Μόνιμες Στήλες eSports WLGaming Esports: Ένας υποσχόμενος Ελληνοκυπριακός οργανισμός

WLGaming Esports: Ένας υποσχόμενος Ελληνοκυπριακός οργανισμός

Saturday, 26 May 2018  | in eSports | Γράφτηκε από τον Γιάννης Σιδηρόπουλος  
Γιάννης Σιδηρόπουλος
Hot
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/4f/41/69/wlgaming-esports-59-1527279122.jpg
 

WLGaming Esports: Ένας υποσχόμενος Ελληνοκυπριακός οργανισμός

Με πολλές νίκες σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ο χώρος των eSports έγινε αρκετά διαδεδομένος τα τελευταία χρόνια, αφού διάφορα online games εισήχθησαν στην competitive σκηνή και προσέφεραν μία πιο επαγγελματική εμπειρία στους φανατικούς gamers. Η τάση αυτή άρχισε να αγγίζει και τα ελληνικά σύνορα, αφού υπήρξαν ορισμένοι οργανισμοί που έσπευσαν να δημιουργήσουν και αυτοί τις δικές τους eSports ομάδες για τα δημοφιλέστερα games της εποχής, όπως τα League of Legends, Overwatch, Dota και άλλα. Ανάμεσα όμως στις ελληνικές ομάδες υπάρχει ένα group που ξεχωρίζει το τελευταίο χρονικό διάστημα, χάρις στις πολυάριθμες νίκες που συγκεντρώνει καθημερινά στα διάφορα games που συμμετέχει. Πρόκειται για την WLGaming Esports, που αναδύεται σταδιακά μέσα από τις επιτυχίες της στην βιομηχανία των video games.

Η ιστορία της WLGaming eSports ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια, όπου έκανε την πρώτη της εμφάνισή στον χώρο του gaming όντας απλά μία ομάδα από παθιασμένους gamers, χωρίς να σχετίζεται ακόμη με τα eSports. Σημαιοφόρος αυτής της ομάδας, ήταν ενίοτε ο ιδρυτής της, ο Γιάννης Μόλλας, ο οποίος δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί πως η ομάδα που δημιούργησε ερασιτεχνικά, θα κατέληγε να αποτελεί μία ισχυρή δύναμη στον χώρο των eSports. Στηριζόμενος στην ισχυρή του παρουσία στα social media, στην ικανότητά του για προώθηση της ομάδας του, η WLGaming απέκτησε πολύ γρήγορα fans, ενώ δημιούργησε και ομάδες σε διάφορα games που σημείωναν αρκετές νίκες για τα ελληνικά δεδομένα.

Βλέποντας τις προοπτικές των ομάδων του ο Γιάννης Μόλλας, έχτισε σημαντικές σχέσεις με άτομα που τον βοήθησαν να ιδρύσει και επίσημα την εταιρεία, πλέον, WLGaming Esports LTD. Δεδομένου του ότι τα eSports στην Ελλάδα δεν είναι τόσο διαδεδομένα όσο στο εξωτερικό, δόθηκε έτσι το κατάλληλο κίνητρο για μία ομάδα όπως η WLGaming Esports να ξεκινήσει να επεκτείνεται στην Ευρωπαϊκή σκηνή και όχι μόνο. Έτσι, οι νίκες διαδέχονταν η μία την άλλη, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε διεθνές επίπεδο. Ορισμένες από τις σημαντικότερες νίκες του οργανισμού είναι οι εξής:
- 1η θέση / Πρωταθλητές – League of Legends στο GameAthlon 2017
- 1η θέση / Πρωταθλητές – Rocket League στην TIF/ΔΕΘ 2017
- 2η θέση στον Τελικό του Overwatch στην TIF/ΔΕΘ 2016
- Top 5 EU / Top 10 World – Team Paladins
- Top 7 EU / Top 17 World – Team PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Συμμετοχή στο Paladins World Championship Atlanta με έπαθλο 100.000 δολάρια
- 1η θέση – Overwatch Open Division (Pacific Region)

Έτσι όπως εξελίσσονται τα eSports στον παγκόσμιο χάρτη, έτσι και η WLGaming Esports μεγαλώνει και αυξάνει την δυναμική της. Με συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Γιώργο Αγγελόπουλο, η εταιρεία WLGaming Esports LTD έχτισε την βάση της στην Κύπρο. Δεν είναι γνωστό το ποια θα είναι τα επόμενα βήματα της Ελληνοκυπριακής ομάδας, ωστόσο έχουν ήδη ξεκινήσει οι απανωτές μεγάλες ανακοινώσεις της, όπως η Κορεάτικη ομάδα των WLGaming στο Overwatch, αλλά και η απόκτηση πολύ έμπειρων παικτών στο League of Legends όπως οι Wildpanda και Zvene, μεταγραφές που αποδεικνύουν ότι στοχεύουν σε μεγάλες κατακτήσεις.

Ακόμα μία σημαντική κίνηση για τον Ελληνοκυπριακό χάρτη των eSports είναι η ένταξη του Μάριου Αθανασίου ως Chief Financial Officer στην WLGaming Esports LTD, ο οποίος υπηρετούσε για επτά χρόνια ως director στην ποδοσφαιρική ομάδα του Α.Π.Ο.Ε.Λ. Σίγουρα αναμένουμε να δούμε πολλά ακόμα από αυτόν τον πολλά υποσχόμενο οργανισμό, ενώ τους ευχόμαστε να έχουν πολλές επιτυχίες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης eSports και συζητήστε για αυτά στο σχετικό forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification