Μόνιμες Στήλες Αφιερώματα Renowned Explorers: International Society

Renowned Explorers: International Society

Thursday, 07 Jul 2016  | in Αφιερώματα | Γράφτηκε από τον Γιάννης Μοσχονάς   | (1 σχόλιο)
Γιάννης Μοσχονάς

Γιάννης Μοσχονάς  

I'm applying for a license to thrill, going out on the edge, moving in for the kill!
Hot
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/thumbnail/320x180s/cf/40/01/renowned-explorers-faces-53-1467225197.jpg
 

Renowned Explorers: International Society

Γυρίστε τον πλανήτη από την άνεση του σαλονιού σας.

Τίτλος που βαδίζει στα χνάρια του Banner Saga δεν θα μας πέρναγε απαρατήρητος.

Τα video games αναπαριστούν με εκπληκτική επιτυχία γεγονότα και καταστάσεις που πολλοί από εμάς δυσκολευόμαστε να τα βιώσουμε στην καθημερινότητα μας. Πόσο εύκολο είναι αλήθεια σε μια χώρα βυθισμένη στην λιτότητα να βάλεις το χέρι στην τσέπη και να βγάλεις μερικές χιλιάδες ευρώ που σου χρειάζονται για να ταξιδέψεις σε εξωτικές χώρες και να ζήσεις αλησμόνητες περιπέτειες; Σίγουρα είναι απείρως ευκολότερο να βγάλεις 25 ευρώ από την άδεια τσέπη σου και να τα καταθέσεις στην ψηφιακή πλατφόρμα του Steam για να αγοράσεις το Renowned Explorers: International Society και το DLC του, More to Explore. Γιατί να το κάνεις αυτό; Επειδή το εν λόγω game είναι μια ψηφιακή πύλη διαμέσου της οποίας θα ταξιδέψετε σε πολλές εξωτικές τοποθεσίες του πλανήτη, αντιμετωπίζοντας υπαρκτούς αντίπαλους παρέα με πλάσματα βγαλμένα από την σφαίρα της φαντασίας και θα γεμίσετε το σεντούκι σας με θησαυρούς ανυπολόγιστης αξίας, τοποθετώντας το όνομα σας στην κορυφή της λίστας των διασημότερων εξερευνητών όλων των εποχών.

Πίσω από το Renowned Explorers κρύβεται η εταιρεία ανάπτυξης Abbey Games, υπεύθυνη για το πρωτοποριακό god game Reus που μας επέτρεψε να χειριστούμε γιγάντια πλάσματα και να διαμορφώσουμε έναν ολόκληρο κόσμο με τις δυνάμεις τους. Στο Reus οι άνθρωποι της Abbey Games απέδειξαν ότι έχουν ταλέντο στον σχεδιασμό πρωτότυπων χαρακτήρων, gameplay και χιουμοριστικών καταστάσεων έτσι όλα τα παραπάνω στοιχεία έχουν μεταβιβαστεί και στο Renowned Explorers, ένα turn-based strategy με tactical μάχες. Αν χρειάζεστε ένα μέτρο σύγκρισης για να καταλάβετε στο περίπου τι εστί Renowned Explorers σκεφτείτε το The Banner Saga που παρέχει “συγγενικό” gameplay. Είστε έτοιμοι για μια νέα εθιστική εμπειρία μπροστά στις οθόνες των πιστών υπολογιστών σας;

Αναβάθμιση σε Indiana Jones του καναπέ
Υπάρχει μια κάστα ανθρώπων με τεράστιο πρεστίζ ανάμεσα στα μέλη της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας. Άτομα με επιστημονική κατάρτιση και τα κότσια να αντιμετωπίσουν φυσικές προκλήσεις που θα έκαναν τους περισσότερους ανθρώπους να το βάλουν στα πόδια. Αναφέρομαι στην τάξη των φημισμένων εξερευνητών, ατόμων σαν τον μυθικό Indiana Jones, που παίζουν την ζωή τους κορώνα γράμματα στις πιο επικίνδυνες περιοχές του πλανήτη με απώτερο σκοπό τον εμπλουτισμό της ανθρώπινης γνώσης. Ανάμεσα τους υπάρχουν και καιροσκόποι σαν τον Matthieu Rivaleux, τον κύριο ανταγωνιστή σας στο Renowned Explorers όπως φαίνεται και από το αστείο όνομα του. Ο Rivaleux θριαμβεύει κάθε χρόνο στα ετήσια βραβεία της κοινότητας των εξερευνητών, χρησιμοποιώντας και βρώμικα μέσα για να πετύχει τον σκοπό του. Ήρθε η ώρα να βάλετε τέλος στην κυριαρχία του, σχηματίζοντας μια ομάδα θαρραλέων ανδρών και γυναικών της περιπέτειας και ξεπερνώντας τον τρισκατάρατο Γάλλο σε φήμη μετά από πέντε εξερευνητικές αποστολές.

Η λογική του επιτραπέζιου παιχνιδιού ενεργοποιείται από την πρώτη οθόνη της περιπέτειας μετά την επιλογή μεταξύ των δύο επιπέδων δυσκολίας που καλύπτουν όλα τα γούστα, εκείνων που θέλουν να περάσουν χωρίς καμία δυσκολία τις αποστολές και εκείνων με τις μαζοχιστικές τάσεις που δεν τους ενοχλεί το permadeath. 20 χαρακτήρες μπορούν να επιλεγούν από εσάς, χωρισμένοι σε τέσσερα classes που έχουν τεράστια σημασία για την επερχόμενη εμπειρία. Το κάθε class διαθέτει ειδικά skills προς αναβάθμιση, bonuses όταν ξεπερνά ένα challenge και ξεχωριστή γκάμα από όπλα για να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες. Με εικονίδια ζαριών μπορείτε να φτιάξετε τυχαία την σύνθεση της ομάδας σας ή μόνο τον αρχηγό της. Σε αντίθετη περίπτωση γεμίζετε τις τρείς θέσεις χειροκίνητα, μια εύκολη και διασκεδαστική διαδικασία αφού η κάρτα με τα γνωρίσματα ενός χαρακτήρα έχει και προτάσεις για τους ήρωες που ταιριάζουν με τα… χνώτα του!

Οι νεοφερμένοι στο Renowned Explorers θα περάσετε το tutorial, μια πλήρη αποστολή που χρησιμεύει σαν επίδειξη όλων των σημαντικών gameplay στοιχείων εντός μιας expedition. Το παιχνίδι χωρίζεται σε δύο μέρη, εξίσου απολαυστικά μεταξύ τους, τις expeditions και την προετοιμασία για αυτές που διεξάγεται πάνω στο παγκόσμιο χάρτη. Τέσσερεις πρώτες ύλες σας περιμένουν για να τις βάλετε στα χέρια σας σε κάθε expedition και κατόπιν να τις ξοδέψετε στο στάδιο της προετοιμασίας. To gold είναι ο σημαντικότερος πόρος διότι χωρίς αυτό θα στέκεστε μπροστά στα πανίσχυρα αντικείμενα που διαθέτουν τα shops σαν ξελιγωμένος ζητιάνος με τρύπιες τσέπες. Τα shops σηκώνουν και αναβαθμίσεις με την δαπάνη του ανάλογου χρυσού, ανοίγοντας έτσι νέες «βιτρίνες» με τρομερό εξοπλισμό. Μετά την συνειδητοποίηση της αξίας του gold θα νοιώσετε ότι το insight μπορεί να σας βοηθήσει στις χρυσοθηρίες σας. Δαπανώντας το αναλαμβάνετε διαλέξεις σε μεγάλα πανεπιστήμια του κόσμου και συγκεντρώνετε ένα σημαντικό αριθμό από τους υπόλοιπους πόρους.


Χωρίς την επιστήμη δεν την βγάζετε… καθαρή
Το research είναι ένας πόρος που ανοίγει έξι τεχνολογικούς κλάδους με πέντε επιλογές στον καθένα τους. Οι τεχνολογίες που θα επιλέξετε επηρεάζουν τα αποκτήματα σας μέσα στις expeditions και για εμένα, οι σπουδαιότερες είναι όσες παρέχουν περισσότερα supplies εξαρχής. Εκτός από την υπόσχεση υψηλών αμοιβών τι θα προσέλκυε στην πραγματικότητα ένα μεγάλο αριθμό εξειδικευμένων ατόμων στον σκοπό σας; Μα το κοινωνικό σας status φυσικά! Ξοδεύοντας status εξαγοράζετε την μόνιμη συνεργασία ατόμων που μετατρέπονται σε ακόλουθους σας με σημαντικά bonuses να τους συνοδεύουν. Διαβάσατε ήδη ότι η ομάδα σας υφίσταται μεγάλη παραμετροποίηση πριν ακόμα εμπλακεί σε ένα expedition, ήρθε ή ώρα να μάθετε και το τι συμβαίνει εντός των επικίνδυνων αποστολών που θα αναλάβετε. Η επιλογή expedition με γνώμονα το επίπεδο δυσκολίας του που αναπαρίσταται από μια σειρά αστεριών βοηθά στο να μην φάτε το κεφάλι σας σε απάνθρωπα δύσκολες περιπέτειες πριν ακόμα η ομάδα σας έχει τα απαραίτητα εφόδια.


Μπαίνοντας στο expedition, ο χάρτης αλλάζει μορφή και εστιάζεται στο μέρος που ταξιδέψατε. Πόσα επιτραπέζια παιχνίδια έχετε παίξει όπου το χαρτόνι τους είναι χωρισμένο σε περιοχές με κύκλους και τετραγωνάκια τα οποία προσπαθείτε να πατήσετε; Η ίδια απλή ιδέα εφαρμόζεται και στις expeditions του Renowned Explorers, στο πιο εθιστικό κομμάτι του παιχνιδιού. Αντί να ρίχνετε ζάρι για να δείτε πόσες περιοχές θα πατήσετε, βλέπετε ότι ένα supply ισοδυναμεί με μια περιοχή τουτέστιν: έχετε πέντε supplies, θα περπατήσετε σε πέντε περιοχές κ.ο.κ. Ευτυχώς σε συγκεκριμένες περιοχές μπορείτε να αγοράσετε ή να αποκτήσετε δωρεάν supplies αλλά οι ευτυχείς αυτές περιπτώσεις είναι ελάχιστες. Παρά τον περιορισμό στις κινήσεις σας η αφθονία σε στρατηγικές επιλογές και υπολογισμένα ρίσκα θα σας συναρπάσει απίστευτα. Με το πέρασμα του κέρσορα πάνω από μια περιοχή, βλέπετε τι πρόκειται να αντιμετωπίσετε εκεί αλλά και τις ανταμοιβές που σας περιμένουν. Θα τολμήσετε να πατήσετε σε μια περιοχή που καραδοκούν εχθροί για να αρπάξετε το χρυσάφι και τις λοιπές πρώτες ύλες από τα νεκρά χέρια τους ή θα προτιμήσετε μια περιοχή με απειροελάχιστο ποσοστό κινδύνου;

Εκτός από τις μάχες, μια μεγάλη γκάμα από challenges βρίσκεται παντού και η αντιμετώπιση τους δεν γίνεται στο πεδίο της μάχης αλλά με τρόπο που θα σας θυμίσει αυτόματα το γνωστό τηλεπαιχνίδι Ο Τροχός της Τύχης. Βρίσκεστε μπροστά σε ένα πρόβλημα που μπορεί να λάβει άπειρες μορφές: θυμωμένοι ιθαγενείς σας πλησιάζουν με απειλητικές διαθέσεις και πρέπει να τους κατευνάσετε, πάνοπλοι αντίπαλοι φρουρούν ένα μέρος που σας ενδιαφέρει και πρέπει να τους προσπεράσετε, δύσβατα μονοπάτια σε βουνά κρύβουν παγίδες αν δεν προσέξετε, ανακαλύπτετε ένα περίεργο σημείο που μπορεί να περιέχει θησαυρό και πρέπει να το σκάψετε κ.ο.κ. Σε όλες τις παραπάνω και σε άπειρες ακόμα περιπτώσεις οι χαρακτήρες σας πρέπει να ανταποκριθούν ανάλογα με το επίπεδο του profession που ανήκουν. Survivalists, Naturalists, Athletes, Diplomats και όλοι οι υπόλοιποι έχουν αυξημένα ποσοστά επιτυχίας σε ανάλογα challenges και εσείς τα βλέπετε πριν γυρίσετε τον δικό σας τροχό της τύχης. Μόλις αποφασίσετε να αντιμετωπίσετε το challenge, ένας κάθετος τροχός, αντίστοιχος των κουλοχέρηδων στα καζίνο, αρχίζει να κινείται με ταχύτητα ανάμεσα στα εικονίδια που συμβολίζουν επιτυχία ή αποτυχία και ο αριθμός τους αναλογεί στο ποσοστό επιτυχίας του ήρωα. Η επιτυχία ισοδυναμεί πάντοτε με απόκτηση θησαυρών και πρώτων υλών ενώ η αποτυχία μπορεί να οδηγήσει στο πεδίο της μάχης ή, το χειρότερο, να σας στερήσει απαραίτητα στατιστικά ενός χαρακτήρα για όλη την διάρκεια της εκστρατείας.

renowned-explorers-fighting

Φιλικές Μάχες
Οι turn – based συγκρούσεις κορυφώνουν την δραματικότητα των αποστολών σας. Το να προσπαθείς να βγάλεις από την μέση πολυάριθμους αντιπάλους με μόνο τρείς μαχητές είναι ένας άθλος που διεκπεραιώνεται μόνο αν έχετε εξοπλίσει σωστά την ομάδα και γνωρίζετε το μυστικό της τροποποίησης της συμπεριφοράς των αντιπάλων. Η μάχη ξεκινά με τους ανταγωνιστές να έχουν μια συγκεκριμένη συμπεριφορά από τις τρείς διαθέσιμες: friendly, devious, aggressive. Αυτόματα δύο επιλογές τίθενται στην διάθεση σας. Θα χρησιμοποιήσετε ειδικά skills για να αλλάξετε την γενικότερη συμπεριφορά της μάχης, οδηγώντας την πάντοτε προς την αντίθετη εκείνης των αντιπάλων και αποκτώντας πρόσθετα bonuses σε επίθεση και άμυνα ή θα επιλέξετε την οδό της βίας;

Το Renowned Explorers είναι ίσως το πρώτο παιχνίδι όπου η συμπεριφορά των αγωνιζομένων στα turn – based sections του παίζει τόσο σημαντικό ρόλο. Ανάλογα με το πώς θα συμπεριφερθείτε στους εχθρούς, η ψυχολογία τους αλλάζει μαζί με τα στατιστικά τους. Αν τους τρομάξετε πολύ θα παγώσουν από τον φόβο τους και δεν θα σας χτυπήσουν για μερικούς γύρους. Αν τους φερθείτε φιλικά θα αρχίσουν να αισθάνονται άνετα απέναντι σας και δεν θα έχουν διάθεση να σας βλάψουν. Η επιθετική συμπεριφορά σας θα τους μετατρέψει σε μαινόμενους… ταύρους με αποτέλεσμα να σας επιτίθενται ασταμάτητα μέχρι να εξαλειφθεί μια από τις δύο ομάδες.

Εκτός από την συμπεριφορά, το έδαφος στο πεδίο της μάχης μπορεί να χρησιμοποιηθεί προς όφελος σας. Το τμήμα των turn-based μαχών είναι εκείνο που θα σας κάνει να «φουντώσετε» από τις συνεχείς συγκρούσεις και το αδιάκοπο τζογάρισμα. Το τμήμα της προετοιμασίας είναι η απαραίτητη χαλαρωτική διαδικασία που έχετε ανάγκη για να σχεδιάσετε την πορεία σας. Αμφότερα συναπαρτίζουν ένα πρωτότυπο μείγμα στρατηγικής, RPG στοιχείων και τακτικών συγκρούσεων που δεν πρόκειται να σας αφήσει ασυγκίνητους. Αν το επιλέξετε για αγορά, θα κερδίσετε δεκάδες ώρες εθιστικών εμπειριών, ενισχύοντας παράλληλα την Abbey Games ώστε να αναπτύξει περισσότερους συναρπαστικούς τίτλους στο μέλλον.

Συζητήστε για το Renowned Explorers: International Society σε αυτό το forum topic.  

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 07/07/2016 15:32
Διαβάζοντας το υπέροχο αυτό άρθρο απο τον Γιάννη έχω πειστεί πως αξίζει να δώσεις 25 ευρώ για αυτον τον τίτλο ο οποίος φαίνεται μοναδικός και ξεχωρίζει ειδικά για τους χαρακτήρες του και την μαγεία της εξερεύνησης αγνώστων περιοχών.
Notification