Quantum Break preview

Hot
Παντελής Δασκαλέλος

Παντελής Δασκαλέλος  

Now playing Crysis 2, Gears of War 2 και Tom Clancy's H.A.W.X
 
0.0 ()
1
Quantum Break preview

Quantum Break preview

Οι εντυπώσεις μας από το πρώτο κεφάλαιο του campaign.

Πριν από τρία περίπου χρόνια στα επίσημα αποκαλυπτήρια του Xbox One η Microsoft ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Quantum Break, ενός εκ των exclusives που θα πλαισίωναν τον διάδοχο του Xbox 360 το 2014. Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή, καθώς μετά από δύο αναβολές (μία για το 2015 και μία για το 2016) της ημερομηνίας κυκλοφορίας του Quantum Break, η νέα δημιουργία της Remedy Entertainment αναμένεται τον προσεχή Απρίλιο. Στο ενδιάμεσο βέβαια ανακοινώθηκε ότι το Quantum Break θα διατεθεί και μέσω του Windows Store για τα PC, σε μία προσπάθεια της Microsoft να δελεάσει ακόμη περισσότερους χρήστες να εγκαταστήσουν τα Windows 10. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι για την ώρα στο Windows Store διατίθενται το Gears of War: Ultimate Edtion, ενώ τους προσεχείς μήνες αναμένονται τα Killer Instinct και Forza Motorsport 6: Apex Edition.

Στην περίπτωση του Quantum Break πάντως μιλάμε για μια άκρως ιδιάζουσα κυκλοφορία, καθώς στην τελική έκδοσή του περιλαμβάνεται και μια μίνι τηλεοπτική σειρά, τα γεγονότα της οποίας εξαρτώνται από τις αποφάσεις που θα πάρετε κατά την διάρκεια της περιπέτειάς σας. Εν τω μεταξύ, υπεύθυνη για την ανάπτυξή του είναι μια εταιρεία που μας έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής στο παρελθόν. Πιο συγκεκριμένα η Remedy Entertainment μας έχει χαρίσει τα Max Payne και Alan Wake, δύο άκρως πρωτοπόρες κυκλοφορίες που γνώρισαν θετική αποδοχή από την πλειοψηφία των παικτών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στο preview αυτό θα σας παρουσιάσουμε τις εντυπώσεις μας από το πρώτο κεφάλαιο ή το πρώτο Act αν προτιμάτε του Quantum Break. Με δεδομένο ότι δεσμευόμαστε με NDA δεν μπορούμε να σας αποκαλύψουμε περισσότερα πράγματα για την ώρα, μείνετε όμως συντονισμένοι στο GameWorld καθώς την 1η Απριλίου θα δημοσιευτεί το σχετικό review, στο οποίο όπως είναι φυσικό θα καταγράψουμε την τελική μας άποψη.

quantum-break-preview-1

Η ανθρώπινη εκδοχή της μηχανής του χρόνου
Το πρώτο Act του Quantum Break εκτυλίσσεται κατά κύριο λόγο στο Riverport University, ένα φανταστικό πανεπιστήμιο των Η.Π.Α. Στο πανεπιστήμιο αυτό γίνονται διάφορα πειράματα που αφορούν το ταξίδι στο χρόνο και όταν ένα από αυτά πάει στραβά, ο Jack Joyce (o κεντρικός πρωταγωνιστής της ιστορίας) και ο αδερφός του William καταδιώκονται από τους στρατιώτες της Monarch, μιας αδίστακτης πολυεθνικής εταιρείας. Τα γεγονότα αυτά λαμβάνουν χώρα στο δεύτερο κεφάλαιο του πρώτου Act, καθώς ουσιαστικά από αυτό το σημείο και μετά επιτρέπεται να σας μεταφέρουμε τις ενυπώσεις μας. Δυστυχώς λόγω NDA δεν μπορούμε να σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες για το παρελθόν του Jack Joyce και για τα γεγονότα που προηγήθηκαν πριν από το αποτυχημένο πείραμα.

Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι μετά από το “ατύχημα” στο Riverport Uninversity, o Jack Joyce αποκτά μια σειρά από υπεράνθρωπες δυνάμεις που του επιτρέπουν ουσιαστικά να χειραγωγήσει τον χρόνο. Για παράδειγμα, σας δίνεται η δυνατότητα να “παγώσετε” τον χρόνο σε ένα συγκεκριμένο σημείο, αν τώρα στο σημείο αυτό βρίσκονται και οι εχθροί σας ακόμη καλύτερα. Επιπροσθέτως, αν δεχθείτε πυροβολισμούς μπορείτε να σταματήσετε τις σφαίρες στο αέρα με το λεγόμενο Time Shield ή να αποφύγετε τα πυρά με αστραπιαία ταχύτητα χρησιμοποιώντας την ιδιότητα Time Dodge.

Το σύστημα μάχης δεν διαφέρει σημαντικά σε σχέση με το αντίστοιχο άλλων σύγχρονων Third-Person Shooters. O χαρακτήρας σας μπορεί να χρησιμοποιήσει διάφορα όπλα, όπως πιστόλια, ημι-αυτόματα και assault rifles για να εξουδετερώσει τους αντιπάλους του, αλλά και να καλυφθεί πίσω από διάφορα σημεία κάλυψης για να αποφύγει τα πυρά τους. Το όλο σύστημα κάλυψης πάντως λειτουργεί άμεσα, αφού δεν χρειάζεται να πατήσετε κάποιο κουμπί για να καλυφθείτε, καθώς αρκεί να πλησιάσετε το σχετικό σημείο κάλυψης.

Οι διάφορες ιδιότητες του Jack βέβαια δίνουν μια νέα διάσταση στο gameplay, καθώς σας επιτρέπουν να πολεμήσετε τους εχθρούς σας με διάφορους ευφάνταστους τρόπους. Λόγου χάρη, αν παγώσετε τον χρόνο σε ένα σημείο και στην συνέχεια πυροβολήσετε θα διαπιστώσετε ότι οι σφαίρες σας θα προκαλέσουν πολύ μεγαλύτερη ζημιά, λόγω της απότομης επιτάχυνσης που θα αποκτήσουν όταν αρχίσει να κυλά και πάλι ο χρόνος. Επιπροσθέτως, χρησιμοποιώντας το Time Dodge ability, σας δίνεται η δυνατότητα να εξουδετερώσετε τους εχθρούς σας μέσα από ένα bullet time event, στο οποίο ο χαρακτήρας σας κινείται και πυροβολεί ταχύτατα, ενώ οι αντίπαλοί σας είναι ανήμποροι να αντιδράσουν. Οι υπεράνθρωπες ιδιότητες του Jack Joyce μπορούν να χρησιμοποιηθούν επίσης για να επιλύσετε διάφορα environmental puzzles. Για παράδειγμα, στο τρίτο κεφάλαιο του πρώτου Act καλείστε να παγώσετε τον χρόνο για να εμποδίσετε την απότομη πτώση μιας πλατφόρμας.

Στο σταυροδρόμι
Με βάση τα όσα γνωρίζουμε στο τέλος κάθε Act του Quantum Break λαμβάνει χώρα ένα live-action επεισόδιο. Πριν την έναρξή του σας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξετε τον τρόπο με τον οποίο θα εξελιχθεί η ιστορία τόσο του επεισοδίου που θα ακολουθήσει, όσο και ολόκληρου του παιχνιδιού. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι στο πρώτο Act, αναλαμβάνετε τον ρόλο του Paul Serene, του κεντρικού villain του Quantum Break, ενώ παράλληλα θα πρέπει να διαμορφώσετε την στρατηγική που θα ακολουθήσει η Monarch μετά το ατύχημα στο Riverport University. H πρώτη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε την επιρροή σας στα ΜΜΕ για να διαστρεβλώσετε τα γεγονότα και να παρουσιάσετε ως μοναδικό υπεύθυνο της τραγωδίας των Jack Joyce. H δεύτερη επιλογή είναι να “απομακρύνετε” τους αυτόπτεις μάρτυρες, κρατώντας ασφαλή τα μυστικά της εταιρείας σας, προκαλώντας όμως περισσότερη δυσπιστία στην κοινή γνώμη σχετικά με τα αίτια του δυστυχήματος.

quantum-break-preview-2

Ανάλογα τώρα με την απόφαση που θα πάρετε καθορίζετε τα γεγονότα που θα διαδραματιστούν στο επερχόμενο live-action επεισόδιο. Ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η αφήγηση της ιστορίας, ενδεχομένως να σας ξενίσει, παρόλα αυτά το τελικό αποτέλεσμα είναι άκρως ικανοποιητικό. Αυτό γιατί τα επεισόδια αυτά είναι επιμελώς σκηνοθετημένα, με άφθονες σκηνες δράσης, αλλά και πειστικές ερμηνείες από τους διάφορους ηθοποιούς. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι το καστ αποτελείται από τον Shawn Ashmore (X-Men), τον Aidan Gillen (Game of Thrones), τον Dominic Monaghan (The Lord of the Rings, Lost) και αρκετούς ακόμη γνωστούς ηθοποιούς.

Cinematic εμπειρία
Το Quantum Break στέκεται ψηλά και σε τεχνικό επίπεδο. Αυτό που μας προκάλεσε την μεγαλύτερη εντύπωση είναι η εξαιρετική δουλειά στα μοντέλα των χαρακτήρων, καθώς μοιάζουν υπερβολικά με τους πραγματικούς ηθοποιούς που ενσαρκώνουν τους κεντρικούς χαρακτήρες της ιστορίας. Η Remedy Entertainment πάντως είναι σαφές ότι στοχεύει σε μια σαφώς πιο cinematic παρουσίαση στα πρότυπα του Alan Wake χρησιμοποιώντας field grain και διάφορα άλλα φίλτρα. Για την ώρα δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα όσον αφορά τον οπτικό τομέα, καθώς αναμένουμε την κυκλοφορία ενός patch που θα διατεθεί στις 25 Μαρτίου. Με τα ως τώρα δεδομένα πάντως το frame rate παραμένει σταθερό στα 30fps, αν και δεν γνωρίζουμε πως θα ανταπεξέλθει η engine στις πιο απαιτητικές σεκάνς δράσης που θα λάβουν χώρα στα επόμενα Acts.

quantum-break-preview-3

Μια ομολογουμένως θετική πρώτη εικόνα
Εάν κρίνουμε με βάση τα όσα είδαμε στο πρώτο Act του Quantum Break, η νέα πρόταση των δημιουργών του Αlan Wake και του Max Payne δείχνει να ανταποκρίνεται στο υψηλό hype που την συνοδεύει. Αν και είναι πολύ νωρίς για να εκφέρουμε μια ολοκληρωμένη άποψη, το Quantum Break δείχνει να αναμιγνύει την κινηματογραφική αφήγηση της ιστορίας , όπως την είδαμε στο Alan Wake με το εκρηκτικό πιστολίδι του πρώτου Max Payne, ενώ τα live-action επεισόδια δίνουν μια ακόμη διάσταση στο όλο storytelling. Όπως και να έχει πάντως η τελική άποψη μας θα διαμορφωθεί τις προσεχείς μέρες και θα παρουσιαστεί μέσω του εκτενούς review μας την 1η Απριλίου. Μέχρι τότε μείνετε συντονισμένοι στο GameWorld και συζητήστε για το Quantum Break στο αντίστοιχο forum topic.

To Quantum Break θα κυκλοφορήσει στις 5 Απριλίου για PC και Xbox One. Συζητήστε περισσότερα για αυτό στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Efane (Level 24) 21/03/2016 19:15
Πήραμε μια καλή εικόνα που αντικατοπτρίζει το παιχνίδι. Το αποτέλεσμα μοιάζει σίγουρο! Καλό preview 8)
#2 Mystique (Level 23) 21/03/2016 19:20
Φαινεται πολυ καλο, θα εχει επιτυχια σιγουρα.
#3 NICKGENERALGR (Level 10) 21/03/2016 19:24
καλο φενεται απο το βιντεακι :-)
#4 Myrmidon (Level 21) 22/03/2016 16:24
Ωραιότατο "φτύσιμο" προς τους κατόχους Xbox One. Ανάλυση 720p.Συγχαρητήρ ια.
#5 Professor_Severus_Snape (Level 28) 01/04/2016 07:43
Δείχνει παιχνιδάρα, με εξαιρετικούς ηθοποιούς στους κεντρικούς ρόλους, πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία και ως κλου το πάγωμα του χρόνου. Στα αρνητικά οι απαιτήσεις σε υπολογιστική ισχύ και το exclusivity στα Windows 10 όσον αφορά τα PC. Ωραία εισαγωγή από το preview.
Notification