Wolcen: Lords of Mayhem preview

Hot
The Zexster
The Zexster

The Zexster  

Against all odds.
 
0.0 ()
1
Wolcen: Lords of Mayhem preview

Wolcen: Lords of Mayhem preview

Πληροφορίες

Format
PC

Πρώτες εντυπώσεις από την alpha του indie Hack ‘N Slash RPG.

Προτού πούμε οτιδήποτε για το Wolcen: Lords of Mayhem και την μέχρι τώρα εμπειρία μας, πρέπει να διευκρινίσουμε ότι αυτό βρίσκεται ακόμα στα πολύ αρχικά στάδια της alpha και η έκδοση που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή μέσω του προγράμματος Early Access στο Steam, μαστίζεται από τεχνικά και όχι μόνο προβλήματα.

Έχοντας το παραπάνω υπόψιν, θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε μία καλή εικόνα του Wolcen: Lords of Mayhem, των εντυπώσεων μας σε όλους τους τομείς και το κατά πόσο θεωρούμε ότι διαθέτει τις σωστές βάσεις για να γίνει ένα αξιόλογο Hack ‘N Slash RPG. Το Wolcen: Lords of Mayhem έγινε αρχικά γνωστό ως Umbra και με αυτό το τίτλο είχε μπει στο KickStarter στα μέσα του 2015, από όπου κατάφερε να μαζέψει το αξιοπρεπέστατο ποσό των $400.000, ώστε να μπορέσει να αναπτυχθεί. O developer του game, Wolcen Studio (πρώην SolarFall Games) εδρεύει στη Νίκαια της Γαλλίας και αυτή είναι η παρθενική του εμφάνιση, με το ερώτημα όλων να είναι, αν θα μπορέσει η μικρή αυτή εταιρεία να καταφέρει να υλοποιήσει τα μεγαλεπήβολα σχέδιά της και να μας χαρίσει ένα νέο Diablo II.

wolcen lords of mayhem 1

Η κατάρα, η Ομοσπονδία και οι Templars
Το story του Wolcen: Lords of Mayhem σας μεταφέρει σε ένα ταλαιπωρημένο κόσμο, ο οποίος έχει χτυπηθεί από μία άγνωστη κατάρα, που επέφερε αμνησία στους ανθρώπους και έτσι έχει χαθεί η όποια τεχνολογική πρόοδος που είχε επιτευχθεί. Η κυβερνούσα Ομοσπονδία αποφασίζει να χρησιμοποιήσει ακραίες μεθόδους για να μειώσει και να ελέγξει τον πληθυσμό, σκοτώνοντας ηλικιωμένους, απομακρύνοντας νεογνά από τις μητέρες τους και συμμαχώντας με σκοτεινές δυνάμεις. Εσείς, ένα πρώην αξιωματικός της Ομοσπονδίας, αναπτύσσετε μαγικές δυνάμεις και επικηρύσσεστε από την Ομοσπονδία, οπότε έρχονται οι Templars για να σας σώσουν.

Το όποιο story είναι γνωστό μέχρι στιγμής, είναι ένα μικρό αλαλούμ και δε φαίνεται να έχει ιδιαίτερη συνοχή. Παρόλα αυτά, το μυστηριώδες story παρουσιάζει ένα κάποιο ενδιαφέρον, ειδικά αν παρουσιαστεί σωστά με ένα δυνατό story telling. Τη στιγμή που γράφεται το preview πάντως, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο από το story στο game το ίδιο, οπότε δε μπορούμε να γνωρίζουμε αν και κατά πόσο θα γίνει μία καλή υλοποίηση.

Η πεπατημένη με μικρές καινοτομίες
Η Wolcen Studio ανακατεύει τη τράπουλα και παρότι κινείται στην πεπατημένη των Hack ‘N Slash RPG, έρχεται να προσθέσει μερικά στοιχεία τα οποία ενδεχομένως να σας κινήσουν το ενδιαφέρον. Καταρχάς ο κόσμος είναι open-world και μπορείτε να το εξερευνήσετε από άκρη σε άκρη και ήδη στην alpha, οι μορφολογικές διακυμάνσεις και εναλλαγές τοπίων είναι αισθητές, καθώς θα συναντήσετε από υψηλά χιονισμένα βουνά, μέχρι βαλτώδεις εκτάσεις και πυκνά δάση. Στον εκτενή χάρτη έρχονται να προστεθούν main quests και side quests, οπότε το story δεν είναι τελείως linear και σας δίνει ελευθερία κινήσεων. Τέλος, έχουμε και τα dungeons που μπορείτε να επισκέπτεστε και τα οποία είναι randomly generated και φυλάσσονται από ορδές όλο και πιο δυνατών τεράτων, με το ανάλογο πάντα loot.

Το σύστημα μάχης προσδιορίζεται από το κλασσικό point and click, χωρίς να φέρνει καμία καινοτομία. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή τα τεχνικά προβλήματα είναι ακόμα τόσα πολλά, που δεν είμαστε σε θέση να κρίνουμε αν και κατά πόσο θα εκτυλίσσονται ομαλά οι μάχες, αλλά τα πρώτα δείγματα είναι θετικά, καθώς πέρα από μερικές εξαιρέσεις δε βρεθήκαμε αντιμέτωποι με νευρόσπαστες και άγαρμπες κινήσεις τόσο του χαρακτήρα, όσο και των εχθρών μας και σε γενικές γραμμές όλα ρέουν τέλεια.

wolcen lords of mayhem 2

Η δημιουργία του χαρακτήρα προς το παρών περιορίζεται σε ένα υποτυπώδες customization και επιλογή φύλλου, αλλά αυτό που ξεχωρίζει είναι ότι δεν επιλέγετε class. Αντιθέτως, είστε ελεύθεροι να κάνετε level up και να αναπτύξετε το χαρακτήρα σας όπως σας αρέσει μέσω του υπάρχοντος passive skill system, το οποίο παρουσιάζεται πάνω σε μία σειρά από δίσκους, όπου πρέπει πρώτα να φτάσετε στην άκρη του τρέχοντος για να ξεκλειδώσουν τα passive skills του επόμενου δίσκου. Αυτό που μας άρεσε εδώ είναι ότι μπορείτε να γυρνάτε τους δίσκους και να αλλάξετε τα passive skills του επόμενου, δηλαδή μπορείτε για παράδειγμα να ξεκινήσετε να αναπτύσσετε τις melee δυνάμεις σας και να πάτε έπειτα παρακάτω σε αμυντικές ή μαγικές περιστρέφοντας τον επόμενο δίσκο, χωρίς να πρέπει να ξεκινήσετε από την αρχή στο αντίστοιχο passive skill tree. Πέρα από τα passive skills, μπορείτε είτε να αγοράσετε είτε να βρείτε σαν loot, τόμους οι οποίοι ξεκλειδώνουν active skills. Τα active skills χωρίζονται στις κατηγορίες Brutality, Earth, Curse, Fire, Frost, Shadow, Lightning, Necromancy και Umbra. Για να χρησιμοποιήσετε το εκάστοτε active skill, θα πρέπει να ξοδέψετε Rage, Stamina ή Mana, οπότε απαιτείται μία συνετή χρήση των active skills, γεγονός που προσθέτει βάθος στις μάχες.

Loot δίχως τέλος
Ας το παραδεχτούμε, σε ένα Hack ‘N Slash RPG θέλουμε να lootάρουμε και πολύ μάλιστα. Στο Wolcen: Lords of Mayhem, τα αντικείμενα είναι semi progressively generated, δηλαδή υπάρχουν βασικά χαρακτηριστικά του αντικειμένου, αλλά από εκεί και πέρα τα abilities τους καθορίζονται τυχαία τη στιγμή που πέφτει σαν loot. Ο σχεδιασμός των αντικειμένων είναι λεπτομερής ήδη και πέρα από την ευρεία γκάμα, θα συναντήσετε και πρωτότυπα designs, όπως υπερμεγέθη ρόπαλα με στροβιλίζουσες κεφαλές, τα οποία φαίνεται να σχετίζονται άμεσα με τα abilities του όπλου. Οι πανοπλίες από την άλλη, αλλάζουν αισθητά την εμφάνιση του χαρακτήρα και θα σας χαροποιήσει το γεγονός ότι έχουν ήδη μπει κάπες – σε ποιον δεν αρέσουν οι κάπες άλλωστε.

wolcen lords of mayhem 3

Μία σημαντική δέσμευση του developer, την οποία όμως δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε, είναι ότι μέσω ενός δυναμικού συστήματος εναλλαγής μέρα-νύχτας, συγκεκριμένοι εχθροί και NPCs θα εμφανίζονται μόνο κάποιες ώρες της ημέρας, όπως επίσης και στοιχεία για κρυμμένους θησαυρούς, κάτι που ακούγεται ελκυστικό και προσθέτει ένα επιπλέον βάθος στο loot system.

Πολλά υποσχόμενο, αλλά μήπως το παρακάνουν;
Η Wolcen Studio όπως προαναφέραμε, απέσπασε αρκετά χρήματα από την καμπάνια της στο KickStarter και επίσης επέλεξε να μπει στο πρόγραμμα Early Access του Steam αρκετά νωρίς στο κύκλο ανάπτυξης του Wolcen: Lords of Mayhem, κάτι που της αποφέρει επιπλέον κονδύλια, καθώς το game κοστίζει 19.99€. Τα πρώτα δείγματα μας δείχνουν ένα πανέμορφα σχεδιασμένο περιβάλλον, με σαγηνευτικά lighting και particle effects, μία πληθώρα από τοπία, μεγάλο open-world χάρτη, quests, ένα ενδιαφέρον skill system, καλό loot system και ένα ομαλό σύστημα μάχης.

Οι δεσμεύσεις όμως της Wolcen Studio είναι μεγάλες, καθώς υπόσχεται δυναμικές εναλλαγές μέρας-νύχτας, εκτενές customization, crafting, online και offline multiplayer, πληθώρα από skills και αντικείμενα, αλλά και μία PvP αρένα. Όλα αυτά ακούγονται εντυπωσιακά, αλλά μας δίνεται η εντύπωση ότι o developer προσπαθεί να φτάσει στον ήλιο και φοβόμαστε μήπως τελικά κάψει τα φτερά του. Σας συνιστούμε να μη σπεύσετε για μία αγορά ακόμα, εκτός αν είστε διατεθειμένοι να αγοράσετε ένα game, το οποίο δεν αγγίζει ούτε το 10% όσων σκοπεύει να περιέχει όταν με το καλό κυκλοφορήσει.

wolcen lords of mayhem 4

Το Wolcen: Lords of Mayhem θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά για PC (Windows και Linux) και παρότι δε γνωρίζουμε την ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας, εκτιμούμε ότι δε θα δούμε στη τελική του μορφή πριν το τέλος του 2017.

Διαβάστε τα reviews όλων των Diablo games και των expansions τους. Συζητήστε τα πάντα σχετικά με το Wolcen: Lords of Mayhem σε αυτό το forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 23/01/2017 08:06
Ένα πολύ ωραίο game το οποίο θυμίζει αρκετά Diablo αλλά αυτό δεν μας χαλάει καθόλου.Οι developers υπόσχονται αρκετά και πιστεύω απο το δείγμα δουλειάς τους μέχρι τώρα και τα gameplay videos πως θα παραδώσουν αυτά που έχουν υποσχεθεί.
Notification