Μόνιμες Στήλες eSports Η Virtus Pro απολύει τους social media managers για σεξιστικό tweet

Η Virtus Pro απολύει τους social media managers για σεξιστικό tweet

Friday, 26 Oct 2018  | in eSports | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Το 1988 σε ηλικία 5 ετών ο πατέρας του έφερε σπίτι έναν Amstrad 6128. Το 1990 ακολούθησε η Amiga 500, ένα Atari 2600 και λίγα χρόνια μετά κατά σειρά η Amiga 1200, το NES και το πρώτο PC. Από εκείνη την χρονική περίοδο μέχρι σήμερα έχει στην κατοχή του πάνω από 35 κονσόλες προερχόμενες από σχεδόν όλες τις κατασκευάστριες εταιρείες και αρκετές εκ των οποίων ιδιαίτερα σπάνιες. Παίζει κυρίως Sports, RPG/MMORPG, Strategy, Fighting και Racing games, ενώ δεν λέει ποτέ όχι στα Platform (ειδικά αν είναι Super Mario) και σε σενάρια με συμπαθητικούς χαρακτήρες, στο στυλ των Nathan Drake, Lara Croft και John Shepard.
Hot
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/2b/33/2c/virtus-pro-mercedes-benz-59-1540588255.jpg
 

Η Virtus Pro απολύει τους social media managers για σεξιστικό tweet

Παρέπεμπε σε σεξουαλικό υπονοούμενο.

Η Virtus Pro απέλυσε τους social media managers, για ένα επιθετικό tweet στο οποίο εμφανιζόταν σε φωτογραφία οι παίκτες της ομάδας DotA 2 της Virtus Pro και μπροστά μία πορνοστάρ με το σήμα της Mercedes στο προσωπό της. Το tweet ανέφερε "Ποιος θα καβαλήσει την Mercedes φέτος";

Ως εκ τούτου, ο Paul Chaloner (Redeye), γνωστός σχολιαστής eSports, δήλωσε στο Twitter: "Ξέρω ότι είναι meme, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το αν μια ομάδα eSports θα πρέπει να κάνει tweet κάτι σαν αυτό. Μου φαίνεται άκομψο και δεν συνηθίζω να είμαι ευαίσθητος με το παραμικρό. Μάλλον το πήρα στραβά ή διαβάζω αρκετά για αυτό". 

Σε απάντηση προς το tweet του Redeye, ο Roman Dvoryankin, γενικός διευθυντής των Virtus Pro, δήλωσε: "Paul, αυτό ήταν όντως απαράδεκτο και το tweet διεγράφη σε λιγότερο από 10 λεπτά αφότου δημοσιεύθηκε. Εκ μέρους των Virtus Pro θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη και να διαβεβαίωσω ότι θα λάβουμε μέτρα για να είμαστε σίγουροι ότι κάτι τέτοιο δεν θα ξανασυμβεί". Στη συνέχεια, ο Dvoryankin, δήλωσε πριν από λίγες ώρες: "Σε συνέχεια του χθεσινού γεγονότος, θα ήθελα να ενημερώσω ότι διακόψαμε όλες τις σχέσεις που είχαμε με άτομα που διαχειρίζονταν τα social media της Virtus Pro το τελευταίο διάστημα. Επίσης, έχουμε επικοινωνήσει κάποια πρωτόκολλα εντός της εταιρείας για να σιγουρευτούμε ότι τέτοια πράγματα δεν θα ξαναγίνουν. Ζητούμε και πάλι συγγνώμη για αυτό".

Ο σεξισμός στη φωτογραφία δεν ήταν το μόνο θέμα του Dvoryankin, ο οποίος ήταν δυσαρεστημένος με τον social media manager του και για την συμπεριφορά του απέναντι σε χορηγό του τουρνουά. "Η Mercedes-Benz είναι χορηγός του ESL και προμηθεύει με αυτοκίνητα τους MVPs του τουρνουά, την στιγμή που το tweet υπονοούσε ένα διαφορετικού τύπου "καβάλημα". Οι Virtus Pro έχουν έδρα την Ρωσία και δραστηριοποιούνται στα eSports εδώ και πολλά χρόνια. Συγκεκριμένα έχουν ομάδες στα CS: GO, DotA 2, Fortnite και Paladins, με αρκετές πρωτιές σε πολλές διοργανώσεις.

Δείτε επίσης τι συνέβη στο τουρνουά DotA 2 ESL στο Birmingham.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification