Press Start: Τι πιστεύετε ότι θα αλλάξει μετά την αγορά της Bethesda από την Microsoft?

Hot
Βασίλης Κτενίδης
Press Start: Τι πιστεύετε ότι θα αλλάξει μετά την αγορά της Bethesda από την Microsoft?

Press Start: Τι πιστεύετε ότι θα αλλάξει μετά την αγορά της Bethesda από την Microsoft?

Μία στρατηγική κίνηση που αλλάζει τα πιόνια στην σκακιέρα των exclusives.

Μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε και μερικές μέρες μετά από την ανακοίνωση της ημερομηνίας κυκλοφορίας και τιμής του PS5, η Microsoft έκανε μία ανακοίνωση βόμβα ταράσσοντας τα νερά της βιομηχανίας των video games.

Μετά από μερικές φήμες και εικασίες, έγινε πλέον επίσημη η εξαγορά της Zenimax Media, μητρική της Bethesda, από τον τεχνολογικό κολοσσό, για ποσό ύψους 7,5 δις δολαρίων. Ένα χρηματικό ποσό το οποίο ξεπερνάει το συνολικό ποσό για τις εξαγορές των Mojang (εταιρεία ανάπτυξης του Minecraft) και Lucasfilm μαζί. Η Bethesda όπως είναι γνωστό, αναπτύσσει τις κορυφαίες RPG σειρές The Elder Scrolls και Fallout, ενώ με την εξαγορά της από την Microsoft, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε την κυκλοφορία των επόμενων τίτλων των εν λόγω σειρών μόνο σε PC και Xbox. Με σχετική ανακοίνωση της η Microsoft δήλωσε ότι θα σεβαστεί τα PlayStation exclusives και ότι οι συμφωνίες για τα GhostWire: Tokyo και Deathloop της Bethesda με την Sony για την κυκλοφορία τους αποκλειστικά στο PS5 θα ισχύσουν κανονικά. Τα GhostWire: Tokyo και Deathloop βέβαια είναι timed PS5 exclusives, κάτι που σημαίνει ότι αναμένεται να κυκλοφορήσουν και στα PC μέσα στο 2021. Ενδιαφέρον έχει επίσης η ανακοίνωση για το The Elder Scrolls Online, σύμφωνα με την οποία η Microsoft θα συνεχίσει την υποστήριξη του για όλες τις συμβατές κονσόλες ανεξαιρέτως. 

Μία ακόμα ενδιαφέρουσα ανακοίνωση κάνει λόγο για την προσθήκη των video games της Bethesda στην διαθεσιμότητα των συνδρομητών του Xbox Game Pass, όπως επίσης και την προσθήκη των νέων κυκλοφοριών στην λίστα της συνδρομητικής υπηρεσίας, από την πρώτη κιόλας ημέρα κυκλοφορίας τους. Όσον αφορά τις επερχόμενες κυκλοφορίες και την συμβατότητα τους, η Microsoft ανακοίνωσε ότι τα video games της Bethesda θα κυκλοφορήσουν σε PC και Xbox και κατά περίσταση ενδεχομένως και σε “άλλες κονσόλες”. Σαφώς πρόκειται για μία κίνηση που αλλάζει τα πιόνια στην σκακιέρα, καθώς οι συνεχείς εξαγορές εταιρειών ανάπτυξης από την Sony, της είχαν δώσε ένα σχετικό προβάδισμα στην μάχη για τα exclusives, κάτι που απ' ότι φαίνεται η Microsoft θέλει να αντισταθμίσει με την κίνηση βόμβα που ανακοινώθηκε τις προηγούμενες ημέρες. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι μία στρατηγική κίνηση που θα τραβήξει τα βλέμματα αρκετών και ενδεχομένως θα αυξήσει ακόμα περισσότερο τους συνδρομητές του Xbox Game Pass αλλά και τους πιθανούς αγοραστές του Xbox Series X/S. Μην ξεχνάμε ότι η Microsoft θα διαθέσει την κονσόλα της και με μηνιαία συνδρομή, υπό την αιγίδα του Xbox All Access, μία υπηρεσία που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα για την χώρα μας, κάτι που μπορεί να αλλάξει μέσα στο επόμενο έτος. Εσείς τι πιστεύετε ότι θα αλλάξει μετά την αγορά της Bethesda από την Microsoft; Αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω για να συζητήσουμε. Καλή εβδομάδα σε όλους.

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να έχει η στήλη στο αντίστοιχο forum topic.

Μόνιμες στήλες της τελευταίας εβδομάδας

Press Start: Πιστεύετε ότι οι Sony και Microsoft θα μπορούσαν να χρεώσουν τα PS5 και Xbox Series X κάτω από τα 500 ευρώ;

PES 2021 MyClub Live: Ντεμπούτο σεζόν με Elgato 4K60S

Editorial 22: Αγορά Digital κονσόλας ή με blu-ray drive;

Το πιο πρόσφατο user Blog

Τα αγαπημένα μου παιχνίδια της όγδοης γενιάς κονσολών γράφει ο Παντελάκης Ευάγγελος.

Το πιο πρόσφατο user Review

Fall Guys: Ultimate Knockout γράφει ο Giorgos Tsolaridis

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer0891 (Level 4) 01/10/2020 08:18
Θα περιμένουμε για κάποια ανακοίνωση για το Xbox All Access.Το σίγουρο είναι οτι αυτή είναι πολύ μεγάλη κίνηση απο την Microsoft.Το αν τα πράγματα θα κυλήσουν θετικά η αρνητικά για την εταιρεία θα φανεί στο μέλλον.
Notification