε  ότι η Valve έχει "πολύ επιθετική πολιτική στην τιμή" γιατί το να βρει κάποιος την σωστή αναλογία ανάμεσα στην τιμή και την απόδοση "είναι ένας από τους σημαντικούς παράγοντες στην αγορά των φορητών συσκευών". Συγκεκριμένα είπε: "Αυτό που ήθελα πρωτίστως ήταν να δουλεύει σε όλα καλά και να είναι γρήγορη κονσόλα. Η τιμή ερχόταν δεύτερη και η επιλογή της ήταν κάτι το οδυνηρό. Αλλά αποτέλεσε έναν σημαντικό παράγοντα. Το πρώτο πράγμα ήταν η απόδοση και η εμπειρία και αυτός ήταν ο μεγαλύτερος και πιο θεμελιώδης περιορισμός που μας καθοδήγησε".

Ο πρόεδρος της Valve έχει φιλοδοξίες ως προς τις πωλήσεις, καθώς πρόσθεσε: "Αν κάνουμε σωστά την δουλειά μας τότε θα πουλήσουμε εκατομμύρια μονάδες και θα καθιερώσουμε μία κατηγορία προϊόντος στην οποία εμείς και άλλοι κατασκευαστές PC θα θέλουν να συμμετάσχουν. Θα έχει μακροπρόθεσμα οφέλη για εμάς. Αυτό είναι το πλαίσιο στο οποίο σκεπτόμαστε. Δεν σκεφτόμαστε ότι απλά πρέπει να πουλήσουμε π.χ. οκτώ games για την κάθε κονσόλα και ότι διαφορετικά δεν βγάζει νόημα. Σκεφτόμαστε ότι αυτό είναι το σωστό προϊόν και είναι ένας πολύ καλός τρόπος να δούμε αν υπάρχει μια μεγάλη αξία, τόσο για τους παίκτες, όσο και για τους developers , να επεκτείνουν το οικοσύστημα των PC τους προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό είναι το πραγματικό τεστ, περισσότερο από κάθε άλλο".

Οι προπαραγγελίες για το Steam Deck θα ξεκινήσουν στις 16 Ιουνίου και οι μονάδες θα κυκλοφορήσουν από τον Δεκέμβριο.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

11 Aug 2021 16:52 #254422 by Stathis Moose Stathopoulos
Το Steam Deck δεν θα μπορεί να τρέξει PUBG, Apex Legends και άλλα multiplayer games στο SteamOSΘα χρειαστείτε Windows.

Το Steam Deck, η πρώτη φορητή κονσόλα της Valve, δεν θα μπορεί να τρέξει τα PUBG, Apex Legends και άλλα σημαντικά games, σύμφωνα με το PC Gamer .

Ακόμα και τα Destiny 2 και Rainbow Six Siege , δεν αναμένεται να είναι συμβατά με το προεγκατεστημένο SteamOS, λόγω του anti-cheat software που δεν ενεργοποιείται σε λειτουργικό σύστημα, όπως αυτό, το οποίο βασίζεται σε Linux. Έτσι, οι παίκτες δεν θα μπορούν να παίξουν στους multiplayer servers αυτών των games.

Η Valve δήλωσε ότι "Βελτιώνει το Proton game compatibility και την υποστήριξη σε anti-cheat software", παρότι η πιο δραστική λύση θα ήταν να σβήσετε το SteamOD και να περάσετε Windows. Η Valve αφήνει την επιλογή σε εσάς.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification