Μόνιμες Στήλες Press Start Press Start: Αν αγοράσετε το PS5, το προτιμάτε με blu-ray drive ή χωρίς?

Press Start: Αν αγοράσετε το PS5, το προτιμάτε με blu-ray drive ή χωρίς?

Sunday, 21 Jun 2020  | in Press Start  | Γράφτηκε από τον Βασίλης Κτενίδης   | (2 σχόλια)
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/80/e0/bf/playstation-5-69-1592783761.jpg
 

Press Start: Αν αγοράσετε το PS5, το προτιμάτε με blu-ray drive ή χωρίς?

Χαμηλότερη τιμή ή ευελιξία;

Πολλές συζητήσεις έχουν ξεκινήσει γύρω από την επερχόμενη κονσόλα της Sony, το PlayStation 5, μετά από την παρουσίαση του σχεδιασμού και την ανακοίνωση των δύο εκδόσεων του. Στην μία έκδοση θα υπάρχει το γνωστό σε όλους από τις εποχές του PlayStation 3, blu-ray drive, την υποδοχή και υποστήριξη δηλαδή των blu-ray discs, ενώ στην δεύτερη και φθηνότερη έκδοση δεν θα υποστηρίζονται τα δισκάκια και όλα τα video games που θα μπορείτε να αγοράσετε και να παίξετε θα είναι σε ψηφιακή μορφή. Για τους λάτρεις των retails και τους συλλέκτες, η digital edition του PlayStation 5 θα περάσει απαρατήρητη, καθώς όσοι μεγαλώσαμε με τα δισκάκια από της απαρχές του PlayStation, θέλουμε να βλέπουμε και να κρατάμε στα χέρια μας τα games που αγοράζουμε. Το θετικό σε αυτή την περίπτωση πέραν της συναισθηματικής αξίας, αφορά και την ευελιξία ανάμεσα στις retail και digital εκδόσεις των games, καθώς όποιος αγοράσει την έκδοση που υποστηρίζει τα blu-ray disks μπορεί έχει όλα τα θετικά της digital, δηλαδή την δυνατότητα να κατεβάσει στον σκληρό δίσκο και να αγοράσει ψηφιακά τα video games, χωρίς των περιορισμό του αποθηκευτικού χώρου του σκληρού του δίσκου. Η digital έκδοση του PlayStation 5 από την άλλη, θα είναι σαφώς ελαφρότερη σε βάρος, φθηνότερη σε τιμή, όμως θα χρειαστείτε και έναν αρκετά ευρύχωρο σκληρό δίσκο για να αποθηκεύετε τα video games που αγοράζετε.

Με το μέγεθος των video games να αυξάνεται συνεχώς και τους AAA τίτλους να χρειάζονται από μερικές δεκάδες, έως και μερικές εκατοντάδες GB διαθέσιμα στον αποθηκευτικό σας χώρο, ο περιορισμός της digital έκδοσης της κονσόλας θα προβληματίσει αρκετούς, είτε πριν είτε μετά την αγορά. Η τάση της αγοράς για την μετάβαση στην ψηφιακή εποχή των video games είναι σαφώς εμφανής, είτε συμφωνεί το κοινό, είτε όχι. Αυτό είναι κάτι το λογικό, εφόσον το κέρδος των εταιρειών είναι κατά πολύ μεγαλύτερο και η λογική λέει πως όλα βαίνουν προς τον εκτοπισμό των retail αγορών. Φυσικά αυτό δεν μπορεί να γίνει από την μία μέρα στην άλλη, όμως θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει στις επόμενες δύο γενιές κόνσολών. Εσείς αν αγοράσετε το PlayStation 5, θα το προτιμήσετε στην digital έκδοση, ή στην έκδοση που θα περιλαμβάνει το blu-ray drive; Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους.

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να έχει η στήλη στο αντίστοιχο forum topic.

Μόνιμες στήλες της τελευταίας εβδομάδας

Valorant Ignition eSports series

Press Start: Πως σας φαίνεται το design του PS5?

Το πιο πρόσφατο user Blog

Ο Πόλεμος των Κόσμων γράφει ο Παναγιώτης Τσιάτσος

Το πιο πρόσφατο user Review

Star Wars Jedi: Fallen Order γράφει ο Γιάννης Μοσχονάς

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 it9997 (Level 6) 22/06/2020 09:18
Blu - ray γιατι βλεπω ταινιες σε retail.
#2 +1 Sotiris (Level 29) 22/06/2020 12:03
Αν και έχω αφοσιωθεί στις digital αγορές θα προτιμούσα την έκδοση με το blu-ray disc διότι το game από (ενοικίαση, δανεικό ή giveway) θα πήγαινε στράφι.
Notification