Η Sony έριξε ban από το τουρνουά EVO στον Infiltration, Κορεάτη πρωταθλητή του Streeet Fighter

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Η Sony έριξε ban από το τουρνουά EVO στον Infiltration, Κορεάτη πρωταθλητή του Streeet Fighter

Η Sony έριξε ban από το τουρνουά EVO στον Infiltration, Κορεάτη πρωταθλητή του Streeet Fighter

Λόγω άσκησης βίας προς την πρώην του το 2018. Απεβλήθη κι από άλλα events.

Η Sony έριξε ban στον Νοτιοκορεάτη Infiltration (Seon-woo Lee), που κάποτε θεωρούνταν θρυλικός παίκτης στο Street Fighter, από το τουρνουά EVO, ενώ ο παίκτης δέχθηκε ban και από τις διοργανώσεις Combo Breaker, Community Effort Orlando, East Coast Throwdown και Intercontinental Fight Club.

Ο Infiltration αποκάλυψε χθες το βράδυ ότι του απαγορεύτηκε να παρευρεθεί σε πολλά σημαντικά events, συμπεριλαμβανομένου του φετινού Evolution Championship Series (Evo). Το Evo και το Combo Breaker (αναμφισβήτητα το δεύτερο πιο σημαντικό τουρνουά βάσης στην κοινότητα των παιχνιδιών μάχης) επικοινώνησαν με τον Lee μέσω email για να τον ενημερώσουν ότι δεν θα του επιτραπεί να αγωνιστεί στα τουρνουά τους, σύμφωνα με screenshots που δημοσίευσε ο Lee στο Twitter. Τα δύο emails ανέφεραν απροσδιόριστες παραβιάσεις των πολιτικών του κώδικα δεοντολογίας κάθε εκδήλωσης και πρόσφεραν επιστροφές χρημάτων για τα ποσά που κατέβαλε ο Lee για να γραφτεί στα τουρνουά αυτά.

Ο Rick Thiher, General Manager των τουρνουά Evo, τα οποία πλέον ανήκουν στη Sony, εξήγησε ότι το event «Δεσμεύεται στην προώθηση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για τους παίκτες και τους fans μας» και ότι οι διοργανωτές απαιτούν από τους ανταγωνιστές και τους παρευρισκόμενους να «εργαστούν μαζί με την Evo για να οικοδομήσουν μια υποστηρικτική κοινότητα που αντιμετωπίζει ο ένας τον άλλον με σεβασμό και αξιοπρέπεια».

Απαγόρευση εισόδου και σε άλλα events
Ο Thiher πρόσθεσε ότι πέρα από το Evo υπάρχουν κι άλλα τουρνουά τα οποία απαγόρευσαν την είσοδο στον Lee, χωρίς να διευκρινίσει αν το ban του έγινε μετά από προτροπή της Sony: «Το ban προς τον παίκτη θα γίνει και άλλα events όπως το Combo Breaker, το Community Effort Orlando, το East Coast Throwdown και το Intercontinental Fight Club, τα οποία έχουν επίσης απαγορεύσει την είσοδο στον Lee. Η Evo δεν συζητά μεμονωμένες αποφάσεις επιβολής δημόσια, αλλά θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να διατηρήσει τον κώδικα συμπεριφοράς μας και να δημιουργήσει ένα φιλόξενο περιβάλλον στους διαγωνισμούς των τουρνουά Evo. Αυτές οι προσπάθειες είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον του Evo και την εμπειρία που προσπαθούμε να δημιουργήσουμε για το community μας».

Lee: «Μου απαγόρευσαν την είσοδο χωρίς λόγο»
Ο Lee δήλωσε δημόσια: «Προς έκπληξή μου, έλαβα ένα email στις 20/5 και ώρα 09:00 από τους διοργανωτές του EVO, στο οποίο μου λένε ότι δεν μου επιτρέπουν την είσοδο στα τουρνουά. Σοκαρίστηκα που έμαθα κάτι τέτοιο και θα ήθελα να μάθω ποιοι είναι οι έλεγχοι που έχουν κάνει ώστε να πάρουν την απόφαση να σταματήσουν τις δραστηριότητές μου στα ανοικτά τουρνουά. Χωρίς την κατάλληλη εξήγηση, το μόνο που έδωσαν ήταν ένα link όπου γράφουν τον κώδικα συμπεριφορά τους. 6 λεπτά αργότερα, έλαβα ένα παρόμοιο email από τους διοργανωτές του Combo Breaker, που επίσης μου απαγορεύουν την είσοδο και επίσης δεν μου διευκρινίζουν τον λόγο.

Η τελευταία φορά που είχα πάει στο EVO ήταν το 2019 και στο Combo Breaker το 2018, ενώ δεν είχα κάνει τίποτα πεμπτό στα τουρνουά αυτά. Χωρίς εξηγήσεις λοιπόν, μου αρνούνται την είσοδο. Παρομοίως, την 1η Ιουλίου 2021, οι διοργανωτές του τουρνουά Ten/0 που είχαν δημιουργήσει τουρνουά για το Guilty Gear Strive μου αρνήθηκαν επίσης την είσοδο χωρίς εξηγήσεις, ενώ το ίδιο έγινε πριν από 2 χρόνια και σε ένα offline τουρνουά της Core-A studios για το Granblue Fantasy Versus και το Street Fighter. Τότε, ένας απ' τους διοργανωτές μου είπε ότι "Ο χορηγός μας, το Hitbox, μας έβαλε όλο να μην συμμετάσχεις στο τουρνουά".

Υπάρχουν αμέτρητα περιστατικά όπου μου αρνήθηκαν είσοδο σε open και invitational events χωρίς συζήτηση, κάτι που αποτελεί παραβίαση στα δικαιώματά μου. Αν αυτές οι μονόπλευρες ενέργειες συνεχίσουν, θα δούμε ολοένα και περισσότερους παίκτες να καταλήγουν θύματα τέτοιων διοργανωτών. Ενώ είμαι σοκαρισμένος και εκνευρισμένος, πιστεύω ότι το θέμα μπορεί να λυθεί με την κατάλληλη συζήτηση. Οι ώριμοι άνθρωποι μπορούν να βρουν λύση με συζητήσεις αντί να αγνοούν τις συνέπειες μονόπλευρων αποφάσεων. Οι διοργανωτές των events αυτών ελπίζω να μιλήσουν και να εξηγήσουν γιατί μου αρνήθηκαν την πρόσβαση. Επίσης, από τους διοργανωτές απαιτώ μια συγγνώμη για το οικονομικό και νοητικό άγχος που αφορά τον προγραμματισμό μου σε ταξίδια για να βρεθώ σε αυτά τα events και την ανάκληση της απόφασης του να μου αρνηθούν την πρόσβαση. Δεν γράφω το κείμενο αυτό για τον εγωισμό μου, αλλά για πιο υγιείς διοργανώσεις του Fighting Game Community και για να μπει τέλος σε αυτή την παράδοση να καταδικάζουμε άτομα χωρίς να τους δίνεται η ευκαιρία να εξηγηθούν».

 

 

Ο Infiltration (Seon-woo Lee), έγινε γνωστός με την τρίτη θέση του στο τουρνουά Street Fighter IV: Arcade Edition του Evo 2010. Πέρασε τα επόμενα αρκετά χρόνια κερδίζοντας ακόμη περισσότερα μετάλλια Evo και έχοντας καλές επιδόσεις σε διάφορες Fighting games, όπως τα Street Fighter x Tekken, Street Fighter V, Samurai Shodown και Guilty Gear Strive. Οι νίκες των τουρνουά του Lee ακολουθήθηκαν φυσικά από συμφωνίες χορηγίας με επιχειρήσεις όπως η Mad Catz, η Razer και η Monster Energy.

Αλλά το 2018, ο Lee κατηγορήθηκε για ενδοοικογενειακή βία κατά της πρώην πλέον συζύγου του. Μια περαιτέρω έρευνα από τον χορηγό του εκείνη την εποχή, τον esports οργανισμό Panda Global, βρήκε αυτούς τους ισχυρισμούς αξιόπιστους και έδιωξε τον Lee από το ρόστερ του. Ο Lee αποχώρησε επίσης οικειοθελώς από τα επίσημα τουρνουά Street Fighter της Capcom για ένα χρόνο, ενώ ταυτόχρονα αμφισβητούσε τους ισχυρισμούς για τους οποίους συνελήφθη, κρίθηκε ένοχος από δικαστήριο της Νότιας Κορέας και του επιβλήθηκε πρόστιμο.

Η επιστροφή του Lee στον ανταγωνισμό μετά από ένα χρόνο απουσίας προκάλεσε σημαντικές αντιδράσεις, ειδικά όταν το Evo τον συνεχάρη για τη «θριαμβευτική του επιστροφή» αφού κέρδισε το Samurai Shodown το 2019, δηλαδή ένα χρόνο μετά το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας. Πριν από μερικούς μήνες, η Sony αγόρασε το τουρνουά EVO και αποφάσισε να ακυρώσει την συμμετοχή του Lee, ενώ απ' ότι φαίνεται φέρεται να επηρέασε και άλλα διεθνή τουρνουά Fighting. Το αξιοσημείωτο στην όλη υπόθεση είναι ότι αρχικά ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του EVO,  Joey «Mr. Wizard” Cuellar, είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση (και συγκεκριμένα προς έφηβα αγόρια) και στη συνέχεια αποχώρησε και πούλησε την εταιρεία του στη Sony.

Διαβάστε περισσότερα για το EVO 2022 και συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification