Reviews written by Axilleas Loizidis

13 results - showing 1 - 10
1 2
Ordering
October 30, 2020
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
9.0
Mafia: Definitive Edition

Τα Mafia είναι απο τις αγαπημένες μου σειρές παιχνιδιών με αποτέλεσμα να το Mafia: Definitive Edition να μην μου ξεφύγει. Η Hangar 13 όπως και με το Mafia 3 έτσι και με το Definitive Edition έκανε πολυ καλή δουλειά. Η Hangar 13 όπως και με το Mafia 3 έτσι και με το Definitive Edition έκανε πολυ καλή δουλειά. Όπως και το αρχικό έτσι και αυτό το ύφος και η ροή του παιχνιδιού είναι τόσο αληθινή που σε βάζουν στον ρόλο της "mafias"

 

Το παιχνίδι ξεκινάει στην εποχή του 1930, στο Lost Heaven. Πρωταγωνιστής του παιχνιδιού είναι ο Tommy Angelo, ο οποίος είναι οδηγός ταξί και ένα βράδυ αναγκάζεται να φυγαδεύσει δύο μέλη της mafias Salieri από μια συμπλοκή με μια αντίπαλη mafia. Ο Don Salieri, το αφεντικό της mafias ανταμείβει τον πρωταγωνιστή μας για την βοήθειά του και αυτόματα καταλαβαίνει ότι το να δουλέψει με την mafia μπορεί να του προσφέρει πολλά περισσότερα χρήματα από όσα βγάζει ως οδηγός ταξί και κάπως έτσι ξεκινάει η ιστορία μας.

 

Αυτό που μου άρεσε ιδιαίτερα είναι ότι όπως και τα προηγούμενα έτσι και αυτό είχε αρκετές αποστολές για να κάνεις και μια ωραία ιστορία που φαίνεται ότι είναι καλογραμμένο και ότι ασχολήθηκαν ώρες με την ιστορία.

 

 

 

 

 

September 29, 2020
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
8.0
Ghost of Tsushima

Το Ghost of Tsushima είναι το παιχνίδι που ξεπούλησε σαν τρελό στην πλατφόρμα του PS4 και άλλαξε κατά πολυ το σκεπτικό και το gameplay για πολυ κόσμο στον gaming κόσμο, αυτό που έκανε την διαφορά ήταν ο μηχανισμός του παιχνιδιού.


Όσο αφορά για το παιχνίδι το Ghost of Tsushima είναι ένα open world με ήρωα ένα σαμουράι. Το παιχνίδι είναι open world όπως είπαμε για να το εξερευνήσουμε και οι ικανότητες του χαρακτήρα μας όσο παίζουμε δυναμώνουν και όσο προχωράει το παιχνίδι ο χαρακτήρας μας φέρνει όλο ένα και σε ποιο υπεράνθρωπo.


Όσο αφορά τα γραφικά είναι υπερβολικά ρεαλιστικά, το σενάριο είναι καλοσχεδιασμένο, ο μηχανισμός είναι επίσης κάτι διαφορετικό απο αυτό που έχουμε συνηθίσει. 

May 10, 2020
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
8.5
Reviews
Blair Witch

Το Blair Witch είναι με διαφορά ένα απο τα καλύτερα horror παιχνίδια που έχω παίξει. Είχε μια καταπληκτική ιστορία, η οποία αν και δεν ταίριαζε και τόσο σύμφωνα με την ταινία που υποτίθεται είναι βασισμένο το παιχνίδι σε κρατάει συνέχεια σε αγωνία και αν και θα μπορούσαν να βάλουν και αλλα jumpscares ήμουν ευχαριστημένος γιατί αν και λίγα ήταν αρκετά δυνατά για να σου ξυπνήσουν τον φόβο. 

 
 
Όσο αφορά την ιστορία του παιχνιδιού, βρισκόμαστε στο 1996 και έχουμε ως πρωταγωνιστή τον Ellis ο οποίος εργάζεται ως αστυνόμος. Στην αρχή του παιχνιδιού κιόλας καθώς οδηγούμε το αυτοκίνητο ακούγεται απο το ραδιόφωνο μια είδηση για ένα μικρό αγόρι ονόματι Peter ότι χάθηκε στο δάσος. Ο Ellis αποφασισμένος να βοηθήσει στην υπόθεση, αποφασίζει να πάει και να βοηθήσει για να βρουν τον μικρό Peter, μαζί του σε όλο το παιχνίδι έχει και έναν σκύλο, τον Bullet. 

 
 
Στην αρχή το παιχνίδι είναι πολυ αργό και δεν έχει και πολλά τρελά πράγματα με αποτέλεσμα κάποιοι να βαρεθούν, θα μπορούσαν να βάλουν κάποιον δαίμονα στην αρχή να τραβήξει το ενδιαφέρον του παίκτη. Όσο αφορά τους δαίμονες τους εξοντώνεις με το φακό χτυπώντας τους το φως επάνω τους. 
 

April 24, 2020
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
7.0
Reviews
Resident Evil 3

ΤΟ RE3 είχε τρελό hypeαλλά δυστυχώς όλοι έμειναν με το hype μιας και στην τελική δεν ήταν και τόσο τρελό όσο θα περιμέναμε, το RE2 με διαφορά καλύτερο. Το μεγαλύτερο αρνητικό του gameήταν ότι ήταν πολύ μικρό και δεν μπόρεσε νομίζω κανείς να το ευχαριστηθεί. Επίσης το easymodeήταν πολύ γελοίο που μπορούσε να το παίξει και να το τελειώσει το παιχνίδι κάποιος με ”κλειστά” μάτια κάτι που για εμένα πέφτει πολυ στην ποιότητα του παιχνιδιού και στα μάτια του κόσμου.

 

Τα θετικά που έχει είναι ότι μπορώ να πω πως ο ήχος είναι καταπληκτικός σε επίπεδο που φέρνει πραγματικότητα και καμιά φορά με ήχους όπως του S.T.A.R.S. σου παγώνουν το αίμα όταν τους ακούς. Ένα άλλο καλό που μου άρεσε είναι ο χειρισμός της κάμερας που αν και δεν φέρνει τόσο στο παλιό RE3 που όποιος το έχει παίξει ίσως θα μπορούσε να του ξυπνήσει συναισθήματα που δύσκολα ξεχνάς αλλά με τον τορινό χειρισμό μπορώ να πω πως είναι ποιο εύκολο να το χειριστή κάποιος και είναι και ποιο εύκολο για τους νέους παίκτες που παίζουν πρώτη φορά το παιχνίδι. Σε θέμα γραφικών, όπως και για τους ήχους δεν έχω να πω κάτι παραπάνω, έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά. 

 

Ευχαριστιέσαι να το σκοτώνεις τέρατα. Ο Nemesisαν και λίγο σπαστικός γιατί βγαίνει σε άκυρα σημεία το έχουν κάνει lowώστε να μην σε δυσκολεύει και τόσο. 

 

March 22, 2020
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
6.0
Call of Duty: Warzone

Το Call of Duty: Warzone ήταν μια σκέτη απογοήτευση για έμενα μιας και το παιχνίδι είχα πολλά bugs σε επίπεδο κάποιες φορές να πετάει απο το παιχνίδι την ώρα που παίζω και να ξανά πρέπει να το ανοίξω, όχι δεν είχα μονο εγώ αυτό το θέμα, με αρκετούς streamersπου μίλησα είχαν το ίδιο θέμα και έχουν τούμπανα PC. Το καλό όμως είναι ότι είναι δωρεάν κάτι που δεν περίμεναν οι περισσότεροι και είναι μια καλή κίνηση για να τραβήξει κόσμο.
 
Το παιχνίδι είχε και έχει ακόμα hypeαλλά θα πέσει γρήγορα μιας και δεν είναι αυτό που περίμενε ο κόσμος. Όταν ένα παιχνίδι έχει τόσο hypeακόμα και σε betaόταν βγαίνει θα πρέπει να είναι καλοφτιαγμένο για να κρατάει σε hypeόλο τον κόσμο για να συνεχίσει να παίζει αλλιώς αρκετοί απλά δεν το διαγράψουν.
 
Τώρα όσο αφορά το ingameκομμάτι, αν θυμάμαι καλά είναι το μοναδικό παιχνίδι που φιλοξενεί 150 παίκτες, συνήθως όλο τα Battle Royale παιχνίδια φιλοξενούν 100 παίκτες. Είναι μια καλή σκέψη απο την εταιρεία μιας και έχουν βάλει μεγάλο map και ένα νέο σύστημα που μπήκε στα battleroyaleείναι ότι όταν Την πρώτη φορά που θα πεθάνεις δεν βγαίνεις από το match, αλλά μεταφέρεστε σε ένα Gulag, όπου παρακολουθείς άλλους φυλακισμένους συμπαίκτες σου να μονομαχούν προκειμένου να ελευθερωθούν.. Όσο αφορά τον εξοπλισμό πάνω κάτω όπως όλα τα άλλα BattleRoyalegames, έχει τα βασικά όπλα, υπάρχουν κάποια ιδικά κουτιά που τα ανοίγεις και έχουν μέσα όπλα και αυτό που δεν έχουν τα περισσότερα battleroyalegamesείναι ότι μπορείς να μαζέψεις τα λεφτά και να αγοράσεις διάφορα χρήσιμα πράγματα που θα σου χρειαστούν για να φτάσεις στην νίκη.
 

 

February 21, 2020
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
8.0
Plants vs Zombies: Battle for Neighborville

Τα παλιά και κλασικά PlantsvsZombies τα έχω παίξει άπειρες φορές και περίμενα πως και πως για το PlantsvsZombies: forNeighborvilleκαι μπορώ να πω πως είναι καλύτερο απο αυτό που περίμενα. Δεν ξέρω αν είναι τόσο καλό όσο μου φαίνεται, αλλά το παιχνίδι ξυπνάει αρκετές αναμνήσεις απο παλιά και αυτό το κάνει απο μονο του ωραίο.

 

Το gameplay του PvE μπορεί να είναι βαρετό και επαναλαμβανόμενο και οι χάρτες για πολλούς παίκτες μπορεί να είναι δύκσολο να τα βγάλεις πέρα για το τι συμβαίνει, αλλά έχει ένα ωραίο και διασκεδαστικό cast των φυτών και ζόμπι με απότελεσμα να σας κάνει να ξεχάσετε τα υπόλοιπα. Στο παιχνίδι μπορείτε να διαλέξετε από τους έξι τρόπους παιχνιδιού για πολλούς παίκτες PvP.

 

Τώρα όσο αφορά τα θετικά είναι ότι υπάρχει ποικιλία αποστολών, ποικιλία customization και mini games,  έντονο multiplayer, όμορφα γραφικά, και νέοι χαρακτήρες. Τώρα τα αρνητικά είναι το campaign είναι επαναλαμβανόμενο, οι χάρτες στο multiplayer είναι χαοτικοί και ο ήχος θα μπορούσε να είναι καλύτερος. Με αρνητικά ή όχι όμως το παινχίδι όπως είπα ξυπνάει αρκετές αναμνήσεις οπότε αξίζει να το παίξετε.

 

 

January 27, 2020
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
7.5
Reviews
Green Hell review

Το Green Hell είναι ένα σχετικά καλό Survival αν και κατά τη γνώμη μου θα μπορούσε να γίνει καλύτερο. Μας μεταφέρει σε μια άγρια ζούγκλα και σας ζητείται να τα βγάλετε πέρα. Τα γραφικά είναι τόσο καλοφτιαγμένα που σας κάνουν να αισθάνεστε πως είστεο ίδιος στην ζούγκλα. Με εντυπωσίασε επίσης το σενάριο μιας και σε συγκλονίζει απο το πρώτο κιόλας λεπτό του παιχνιδιού. Όσο αφορά τον χειρισμό και το game mechanics είναι σχετικά εύκολα και απλά για όλους.Στο παιχνίδι όποιος δώσει λίγο περισσότερη προσοχή μπορεί να δει ότι υπάρχει άφθονο νερό και tips. Το νερό το έχουμε ανάγκη για να μην αφυδατωθεί. Τα tips μπορούμε να τα σταματήσουμε μιας και σε αρκετούς μπερδεύει το κάτω μέρος της οθόνης με τους υπότιτλους των διαλόγων. Δυστυχώς στην αρχή όμως του παιχνιδιού θα πρέπει να τα δούμε και αυτό επειδή δίνει χρήσιμες πληροφορίες που δεν μας τα δείχνει το tutorial.Τα αλλα θετικά του παιχνιδιού που μου άρεσαν ήταν ότι σου δείχνει τι πρέπει να κάνεις σχετικά νωρίς στο παιχνίδι και το άλλο θετικό για εμένα ήταν ο ήχος που φέρνει πραγματικό. Το αρνητικό που είδα και δεν μου άρεσε ιδιαίτερα είναι ότι υπάρχουνπολλά bugs στο παιχνίδι

December 26, 2019 (Updated: January 07, 2020)
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
7.0
Darksiders Genesis

Το Darksiders Genesis για εμένα ήταν ένα σχετικά καλό παιχνίδι αν και περίμενα κάτι παραπάνω . Ένα απο τα πολλά που δεν μου άρεσε στο παιχνίδι ήταν ότι είχε λίγα abilities. Αυτό που μου άρεσε στο παιχνίδι είναι το σύστημα με τα levels. 
 
Το Darksiders Genesis εξιστορεί οτι έχει γίνει πριν από τον πρώτο τίτλο του Darksiders, όπου οι Nephilim σφάζονται στην Eden από εντολή το Council στους Horsemen. Ο Strife και ο War θα πρέπει να βρουν τον Lucifer και τους δαίμονες του πριν καταστρέψουν τον κόσμο. Τα δύο αδέρφια θα πρέπει να μαζέψουν πληροφορίες, να σκοτώσουν τα τέρατα και να βάλουν τέλος σε όλο αυτό. Αυτά πάνω κάτω για το story του παιχνιδιού. 
 
Όσο αναφορά τα θετικά και τα αρνητικά που είδα στο παιχνίδι. Ένα μεγάλο θετικό του παιχνιδιού είναι το Co-Op που μπορείς να παίξεις και με φίλους και μου άρεσε το level system. Το αρνητικό που είδα ήταν ότι θα μπορούσαν να έχουν λίγο καλύτερα abilities ίσως και περισσότερα. 

October 16, 2019
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
7.0
Tom Clancy's Ghost Recon

Το Tom Clancy's Ghost Recon είναι ένα tactical shooter από την Ubisoft. Στη σειρά, ο παίκτης είναι υπεύθυνος για μια φανταστική, νεοσύστατη ομάδα στρατιωτών ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ από την Delta Company, 1ο Τάγμα, 5η Ομάδα Ειδικών Δυνάμεων  που βρίσκεται στο Fort Bragg. Συχνά αναφέρονται ως "the Ghosts". Οι ρόλοι τους είναι σαν άλλες δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων του πραγματικού κόσμου, στις οποίες οι λειτουργίες τους έχουν υψηλή βαθμολογία. Στο Tom Clancy's Ghost Recon: Future Soldier δείχνει ότι η μονάδα Ghost έχει πολλαπλά σχέδια και είναι μέρος της JSOC και είναι επίσης γνωστή ως Specialized Tactics Group σαν πραγματικές μονάδες JSOC όπως το Delta Force και η SEAL Team Six.Γενικά η γνώμη μου για το παιχνίδι δεν είναι και τόσο θετική μιας και έχει διάφορα θέματα. Αρχικά στον οπλισμό που δίνω μεγάλη σημασία μπορείτε να έχετε δυο βασικά όπλα και ένα εφεδρικό περίστροφο. Αυτο που δεν μου άρεσε όμως ήταν οι δυνατότητες αναβάθμισης. Δεν υπάρχει κάποιο που να μην μπορείς να περάσεις εάν δεν αγοράσεις κάτι από το store. Φυσικά δεν θα μπορούσα να μην πω για τα πολλά bugs και glitches που είχε το παιχνίδι τα οποία δεν θα έπρεπε να έχει ένα τέτοιο παιχνίδι απο μια τέτοια εταιρεία.Τα θετικά που μπορώ να πω για το παιχνίδι και που μου άρεσαν ήταν ο ρεαλιστικός ήχος ηδικά στους χαρακτήρες, είχε αρκετές αποστολές και είχε αρκετό οπλισμό.

April 17, 2019
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
0.5
ASSASSIN’S CREED BLACK FLAG

Το τέταρτο μέρος της σειράς AC μας τοποθετεί στην "Χρυσή" εποχή της πειρατείας, κάπου στο 1715. Εκεί όπου το κυνήγι του θησαυρού, το αέναο μεθύσι με ρούμι και τα ρεσάλτα, αποτελούσαν τρόπος ζωής. Μπορεί η απόδοση της εποχής αυτής μέσα στον τίτλο να επικαλείται έναν ανάλαφρο και φωτεινό τρόπο παρουσίασης, όμως το σίγουρο είναι πως τόσο η χρονολογία όσο και οι συνήθειες των πειρατών ταιριάζουν εξαιρετικά σε έναν τίτλο AC. Άλλωστε, πολλά παιχνίδια έχουν προσπαθήσει να μας μεταφέρουν στην συγκεκριμένη εποχή, χωρίς να καταφέρουν να ξεχωρίσουν στις καρδιές μας.

Το Assassin's Creed IV: Black Flag, ουσιαστικά αποτελεί το prequel του προκατόχου του, αφού αφηγείται τις πειρατικές ιστορίες του παππού του Connor, που ακούει στο όνομα Edward Kenway. Ο Edward είναι ένας χαρακτήρας εντελώς διαφορετικός από όλους τους περασμένους πρωταγωνιστές της σειράς, όπως και από πολλούς γνωστούς πειρατές που έχουν περάσει από την ιστορία και την μεγάλη οθόνη. Ο εν' λόγω καπετάνιος ηγείται της κεντρικής ιστορίας, αποτελώντας μια από τις πιο συμπαθείς και εμβληματικές περσόνες που έχουν παρελάσει από το cast του παιχνιδιού. Ο Edward ωστόσο, δεν δείχνει να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τον αγώνα μεταξύ των Assassin's και των Templars, ούτε για κάποια άλλη φιλοσοφία του δόγματος. Το μέγεθος της αδιαφορίας του όμως, το καταλαβαίνουμε από την πρώτη κιόλας σκηνή του παιχνιδιού, όπου η πρώτη μας επαφή με τον Edward γίνεται καθώς εκείνος κυνηγάει έναν Assassin. Αφού τον σκοτώσει, του κλέβει τα ρούχα, προχωρώντας προς μια ομάδα ανδρών με σκοπό να παραδώσει κάποιες ευαίσθητες πληροφορίες, με αντάλλαγμα ένα πενιχρό ποσό χρημάτων. Όπως είναι προφανές λοιπόν, στις φλέβες του νέου μας πρωταγωνιστή δεν ρέει το καθαρό αίμα ενός Ασσασίνου, ενώ δεν θα διστάσει να προδώσει ή να σκοτώσει κάποιον, στην περίπτωση που το αντάλλαγμα ικανοποιεί το πουγκί του. Αρκετά αργότερα βέβαια αυτό αλλάζει, όπως και η θέση του ήρωα μέσα στην ιστορία, αφήνοντας όμως πολλά αδιευκρίνιστα ερωτήματα τα οποία, ίσως απαντηθούν σε επόμενους τίτλους.

Το υγρό στοιχείο κυριαρχεί σε αυτό τον τίτλο, αλλάζοντας κατά πολύ το gameplay του παιχνιδιού, φέρνοντας την ξηρά σε δεύτερη μοίρα. Αυτό σίγουρα αποτελεί μια μεγάλη ανανέωση, ενώ δεν παραλείπονται οι γνωστές action, stealth και platforming αξίες που κουβαλάει το όνομα Assassin's Creed. Ταξιδεύουμε λοιπόν στην Καραϊβική, τον πόλο έλξης των πειρατών και των κουρσάρων. Το setting της περιοχής αποδίδεται με εξαιρετική λεπτομέρεια και καλοδουλεμένα textures, ενώ δεν απουσιάζουν και οι γνωστές φυσιογνωμίες από την ιστορία, όπως μας έχει συνηθίσει άλλωστε η σειρά. Έτσι λοιπόν, αρκετοί γνωστοί πειρατές κάνουν την εμφάνιση τους στο Black Flag όπως ο Μαυρογένης και ο Charles Vane.​ ​

Ο πρωταγωνιστής στο Assassin's Creed IV: Black Flag καλείται να εξερευνήσει καλοσχεδιασμένες περιοχές όπως η Αβάνα, η Nassau, το Kingston, ναούς των Maya και πολλά μικρά νησιά. Όπως κάθε sandbox game που σέβεται τον εαυτό του, έτσι και το AC4 προσφέρει έναν εξαιρετικά μεγάλο ανοιχτό κόσμο για εξερεύνηση, με μια αξιόλογη ποικιλία από side quests αλλά και ανυποψίαστους περαστικούς για pick-pocketing. Στο Assassin's Creed IV: Black Flag, ακόμα και μετά από 50 ώρες gameplay, θα ανακαλύψετε καινούρια νησιά και τοποθεσίες που δεν είχατε ξαναπεράσει, πράγμα που θα χαροποιήσει ιδιαίτερα τους οπαδούς του looting.​

Ψάρεμα, κυνήγι, καπετανιλίκι, κανονιές και κολύμπι είναι μερικές μόνο από τις δραστηριότητες του παίκτη όσoν αφορά τις θαλάσσιες περιοχές. Η ξηρά είναι γνώριμη, ενώ κρατά σταθερές τις αξίες του ανελέητου τρεξίματος, των stealthy εξοντώσεων, καθώς οι θάμνοι και ο έξυπνος σχεδιασμός των περιοχών ενδείκνυνται για leaps of faith, σκαρφαλώματα και κάθε είδους ταρζανιά που απαιτείται κατά την διάρκεια των καταδιώξεων.

Ας έρθουμε όμως για λίγο στο παρόν και φυσικά δεν εννοώ άλλον από τον κόσμο του Animus. Σε κάθε τίτλο της σειράς καλούμαστε να αναβιώσουμε τις αναμνήσεις των προγόνων του Desmond Miles. Στο Black Flag λοιπόν, αυτή η διαδικασία διαφοροποιείται λίγο, μέσω της εταιρείας Abstergo. Η εν' λόγω εταιρεία διερευνά τις αναμνήσεις των ανθρώπων της εποχής του 18ου αιώνα, με σκοπό να δημιουργήσει προϊόντα ψυχαγωγίας με ιδιαίτερο ρεαλισμό και ακρίβεια γεγονότων για την απόδοση της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου. Έτσι λοιπόν, εμείς αναλαμβάνουμε τον ρόλο του Sample 17, ο οποίος εργάζεται στην Abstergo αναβιώνοντας τις μνήμες του Desmond μέσα από τον παππού του, Edward Kennway. Στο σημείο αυτό, οφείλουμε να ομολογήσουμε πως η συγκεκριμένη προσθήκη στην πλοκή του παιχνιδιού είναι αρκετά εύστοχη, δίνοντας μια νέα πνοή στην περιήγηση του Animus. Πολλές και χορταστικές είναι οι αποστολές της Abstergo, οι οποίες φυσικά δεν είναι υποχρεωτικές, αλλά επιβραβεύουν καλά τον παίκτη. Για παράδειγμα, σε μια άκρως απαιτητική αποστολή από αυτές έπρεπε να σκοτώσουμε τέσσερις εχθρούς στην σειρά, χρησιμοποιώντας τα gold pistols, πράγμα που προϋπέθετε αρκετά βήματα μέχρι να πετύχουμε τον στόχο μας. Στο τέλος όμως, τα αντικείμενα που ξεκλειδώθηκαν μας έκαναν να ξεχάσουμε τους κόπους μας. ​

Παρ' όλο που οι τοποθεσίες είναι έξυπνα σχεδιασμένες και ο χειρισμός του χαρακτήρα φαίνεται ισορροπημένος και ιδανικός για τις απαιτήσεις των αποστολών, ο συνδυασμός του free run με την ταυτόχρονη αναπήδηση για την μετάβαση του χαρακτήρα από στην απέναντι πλευρά, μοιάζει με απαιτητικό combo σε fighting game, χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Πέρα από τις αξιοσημείωτες προσθήκες και βελτιώσεις του gameplay, κάποια μελανά σημεία επιμένουν να παραμένουν στον τίτλο, υπενθυμίζοντας μας φωτογραφικά τις στιγμές που αγανακτούσαμε με τους προκατόχους του. Στα πλαίσια κάποιας αποστολής, για παράδειγμα, καλούμαστε να συλλέξουμε πληροφορίες από κάποιους εχθρούς, παρακολουθώντας τους κρυφά και κρατώντας αποστάσεις ασφαλείας μέχρι να αναφέρουν τα δεδομένα που μας αφορούν. Ποτέ όμως δεν κατάλαβα γιατί θα πρέπει να διαθέσουμε πέντε και δέκα λεπτά ακολουθώντας και ακούγοντας κάθε ανούσια συζήτηση των ακολούθων μέχρι την επίμαχη πληροφορία; Αυτό μάλλον είναι ένα ερώτημα που θα παραμείνει ανεξήγητο και σε αυτόν τον τίτλο.

Ένα αρκετά ενδιαφέρον στοιχείο του Assassin's Creed IV: Black Flag αποτελεί η αλληλεπίδραση των καιρικών συνθηκών με τον χειρισμό του χαρακτήρα μας. Το σύστημα μάχης και κάλυψης ωστόσο, παραμένει στα ίδια επίπεδα με τους προκατόχους, ενώ το επίπεδο της νοημοσύνης των εχθρών παρ' όλη την φαινομενική βελτίωση, επιμένει να διατηρεί χαμηλό δείκτη. Παρ' όλα αυτά, ο Edward ανα πάσα στιγμή δεν θα διστάσει να αγνοήσει επιδεικτικά κάθε εχθροπραξία ή άλλη δραστηριότητα γύρω του και να σαλπάρει για άλλα μέρη με το Jackdaw (το καράβι του), άλλωστε τα χρυσά σεντούκια και το κυνήγι θησαυρού μονοπωλούν μόνιμα στο μυαλό του. Το χιούμορ του χαρακτήρα (έστω και επιτηδευμένο κάποιες φορές) σε συνδυασμό με την τόλμη της Ubisoft να ρισκάρει, διακωμωδώντας έμμεσα κάποιες τάσεις της εποχής, δίνει μια ακόμα ευχάριστη πινελιά στον τίτλο.

Τα γραφικά του Black Flag φοράνε τα καλά τους, αφού οι βελτιώσεις και ο ρεαλισμός εντυπωσιάζουν. Τα περιβάλλοντα έχουν σχεδιαστεί λεπτομερώς με ιδιαίτερο μεράκι και αυτό φαίνεται σε κάθε μας βήμα. Όλες οι μεγάλες πόλεις της Καραϊβικής έχουν έντονο το άρωμα της εποχής, ενώ ακόμα και οι διαφοροποιήσεις στην κουλτούρα της κάθε πόλης αποτελούν την λεπτομέρεια που κάνει τον πρωταθλητή. Η ομάδα ανάπτυξης ασχολήθηκε επισταμένα με κάθε texture, φέρνοντας στα μάτια μας ένα σαγηνευτικό οπτικό αποτέλεσμα. Τα εφέ του υγρού στοιχείου όπως η αντανάκλαση, η κίνηση και ο παφλασμός των κυμάτων της θάλασσας αποδόθηκαν με εξαιρετικό ρεαλισμό, μετατρέποντας κάθε σκηνικό σε card postal. Πολλές φορές έπιασα τον εαυτό μου να χαζεύει τα χρώματα του ουρανού κατά την διάρκεια ενός ηλιοβασιλέματος στον κρυστάλλινο ωκεανό, καθώς η camera απομακρυνόταν από τον χαρακτήρα.

Εξίσου καλή δουλειά έχει γίνει και στον ηχητικό τομέα, άλλωστε πάντα απολαμβάναμε τις κέλτικες μελωδίες του τίτλου, ακόμα και κατά την διάρκεια της πλοήγησης μας στο κεντρικό μενού. Όμως με σιγουριά θα λέγαμε πως το Black Flag διαθέτει το καλύτερο soundrack όλων των τίτλων της σειράς. Πέρα από την ποιότητα των επικών κομματιών, περιέχονται και εξαιρετικά πειρατικά τραγούδια τα οποία σιγοτραγούδησα και εκτός του παιχνιδιού. Ο υποδειγματικός τρόπος που συνοδεύει η μουσική τις επικές στιγμές δράσης, σε συνδυασμό με τους ρεαλιστικούς και χαλαρωτικούς ήχους της φύσης θα λέγαμε οτι κάνουν το ακουστικό κομμάτι του τίτλου ακαταμάχητο.

Το Voice Acting κρατάει και αυτό υψηλό δείκτη, παρ' όλο που περιμέναμε μια καλύτερη δουλειά στο lip-sync των χαρακτήρων. Ωστόσο, πέρα από τις κουραστικές φλυαρίες των φρουρών κατά την διάρκεια της προσπάθειας μας να αποσπάσουμε μια συγκεκριμένη πληροφορία, δεν έχουμε άλλο παράπονο. Το casting των voice actors ήταν πολύ εύστοχο, αποδίδοντας ακριβώς την φωνή που θα περιμέναμε από κάθε χαρακτήρα. ​

Όσον αφορά το multiplayer, δεν έχουμε πολλά να πούμε αφού είναι πανομοιότυπο με όσα έχουμε δεί κατά καιρούς στην σειρά, κρατώντας την ίδια λογική συνύπαρξης παικτών και NPCs μέσα σε μία πόλη. Σε γενικές γραμμές δεν θα λέγαμε πως το εν' λόγω mode ήταν ποτέ ένας από τους βασικούς λόγους που κράτησαν το ενδιαφέρον μας για το παιχνίδι και το ίδιο θα πούμε και τώρα. Νέα game modes και maps κάνουν την εμφάνιση τους, ωστόσο το Naval Multiplayer λάμπει δια της απουσίας του σε αυτό τον τίτλο. Η μόνη προσθήκη στο multiplayer mode είναι το Game Lab, μέσα στο οποίο οι παίκτες έχουν την δυνατότητα να τροποποιήσουν τα υπάρχοντα game modes (εκτός του Wolfpack), αφήνοντας την δική τους ιστορία.

Ο εξαιρετικός κόσμος του Assassin's Creed IV: Black Flag υπόσχεται να μας κρατήσει απασχολημένους για πολλές ώρες, περισσότερες από κάθε άλλο προκάτοχο του. Ο Edward κλέβει την παράσταση σε κάθε ευκαιρία, ενώ η πολυποίκιλη δράση και ο τεράστιος ανοικτός κόσμος προκαλούν για ατελείωτες εξερευνήσεις. Καλύψτε λοιπόν το ένα μάτι, βάλτε τον παπαγάλο στον ώμο, ένα ποτήρι ρούμι στο τραπέζι και ετοιμαστείτε να σαλπάρετε στα γάργαρα νερά της Καραϊβικής...


13 results - showing 1 - 10
1 2
Notification