Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Press Start

31 May 2021 21:33 #251793 by Giorgos Tsolaridis
Replied by Giorgos Tsolaridis on topic Press Start
Press Start: Σε ποιο video game έχετε παίξει τις περισσότερες ώρες σερί; Η υπερβολή μπορεί να αποδειχθεί επιβλαβής. 

 Τα video games στο σήμερα αποτελούν μία από τις δημοφιλέστερες ασχολίες ψυχαγωγίας και για ένα μεγάλο ποσοστό των παικτών, η ενασχόληση με τα games ξεκίνησε από την παιδική ηλικία. Τα θετικά και τα αρνητικά του gaming απασχολούν μεγάλο μέρος των παικτών αλλά και των γονιών, ειδικότερα στις μικρότερες ηλικίες. Το debate σχετικά με το αν τα games είναι εποικοδομητικά και ωφέλημα για τα παιδιά και τους ενήλικες έχει ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες και ακόμα και σήμερα οι δύο πλευρές μπορούν να παραθέτουν επιχειρήματα επ' αόριστον, χωρίς στο τέλος να βρίσκεται η επικρατέστερη απάντηση και αυτό είναι κάτι το λογικό.

 Όσοι υποστηρίζουν ότι τα games ωφελούν τους παίκτες, χρησιμοποιούν ως επιχειρήματα την όξυνση της μνήμης, των αντανακλαστικών, την κοινωνικοποίηση, την ενίσχυση της προσοχής, την μετρίαση του άγχους και των συμπτωμάτων κατάθλιψης όπως και μερικά ακόμα οφέλη τα οποία ενδεχομένως παραλείπονται στο παρόν άρθρο. Από την άλλη, όσοι υποστηρίζουν ότι τα video games βλάπτουν τους παίκτες αναφέρουν συνήθως ότι περιέχουν και προωθούν βίαιες συμπεριφορές, ότι ενισχύουν το άγχος και τα συμπτώματα κατάθλιψης, ότι ωθούν τα παιδιά στην συνήθεια του τζόγου ( loot  boxes) και ότι εν γένει είναι μία εθιστική συνήθεια. Όπως με κάθε παρόμοιο ζήτημα, η γνώμη μου είναι ότι η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση και ότι το gaming μπορεί να αποτελέσει ωφέλιμη ή επιβλαβή ασχολία, ανάλογα με το πόσο και τι παίζει ο καθένας μας.

 Η υπερβολή μπορεί να αποδειχθεί επιζήμια σε οποιαδήποτε συνήθεια και η προσωπική μου εμπειρία στην υπερβολή του gaming δεν αποτελεί εξαίρεση. Όταν είχα ξεκινήσει ως έφηβος να παίζω Lineage 2 είχα ενθουσιαστεί με τα όσα προσέφερε ένα MMORPG, καθώς η μετάβαση από τα offline RPG σε ένα open-world στο οποίο υπήρχε αλληλεπίδραση με άλλους παίκτες φάνταζε ονειρικό εκείνη την εποχή. Θυμάμαι τις ατελείωτες ώρες στα internet cafe, καθώς δεν είχαν όλοι σύνδεση στο internet, ούτε υπολογιστή ο οποίος να μπορεί να σηκώσει τα δημοφιλή games εκείνης της εποχής. Όταν λοιπόν γνώρισα το World of Warcraft, είχε φτάσει και η στιγμή που είχα στο σπίτι έναν υπολογιστή και σύνδεση στο Internet η οποία μπορούσε να το σηκώσει και συνεπώς δεν περιοριζόμουν στον χρόνο που είχα μέσα στα internet cafe. Το πιο ακραίο σερί που είχα κάνει τότε είχε ξεπεράσει τις 50 ώρες και το αποτέλεσμα ήταν να κοιμηθώ επάνω στο πληκτρολόγιο. Όταν ξύπνησα και αφού κατάλαβα ότι δεν μπορώ να ελέγξω τις ώρες που παίζω, έκανα απεγκατάσταση το World of Warcraft με βαριά καρδιά και δεν έπαιξα ποτέ ξανά. Εσείς σε ποιο video game έχετε παίξει τις περισσότερες ώρες σερί;

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

31 May 2021 21:37 #251794 by Giorgos Tsolaridis
Replied by Giorgos Tsolaridis on topic Press Start
Press Start: Σε ποιο video game έχετε ξοδέψει τα περισσότερα χρήματα; Θεωρείτε την δαπάνη χρημάτων στο gaming υγιή επιλογή ή όχι;

 Μέσα στο 2020 η βιομηχανία των video games είδε τεράστια αύξηση στα έσοδα. Οι εταιρείες ανάπτυξης ανέφεραν πρωτοφανείς αυξήσεις στα κέρδη τους και σ' αυτό σαφώς συνέβαλε η πανδημία του κορωνοϊού και η παραμονή των πολιτών στα σπίτια τους για την προσωπική τους ασφάλεια.

 Τα κέρδη των εταιρειών ανάπτυξης προέρχονται από διάφορες πωλήσεις, όπως τις πωλήσεις των games, των συνδρομών ή άλλων υπηρεσιών αλλά και από τις  μικροσυναλλαγές , δηλαδή τις αγορές των παικτών εντός των games. Οι μικροσυναλλαγές αποτελούν πλέον μία από τις βασικές πηγές εσόδων για πολλές εταιρείες ανάπτυξης, καθώς αποφέρουν σε πολλές περιπτώσεις το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Electronic Arts και η σειρά FIFA με το αμφιλεγόμενο Ultimate Team και τα  loot  boxes του, το οποίο σύμφωνα με την Αμερικάνικη εταιρεία αποτελεί την βασική πηγή εσόδων για την σειρά. Η Konami προσφάτως ανακοίνωσε ότι τα έσοδά της από τα mobile games αυξήθηκαν κατά κόρον, ενώ η Nintendo αναφέρει αυξήσεις στα έσοδα πάνω από 80% σε σχέση με αυτά του προηγούμενου έτους.

 Η αγορά ψηφιακών αγαθών στο σήμερα δεν είναι κατακριτέα και αρκετοί gamers προτιμούν να δώσουν μερικά χρήματα στην αγαπημένη τους ενασχόληση ώστε να αποκτήσουν είτε κάποιο cosmetic που επιθυμούν είτε κάποιο αντικείμενο που θα τους βοηθήσει στην πρόοδό τους από το να δώσουν χρήματα σε κάποια άλλη ενασχόληση. Προσωπικά θεωρώ υγιή επιλογή την δαπάνη μερικών χρημάτων στα αγαπημένα μας games, σε λογικά πλαίσια πάντοτε, καθώς αφενός με αυτό τον τρόπο στηρίζουμε τις εταιρείες ανάπτυξης ώστε να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και αφετέρου απολαμβάνουμε τα προνόμια των ψηφιακών αγαθών που αγοράζουμε. Φυσικά υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι εταιρείες ανάπτυξης αισχροκερδούν εις βάρος των παικτών όμως αυτή είναι η μία πλευρά του νομίσματος και δεν ισχύει πάντα.

 Το video game στο οποίο έχω ξοδέψει τα περισσότερα χρήματα είναι το Yu Gi Oh! Duel Links και δεν το έχω μετανιώσει σε αντίθεση με τα πολύ λιγότερα χρήματα που έδωσα στο FIFA τα οποία τα κλαίω μέχρι σήμερα. Εσείς σε ποιο video game έχετε ξοδέψει τα περισσότερα χρήματα, είτε για να αγοράσετε  DLCs  και expansions, είτε για να αγοράσετε loot boxes και cosmetics;

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Jun 2021 10:49 #252189 by Giorgos Tsolaridis
Replied by Giorgos Tsolaridis on topic Press Start
Press Start: Σε ποιο video game θεωρείτε ότι είστε πολύ ικανοί; Το competitive gaming αναπτύσσεται ραγδαία.

 Η ψυχαγωγία στα video games πηγάζει από διάφορους παράγοντες. Για πολλούς gamers η νίκη και η πρόοδος είναι το σημαντικότερο, ενώ για άλλους το παιχνίδι και μόνο αποτελεί διασκέδαση και ευχαρίστηση. Τα διάφορα είδη των games απαιτούν διαφορετικές ικανότητες, για παράδειγμα υπάρχουν games στα οποία χρειάζεται να έχετε αιχμηρά αντανακλαστικά και γρήγορα δάκτυλα, ενώ σε άλλα απαιτείται η κριτική ικανότητα και σκέψη για να κερδίσετε ή για να προχωρήσετε στα επόμενα επίπεδα. Υπάρχουν επίσης οι περιπτώσεις στις οποίες η ικανότητα είναι σχεδόν αδιάφορη όπως κάποια mobile games τα οποία παίζουμε απλά και μόνο για να περάσει η ώρα μας. Όταν όμως μιλάμε για competitive gaming όπου υπάρχουν ranks και κατατάξεις η ικανότητα παίρνει μεγαλύτερη βαρύτητα.

 Η competitive σκηνή έχει αναπτυχθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια, με τα τουρνουά και τα χρηματικά έπαθλα να πληθαίνουν όλο και περισσότερο. Είτε μιλάμε για FPS, Sports, Moba είτε μιλάμε για MMORPG, Racing, Fighting και ούτω καθεξής ο ανταγωνισμός έχει αυξηθεί πολύ, ενώ το επάγγελμα gamer δεν είναι πλέον κάτι το ασυνήθιστο. Πολλοί gamers βγάζουν τα προς το ζην παίζοντας τα αγαπημένα τους παιχνίδια σε υψηλό επίπεδο, κάτι το οποίο δεν είναι και τόσο απλό. Η επίτευξη του κορυφαίου rank ή μιας καλής θέσης σε μεγάλο τουρνουά απαιτεί πολύωρη εξάσκηση και συνέπεια, σε σημείο που το επαγγελματικό gaming θυμίζει αθλητισμό. Φυσικά η υπερβολή χωρίς την ανάλογη γνώση και προσοχή μπορεί να αποβεί μοιραία, καθώς δεν είναι λίγα τα παραδείγματα ανθρώπων που έβλαψαν την υγεία τους στην προσπάθειά τους να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

10 Jun 2021 15:57 #252262 by Απόστολος Μητσακούλης
Εννοείτε στο Diablo 3 θεωρω οτι είμαι ικανός. Βγάζω όλα τα conquests solo. Παίζω όμως απο day one το συγκεκριμένο.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification