• Μόνιμες Στήλες
  • Press Start
  • Press Start: Πιστεύετε ότι οι Sony και Microsoft θα μπορούσαν να χρεώσουν τα PS5 και Xbox Series X κάτω από τα 500 ευρώ;

Press Start: Πιστεύετε ότι οι Sony και Microsoft θα μπορούσαν να χρεώσουν τα PS5 και Xbox Series X κάτω από τα 500 ευρώ;

Hot
Βασίλης Κτενίδης
Press Start: Πιστεύετε ότι οι Sony και Microsoft θα μπορούσαν να χρεώσουν τα PS5 και Xbox Series X κάτω από τα 500 ευρώ;

Press Start: Πιστεύετε ότι οι Sony και Microsoft θα μπορούσαν να χρεώσουν τα PS5 και Xbox Series X κάτω από τα 500 ευρώ;

Ο ανταγωνισμός μεγαλώνει όσο πλησιάζουν οι μέρες της κυκλοφορίας.

Όλα μοιάζουν έτοιμα για την κυκλοφορία των PS5 και Xbox Series X με την Microsoft και την Sony να έχουν ανοίξει πλέον τα χαρτιά τους, όσον αφορά τις τιμές, τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις λειτουργείες που θα προσφέρει η κάθε κονσόλα.

Πριν από μία εβδομάδα, η Microsoft ανακοίνωσε τις τιμές των Xbox Series X και Xbox Series S στα 499 ευρώ και 299 ευρώ αντίστοιχα. Η Sony δεν άργησε να απαντήσει καθώς μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε έκανε επίσης την ανακοίνωση της για το PS5 και το PS5 All Digital, στα 499 ευρώ και 399 ευρώ ακολουθώντας την γραμμή της Microsoft και μη ρισκάροντας μία υψηλότερη τιμή για την κονσόλα νέας γενιάς. Σύμφωνα με έρευνα που είχε δημοσιεύσει το Bloomberg, το κόστος παραγωγής κάθε μονάδας PS5 ανέρχεται στα 450 ευρώ, μία τιμή που ξεπερνάει κατά πολύ το κόστος παραγωγής του PS4 δικαιολογώντας την κοστολόγηση του. Ο ενσωματωμένος SSD, ο επεξεργαστής, η κάρτα γραφικών και το προηγμένο σύστημα ψύξης, ανεβάζουν κατά πολύ την τιμή κατασκευής τους, χωρίς να αφήνουν χώρο στον Ιαπωνικό γίγαντα να κινηθεί με περισσότερη ευελιξία χτυπώντας την τιμή της Microsoft και ανακοινώνοντας χαμηλότερη τιμή. Προφανώς το Xbox Series X θα έχει ένα ανάλογο κόστος παραγωγής με αυτό του PS5, και αναλογιζόμενοι αυτό, σε συνδυασμό με τα προβλήματα που δημιουργούνται τόσο στην κατασκευή των εξαρτημάτων όσο και στην διανομή των κονσόλων ένατης γενιάς λόγω κορωνοϊού, η κυκλοφορία και οι πωλήσεις των νέων κονσόλων θα αποτελέσουν πρόκληση για τις δύο εταιρείες.

Μεγάλο ενδιαφέρον εμφανίζουν οι τιμές των δύο φθηνότερων εκδόσεων των κονσόλων καθώς τα 299 ευρώ του Xbox Series S φαίνονται πολύ δελεαστικά σε σχέση με τα 399 ευρώ της All Digital έκδοσης του PS5, όμως μην ξεχνάμε ότι στην πρώτη περίπτωση το Xbox Series S θα έχει λιγότερο δυνατά τεχνικά χαρακτηριστικά σε σχέση με το Xbox Series X ενώ το PS5 All Digital θα είναι η ίδια ακριβώς κονσόλα με μόνη διαφορά την έλλειψη του blu-ray drive. Αν ρίξουμε στο τραπέζι και την υπηρεσία All Access της Microsoft, σύμφωνα με την οποία οι παίκτες θα μπορούν να πληρώσουν μία μηνιαία συνδρομή παίρνοντας πρόσβαση σε μία γκάμα από video games και λαμβάνοντας επίσης και την κονσόλα νέας γενιάς, δηλαδή είτε το Xbox Series X είτε το Xbox Series S, τότε ο ανταγωνισμός φουντώνει ακόμα περισσότερο. Μπορεί η εν λόγω υπηρεσία να μην έχει ανακοινωθεί ακόμα στην χώρα μας, όμως ενδέχεται αργότερα να ανακοινωθεί και για εμάς, αποτελώντας μία λύση που μπορεί να στρέψει τα βλέμματα πολλών προς τα νέα Xbox, ένας εκ των οποίων θα είμαι και εγώ. Εσείς πιστεύετε ότι οι Sony και Microsoft θα μπορούσαν να χρεώσουν τα PS5 και Xbox Series X κάτω από τα 500 ευρώ; Αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω για να συζητήσουμε. Καλή εβδομάδα σε όλους.

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να έχει η στήλη στο αντίστοιχο forum topic.

Μόνιμες στήλες της τελευταίας εβδομάδας

Press Start: Πιστεύετε ότι στην τιμή του PS5 η Sony θα επηρεαστεί από την Microsoft;

Το πιο πρόσφατο user Blog

Το Νοέμβριο η κυκλοφορία του PS5 και Xbox Series X γράφει ο Axilleas Loizidis

Το πιο πρόσφατο user Review

Fall Guys: Ultimate Knockout γράφει ο Giorgos Tsolaridis

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer0891 (Level 4) 20/09/2020 16:40
Σίγουρα μπορούν να κατεβάσουν τις τιμές και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό .Τα κέρδη τους κάθε χρονιά είναι τεράστια. Οι τιμές τους φέτος το μόνο που θα καταφέρουν είναι να κάνουν τον περισσότερο κόσμο να περιμένει για κάποια προσφορά.
#2 DimutriKs (Level 16) 20/09/2020 20:18
Είναι αστείο να πιστεύουμε πως η sony και ειδικότερα η ms βασίζονται στα κέρδη από το hardware που θα πουλήσουν. Οι κονσόλες απλά είναι εισαγωγή σε υπηρεσίες με πολύ υψηλότερα κέρδη σε βάθος χρόνου. Θέλετε τα store τους, τις συνδρομές τους, τα παιχνίδια τους? Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικότερα σε κέρδη από το να πάρουν καθαρό κέρδος από τις κονσόλες. Το ποιο απλό παράδειγμα είναι το all digital ps5 που είναι 100€ κάτω. Από την μη χρησιμοποίηση του bluray driver βγαίνουν 100€? Το πολύ 50€ με 60€ να εξοικονομούν. Αν ήθελαν θα μπορούσαν να το δίνανε και με 300€ και ας έμπαιναν και μέσα 2-3 παιχνίδια από το store να αγοράσει κάποιος θα υπερκαλύπτονταν η χασούρα. Το πρόβλημα σε αυτήν την γενιά πάντως δεν είναι ούτε η τιμολόγηση των κόνσολών ούτε τα μοντέλα all digital που προσφέρουν. Το πρόβλημα είναι η άνοδος των τιμών στα videogames. Είναι απαράδεκτο το οποιοδήποτε παιχνίδι να κοστολογείται 2 με 4 μέρες δουλείας. Όσο ένα πολύ καλό ζευγάρι παπούτσια η όσο ένα 2-3ήμερο διακοπών για διανομή.