Μόνιμες Στήλες eSports Evo 2018: Η ρίψη νομίσματος επηρέασε τους τελικούς του Dragon Ball FighterZ

Evo 2018: Η ρίψη νομίσματος επηρέασε τους τελικούς του Dragon Ball FighterZ

Friday, 14 Dec 2018  | in eSports | Γράφτηκε από τον Γιάννης Αρβανίτης   | (1 σχόλιο)
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/ef/1f/4f/Evo-2018-Dragon-Ball-FighterZ-hq-35-1544784790.jpg
 

Evo 2018: Η ρίψη νομίσματος επηρέασε τους τελικούς του Dragon Ball FighterZ

Kίνηση ''τακτικής'' που έστεψε πρωταθλητή τον SonicFox.

To Fighting τουρνουά Evo 2018 ήταν γεμάτο συναρπαστικές στιγμές, αλλά η ρίψη νομίσματος στον τελικό αποτελεί την πιο αξιομνημόνευτη.

Στους τελικούς του Dragon Ball FighterZ ο Ιάπωνας Goichi ''Go1'' Kishida και ο Αμερικανός Dominique ''SonicFox'' Mclean είχαν μια σκληρή μάχη. O Goichi βρισκόταν στον όμιλο των ηττημένων, πράγμα που σήμαινε ότι για να θριαμβεύσει θα έπρεπε να κερδίσει τον μέχρι τότε αήττητο SonicFox εις διπλούν. Παίζοντας αποφασιστικά και με ζήλο ο Goichi κέρδισε 3-0 τον SonicFox στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα ρίχνοντάς τον στον όμιλο των ηττημένων. Το μόνο που είχε να κάνει ο Goichi για να στεφθεί πρωταθλητής ήταν να τον ξανακερδίσει.

Στα fighting game τουρνουά υπάρχει κανονισμός όπου αν σε κάποιο παίκτη δεν αρέσει η πλευρά στην οποία παίζει μπορεί να ζητήσει αλλαγή πλευράς από τον αντίπαλο και σε περίπτωση άρνησης γίνεται ρίψη νομίσματος. Ο SonicFox επηρεασμένος από την γρήγορη πρώτη ήττα ζήτησε ακριβώς αυτό. ''Η player 1 πλευρά με βοηθάει στο να είμαι ήρεμος και να αποδίδω καλύτερα στην αρχή του γύρου.'' δήλωσε ο SonicFox στο twitter σχετικά με το συμβάν, αλλά οι fans δεν δέχονται την παραπάνω εξήγηση λόγω της μικρής σημασίας που έχουν οι πλευρές σε ένα fast-paced παιχνίδι όπως το Dragon Ball FighterZ όπου οι παίκτες αλλάζουν συνέχεια πλευρές στο gameplay μέσα σε διάστημα δευτερολέπτων.

 Όποιος και αν ήταν ο σκοπός του SonicFox η άρνηση στην αλλαγή πλευράς από τον Goichi και η ρίψη νομίσματος προκάλεσε σημαντική καθυστέρηση στην έναρξη του δεύτερου μεταξύ τους αγώνα, πράγμα που έκανε τον Goichi να χάσει το αρχικό momentum που είχε χτίσει μετά την γρήγορη νίκη στον πρώτο αγώνα και βοήθησε τον SonicFox να καταστρώσει στρατηγική αντεπίθεσης. Ο SonicFox εν τέλει στέφθηκε πρωταθλητής με αποφασιστική νίκη 3-0 στον δεύτερο αγώνα πανηγυρίζοντας δεόντως.

 

 

''Είμαι ομοφυλόφιλος, επίσης είμαι ο καλύτερος παίκτης παγκοσμίως στο Dragon Ball Fighter Z.'' Δήλωσε σε σχετικό twitter post.

 

 

Ο κανονισμός αλλαγής πλευράς στα fighting games μπορεί να παρομοιαστεί με την καθυστέρηση-timeout σε άλλα αθλήματα όπου πολλές φορές χρησιμοποιούνται για να βγάλουν τον αντίπαλο από τον ρυθμό του και να αλλάξουν την ψυχολογία των ομάδων. Τακτική που αποδείχτηκε ιδιαίτερα αποτελεσματική στον χώρο των fighting games όπου η συγκέντρωση και τα mindgames παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο.

Διαβάστε επίσης το review του Dragon Ball FighterZ και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 akiszax (Level 21) 14/12/2018 18:28
Συγχαρητηρια στο νικητή, έχοντας παίξει Dragon Ball FighterZ έχω να πω ότι είναι ένα από τα δυσκολότερα Fighter games! Άλλα και απο τα πιο ωραία.
Notification