Μόνιμες Στήλες Press Start Press Start: Σε ποια games έχετε πληρώσει μικροσυναλλαγές;

Press Start: Σε ποια games έχετε πληρώσει μικροσυναλλαγές;

Monday, 04 Dec 2017  | in Press Start  | Γράφτηκε από τον Γιώργος Λόλας   | (4 σχόλια)
Γιώργος Λόλας

Γιώργος Λόλας  

Press Start: Η στήλη των αναγνωστών μαζί σας κάθε Δευτέρα. Ελάτε να συζητήσουμε μαζί ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τα video games.
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/4b/88/36/press-start-mikrosunallages-games-56-1512388636.jpg
 

Press Start: Σε ποια games έχετε πληρώσει μικροσυναλλαγές;

Ξοδεύετε συχνά χρήματα για in-game αντικείμενα;

Η ανάπτυξη ενός triple-A video game σήμερα απαιτεί μεγαλύτερο budget σε σχέση με το παρελθόν. Πλέον οι μεγάλες εταιρείες ανάπτυξης διαθέτουν εκατοντάδες developers, οι virtual κόσμοι μέσα στους οποίους χανόμαστε είναι αρκετά μεγαλύτεροι, ενώ η προσθήκη UHD textures απαιτεί περισσότερη δουλειά από την πλευρά της εταιρείας ανάπτυξης. Ταυτόχρονα, οι μεγάλες παραγωγές διαθέτουν ολοκληρωμένο soundtrack και voice acting, με το κόστος των ηθοποιών που δανείζουν τις φωνές τους στους χαρακτήρες να προστίθεται και αυτό στο τελικό budget.

Η αύξηση του κόστους είχε ως αποτέλεσμα οι εταιρείες ανάπτυξης να ψάχνουν συνεχώς νέους τρόπους για να έχουν περισσότερα έξοδα. Παλαιότερα, για τον σκοπό αυτό είχαμε τα expansions και και τις συλλεκτικές εκδόσεις. Σήμερα πέρα από τα δύο παραπάνω, έχουμε επίσης τα DLC και τις μικροσυναλλαγές. Προσωπικά θεωρώ ότι οι τελευταίες δεν με πειράζουν, αρκεί να μην επηρεάζουν άμεσα το gameplay και να μην δίνουν άδικο πλεονέκτημα σε όσους πληρώνουν. Με τις μικροσυναλλαγές ασχολούμαι περισσότερο στα MMORPG ή σε online games.

Έχω φίλους που που ξοδεύουν αβέρτα χρήματα για να αγοράσουν αντικείμενα ή skins από μικροσυναλλαγές. Στα Fifa, στο Path of Exile, σε Facebook games, στο νέο Star Wars Battlefront 2 (όσο επιτρεπόταν), σε Online Καζίνο κ.ο.κ. Έχω αγοράσει costumes στα Rift, Archeage και Black Desert Online. Στο τελευταίο ειδικά γίνεται πανικός από costumes κάθε λογής.

Εσείς σε ποια games έχετε πληρώσει μικροσυναλλαγές; Γράψτε μας τα σχόλιά σας στο κάτω μέρος του άρθρου.

Μόνιμες στήλες προηγούμενης εβδομάδας:
Δευτέρα: Press Start - Θεωρείτε ότι τα loot boxes είναι τζόγος; (Γιώργος Λόλας)

Community Blogs προηγούμενης εβδομάδας:
Γράψτε το δικό σας blog και πάρτε μέρος στον μηνιαίο διαγωνισμό του GameWorld

User Reviews προηγούμενης εβδομάδας:
Γράψτε το δικό σας user review και πάρτε μέρος στον μηνιαίο διαγωνισμό του GameWorld

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να έχει η στήλη στο σχετικό forum topic.

Καλή εβδομάδα σε όλους!

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Shaggy (Level 2) 04/12/2017 15:07
Metin2 και Crossfire :cry:
#2 efane (Level 22) 04/12/2017 17:46
Κλασικά στο Fifa, μεγάλη ιστορία. Πεταμένα λεφτά. Στο Forza επίσης, καθώς και σε ελάχιστα mobile games.
Δεν αγοραζω τώρα γιατί τα απεχθάνομαι, αλλα ψεύτης δεν είμαι, έχω δώσει € σε browser games όπως Ikariam , Hattrick , Drakensang.
#3 the_prophet1987 (Level 22) 04/12/2017 18:02
Πρέπει να είχα αγοράσει στο παρελθόν αλλά δε θυμάμαι σε ποιό παιχνίδι.Δεν το αποκλείω να δώσω στο μέλον μόνο σε FTP παιχνίδια και μόνο για cosmetics,κάτι το οποίο δε με τρελαίνει σαν ιδέα.Έχω συνηθήσει να παίζω παιχνίδια που οι developers υποστηρίζουν το modding.Οι modders φτιάχνουν όλο το extra περιεχόμενο και δεν υπάρχει θέση για microtransactio ns.
Έχω παίξει παιχνίδια που περιέχουν microtransactio ns και μπορεί να παίξω κι άλλα τέτοια αλλά όπως είπα και πιο πάνω,αν αγοράσω in-game αντικείμενα θα είναι σε ειδικές περιπτώσεις.
#4 ashbringer (Level 25) 05/12/2017 10:34
Αν αγοράσω κάτι πέρα απο το ίδιο το παιχνίδι θα είναι με χρήματα που μου δίνει το ίδιο το παιχνίδι και όχι με πραγματικά χρήματα.Για κανένα λόγο όμως.
Notification