Hero Defence – Haunted Island

Hot
Γιάννης Μοσχονάς

Γιάννης Μοσχονάς  

I'm applying for a license to thrill, going out on the edge, moving in for the kill!
 
0.0 ()
1
Hero Defence – Haunted Island

Hero Defence – Haunted Island

Γιορτάζουμε την Ημέρα των Νεκρών ξεπαστρεύοντας τους!

Ολοένα και περισσότεροι Tower Defence τίτλοι μας προ - καλούν να τους αγοράσουμε.  

Οι νεκροζώντανοι έχουν πλημμυρίσει τις οθόνες μας τα τελευταία χρόνια αναγκάζοντας μας να δαπανούμε τεράστιο ποσοστό του ελεύθερου χρόνου μας για να τους λιανίσουμε. Τι στον κόρακα τους έχει πιάσει και θέλουν να καταλάβουν δια της βίας τις ηλιόλουστες πόλεις και χωριά μας δεν μπορώ καν να το διανοηθώ. Ευτυχώς η κατανόηση του προβλήματος των απέθαντων δεν αποτελεί προϋπόθεση για να απολαύσουμε την μαζική εξολόθρευση τους. Η γερμανική εταιρεία ανάπτυξης Happy Tuesday ορθά αποφάσισε να μας φέρει αντιμέτωπους με μια λεγεώνα διαβολικών πλασμάτων που θέλουν την βοήθεια μας για να… ψοφήσουν στο Hero Defence, ένα από τα πιο πρωτότυπα Tower Defence της αγοράς.

Η πλοκή του δεν διεκδικεί βραβείο πρωτοτυπίας: ο ισχυρότερος βρικόλακας του κόσμου, ο Count Necrosis, ένα κακέκτυπο του Κόμη Δράκουλα, έχει βάλει στο μάτι την κοινότητα ενός νησιού. Στο μεγάλο πάρτι αίματος που διοργανώνει έχει προσκαλέσει σατανικά πλάσματα όλων των ηλικιών και των τάξεων, από πεινασμένους βρικόλακες και λυκάνθρωπους μέχρι σκελετούς που κινούν τα κόκκαλα τους βγάζοντας έναν ενοχλητικό ήχο. Οι κάτοικοι του νησιού είναι αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουν την πλημμυρίδα των νεκρών αλλά ο εξοπλισμός τους δεν τους καθιστά ιδιαίτερα αποτελεσματικούς έτσι αναπόφευκτα έρχεται στο προσκήνιο μια ομάδα ηρώων με διευρυμένη γκάμα από δεξιότητες πάνω στην εξόντωση πλασμάτων που αψηφούν και φέρουν τον θάνατο.

Θάνατος τους νεκρούς!
Το Hero Defence σε πρώτη ανάγνωση είναι ένα σκληροπυρηνικό Tower Defence όπου πρέπει να τοποθετήσετε στα κατάλληλα σημεία της πίστας τα όπλα σας για να ξεκάνετε τις ορδές των εχθρών. Οι εχθροί κινούνται με αυξομειούμενη ταχύτητα από την είσοδο της πίστας, διαγράφουν μια πορεία που καθορίζεται από την μορφή του τερέν και καταλήγουν στην άκρη της που το διάβα της μεταφράζεται σε game over για τους ήρωες σας. Οι πίστες αναπαριστούν κατοικημένες περιοχές στις οποίες πολλές φορές θα δείτε σπίτια γεμάτα ανθρώπους. Μόλις τα πλησιάζουν, οι νεκροί μπαίνουν μέσα και καθαρίζουν τους κατοίκους εξανεμίζοντας τις πιθανότητες σας για την δημιουργία ενός οργισμένου όχλου (angry mob). Οι επιζήσαντες κάτοικοι από την νεκρική λαίλαπα μαζεύονται σε έναν όχλο διψασμένο για δράση που εξαπολύεται με το πάτημα ενός εικονιδίου και οργώνει την οθόνη ισοπεδώνοντας σαν οδοστρωτήρας όλους τους εχθρούς.

Εκτός από το angry mob που λειτουργεί σαν smart bomb στο παιχνίδι, διατίθενται και αναλώσιμα που βοηθούν στον έλεγχο του εξαγριωμένου πλήθους των κινούμενων πτωμάτων και κυριαρχούνται από την αίσθηση του χιούμορ. Μια ομάδα νεκρών τρέχει με φούρια προς την έξοδο όταν πέφτει μια πελώρια χιονονιφάδα από τον ουρανό που τους μετατρέπει σε παγοκολόνες για μερικά δευτερόλεπτα. Ένα λεφούσι από λυκάνθρωπους καλπάζει με μεγάλες δρασκελιές προς το πλησιέστερο κατοικημένο σπίτι για να δειπνήσει με το κρέας των κατοίκων του όταν η μορφή του Πάπα εμφανίζεται μπροστά τους από το πουθενά. Αντικρίζοντας τον χρυσοποίκιλτο γέρο να χειρονομεί μανιωδώς, ένας έντονος φόβος κατακυριεύει τις καρδιές των λυκανθρώπων και τους τρέπει σε φυγή για λίγη ώρα.   

Το μεγάλο σας όπλο και η τεράστια καινοτομία του Hero Defence είναι η πεντάδα playable χαρακτήρων. Δεν υπάρχουν towers στο παιχνίδι παρά μόνο πέντε ήρωες με ισχυρά όπλα και μοναδικά skill trees. Οι κινητικές τους ικανότητες επιτρέπουν την συνεχή μετακίνηση τους πάνω στο πεδίο της μάχης ώστε να βρίσκονται πάντοτε στην καρδιά της σύγκρουσης σαρώνοντας τους εχθρούς με τα χτυπήματα τους. Οι διαφορές των ηρώων σε φυσικό επίπεδο αλλά και όσον αφορά τα skills τους είναι τεράστιες ανοίγοντας τον δρόμο για ευρύτατη παραμετροποίηση. Το πρώτο βιολί στην μάχη είναι ο Jack, ένας επίδοξος Van Helsing που διανέμει θανατηφόρα βέλη για ευαίσθητες βαμπιρικές καρδιές. Ο Barrows είναι ένας υπερήλικας νεκροθάφτης που κρατάει το… φανάρι στους υπολοίπους, επιβραδύνοντας τις κινήσεις των εχθρών και ενδυναμώνοντας τα χτυπήματα των συμπαικτών του.

Η Sam Hain είναι μια οργισμένη μικρούλα που πετάει φλεγόμενες κολοκύθες ξεπαστρεύοντας με ευκολία μπουλούκια αντιπάλων και η Jane Doe μια στιλάτη κοπέλα με ρόπαλο για να καρουμπαλιάζει όποιον χτυπήσει. Ο Wylde τέλος είναι ένας teen wolf με ξυράφια για να γδέρνει την γούνα των πιο άγριων τεράτων. Μέχρι να συμπληρωθούν οι Hateful Five της ομάδας σας θα περάσετε αρκετές από τις 14 πίστες και στην συνέχεια θα επιτεθείτε ξανά και ξανά στις πιο προσοδοφόρες ώστε να μαζέψετε τόνους από gold και xp. Με την προσθήκη τεσσάρων επιπέδων δυσκολίας ανά επίπεδο και τρία challenges, μιλάμε τουλάχιστον για ένα 20ωρο σκληρών μαχών πριν τα τερματίσετε όλα.

Μια πεντάδα πολεμιστών φασκελώνουν τα zombies!
Στο πεδίο της μάχης θα σας συναρπάσει η αφθονία στρατηγικών επιλογών για να πετύχετε τον στόχο σας. Εκτός από τον ακροβολισμό των ηρώων στα σημεία της πίστας που κινείται η ορδή των τεράτων προχωρώντας προς τον οικτρό τους θάνατο από τα πυρά μας σαν άλλα… lemmings, υπάρχουν ειδικά μέρη που λειτουργούν ως υποδοχές. Εκεί τοποθετούνται κατασκευές που ενδυναμώνουν όλα τα στατιστικά συγκεκριμένου ήρωα, ενισχύουν ένα και μόνο στατιστικό οποιουδήποτε σταθεί πάνω τους, επιταχύνουν την κίνηση όλων ή χαρίζουν blue orbs αδιάκοπα. Δεν μπορείτε να φανταστείτε την σημαντικότητα των κατασκευών στα ανώτερα επίπεδα δυσκολίας και στο endless mode. Την πίστα όπου θα δώσετε την τελική μάχη με τον Count Necrosis την πέρασα σε όλα τα επίπεδα δυσκολίας τοποθετώντας τρία προπύργια, ένα για τον κάθε ήρωα που θεωρούσα σημαντικό. Το αποτέλεσμα ήταν ένα μακελειό άνευ προηγουμένου. Ο Jack περιποιούνταν με τα φαρμακερά του βέλη όσους εισέρχονταν στην πίστα. Μόλις το μπουλούκι των ψοφιμιών έβγαινε από το πεδίο βολής του Jack έμπαινε στο πεδίο βολής του Barrows και έχανε μεγάλο μέρος της ορμής του, επιτρέποντας την μετακίνηση όλων των υπόλοιπων ηρώων γύρω από την τροχιά του για να θερίσουν κόσμο. Πριν ακόμα βγει από την εμβέλεια των πυρών του Barrows, το λεφούσι έμπαινε στην περιοχή του φυλακίου της Sam και έτρωγε βροχή τις κολοκύθες. Ενδεικτικά σας λέω ότι δεν κατάφερε ποτέ ούτε ένα από τα 50 περίπου κύματα να φτάσει στον προορισμό του.

Η ανάπτυξη των χαρακτήρων και της πόλης τους είναι μια αστείρευτη πηγή απόλαυσης. Στην πόλη οι ήρωες ενισχύουν τα πανίσχυρα skills τους ξοδεύοντας τα skill points που κερδίζουν εξολοθρεύοντας τέρατα. Τα skill trees έχουν διακλαδώσεις που αυξάνουν το damage των επιθέσεων, προσθέτουν περισσότερες βολές, παγώνουν τους εχθρούς, βελτιώνουν την ταχύτητα τους κ.ο.κ. Σίγουρα θέλετε να δείτε τον Wylde, το λυκοπαίδι σας, να μπαίνει σε κατάσταση berserk και να πετάει τα ξυράφια του στους νεκροζώντανους σε ρυθμό πολυβόλου. Πλάκα δεν έχει όταν οι εχθροί βλέπουν την μικρούλα Sam και ενώ σκέφτονται «αυτή να μας κάνει damage; Κολοκύθια» εκείνη να τους πετάει τρείς εκρηκτικές κολοκύθες ταυτόχρονα;

haunted-island-1

Μπαίνοντας στην πόλη ετοιμαστείτε να «αράξετε» στην academy και στο forge. Στην πρώτη αναβαθμίζονται τα skills και αυξάνεται το ποσοστό επί τοις εκατό των xp που λαμβάνουν οι ήρωες μετά από κάθε μάχη. Στο forge αγοράζονται νέα όπλα και γίνονται οι απίθανες αλχημείες με τους ρούνους. Οι ρούνοι τοποθετούνται πάνω στα όπλα και αυξάνουν όλα τα στατιστικά τους ενώ ξεχωρίζετε την ποιότητα τους ανάλογα με το χρώμα. Οι χρυσοί ρούνοι προσθέτουν κάτι «κουλά» bonuses που θα σας βοηθήσουν πολύ. Ένα από αυτά μετέτρεψε την βαλλίστρα του Jack σε μυδράλιο και άρχισε να ραντίζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα όλο το επίπεδο. Ένα δεύτερο μόλις ενεργοποιείτο στην μάχη εμφάνιζε ένα δωρεάν angry mob που περιφερόταν στην πίστα ποδοπατώντας τους πάντες.

Η αναλυτική περιγραφή του Hero Defence που έκανα έχει σαν σκοπό την αποφυγή της αγοράς από εσάς ενός προϊόντος σαν «γουρούνι στο σακί» και την αποφυγή υπερβολικών λεπτομερειών ώστε να βιώσετε μόνοι σας ορισμένα από τα μυστήρια του. Είναι ένα επαναστατικό Tower Defence που εμπλουτίζεται διαρκώς με την multiplayer πλευρά του να ετοιμάζεται αργά αλλά σταθερά. Μόνο συγγενείς του Σκρουτζ Μακ Ντακ δεν θα έβγαζαν από την τσέπη τους 15 ευρώ για να το αγοράσουν από το Steam και να το μετατρέψουν σε πολλές ώρες εθιστικής διασκέδασης.

Συζητήστε για το Hero Defense - Haunted Island σε αυτό το forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 03/06/2016 11:23
"Μόνο συγγενείς του Σκρουτζ Μακ Ντακ δεν θα έβγαζαν από την τσέπη τους 15 ευρώ για να το αγοράσουν από το Steam και να το μετατρέψουν σε πολλές ώρες εθιστικής διασκέδασης".Χα χαχαχαχαχαχα.Έχ εις δίκιο Γιάννη και διαβάζοντας το πολύ ωραίο άρθρο σου τα ακουμπάω ευχαρίστως.
Notification