Μόνιμες Στήλες eSports Η Αμερική νομιμοποιεί το στοίχημα στα eSports

Η Αμερική νομιμοποιεί το στοίχημα στα eSports

Tuesday, 15 May 2018  | in eSports | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Το 1988 σε ηλικία 5 ετών ο πατέρας του έφερε σπίτι έναν Amstrad 6128. Το 1990 ακολούθησε η Amiga 500, ένα Atari 2600 και λίγα χρόνια μετά κατά σειρά η Amiga 1200, το NES και το πρώτο PC. Από εκείνη την χρονική περίοδο μέχρι σήμερα έχει στην κατοχή του πάνω από 35 κονσόλες προερχόμενες από σχεδόν όλες τις κατασκευάστριες εταιρείες και αρκετές εκ των οποίων ιδιαίτερα σπάνιες. Παίζει κυρίως Sports, RPG/MMORPG, Strategy, Fighting και Racing games, ενώ δεν λέει ποτέ όχι στα Platform (ειδικά αν είναι Super Mario) και σε σενάρια με συμπαθητικούς χαρακτήρες, στο στυλ των Nathan Drake, Lara Croft και John Shepard.
Hot
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/60/e7/4d/esports-bet-legal-8-1526383741.jpg
 

Η Αμερική νομιμοποιεί το στοίχημα στα eSports

Καταργεί νόμο που εφαρμοζόταν από το 1992.

Με ψήφους 6-3, το Ανώτατο δικαστήριο της Αμερικής ακύρωσε νόμο του 1992 που εναντιωνόταν στο στοίχημα των αθλημάτων (με εξαίρεση τότε την πολιτεία της Nevada η οποία μόνο για το 2017 έβγαλε 4,8 δις δολάρια).

Το NFL ζήτησε από το Κογκρέσο να θεσπίσει νομοθεσία για τα νομιμοποιημένα αθλητικά στοιχήματα. Το στοίχημα στην Αμερική είναι μια αγορά πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων σε όλα τα αθλήματα. Όσο για την νομιμοποίηση του στοιχήματος, υπάρχουν πολιτείες που την επιθυμούν, όπως οι New Jersey, Delaware, Mississippi, Νέα Υόρκη, Pennsylvania και West Virginia.

Η πολιτεία του New Jercey είχε μια δικαστική διαμάχη 6 ετών με τις ομοσπονδίες αθλημάτων NBA, NCAA, NFL, NHL και MLB (Major League Baseball). Το Ανώτατο δικαστήριο της Αμερικής έβγαλε απόφαση υπέρ του στοιχήματος και αυτό πρακτικά επηρεάζει και τα eSports. Στο εξής κάθε πολιτεία μπορεί να αιτηθεί κατά βούληση νομιμοποίηση ή όχι του στοιχήματος. Ασφαλώς από την μία υπάρχει το συμφέρον αύξησης των εσόδων από την φορολόγησή του κι από την άλλη η προστασία των αθλημάτων.

Οι παραπάνω Ομοσπονδίες αθλημάτωμ είχαν μηνύσει τις πολιτείες της Αμερικής για το στοίχημα από τον Αύγουστο του 2012. Όμως, όταν το Ανώτατο Δικαστήριο της Αμερικής ανέλαβε από τον Ιούνιο του 2017, η κατάσταση άλλαξε και η απόφαση βγήκε υπέρ των πολιτειών. Οι κυβερνήτες των πολιτειών που εμπλέκονταν στην υπόθεση πανηγύρισαν το γεγονός αυτό μέσω Twitter.

Το ότι το στοίχημα θα νομιμοποιηθεί και στα eSports αντιλαμβάνεστε τι αντίκτυπο μπορεί να έχει στους αγώνες και στις αποδόσεις των παικτών. Θα δούμε άραγε στημένα ματς ή όχι; Όπως και να έχει, τα loot boxes στην Αμερική έχουν πλέον περισσότερες πιθανότητες πλήρoυς νομιμοποίησης.

Συζητήστε περισσότερα για τα eSports σε αυτό το forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification