Μόνιμες Στήλες eSports Η Ρωσία αναγνώρισε τα eSports ως κανονικό άθλημα

Η Ρωσία αναγνώρισε τα eSports ως κανονικό άθλημα

Thursday, 09 Jun 2016  | in eSports | Γράφτηκε από τον Τάσος Νικολακόπουλος   | (3 σχόλια)
Τάσος Νικολακόπουλος
Hot
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/thumbnail/320x180s/92/62/a5/esports-russian-government-38-1465477631.jpg
 

Η Ρωσία αναγνώρισε τα eSports ως κανονικό άθλημα

Πλέον τα eSports έχουν την ίδια βαρύτητα με όλα τα αθλήματα.

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είδηση για τον κόσμο των eSports έρχεται από την Ρωσία.

Η κυβέρνηση της Ρωσίας προχώρησε σε μια πρωτοποριακή κίνηση. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση την Τρίτη 7 Ιουνίου, το Υπουργείο Αθλητισμού της Ρωσίας αναγνώρισε τα eSports ώς επίσημο άθλημα, πράγμα που σημαίνει οτι θα γίνουν κατάλληλες τροποποιήσεις για την αντιμετώπιση των πρωταθλημάτων ως κανονικών αθλητικών διοργανώσεων και των ομάδων ως αναγνωρισμένους αθλητικούς συλλόγους. 

Εκτός από τις προαναφερθέντες αλλαγές, η Ρώσικη κυβέρνηση θα διεξάγει προγράμματα εκπαίδευσης κριτών, διαιτητών και προπονητών σχετικούς με τον χώρο των eSports. Να σημειωθεί πως η Ομοσπονδία Αθλητισμού Υπολογιστών της Ρωσίας εργαζόταν χρόνια πάνω στα διαδικαστικά και τις λεπτομέρειες που έπρεπε να τακτοποιηθούν ώστε να θεωρηθούν τα eSports κανονικά αθλήματα, έχοντας ίδια βαρύτητα με το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ κλπ. Εν κατακλείδι, δεν χωράει αμφιβολία το γεγονός πως η Ρωσία αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά την ένταξη των eSports στην “οικογένεια” του επαγγελματικού αθλητισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρωσία είχε αναγνωρίσει πρώτη τα eSports ως άθλημα τον Ιούλιο του 2001.

Διαβάστε για ένα λύκειο στην Νορβηγία που διδάσκει eSports ως μάθημα επιλογής. Συζητήστε σχετικά με την απόφαση της Ρωσικής κυβέρνησης και γενικά για τα eSports σε αυτό το forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 ashbringer (Level 25) 10/06/2016 12:38
Δεν νομίζω ότι έχουν την ίδια βαρύτητα με τα κανονικά αθλήματα παιδιά.Μου φαίνεται ότι θέλουν λένε.
#2 Blood Prince (Level 28) 10/06/2016 14:14
Αθλημα με ποια έννοια όμως ;; Γιατί σίγουρα όταν κάθεσαι μπροστά σε μια οθόνη του υπολογιστή δεν γυμνάζεις το σώμα σου,στην ουσία "αθλείσαι" στον εικονικό κόσμο.
#3 Skateboarder (Level 7) 23/07/2016 01:32
Αν κατάλαβα καλά το θεωρούν κάτι σαν πόκερ άθλημα για το μυαλό δεν θα το σύγκρινα με το skateboard για παράδειγμα καμία σχέση!
Notification