Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο Donkey Kong

17 Jun 2020 14:47 #235584 by Φίλιππος Κανελλόπουλος
Ο Robbie Lakeman ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου.
Ο μέχρι πρότινος νούμερο δύο του retro arcade της Nintendo, κατέχει πλέον την υψηλότερη βαθμολογία.


Ο παίκτης του Donkey Kong, Robbie Lakeman πέτυχε νέο παγκόσμιο ρεκόρ με 1,260,700 πόντους ενώ έκανε streaming στο twitch, ξεπερνώντας τον John McCurdy, ο οποίος κατείχε το ρεκόρ του 2019 με 1,259,000 πόντους. Ακόμα βέβαια δεν έχει δοθεί verification από το Twin Galaxies, το επίσημο leaderboard του Donkey Kong.

Ο Lakeman κατείχε το ρεκόρ του 2018, με 1,247,700 πόντους και από τότε ήταν από τους top παίκτες του community. Την είδηση για το νέο ρεκόρ του Lakeman, την ανέβασε μέσω tweet, o Billy Mitchell ένας συμπαίκτης του Lakeman, ο οποίος έπαιζε στην ταινία The King of Kong και αργότερα απέκτησε κακή φήμη λόγω των κατηγοριών, ότι τα ρεκόρ του στο Donkey Kong ήταν προϊόν cheat. Το Twin Galaxies, μετά από έρευνα, έσβησε εν τέλει τα σκορ του και τον απέκλεισε από το να ξανανεβάσει ποτέ νέα.

Ο Lakeman χρειάστηκε τέσσερις ώρες για το achievement και ενώ ίσως υπάρχει περίπτωση να απορριφθεί το ρεκόρ του, φαίνεται στο λογαριασμό του στο twitch ότι χρησιμοποίησε το ίδιο setup, με αυτό του 2018.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

17 Jun 2020 15:06 #235585 by Ηλιας
Με κλειστα ματια πρεπει να το παιζει ο τυπος.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

17 Jun 2020 21:32 #235608 by Φίλιππος Κανελλόπουλος
Καλά εννοείται, πολύ κάψιμο.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Feb 2023 19:16 #269504 by Nikos Georgopoulos
Ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στα speedruns του Donkey Kong κατηγορείται για cheating
Πιθανότατα χρησιμοποιούσε emulators και όχι το αρχικό arcade hardware.

Ο Billy Mitchell, κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στα speedruns του Donkey Kong κατηγορείται για cheating.

Σύμφωνα με νέες αποδείξεις δεν χρησιμοποιούσε το αρχικό arcade hardware για κάποια από τα runs του. Ο YouTuber Kar Jobst ανακάλυψε φωτογραφίες όπου ο Mitchell χρησιμοποιούσε joystick 8 κατευθύνσεων αντί για 4, όπως είχε το αρχικό hardware, τουλάχιστον σε ένα από τα καταγεγραμμένα ρεκόρ του. Το εν λόγω joystick επιτρέπει στους παίκτες να κινηθούν με τρόπους που δεν γινόταν με το αρχικό, πράγμα που σημαίνει ότι αν ο Mitchell το είχε χρησιμοποιήσει είχε μεγάλα πλεονεκτήματα απέναντι στον ανταγωνισμό.Το site που καταγράφει arcade high scores, Twin Galaxies, καθώς και το βιβλίο Guinness αφαίρεσαν 3 scores του Mitchell για τον λόγο ότι χρησιμοποιούσε emulator και όχι το αρχικό μηχάνημα arcade. Το Twin Galaxies καταγράφει και τα high scores από emulators, όμως σε ξεχωριστή κατηγορία. Ο Mitchell υποστηρίζει ότι οι αποδείξεις είναι ψεύτικες και επικαλέστηκε τους μάρτυρες που ήταν παρόντες. Το 2020 το βιβλίο Guinness επανέφερε τα scores του Mitchell, όμως το Twin Galaxies συνέχισε να διαφωνεί. Ο Mitchell έκανε μήνυση στο Twin Galaxies, η οποία τρέχει αυτή τη στιγμή.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification