Τι ιδέες θα θέλατε να δείτε σε ένα Battle Royale game;

Hot
Γιώργος Δρίτσας
Γιώργος Δρίτσας

Γιώργος Δρίτσας  

περιμένοντας το Death Stranding
 
0.0 ()
1
Τι ιδέες θα θέλατε να δείτε σε ένα Battle Royale game;

Τι ιδέες θα θέλατε να δείτε σε ένα Battle Royale game;

Πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί το genre;

Είναι ξεκάθαρο ότι το Battle Royale είναι η τελευταία τάση στα video games αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα Battle Royale δεν είναι ένα καινούριο concept, αλλά και ούτε απλώς μια φευγαλέα μόδα. Οπότε αντί να συνεχίσουμε να γκρινιάζουμε για τα ατελείωτα Battle Royale games και modes που ξεπηδούν δεξιά κι αριστερά, γιατί να μην σκεφτούμε πώς προέκυψαν, και πώς μπορούν να εξελιχθούν σε κάτι ακόμη καλύτερο;

Από mod στο Minecraft και αργότερα στο H1Z1, μέχρι την παγκόσμια επιτυχία του PUBG, το Battle Royale εδραιώθηκε μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια στα video games, χάρη εν μέρει στην ήδη ισχυρή παρουσία του στον κινηματογράφο, από τον οποίο αντλεί συνεχώς η νεογέννητη βιομηχανία μας. Τον όρο Battle Royale με τη σύγχρονη έννοια καθιέρωσε η ομώνυμη ιαπωνική ταινία το 2000, από την οποία απορρέει και η κεντρική ιδέα του γνωστότερου στο δυτικό κοινό, Hunger Games.

Στον κινηματογράφο το Battle Royale αποτελεί genre. Αρχικά ως mod (τροποποίηση ενός παιχνιδιού), έπειτα και κατ’ επέκταση mode (ένας καθιερωμένος, ειδικός τρόπος να παίζεις ένα παιχνίδι με ευρύτερους κανόνες), το Battle Royale σταδιακά και δικαιωματικά παίρνει τη θέση του ως genre και στα video games. Η συνταγή είναι επαρκώς καθορισμένη, με αρκετές δυνατότητες για εξέλιξη και παραλλαγή, που συνιστά ένα πλήρες είδος παιχνιδιού.

Αν αποδεχτούμε λοιπόν ότι το Battle Royale ήρθε για να μείνει, αξίζει να αναρωτηθούμε: Τι άλλα είδη παιχνιδιών και ιδέες gameplay θα θέλαμε να δούμε σε ένα μελλοντικό Battle Royale game; Πώς θα το σχεδιάζατε εσείς;

Μόνιμες στήλες των τελευταίων εβδομάδων:

Best of: Τα χειρότερα games του 2018
Μπορεί το Apex Legends να εκθρονίσει το Fortnite;
Vlogs: Ελλαδίτες στην Κύπρο
FIFA 19 vs Pro Evolution Soccer 19

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να έχει η στήλη στο αντίστοιχο forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification