Previews Dreams preview

Dreams preview

Saturday, 17 Aug 2019  | in Previews | Γράφτηκε από τον Γιώργος Τζίτζιφας  
Γιώργος Τζίτζιφας

Γιώργος Τζίτζιφας  

My mom says I'm special.
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/thumbnail/320x180s/9e/81/2c/dreams-creator-preview-1-7-1571089252.jpg
 

Dreams preview

Δώστε ζωή στην φαντασία σας.

 

Η Βρετανική εταιρεία ανάπτυξης Media Molecule έχει σίγουρα πάρει το κολάι όσον αφορά τα games που επικεντρώνονται σε πάσης φύσεως δημιουργίες. Έχοντας ήδη στην πλάτη τους την σειρά LittleBigPlanet και το Tearaway, οι Βρετανοί developers κάνουν το επόμενο βήμα με το Dreams, ένα video game το οποίο σας δίνει τα εργαλεία να φέρετε στην (ψηφιακή) ζωή ο,τι μπορείτε να φανταστείτε.

Σίγουρα δεν πρόκειται για ένα "συμβατικό" video game. Το Dreams είναι περισσότερο μια πλατφόρμα δημιουργίας, μέσα στην οποία μπορείτε να φτιάξετε οπτικές σκηνές, καλλιτεχνικά έργα, μουσική, animations και ακόμα και δικά σας games. Αν και οι developers έχουν καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια ώστε η χρήση του να είναι όσο πιο προσιτή και κατανοητή γίνεται, τα πράγματα δεν μπορούν να είναι απλά. Προκειμένου να κατανοήσετε όλες τις λειτουργίες και τις δυνατότητες του Dreams, η Media Molecule έχει συμπεριλάβει μια σειρά από tutorials εκμάθησης έως σεμινάρια εξειδίκευσης για όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Αν αποφασίσετε να ασχοληθείτε σοβαρά, να είστε έτοιμοι για να περάσετε αρκετό χρόνο μαθαίνοντας.

dreams preview 1

Το μέσο που χρησιμοποιείτε για να δημιουργήσετε το οτιδήποτε στο Dreams είναι ένα συμπαθέστατο χνουδωτό πλασματάκι, το "Imp". O χειρισμός του είναι εύκολος και θα μπορούσε να πει κανείς "πρωτότυπος", μιας και το κινείτε στρέφοντας το χειριστήριό σας προς την κατεύθυνση που θέλετε. Το Imp σας μπορεί να τοποθετεί, να μετακινεί και να επεξεργάζεται τα διάφορα στοιχεία του περιβάλλοντος, ενώ επίσης μπορεί να "κυριεύει" διάφορα αντικείμενα, τα οποία στη συνέχεια ελέγχετε εσείς σε στιλ Platform. Τα βασικά αντικείμενα που μπορείτε να τοποθετήσετε στις δημιουργίες σας βρίσκονται σε μια κυριολεκτικά τεράστια μπάνκα, και το γεγονός ότι μπορείτε στη συνέχεια να τα επεξεργαστείτε, δίνει όντως την εντύπωση ότι ίσως να μπορείτε να δημιουργήσετε κυριολεκτικά οτιδήποτε.

Η δημιουργία μουσικής εκπλήσσει, σε σχέση με ο,τι μπορεί να έχετε δει μέχρι τώρα σε αντίστοιχα games του PS4. To Dreams έχει μια τιμιότατη ποικιλία ήχων και το εργαλείο σύνθεσης θυμίζει αρκετά το interface επαγγελματικών προγραμμάτων μουσικής παραγωγής. Έχετε στην διάθεσή σας απεριόριστο αριθμό καναλιών για διαφορετικά όργανα και το κάθε ένα από αυτά ανοίγει σε ξεχωριστό παράθυρο όπου μπορείτε να γράψετε τις νότες του. Μην περιμένετε να έχει τις δυνατότητες του Cubase ή των Pro Tools και ίσως να σας φανεί κάπως εκνευριστικό που δεν είναι και το ίδιο εύχρηστο, αλλά θα πρέπει να λάβετε υπόψη ότι αποτελεί απλά ένα μέρος ενός video game του PS4 και δεν είναι κάποιο ξεχωριστό, εξειδικευμένο πρόγραμμα για PC. Έχοντας αυτά υπόψη, θα εκτιμήσετε την λειτουργία αυτή.

Εφόσον παρακολουθήσετε όλα τα tutorials, θα πρέπει να έχετε αρκετή υπομονή ώστε να αποτυπώσετε στην οθόνη αυτό που φαντάζεστε και αν την έχετε, μαζί με χρόνο και μεράκι, όντως θα καταφέρετε να φτιάξετε πολύ όμορφες δημιουργίες. Οι περισσότεροι όμως, καλύτερα θα είναι να θαυμάσετε και να απολαύσετε τις δημιουργίες άλλων, χαζεύοντας τα animations τους, παίζοντας τα games τους (που περιλαμβάνουν remakes κλασικών τίτλων) ή ακούγοντας την μουσική τους. Ήδη από την early access υπάρχουν αρκετά αριστουργήματα που έχουν μοιραστεί παίκτες με το υπόλοιπο κοινό. Φυσικά, αντίστοιχα μπορείτε κι εσείς να μοιραστείτε τις δημιουργίες σας με τους υπόλοιπους παίκτες, αν το επιθυμείτε.

Οπτικά το Dreams θυμίζει κάποιο παιδικό/παραμυθένιο game και σίγουρα η υποστήριξη VR που έχει υποσχεθεί η Media Molecule θα το απογειώσει. Αν και σε γενικές γραμμές δεν αποτελεί κάποια καινοτομία στον τομέα των γραφικών, η παντελής έλλειψη glitches και η ομαλότατη ροή των frames δείχνουν ότι έχει γίνει καλή δουλειά. Όσον αφορά τον ήχο, τα εφέ είναι χαριτωμένα και η ambient μουσική ατμοσφαιρική και όπου χρειάζεται, διακριτική. Φυσικά όμως, το τελικό αποτέλεσμα όσον αφορά τον σχεδιασμό του οπτικοακουστικού τομέα εξαρτάται από τις ικανότητες του εκάστοτε δημιουργού.

dreams preview 2

Εν κατακλείδι, το Dreams είναι περισσότερο μια πλατφόρμα δημιουργίας, έκθεσης και ανταλλαγής καλλιτεχνικών συνθέσεων. Αν έχετε την όρεξη να ζωντανέψετε τις δικές σας ιδέες, ή θέλετε να θαυμάσετε τα έργα άλλων, σας παρέχονται όλα όσα χρειάζεστε για να το απολαύσετε.

To Dreams θα κυκλοφορήσει για το PS4 μέσα στο 2019.

Διαβάστε περισσότερα για το Dreams και συζητήστε για αυτό στο αντίστοιχο forum topic.

 

Photos

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification