Αφιέρωμα στον Kratos

Hot
Γιάννης Μοσχονάς

Γιάννης Μοσχονάς  

I'm applying for a license to thrill, going out on the edge, moving in for the kill!
 
0.0 ()
1
Αφιέρωμα στον Kratos

Αφιέρωμα στον Kratos

The God of War Saga.

Ο Λουδοβίκος ο 14ος, γνωστότερος στους λάτρεις της ιστορίας και ως "Λουδοβίκος ο Μέγας", ανήκει στα ελάχιστα ιστορικά πρόσωπα που θα μπορούσαν να εκστομίσουν με αξιώσεις την ιστορική πλέον φράση: "Το Κράτος είμαι Εγώ!" Από την λίστα των ιστορικών μεν, μη υπαρκτών δε προσώπων, δεν υπάρχει καταλληλότερος χαρακτήρας για να βροντοφωνάξει την υπερφίαλη αυτή φράση από τον Kratos, σπαρτιάτη πολεμιστή, Θεό του Πολέμου και σφαγέα των Ολύμπιων Θεών!

Ο «ξεσκέπαστος» υπεράνθρωπος που πρωτοεμφανίστηκε στις οθόνες μας το 2005 ανήκει πλέον στους απολαυστικότερους αντιήρωες της λαϊκής κουλτούρας και μας έχει χαρίσει δεκάδες ώρες ανελέητης αιματοχυσίας στους 7 video game τίτλους όπου πρωταγωνιστεί. Ποια είναι όμως τα μυστικά της εμπορικής επιτυχίας του Kratos και τι μας έκανε να τον λατρέψουμε;

Dressed to Kill!
Το παρουσιαστικό του Kratos είναι αντάξιο της αιματοβαμμένης ιστορίας του. Είναι ευτύχημα που ο δημιουργός του David Jaffe δεν ακολούθησε τους αρχικούς οραματισμούς του για τον Kratos (σε ένα σκίτσο ο Kratos είναι φτυστός με τον πρωταγωνιστή της ιαπωνικής σειράς ταινιών Lone Wolf and Cub και κουβαλά στην πλάτη του ένα μωρό, σε άλλο μοιάζει με τον γνωστό σφάχτη Kassar που χρησιμοποιήσαμε στο Warriors of Fate της Capcom) αλλά επέλεξε να τον οπτικοποιήσει με την απαιτούμενη αγριάδα. Σε όλα τα God of War ο Kratos είναι φαλακρός, σημαδεμένος με πληγές και τατουάζ και γυμνασμένος σαν πρωταθλητής του bodybuilding, η απόλυτη πολεμική μηχανή που σαρώνει σαν μπουλντόζα ολόκληρους στρατούς θνητών, τεράτων και θεών.

Ο Kratos είναι ένας επαναστάτης με αιτία και το αβυσσαλέο μίσος του προς τους Ολύμπιους Θεούς πηγάζει από τα βρομερά παιχνίδια που έπαιξαν στην πλάτη του, παιχνίδια που του στέρησαν την οικογένεια του και τον γέμισαν τύψεις και εφιάλτες. Ως σκληροπυρηνικοί gamers χαιρόμαστε που ο Kratos δεν ακολούθησε την σιωπηρή διαμαρτυρία της Νιόβης για να συνθλίψει την ολύμπια εξουσία (φαντάζεστε έναν χαρακτήρα σαν τον Gandhi να κλαίει την μοίρα του στους πρόποδες του Ολύμπου για την απονιά των Θεών;) παρά χρησιμοποίησε πλήθος αιχμηρών αντικειμένων (φυσικά ξεχωρίζουν οι διπλές αλυσιδωτές λεπίδες του) για να κομματιάσει τις ολύμπιες σάρκες των θεϊκών καθαρμάτων.

Olympus has fallen
Οι Ολύμπιοι Θεοί παρουσιάζονται στην μυθολογία του God of War όπως ακριβώς τους γνωρίζουμε από την ελληνική μυθολογία μας, ένα τσούρμο αθάνατων αλητών που χειρίζονται τις ανθρώπινες μοίρες ανάλογα με τα πάθη τους, σκορπίζοντας έτσι την δυστυχία στον κόσμο. Στις δύσκολές μέρες που διανύουμε, οι προβληματικές προσωπικότητες των Ολύμπιων Θεών μας οδηγούν συνειρμικά σε ισχυρούς πολιτικοοικονομικούς παράγοντες της εποχής μας συνεπώς είναι αυτονόητο το πόση ηδονή μας χαρίζει το απόλυτο αρσενικό Kratos όταν τους μετατρέπει σε κομφετί (μέρες που είναι κιόλας)!

god-of-war-2-hd

Η απόλαυση που προσφέρει η virtual εκδίκηση που επιβάλλει ο Kratos απέναντι στους εκάστοτε καταπιεστές δεν θα είχε μεγάλη αξία αν δεν συνοδευόταν από ποταμούς αίματος και βουνά από διαμελισμένα κορμιά. O Kratos είναι ένας κινούμενος Αρμαγεδδών που κάνει τα πάντα και… συμφέρει! Σηκώνει πόρτες που ζυγίζουν τόνους, πετάει και ξεπουπουλιάζει ιπτάμενους εχθρούς, χρησιμοποιεί πληθώρα όπλων για να ακρωτηριάσει μέδουσες, κύκλωπες, μινώταυρους, κόβει χέρια, βγάζει μάτια, σκίζει κορμιά, όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει ο αγαπημένος μας χασάπης!

"Blood In, Blood Out"
Το αιματηρό μεγαλείο του Kratos συμπληρώνουν τα state of the art γραφικά κάθε God of War τίτλου, το τέλειο animation, το συναρπαστικό σενάριο και η κίνηση της κάμερας που προσφέρει γνήσια κινηματογραφική απόλαυση στους παίκτες. Ήταν αναμενόμενο ο Kratos να «μετακομίσει» και σε άλλα πεδία της λαϊκής κουλτούρας: κόμικς, βιβλία κ.τ.λ. Ένα comic 6 τευχών με τίτλο God of War κυκλοφορεί από την Wildstorm, εταιρεία που έχει ειδικευτεί σε comic μεταφορές γνωστών video game franchises όπως τα World of Warcraft, Starcraft κ.τ.λ. Έχει ήδη κυκλοφορήσει ένα μυθιστόρημα βασισμένο στο God of War από τους αμερικανούς Matthew Stover και Robert E. Vardeman ενώ αναμένεται η κυκλοφορία ενός δεύτερου μυθιστορήματος εντός του τρέχοντος έτους.

Όλοι οι κορυφαίοι χαρακτήρες των video games αξίζουν τουλάχιστον μια ταινία στο όνομα τους και ελπίζω ο Kratos να μην αποτελέσει την εξαίρεση. Από το 2005 φημολογείται ότι θα γυριστεί ταινία με πρωταγωνιστή τον Kratos, με το σενάριο να είναι ήδη έτοιμο και την Universal Studios να αναλαμβάνει την παραγωγή. Οι παραγωγοί έστειλαν το σενάριο στον Daniel Craig (τον νέο James Bond) αλλά εκείνος το απέρριψε και καλά έκανε μιας και σωματικά δεν μπορεί να ενσαρκώσει σωστά τον κολοσσιαίο Kratos.

{youtube}nncpQNPXzlw|400|300{/youtube}

Χαρμόσυνο γεγονός αποτέλεσε η πρόσφατη επιβεβαίωση από τα media ότι το τελικό σενάριο της ταινίας θα αναλάβουν οι ταλαντούχοι σεναριογράφοι Patrick Melton και Marcus Dunstan που έχουν γράψει αιματοβαμμένη ιστορία επιμελούμενοι τα σενάρια των Saw IV, Saw V, Saw VI και Saw 3D! Άλλες θετικές πληροφορίες που κυκλοφόρησαν μέχρι στιγμής θέλουν το φιλμ να έχει προϋπολογισμό που αγγίζει τα 150 εκατομμύρια δολάρια και να ξεκινά χτίζοντας για μισή ώρα το πορτραίτο του χαρακτήρα πριν κορυφωθεί η πρώτη πράξη στην σφαγή όπου ο Kratos επικαλέστηκε για πρώτη φορά τον Άρη.

Ευελπιστούμε η επιλογή του ηθοποιού που θα υποδυθεί τον Kratos να συνδυάζει σωματική ρώμη και υποκριτικές ικανότητες (βλ. Vin Diesel) και κυρίως να μη κουτσουρέψουν τις σπλατεριές με σκοπό να τραβήξουν και το μικρότερο ηλικιακά κοινό.

Θα κλείσω το αφιέρωμα με τους στίχους ενός εκπληκτικού κομματιού από το soundtrack της ταινίας The Shadow που θεωρώ ότι ταιριάζει απόλυτα στην ιδιοσυγκρασία του Kratos:

"I've been looking for the ultimate crime
Infinite victims, in a testable time
And I'm so, so very guilty
For no reason, no rhyme
So now I'm just looking, and I'm killing some time
Endlessly searching
For the ultimate crime."

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 SirLvr (Level 27) 21/03/2013 14:47
Πολύ ωραίο αφιέρωμα για έναν από τους πιο αγαπημένους ήρωες σε video game!! :)
#2 Zaratoth (Level 28) 21/03/2013 14:52
Έχοντας τερματίσει το 1, παίξει το 2 μέχρι ένα σημείο και δει σε playthrough όλο το 3 στο youtube, θεωρώ τη σειρά πολύ υπερεκτιμημένη από σεναριακής άποψης. Σαν σφαξίδι έχει την πλάκα του, αν και προτιμώ άλλου στυλ σφαξίδια. Ωραίο το αφιέρωμα πάντως.
#3 Vasilis (Level 25) 21/03/2013 14:55
Πολύ καλό το αφιέρωμα και θα ήθελα να προσθέσω μια ατάκα που είχε πει o kratos στον Δια όταν του είπε "look around at what you have done!" και απάντησε "I see only what i have come to destroy!" Δώσε πόνο Kratos!!!!
#4 Glamorous (Level 27) 21/03/2013 15:08
Πάντα μου αρέσουν τα αφιερώματά σου Γιάννη και πιστεύω ότι ο Kratos άξιζε ένα.
#5 Manos (Level 39) 21/03/2013 16:54
Quoting Zaratoth:
Έχοντας τερματίσει το 1, παίξει το 2 μέχρι ένα σημείο και δει σε playthrough όλο το 3 στο youtube, θεωρώ τη σειρά πολύ υπερεκτιμημένη από σεναριακής άποψης. Σαν σφαξίδι έχει την πλάκα του, αν και προτιμώ άλλου στυλ σφαξίδια. Ωραίο το αφιέρωμα πάντως.

+1 . Το σενάριο έπρεπε να έχει πολύ καλύτερη παρουσίαση και υπόβαθρο. Χαίρομαι γιατι δεν ήμουν ο μόνος που το έχει παρατηρήσει. Απλά ξέρεις...ελληνι κή μυθολογία, ημίθεος, PS3, ε ένα hype παραπάνω πέφτει στην Ελλάδα όσο να 'ναι. :-)
#6 Placebo Effect (Level 15) 21/03/2013 18:12
Πολυ ωραιο το αφιερωμα, Kratos rules \m/ 8)
#7 Storm (Level 10) 26/03/2013 15:06
Kratos ο Τιτάνας... Έπρεπε να τον κάνουν...Έπρεπε ... Και να φτιάξουν μετά σε παιχνίδι τύπου Rampage.. 8)
#8 rjhe (Level 22) 29/03/2013 17:07
Απολαυστικό αφιέρωμα Γιάννη, ως συνήθως! Έχοντας δει και εγώ κάποια προσχέδια του Κρατος πάντως πιστεύω ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι το καλύτερο μπορούσαν να βρουν και έπαιξε ρόλο για μένα στην επιτυχία του παιχνιδιού. Δεν σφάζει ακόμα ένας random τυπάκος αλλά o Kratos, είναι αναγνωρίσιμος
#9 Agisilaosss (Level 21) 30/05/2014 13:51
Αντε και η BMW να κάνει καμιά κίνιση..! :P
Notification