Press Start: Ποια games θα θέλατε να διαδραματίζονται στην Ελλάδα;

Hot
Γιώργος Λόλας

Γιώργος Λόλας  

Press Start: Η στήλη των αναγνωστών μαζί σας κάθε Δευτέρα. Ελάτε να συζητήσουμε μαζί ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τα video games.
 
0.0 ()
1
Press Start: Ποια games θα θέλατε να διαδραματίζονται στην Ελλάδα;

Press Start: Ποια games θα θέλατε να διαδραματίζονται στην Ελλάδα;

Ηρωικές πράξεις με ελληνικό... άρωμα.

Οι βιομηχανίες του κινηματογράφου και των video games, έχουν δανειστεί πολλές φορές την μυθολογία της χώρας μας για να πλέξουν ενδιαφέροντα σενάρια στην αρχαία Ελλάδα. Οι 300, War of the Titans, Troy, Xena, Alexander και δεκάδες ακόμα ταινίες είχαν ως θεματολογία τους της ηρωικές πράξεις γνωστών υπαρκτών και μη προσώπων της ελληνικής ιστορίας και μυθολογίας. Το ίδιο ισχύει και στα video games, όπως τα Titan Quest, God of War, Rise of the Argonauts, Okhlos και τόσα άλλα video games που είτε διαδραματίζονται ολοκληρωτικά στην Ελλάδα, είτε περιλαμβάνουν πίστες στην χώρα μας.

Όπως όλοι σας πιστεύω, θα ήθελα περισσότερα games να διαδραματίζονται στην Ελλάδα, καθώς το setting είναι κάτι γνώριμο για εμάς και όπως και να το κάνουμε, λίγο ελληνικό “άρωμα” στα αγαπημένα μας video games δεν θα έβλαπτε κανέναν. Μερικά από τα games που θα ήθελα να δω να διαδραματίζονται εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, είναι τα Grand Theft Auto, Tomb Raider, Battlefield/Call of Duty, Splinter Cell και ένα game τύπου Dark Souls.

Εσείς ποια games θα θέλατε να διαδραματίζονται στην Ελλάδα; Γράψτε μας το σχόλιό σας στο κάτω μέρος του άρθρου.

Μόνιμες στήλες προηγούμενης εβδομάδας:
Δευτέρα: Press Start - Θα επηρεάσει το Switch την επόμενη φορητή κονσόλα της Sony; (Γιώργος Λόλας)
Τρίτη: eSports - Overwatch Contenders (Γιώργος Λόλας)
Κυριακή: Editorial - Τα 'χεις παίξει; Επεισόδιο 4 (Μάνος Γρυπάρης)

Community Blogs προηγούμενης εβδομάδας:
23/5/17: Το πλήρωμα... του χρόνου (Professor_Severus_Snape - Παναγιώτης Τσιάτσος)

User Reviews προηγούμενης εβδομάδας:
25/5/17: Dishonored 2 (Divine Raiden - Άγγελος Προβέτζας)

Reviews και Previews προηγούμενης εβδομάδας:
22/5/17: Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands: Narco Road DLC review (Παντελής Δασκαλέλος)
23/5/17: Injustice 2 review (Παντελής Δασκαλέλος)
24/5/17: I Expect You To Die review (Χριστιάνα Θάνου)
25/5/17: Warhammer 40.000: Dawn of War III review (Μάνος Γρυπάρης)
26/5/17: The Surge review (Παντελής Δασκαλέλος)
27/5/17: Ultra Street Fighter II: The Final Challengers review (Παντελής Δασκαλέλος)
28/5/17: Dreamfall Chapters review (Παντελής Δασκαλέλος)
28/5/17: Dexed review (Χριστιάνα Θάνου)
29/5/17: Fairy Fencer F: Advent Dark Force review (Γιάννης Μοσχονάς)

Ενδιαφέροντα άρθρα προηγούμενης εβδομάδας:
22/5/17: Νέες ταινίες Resident Evil
22/5/17: Tennis World Tour
22/5/17: Ρολόι Pokemon 230.000 ευρώ
23/5/17: Η Valve προσέλαβε τους δημιουργούς του Kerbal Space Program
25/5/17: Mixer: Η απάντηση της Microsoft στο Twitch
25/5/17: Φιγούρα του Joker από την Square Enix
25/5/17: Tekken World Tour
25/5/17: PES 2017 Mobile
26/5/17: Συνελήφθη οπλισμένος άνδρας στο Phoenix Comicon
26/5/17: Δαχτυλίδια από τη σειρά Dark Souls
27/5/17: Savage: Road to Darkness: Νέο ελληνικό 2D Platform έρχεται στο Steam
27/5/17: Ψηφίστε Game & Users του μήνα: Μάιος 2017
29/5/17: Αγάλματα Mega Man X κλίμακας 1:4
29/5/17: Soundtrack The Witcher 3 σε δίσκο βινυλίου

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να έχει η στήλη στο σχετικό forum topic.

Καλή εβδομάδα σε όλους!

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +2 An arrow in the knee (Level 22) 29/05/2017 14:01
Η ελληνική μυθολογία έχει πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες, όπως και πολλά ιστορικά γεγονότα τα οποία στα σωστά χέρια θα κάναν εξαιρετικά games. Θα ήθελα λοιπόν να δω, όχι παιχνίδια που απλά σφάζεις με φόντο την αρχαία Ελλάδα, αλλά που να προβάλλουν και τους πάμπολλους μύθους και ιστορίες.
#2 +1 geololj (Level 28) 29/05/2017 14:29
Quoting An arrow in the knee:
Η ελληνική μυθολογία έχει πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες, όπως και πολλά ιστορικά γεγονότα τα οποία στα σωστά χέρια θα κάναν εξαιρετικά games. Θα ήθελα λοιπόν να δω, όχι παιχνίδια που απλά σφάζεις με φόντο την αρχαία Ελλάδα, αλλά που να προβάλλουν και τους πάμπολλους μύθους και ιστορίες.


Φαντάσου ένα game σαν τα Ico και Rime με φόντο την αρχαία Ελλάδα. Θα ήταν μια τρομερή μίξη.
#3 +1 ashbringer (Level 25) 29/05/2017 16:12
Συμφωνώ με Γιώργο για (Grand Theft Auto, Tomb Raider, Battlefield/Cal l of Duty, Splinter Cell και ένα game τύπου Dark Souls) όσον αφορά τις επιλογές του στους τίτλους των games που θα ήθελα να διαδραματίζοντα ι εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα και θα ήθελα να προσθέσω Assassin's Creed ,το οποίο πιστεύω επιτέλους να γίνει (σύμφωνα και με τις φήμες πάντα) και επιπλέον θα ήθελα και το Uncharted.
#4 Professor_Severus_Snape (Level 28) 30/05/2017 03:29
Προσωπικά θα με ενδιέφερε να δω ένα post apocalyptic game με μια καλή ιστορία, κατά προτίμηση action-adventur e. Εννοείται πως ένα Assassin's Creed είναι επίσης επιβεβλημένο, ειδικά από τη στιγμή που η Ubisoft φαίνεται πως γυρίζει σεναριακά το χρόνο πίσω πηγαίνοντας στην Αίγυπτο. Όσοι πάντως θέλουν να γουστάρουν με ελληνική μυθολογία και αρχαία ελληνική ιστορία, πρέπει οπωσδήποτε να παίξουν το Apotheon.
#5 the_prophet1987 (Level 22) 30/05/2017 13:59
Παιχνίδια που διαδραματίζοντα ι στην αρχαία Ελλάδα υπάρχουν ελάχιστα όπως ανέφερε ο Γιώργος αλλά στην σύγχρονη ξέρω μόνο 2.Το ένα αν δε κάνω λάθως είναι το Eleusis που δεν έχω παίξει και δε μπορώ να πω για το setting.Το δεύτερο είναι το East Wind campaign του ArmA 3 στη Λήμνο.

Η χαρτογράφηση του νησιού είναι απίστευτη αν και τα περισσότερα σπίτια στα χωριά είναι άδεια,χωρίς πράγματα και κόσμο.Ίσως λόγω του επεισοδίου που έγινε με τους devs στη Λήμνο.Υπάρχουν τώρα πλέον mods γι αυτά.Όμως όλα τα αντικείμενα(βρά χια,σπίτια,χόρτ α,δέντρα)είναι σχεδιασμένα όπως τα πραγματικά και βλέπεις γνώριμα τοπία.Και το soundtrack συνδιάζει αρχαία Ελλάδα με σύγχρονη.Και ύστερα απο το graphical upgrade το περασμένο Ιούνιο όλα δείχνουν πιο ωραία και ειδικά το νερό,το setting μυρίζει Ελλάδα.

Θα ήθελα περισσότερα games να διαδραματίζοντα ι στη σύγχρονη αλλά και στην αρχαία Ελλάδα.Όχι επειδή ζω εδώ αλλά επειδή έχουμε πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία,μυθολογ ία,αρχιτεκτονικ ή κλπ.Οπότε περιμένω κι εγώ ένα Assassin's Creed στην αρχαία Ελλάδα για να δω πως θα το κάνουν.Είμαι πολύ περίεργος.
#6 Altairforthewin (Level 2) 31/05/2017 12:07
Θα ηταν πολυ ενδιαφερον να βλεπαμε ενα game στην Ελλάδα του 19ου αιωνα, κατα τη διαρκεια της Ελληνικης Επαναστασης το 1821, πχ το assassin's creed θα ηταν ιδανικό, γιατι εκανε το ιδιο και με αλλες επαναστασεις οπως γαλλικη και αμερικανικη, και φανταστειτε ασσασσίνο μακρυμαλλλη με μουσια με φουστανέλα ξεσκισμενη μεχρι κατω , , με κουμπούρια και γιαταγάνια, πολυ μπρουτάλ θεαμα θα ηταν,, Το ΄21 μπορει να αξιοποιηθει , τωρα, αλλες πτυχες της ιστοριας οπως πελλοπονησιακος πολεμος, ή περσικοι πολεμοι ειναι λιγο δυσκολο να αξιοποιηθουν...
Notification