Μόνιμες Στήλες eSports League of Legends: Υποτροφίες της Riot Games σε Πανεπιστήμιο στην Καλιφόρνια

League of Legends: Υποτροφίες της Riot Games σε Πανεπιστήμιο στην Καλιφόρνια

Wednesday, 25 Apr 2018  | in eSports | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/42/46/83/riot-games-lol-scholarships-72-1524691199.jpg
 

League of Legends: Υποτροφίες της Riot Games σε Πανεπιστήμιο στην Καλιφόρνια

Υψους 1.500 δολαρίων.

Η Riot Games ανακοίνωσε την συνεργασία της με το Πανεπιστήμιο UC Berkeley της California, με στόχο την υποστήριξη ενός πρωταθλήματος eSports και δώρο υποτροφίες σε φοιτητές-αθλητές που θα αγωνιστούν στην ομάδα League of Legends του Πανεπιστημίου.

Για τον σκοπό αυτό ίδρυσε το eSports Community center, για το οποίο ο Stephen Sutton, αναπληρωτής καθηγητής για τις φοιτητικές υποθέσεις της σχολής, δήλωσε: "Στόχος μας είναι να δούμε το potential των φοιτητών μας στα eSports, με αυτή την συνεργασία ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και μια μεγάλη εταιρεία όπως η Riot Games". Το πρόγραμμα θα παρέχει υποστήριξη, τόσο εκπαιδευτική, όσο και σε επίπεδο εκπαίδευσης των αθλητών eSports, με στόχο πέντε βασικούς πυλώνες: συμμετοχή στο eSports Community των φοιτητών, ανταγωνιστικό επίπεδο, κοινωνική υπευθυνότητα, ευεξία και δια βίου μάθηση.

Το Πανεπιστήμιο δεσμεύτηκε να ξεκινήσει και τομέα "Οι γυναίκες στο Gaming" ώστε να προωθήσει και την συμμετοχή των γυναικών. Η Tiffy Tsay, επικεφαλής του συγκεκριμένου τομέα, δήλωσε ότι στόχος είναι "να ενθαρυνθούν περισσότερες γυναίκες gamers να μπουν στο eSports Community του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια".

Μέχρι στιγμής υπάρχουν 10 ομάδες eSports στο Πανεπιστήμιο και συνολικά πάνω από 90 παίκτες που αντιπροσωπεύουν το Πανεπιστήμιο σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, σε διάφορα τουρνουά. Η ανάπτυξη του eSports στις σχολές είναι αξιοσημείωτη, ενώ κάθε αθλητής League of Legends θα λάβει υποτροφία ύψους 1.500 δολαρίων.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η ανακοίνωση αυτή έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την αντίστοιχη ανακοίνωση του Πανεπιστημίου του Ohio για σπουδές στο Fortnite.

Βρείτε συμπαίκτες και αντιπάλους για να παίξετε League of Legends. Γράψτε το ID σας κάνοντας κλικ εδώ.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification