Μόνιμες Στήλες Press Start Press Start: Πόσο σημαντικά είναι τα box arts στα video games;

Press Start: Πόσο σημαντικά είναι τα box arts στα video games;

Monday, 05 Mar 2018  | in Press Start  | Γράφτηκε από τον Γιώργος Λόλας   | (3 σχόλια)
Γιώργος Λόλας

Γιώργος Λόλας  

Press Start: Η στήλη των αναγνωστών μαζί σας κάθε Δευτέρα. Ελάτε να συζητήσουμε μαζί ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τα video games.
Hot
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/2b/38/d4/press-start-box-arts-84-1520247930.jpg
 

Press Start: Πόσο σημαντικά είναι τα box arts στα video games;

Θα μπορούσε ένα κακό εξώφυλλο να λειτουργήσει αρνητικά στις πωλήσεις;

Καμιά φορά λέμε να μην κρίνουμε ένα βιβλίο από το εξώφυλλο, αφού τελικά το περιεχόμενο είναι αυτό που έχει περισσότερη σημασία. Πόσο σημαντικά όμως είναι τα εξώφυλλα στα video games, την μουσική και τις ταινίες; Παίρνοντας ως παράδειγμα την δουλειά που έχει κάνει η Insomniac Games με το Sunset Overdrive το 2014, θα δούμε ότι μια ολόκληρη ομάδα από artists έδωσε μεγάλη προσοχή στην δημιουργία του box art. Ο creative director της Insomniac μάλιστα είχε σχολιάσει ότι το εξώφυλλο είναι αρκετά σημαντικό, αφού αυτό θα είναι που θα βοηθήσει ένα video game να ξεχωρίσει ανάμεσα στα δεκάδες άλλα games που βρίσκονται στο ίδιο ράφι στα καταστήματα.

Το box art λειτουργεί ως ένα παράθυρο προς τον κόσμο του παιχνιδιού και μας δίνει μια πρώτη γεύση από αυτά που θα πρέπει να περιμένουμε όταν τελικά φορτώσουμε το game στην κονσόλα ή τον υπολογιστή μας. Από το υπέροχο box art του Lagoon του SNES (1992), στα The Legend of Zelda και από το The Saboteur του 2009 στα Kingdom Hearts και ICO, οι εταιρείες ανάπτυξης καμιά φορά δημιουργούν πανέμορφα box arts που μετατρέπουν την βιβλιοθήκη μας σε μια γωνία τέχνης.

Παρόλα αυτά, δεν δίνουν όλες οι εταιρείες ανάπτυξης την ίδια προσοχή στα box arts τους. Πρόσφατα η Quantic Dream αποκάλυψε το εξώφυλλο του Detroit: Become Human και στο Twitter δημιουργήθηκε ένας μικρός χαμός, αφού πολλοί ήταν αυτοί που εξέφρασαν την δυσαρκέσκειά τους για το box art που είναι στην καλύτερη περίπτωση... generic. Μάλιστα, trollαραν την Quantic Dream δημιουργώντας τα δικά τους εξώφυλλα με πρωταγωνιστές τον Shrek και τον Eminem.

Τελικά, πόσο σημαντικά είναι τα box arts στα video games; Θα μπορούσε ένα κακό εξώφυλλο να σας αποτρέψει από το να αγοράσετε ένα game; Γράψτε μας τα σχόλιά σας στο κάτω μέρος του άρθρου.

Μόνιμες στήλες προηγούμενης εβδομάδας:
Δευτέρα: Press Start - Είναι το Early Access απαραίτητο; (Γιώργος Λόλας)
Τρίτη: Critical Hit - Path of Exile: Πως θα βγάλετε τα περισσότερα από το currency (Χάρης Φλώρης)
Σάββατο: Αφιερώματα - Η μόδα του game development (Νίκος Δρακόπουλος, άρθρο αναγνώστη)

Community Blogs προηγούμενης εβδομάδας:
Γράψτε το δικό σας blog και πάρτε μέρος στον μηνιαίο διαγωνισμό του GameWorld

User Reviews προηγούμενης εβδομάδας:
Γράψτε το δικό σας user review και πάρτε μέρος στον μηνιαίο διαγωνισμό του GameWorld

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να έχει η στήλη στο σχετικό forum topic.

Καλή εβδομάδα σε όλους!

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 DimutriKs (Level 16) 05/03/2018 14:18
Τουλάχιστον μέχρι και πριν μια 10ετια το εξώφυλλο ήταν ιδιαίτερα σημαντικό καθώς δεν ήταν λίγοι οι gamers που απλά χάζευαν τα ράφια με τις ώρες και διάλεγαν αυτό που θα τους φαινόταν πιο ωραίο. Ωστόσο πλέον με την ραγδαία αύξηση των Online αγορών και τις άπειρες πληροφορίες που μπορεί να πάρει κάποιος πριν προβεί σε οποιαδήποτε αγορά μάλλον το box art έχει μηδαμινή αξία. Πλέον περισσότερο μετράει το όνομα και η προώθηση ενός video game όπου θα πουλήσει ακόμα και με εξώφυλλο έναν τύπο που κρατάει ένα τηγάνι...
#2 +1 Lyricaldemon (Level 22) 05/03/2018 14:26
Ασφαλώς και ναι,καθώς όπως λεει και ο δημήτρης χαζεύαμε τα ράφια και κοιτάγαμε box art..Τώρα όντως πλέον δεν δίνεται σημασία με το online key selling
και όπως επίσης παιχνίδια όπως το PUBG με τηγάνια και έκρηξη απο πίσω πουλάνε σαν τρελά..
#3 efane (Level 22) 05/03/2018 16:22
Εννοείται πως είναι σημαντικά σαν προώθηση. Αλλιώς παιχνίδια όπως Fifa και Pes δεν θα πλήρωναν ένα σωρό χρήματα για τα εξώφυλλα τους. Εγώ δεν επηρεάζομαι εδώ και μερικά χρόνια. Απο την άλλη όμως ποιος gamer δεν θα ήθελε όμορφα κουτάκια στο ράφι του...;;;!!!
Notification