Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Tencent: Γενική συζήτηση

02 Oct 2020 15:20 #239641 by Φίλιππος Κανελλόπουλος
Η Tencent εξαγόρασε μεγάλο μερίδιο της 10 Chambers, η οποία είναι υπεύθυνη για το GTFO.


H Σουηδική εταιρεία δημιουργήθηκε το 2015 από μέλη της Payday και κυκλοφόρησε το sci fi FPS, GTFO τον Δεκέμβριου του 2019. Ο creative director της 10 Chambers, Ulf Andersson, δήλωσε στο Twitter ότι ‘’η Tencent είναι ο ιδανικός συνεργάτης για να στοχεύσουν ψηλά’’ σαν εταιρεία.

Ο Andersson δήλωσε: ‘’ Περίπου έξι χρόνια μετά την ολοκλήρωση του GTFO συνειδητοποιήσαμε ότι πλέον χρειαζόμαστε περισσότερη υποστήριξη και βοήθεια για να επιτύχουμε τα φιλόδοξα μακροπρόθεσμα σχέδιά μας. Έπρεπε να βρούμε τον κατάλληλο συνεργάτη που θα μας έδινε την ελευθερία, για να ωθήσουμε την δημιουργικότητά μας σε νέα υψηλά δεδομένα, ενώ ταυτόχρονα να συνεχίσουμε την υποστήριξη στο πιστό community του GTFO. Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί ένα μέλλον πιο συναρπαστικό για την ομάδα μας.

Ο chief strategy officer της 10 Chambers, Oscar J-T Holm, δήλωσε ότι θα ξεκινήσει νέος κύκλος προσλήψεων αφού η χρηματοδότηση από την Tencent θα ωθήσει το GTFO να γίνει ακόμα πιο φοβερή εμπειρία.

Από την πλευρά της Tencent, ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Eddie Chan δήλωσε: ‘’ Είμαστε πανευτυχής που συνεργαζόμαστε με την ομάδα της 10 Chambers και είμαστε ανυπόμονοι να συμβάλλουμε στην επιτυχία του co op FPS’’. Πάντως τα οικονομικά στοιχεία της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστά και η 10 Chambers είναι η τελευταία στον μακρύ κατάλογο των εταιρειών που έχει επενδύσει η Tencent.

H Tencent κατέχει μεταξύ άλλων την Riot Games, την Grinding Gear, ενώ είχε πληρώσει 8.6 δισεκατομμύρια δολάρια για την εξαγορά της Supercell, υπεύθυνης για το Clash of Clans, ούσα η μεγαλύτερη εξαγορά όλων των εποχών μέχρι στιγμής. Επίσης η Tencent έχει μετοχές και σε άλλες γνωστές εταιρείες όπως οι Epic Games, Bluehole, Ubisoft, Activision Blizzard, Platinum Games, Paradox και Funcom.

Στην Αμερική πάντως, η κυβέρνηση Trump έχει ζητήσει από τις εγχώριες εταιρίες να στείλουν τις πληροφορίες με τις οποίες η Tencent διαχειρίζεται τα προσωπικά δεδομένα των Αμερικανών gamers.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 Jan 2021 17:51 #245085 by Giorgos Tsolaridis
Η Tencent εξαγόρασε τους developers του Don't Starve
Η Klei Entertainment σε Κινέζικα χέρια.


Η Tencent εξαγόρασε και την Klei Entertainment, εταιρεία ανάπτυξης του Don't Starve.

Οι εξαγορές του Κινέζικου Κολοσσού δεν σταματούν ποτέ. Η εξαγορά αυτή πραγματοποιήθηκε με το σκεπτικό ότι η Klei θα διατηρήσει την πλήρη αυτονομία της, τόσο στο δημιουργικό, όσο και στο λειτουργικό κομμάτι, ακόμα και στα projects και την πρόσληψη developers.

Ακόμα και ο Jamie Cheng, ιδρυτής της εταιρείας, θα συνεχίσει να διαχειρίζεται την εταιρεία, ενώ δεν θα υπάρξουν αλλαγές στο προσωπικό, παρά μόνο στα λογιστικά της εταιρείας. Ο Cheng δέχθηκε την προσφορά εξαγοράς, ώστε ο ίδιος και οι developers του να μην χρειάζεται να ανησυχούν στο να βρουν νέα projects και publishers για το μέλλον, προκειμένου να καλύψουν τα έξοδά τους.

Κάντε κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

27 Jan 2021 21:26 #245277 by Γιάννης Παπαργυρίου
Η Dontnod πούλησε μειοψηφικό πακέτο των μετοχών της στην Tencent
Φαίνεται ότι αποβλέπει στην συνεργασία με αυτήν για την αγορά της Κίνας.


Η Dontnod, εταιρεία ανάπτυξης των Life is Strange, Tell Me Why και Vampyr, ανακοίνωσε σήμερα ότι η Κινεζική Tencent απέκτησε μειοψηφικό μερίδιο της εταιρείας, αξίας 30 εκ. Ευρώ.

Σύμφωνα με την Dontnod, οι πόροι θα βοηθήσουν την indie εταιρεία να αναπτύξει περισσότερα games για το παγκόσμιο ακροατήριο σε όλα τα format. Ταυτόχρονα, η επένδυση συμπεριλαμβάνει μια “νέα συμφωνία επιχειρηματικής συνεργασίας” για την οποία ο διευθύνων σύμβουλος Oskar Guilbert δήλωσε ότι θα βοηθήσει την Dontnod “να εκμεταλλευτεί τις διάφορες δυνάμεις ανάπτυξης στην βιομηχανία του gaming, ιδίως στην Κίνα και σε κινητά, συνεργαζόμενη με έναν ηγέτη του κλάδου”.

Το σημείο κλειδί αυτής της συμφωνίας είναι η Κίνα. Η βιομηχανία gaming της είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο, ωστόσο η διείσδυση μη Κινεζικών developers σε αυτήν είναι εξαιρετικά δύσκολη. Λόγω των πολλαπλών κυβερνητικών ρυθμίσεων, είναι αδύνατο να λανσάρει κανείς παιχνίδι στην Κίνα χωρίς να συνεργαστεί με Κινεζική εταιρεία που θα αναλάβει την διανομή και διαχείριση του εν λόγω παιχνιδιού. Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που games όπως το World of Warcraft είναι free-to-play στην Κίνα σε αντίθεση με τον υπόλοιπο κόσμο όπου οι gamers πρέπει να πληρώσουν συνδρομή, ή που games όπως το Counter-Strike έχουν αποκλειστικές εκδόσεις για Κινέζους gamers.

Η συμφωνία θεωρητικά σημαίνει ότι η Dontnod θα μπορεί να πουλάει τα games της μέσω Κινεζικών gaming platforms όπως η WeGame της Tencent, αντί να βασίζεται στο Steam ή το app store της Apple. Το Steam είναι μεν διαθέσιμο στην Κίνα αλλά υπάρχει σε μια γκρίζα νομική κατάσταση και παρά την χρήση του από 30 εκ. Κινέζους gamers, απέχει πολύ από το να είναι η μεγαλύτερη gaming platform στην χώρα. Η συνεργασία με την Tencent θα επιτρέψει στην Dontnod να αποκτήσει πρόσβαση σε πολύ ευρύτερο ακροατήριο.

Χάρη στην επένδυση, η Tencent έχει επίσης την επιλογή να προτείνει τον διορισμό ενός εκπροσώπου της στο διοικητικό συμβούλιο της Dontnod. Ωστόσο καθώς διαθέτει μόνο μειοψηφικό πακέτο των μετοχών της εταιρείας, η Tencent δεν θα έχει και την δυνατότητα να παίρνει τις εκτελεστικές αποφάσεις.

Η νέα αυτή επένδυση έρχεται λίγο μόλις καιρό μετά την απόκτηση εκ μέρους της Tencent του πλειοψηφικού πακέτου της indie εταιρείας Klei Entertainment. Η Tencent, μία από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες της Κίνας σε σημείο που να είναι συγκρίσιμη με την Facebook και την Apple, είναι επίσης και η μεγαλύτερη εταιρεία gaming του κόσμου, διαθέτοντας την Riot Games καθώς και μειοψηφικά πακέτα εταιρειών όπως η Activision Blizzard, η Ubisoft, η Epic Games και άλλες.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

28 Jan 2021 13:39 #245325 by Frazzle
Κάτι ακούγεται και για εξάγορα της EA και 2K απ'την Tencent, ο χρόνος θα δείξει.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

12 Feb 2021 21:57 #246190 by Giorgos Tsolaridis
Η Tencent αγόρασε μετοχές της Bohemia, εταιρείας ανάπτυξης του DayZ Οι Κινέζοι δεν σταματούν πουθενά.Η Tencent αγόρασε μετοχές της   Bohemia Interactive, εταιρείας ανάπτυξης του DayZ.Η Τσέχικη εταιρεία ανάπτυξης ανακοίνωσε την είδηση σε blog post της. Πριν από μόλις ένα μήνα, η Tencent επένδυσε και στην Dontnod Entertainment, εταιρεία ανάπτυξης του Life is Strange. Το θέμα είναι ότι κάθε μήνα εξαγοράζει ή επενδύει και σε μία εταιρεία ανάπτυξης! Η Bohemia αναμένεται να φέρει το νέο PC/Mobile game της Ylands και στην Κίνα, ενώ ο Marek Spanel, διευθύνων σύμβουλός της, δήλωσε ικανοποιημένος από την αγορά των μετοχών και πρόσθεσε ότι η Tencent "κατανοεί την ξεχωριστή προσέγγιση που έχουμε στα online games".Η Tencent έκανε 31 αγορές μετοχών σε gaming εταιρείες μόνο για το 2020, τρεις φορές περισσότερες απ' ότι το 2019. Το μεγαλύτερο ποσό που δαπάνησε ήταν το 1,5 δις για την Leyou, μητρική εταιρεία της Digital Extremes, developer του Warframe. Επίσης, έχει επενδύσει στις Platinum Games, Funcom και βέβαια της ανήκει η Riot Games και η Grinding Gear Games, έχει μετοχές στην Epic Games, αλλά και στις Ubisoft, Activision Blizzard, Bluehole και δεκάδες ακόμη εταιρείες.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

05 Apr 2021 12:57 #248906 by Ερμής Δερβίσης


Η Tencent βοήθησε την αστυνομία της Κίνας να πιάσει τον μεγαλύτερο παροχέα hacks στον κόσμο
Κατασχέθηκαν περιουσίες εκατομμυρίων δολαρίων.

Η αστυνομία της Κίνας, με την βοήθεια της Tencent κατάφερε να πιάσει τη μεγαλύτερη ομάδα δημιουργών hacks στον κόσμο.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση, που έχει το κωδικό όνομα Chicken Drumstick, περιγράφτηκε από την Κινέζικη αστυνομία ως η μεγαλύτερη στον κόσμο, και συνήθως παρήγαγε κυρίως hacks για mobile τίτλους, όμως είχε φτιάξει και για μεγαλύτερα παιχνίδια, όπως τα Overwatch και Valorant.

Η ομάδα έβγαζε περίπου 10.000 δολάρια την ημέρα καθώς χρέωνε τον κόσμο από 10 ως 200 δολάρια τον μήνα για να τους παρέχει hacks. Η αστυνομία έκλεισε 17 sites και συνέλαβε επίσης 10 μεταπωλητές, ενώ κατασχέθηκαν περιουσίες αξίας 46 εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων και πολυτελών αυτοκινήτων. Το πως βοήθησε η Tencent σε όλο αυτό δεν έχει ανακοινωθεί.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

10 May 2021 18:29 #250765 by Giorgos Tsolaridis
Η Tencent σε διαπραγματεύσεις με τις Αμερικανικές Αρχές Η εταιρία κινδυνεύει να χάσει τα μερίδια της σε Riot Games και Epic Games.

  Νέες αναφορές από το Reuters  αποκαλύπτουν πως η  Tencent Holdings  βρίσκεται σε συζητήσεις με την Επιτροπή Εξωτερικών Επενδύσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες από τα τέλη του 2020 με σκοπό να εξασφαλίσει τα μερίδια της στις Riot Games και Epic Games.

 Ανάλογα με το αποτέλεσμα των συζητήσεων η Επιτροπή έχει τη δύναμη να επιβάλει την εκποίηση της Tencent και από τις δύο εταιρίες.
Το ενδιαφέρον πίσω από αυτή την κίνηση της Επιτροπής είναι οικείο καθώς απαιτεί από την Tencent να αποδείξει πως ο χειρισμός των προσωπικών Αμερικανικών πληροφοριών δεν αποτελεί ρίσκο εθνικής ασφάλειας. Το Reuters αναφέρει πως η Tencent διαπραγματεύεται μέτρα διαχείρισης κινδύνου τα οποία όμως δεν έχουν γνωστοποιηθεί.
 Η Tencent κατέχει ολοκληρωτικά την Riot Games, ενώ το μερίδιο της στην Epic Games αναλογεί στο 40%. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει αν η Επιτροπή Εξωτερικών Επενδύσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι ικανοποιημένη. Οι αναφορές αυτές δεν αποτελούν έπληξη.Τον προηγούμενο χρόνο, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Donald Trump εξέδωσε εκτελεστικό διάταγμα το οποίο απαγόρευε οποιαδήποτε συναλλαγή με την Κινεζική TikTok κοινωνική πλατφόρμα, όπως και με το WeChat της Tencent.

 Η Oracle ήταν έτοιμη να αναλάβει τη διοίκηση λειτουργιών του TikTok στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά σύμφωνα με την  South China Morning Post , οι συζητήσεις με την Oracle κατέρρευσαν τον Φεβρουάριο. Πηγές αναφέρουν πως η συμφωνία αποσκοπούσε στην ικανοποίηση των απαιτήσεων της κυβέρνησης Trump. Το Reuters τονίζει πως αυτό δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση του Biden θα χαλαρώσει την προσέγγισή της όσον αφορά το θέμα προστασίας προσωπικών δεδομένων με την Κίνα. Η Riot Games αρνήθηκε να σχολιάσει στην είδηση, ισχυριζόμενη πως λειτουργούσε ανεξάρτητα από την Tencent ενώ παράλληλα η Epic Games δηλώνει πως δεν έχει μοιραστεί πληροφορίες χρηστών με την Tencent.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 May 2021 11:20 #251561 by Giorgos Tsolaridis
Οι gaming εταιρείες που έχει αγοράσει ή έχει μετοχές η Tencent

Αγόρασε μερίδιο και από την Remedy.

Η Tencent  αγόρασε 500.000 μετοχές της Remedy Entertainment , οι οποίες πλέον αντιστοιχούν στο 3,8% των μετοχών της εταιρείας ανάπτυξης του Control και του Alan Wake.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

01 Jul 2021 14:45 - 01 Jul 2021 14:49 #253261 by Γιώργος Σκένδρος
Ο Κινέζικος επενδυτικός όμιλος Tencent έχει ιδρύσει ένα νέο στούντιο με στόχο να δημιουργήσει το επόμενο StarCraft.


Ο επικεφαλής σχεδιαστής David Kim, περνώντας μεγάλο μέρος του χρόνου του στην Blizzard στο StarCraft 2 πριν μετακινηθεί στο Warcraft και το Diablo, είναι ένας από τους δύο βετεράνους της Blizzard που ηγούνται του νέου στούντιο Uncapped Games της Tencent με έδρα το Λος Άντζελες.

Ο David Kim δήλωσε: "Πάντα ήθελα να δοκιμάσω ένα άλλο παιχνίδι RTS εδώ και πολύ καιρό, ίσως κοντά σε μια δεκαετία. Αν κάνουμε συνέχεια σε ένα RTS, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να υπάρχουν στο παιχνίδι για να είναι συνέχεια. Αλλά αν το κάνουμε ένα ολοκαίνουργιο παιχνίδι, ανοίγει περισσότερες δυνατότητες από την πλευρά του σχεδιασμού του παιχνιδιού για να μπορέσουμε να εκτελέσουμε αυτό που θέλουμε να εκτελέσουμε καλύτερα. Αυτό είναι το πλεονέκτημα που έχουμε εδώ, νομίζω".Ο David Kim πλαισιώνεται από τον επικεφαλής παραγωγό Jason Hughs, ο οποίος είχε εργαστεί στο  Diablo 3  και 4.

Η Tencent, εκτός από την ίδρυση νέων στούντιο, τα τελευταία χρόνια έχει κάνει σημαντικές επενδύσεις. Η εκδοτική εταιρεία συγκεκριμένα έβαλε χρήματα σε πάνω από 31 στούντιο πέρυσι και πρόσφατα αγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της εταιρείας ανάπτυξης Yager του Spec Ops: The Line.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

15 Jul 2021 01:20 #253642 by Μάνος Γρυπάρης
Η Funcom, η οποία ανήκει στην Tencent, αγόρασε την The Outsiders, η οποία έχει ιδρυθεί από τον David Goldfarb, πρώην developer της σειράς Battlefield.

Οι δύο εταιρείες είχαν ήδη συνεργασία για το επερχόμενο FPS Metal: Helsinger. Ο CEO της Funcom δήλωσε: "Συνάντησα τον David Goldfarb για πρωινό στην GDC μερικά χρόνια πριν και μέχρι να τελειώσουμε με είχε ήδη κερδίσει η ιδέα του για το Rhythm Shooter, όπου περιπλανιέστε στην κόλαση με τον ρυθμό metal μουσικής. Το ταλέντο και η δημιουργικότητα που φέρνει η The Outsiders στη βιομηχανία, είναι απίστευτα και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα είμαστε κομμάτι του ταξιδιού τους από εδώ και πέρα. Η συνεργασία αυτή θα μεγαλώσει επίσης το ταλέντο που έχει η Funcom στη Σουηδία. Ο βασικός τους στόχος παραμένει το Hellsinger".Ο Goldfarb δήλωσε: "Είχαμε ήδη μία άψογη συνεργασία με τον Funcom από εκείνη τη συνάντηση στη GDC. Είναι σπάνιο σε αυτή τη βιομηχανία να δουλεύουμε με τόσο ανοιχτούς και ειλικρινείς συνεργάτες, όπως είναι η Funcom σε όλη τη διάρκεια της ανάπτυξης του Metal: Hellsinger. Νιώθουμε πολύ τυχεροί που θα κάνουμε πιο στενή αυτή τη συνεργασία και θα μεγαλώσουμε το Hellsinger και τα μελλοντικά μας projects".

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification